Veltman gaat Schöne missen: 'Lag goed in de groep'

ThijsZwagerman, 09-08-2019 om 23:15, 4230 views, Inside Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman vindt het jammer dat Lasse Schöne bij Ajax is vertrokken. De ervaren verdediger speelde maar liefst zeven seizoenen met de Deen samen en bouwde een bijzondere band met hem op. Bij Inside Ajax ging Veltman dieper op die band in.

Op de vraag wat hij het meest aan Schöne zal gaan missen, antwoordde de Ajacied bijvoorbeeld iets niet-voetbal gerelateerds. ‘Ik denk de persoon Schöne. Hij is al wat verder in het leven, is al wat ouder en heeft wat meer meegemaakt. Qua humor kan ik het ook goed met hem vinden. Ik zei voor de grap tegen hem: “Als je echt weggaat, ga ik je wel missen.” Hij zei dat het wel goedkomt en dat hij af en toe nog eens terugkomt.’

Veltman denkt dat het vertrek van Schöne voor iedereen jammer is. ’Met zijn ervaring lag hij heel goed in de groep. Bij de jonge, maar ook bij de oudere jongens. Iedereen kent hem van zijn vrije trappen, maar als je het over zeven jaar bekijkt, dan heeft hij zich ook altijd teruggevochten in het team. Dat kenmerkt hoe hij is.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ErikAjax1983
goede teksten...op mij komt Veltman altijd eeen beetje dommig over. Viel me ook al op in de tijd dat hij aanvoerder was en na de wedstrijd analyses moest geven. Mist ook echt voetbal intelligentie waardoor hij vaak kaarten pakt. Ik vind hem dan ook totaal ongeschikt voor het huidige Ajax.
0 -5
Duif63
Wat een dom gelul. Veltman is juist een van de intelligenste spelers in de selectie. Zeker buiten het veld.
1 0
Robertloa
Naïviteit vind ik dat.
Hij had een contract voor het leven moeten krijgen bij ons! (Ook naïef gedacht.)
1 0
@Maar7en
Niet verwacht dat hij nog weg zou gaan bij Ajax maar het zij hem gegund. Top professional die Ajax nog goed had kunnen gebruiken de komende tijd.
3 0
Mirella1984
echt wel (y)
0 0
Robertloa
Wat gun je hem dan?
0 -1
Habalaski
Ik gun hem nog een aantal jaar in Italië waardoor iedereen ook daar over hem praat als je held die hij is.
1 0