'Spelen met Martínez en Schuurs is wennen'

ThijsZwagerman, 09-08-2019 om 20:35, 8085 views, Inside Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman geeft toe dat hij moet wennen aan zijn nieuwe teamgenoten achterin. De laatste weken speelt de rechtsachter naast het centrale verdedigingsduo Perr Schuurs - Lisandro Martínez en die nieuwe samenwerking heeft tijd nodig, stelt Veltman.

‘Het is altijd wennen. Met Lisandro en Perr merk je tijdens trainingen en wedstrijden af en toe dat de communicatie wat lastiger is. Termen als doordekken, inzakken of niet happen, zijn toch even lastig. Dat begint er nu langzamerhand wel in te komen. Samen hebben ze nu afgesproken hoe ze die dingen noemen. Daar speelt Michael Reiziger ook een belangrijke rol, want hij spreekt natuurlijk Spaans. Zeker met zijn ervaring als verdediger kan hij daar een grote rol in spelen’, vertelt Veltman bij Inside Ajax

De routinier was tegen PAOK Saloniki zelf van grote waarde toen hij in de eerste helft de spits van de Grieken met een fraaie tackle van scoren afhield. Dergelijke acties geven Veltman veel voldoening. ‘Ik vergelijk het met een spits die in de Champions League-finale de winnende scoort. Zo’n moment was dit voor mij. Ik voorkwam een doelpunt, zo simpel is het. Je houdt een spits van scoren af.’

Denk jij dat Ajax in het eerste kwartier scoort tegen FC Emmen? Zet in en krijg 2,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chloorbestendig
Ik vond het “juichen” van Veltman na die fantastische tackle echt geweldig. Hij enthousiast, ik enthousiast.
0 0
jeppas
Ik zou gewoon voor een opstelling gaan waarin je zo weinig schuift ten opzichte van het succesjaar. Dus de achterste linie hetzelfde met Alvarez of Schuurs op de plek van de Ligt. Marin of Martinez op de plek van de Jong
2 -1
Aeter
Martinez werkt niet centraal. Kan hij gewoon niet. Blind op zijn plek zou veel beter zijn en geeft Schuurs ook meer zekerheid, rust en communicatie is beter. We hebben genoeg middenvelders die Blinds taak kunnen overnemen, het is niet alsof Blind nu onmisbaar is op het middenveld.
2 -3
JariHeijden
Kan hij niet... Martinez was afgelopen seizoen vrijwel constant centrale verdediger. Hij heeft maar weinig linksback gespeeld of op het middenveld.

Ik vind dat hij het helemaal niet slecht doet. Hij is er pas net bij, is nog maar 21 jaar. Hij is ding waar te druistig, er kan nog veel aan hem verbeterd eigen. Maar hij kan alleen maar beter worden. Ik was vooraf een voorstander van Blind centraal in de verdediging, maar op het middenveld is ie ook grandioos. Ik zou het zo voorlopig laten staan.
2 0
VIPete
Om minder risico te nemen zou ik wellicht beginnen met Schuurs en Blind centraal en Mazzie en Marin er voor.

Mijn ideale opstelling op den duur is wel met blind op 6 en Schuurs en Alvares centraal, maar ik vraag me af of een centrum met 2 nieuwe jongen er direct staat..tegen PAOK was het op en gegeven moment eventjes gatenkaas.
1 -2
JariJari
Martinez en Alvarez, met jouw duo heb je 2 rechtspoten
0 -1
Rene1990
Ja schuurs prima voor bank moet nog even wennen. Gaat de goede kant op maar heeft tijd nodig
0 -1
mickey2602
Martinez staat links centraal en is aangetrokken om tzt Nico te vervangen als linksback. Maar is rechtsbenig?
0 -1
Ozymandias
Lees VIPete's en JariJari's berichten nog een keertje.
0 -1
RedFeather
Ik zou Blind naast Schuurs zetten en dan Martinez en Alvarez daarvoor
1 -2
Soccerskins
Daar moet gewoon wat tijd overheen gaan, heb veel vertrouwen in het duo Martinez - Schuurs.
6 -1
gusanito
En het kan zo ineens Blind en Alvarez zijn. Ben echt benieuwd wie het vaste duo gaan vormen.
3 0