[Update] 'Overname transferrechten Neres niet aan de orde'

BartVeenstra, 09-08-2019 om 12:25, 29642 views, Goal, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax zou de volledige transferrechten van David Neres in handen hebben, zo meldt Goal vrijdagochtend. De Amsterdamse club heeft de laatste twintig procent overgekocht van São Paulo.

Toen Ajax Neres in januari 2017 overnam van de Braziliaanse club werd afgesproken dat São Paulo twintig procent van een toekomstige transfer zou krijgen. Die regeling heeft Ajax nu afgekocht met een directe betaling van ongeveer negen miljoen euro. Ajax heeft nu honderd procent van de verkooprechten in handen, zo weet Goal.

Ajax heeft daarmee in totaal 21 miljoen euro betaald voor Neres. In 2017 betaalde Ajax twaalf miljoen euro voor de Braziliaanse dribbelaar. Bij Ajax heeft Neres nog een contract tot medio 2023. Hij verlengde zijn verbintenis eerder deze week.

Update - 'Overname volledige transferrechten Neres niet aan de orde'

Het Algemeen Dagblad meldt dat de overname van de transferrechten van São Paulo over David Neres door Ajax niet aan de orde is. Het medium schrijft dat de Braziliaanse topclub Ajax onlangs het voorstel deed om de resterende twintig procent van de transferrechten voor negen miljoen euro over te nemen, maar Ajax heeft daar geen interesse in. São Paulo zou financiële problemen hebben en dringend geld nodig hebben. Men hoopte daarom op een transfer, maar omdat Neres bij Ajax blijft, probeerde men het op een andere manier.

Denk jij dat Ajax zaterdagavond met 4-0 wint van FC Emmen? Zet dan in en krijg 6,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
milan-jantje
Goede reden om 25 miljoen neer te ploffen voor Anthony maar dan gewoon gelijk voor 100%
0 0
ram
Hmm.. nu toch niet aan de orde. Als ik Ajax was zou ik hier lekker over onderhandelen hoor!

Stel je koopt 20% voor 7,5 miljoen, dan heb je winst als je Neres voor meer dan 37,5 miljoen verkoopt. Dat zal sowieso gebeuren. Zelfs al koop je de rechten voor de genoemde 9 miljoen, dan nog zul je wel winst maken want voor minder dan 45 zullen we hem toch niet verkopen.
0 0
milan-jantje
Ja Dani Alves moet ergens van betaald worden
0 0
Dolblij
Voor 20% transferrechten een bedrag van 9 miljoen betalen betekent een vermoedelijke marktwaarde van minstens 45 miljoen. Mark zal verwachten dat Neres voor veel meer dan dit bedrag verkocht kan worden en onrealistisch lijkt het niet. En als 12 miljoen die neergelegd zijn destijds 80% van de transferrechten vertegenwoordigt, was Neres op dat moment 15 miljoen waard. Als je daar in 2 jaar minstens het drievoudige van kunt maken dan is de aankoop geslaagd geweest.
1 -2
Ajax27
Vermoedelijke marktwaarde... daar zeg je het juist.

Die 9 miljoen is 23%. Dit zou op een marktwaarde van iets meer dan 39 miljoen uitkomen. Stel, Ajax verkoopt 'm voor 60 miljoen.  Dan zouden ze een kleine 14 miljoen moeten betalen aan Sao Paolo, 5 miljoen meer. Dan houden ze dus 46 miljoen over. Tel daar de transferkosten (12) salaris (7) van af en je houdt zo'n 27 miljoen over. Jij zou dus een risico van 9 miljoen nemen om 5 miljoen extra te kunnen verdienen, 33 miljoen. Maar goed dat jij niet over het geld gaat bij Ajax.

Voor 9 miljoen kun je ook een hele nette speler ergens in het buitenland oppikken. Zou raar zijn als we dit voor een speler gaan betalen die al bij Ajax voetbalt.

Neres kan ook komend seizoen een zware blessure krijgen waar ie niet meer fatsoenlijk van hersteld waardoor ie niets meer waard is. Dus ja, ik snap het bedrijf Ajax zeer goed dat ze niet met hun geld gaan gokken.
2 -1
delphiero
Lekker beleid voeren ze dan daar. Hebben deze transferperiode Dani Alves gehaald terwijl Pato ook al in de selectie zit en nu zitten ze in de financiële problemen en zouden ze dringen geld nodig hebben... Als Sao Paulo echt in geldnood zit zou je de rechten ook voor 4-5 miljoen kunnen overnemen en dan sla je als Ajax zijnde een goede deal. Die Anthony is op dit moment toch overbodig? kost veel terwijl we juist op de flanken een luxeprobleem hebben. Als (als Donny blijft hoeft er van mij niet per sé iemand bij) er toch iemand komt haal dan iemand voor centraal op het middenveld, waar er door het vertrek van Lasse en de blessure van Eiting de spoeling dun is.
0 0
JOHANisGOD
Zevende aankoop van PSV is binnen.

Lozano en Bergwijn nog weg.

Misschien komen ze wel tot 10.
Veel middelmaat tot nu toe.
0 0
Babangida83
Mooi moment om die Antony te halen.
4 0
Van Reenen
Misschieb moet AS zulke berichtgeving eerst controleren op waarheid voordat men iets plaatst. Of zijn alle geplaatste artikelen onzin?
1 -1
GvanderK
Daarom staat het ook onder geruchten
1 -1
Schwalbino
Het zijn geruchten dus wat gezonde argwaan is dan op zijn plaats.
3 -1
AFCA0492
geen geld dus we halen dani alves
1 0
Caparzo
Voor 6 of hooguit 7mio kun je nog een keer een gokje wagen, anders is zakelijk risico groter als mogelijk voordeel, logisch dus dat Marc dat niet doet. Kan ook tactiek zijn, voor 7mio in directe cash gaan ze vast ook overstag.
0 0
Gecko
Ajax is toch volledig eigenaar. Moet toch van de KNVB
0 -1
Rhythim
Als dat van de knvb moet kan je zowat alle aankopen van psv de afgelopen jaren gelijk de deur uitgooien...
1 -1
ajaxrulesz
niet helemaal volgens mij voor 80%.
1 0
ajaxrulesz
had ze wellicht kunnen helpen in een sterkere onderhandelingspositie te geraken met de transfer van antony, gemiste kans mijn mening. sao paulo zit momenteel in benarde betalingspositie en kan enkele rekeningen momenteel niet eens meer voldoen. Dat percentage alvast overmaken zou je ze een giga gunst meedoen en zullen ze je zeker hebben meegenomen met de onderhandelingen met antony.
1 -4
D4nny
Of je gebruikt de benarde positie van Sao Paulo om de prijs van Anthony te drukken.

Gezien de bedragen die voor Neres zijn geboden zou ik nooit 9 miljoen betalen voor de resterende transfer rechten.
5 0
Godenzoon24
Juist! Jij snapt het.
0 0
ajaxrulesz
Sao paulo zal een voorschot van dit percentage dit uit zichzelf hebben gevraagd aan Ajax wat al aangeeft hoe benard hun positie is. Om daar dan gehoor aan te geven helpt je natuurlijk bij de aanvang van de onderhandelingen met Antony. Dat percentage moet je toch betalen of nu is of over 1 jaar. Antony wordt alleen maar duurder.
0 -3
Godenzoon24
Nu moeten ze mogelijk Anthony verkopen. Met die 9 mlj misschien niet!
3 0
BrandjeXL
Wellicht een clausule in het nieuwe contract van Neres?
0 0
dezeman
Zou ook niet logisch zijn om 9 miljoen voor 20% van de rechten te betalen terwijl er dacht ik voor 80% destijds rond de 12 miljoen is betaald. Als Sao Paulo zo graag wil, dan zou ik gewoon 3 miljoen bieden, relatief hetzelfde bedrag als voor de 80%.
1 -2
FWAjacied
De waarde van Neres is natuurlijk ook gestegen in die tijd. Die 20% die zij 'bezitten' staat niet per se vast aan een bepaalde tijdsperiode, lijkt mij.
5 0
WouterBerg83
Snap ik wel van Ajax. Sao Paolo "taxeert" Neres hiermee op 45 miljoen. Als ze werkelijk geld nodig hebben moeten ze met een beter afkoopvoorstel komen. Ik vind 6 miljoen (taxatiewaarde 30 miljoen) dan als afkoopsom realistischer. Ajax loopt op zo'n moment een risico, namelijk dat Neres om wat voor reden dan ook waarde verliest. Dat moet in de afkoop verwerkt zijn. Bij een grondslag van 45 miljoen vind ik dat niet het geval.
2 0
Zlataninho
Dus eigenlijk is neres gekocht voor 21 miljoen euro als je het zo bekijkt en de duurste aankoop uit de geschiedenis.

Dit wil zeggen dat ten hag niet meer om neres heen kan. Stel dat hij op de bank gezet word dan daalt zijn marktwaarde
0 -2
Schwalbino
Zat vorig seizoen ook gewoon regelmatig op de bank. Toen was de constructie niet anders.
0 0
Oliveira
Wat een stemmingmakerij met al deze bullshit. Zijn sportjournalisten dan zo slecht dat ze niets direct kunnen bevestigen?
3 0
Lazell
Iemand van goal.com mag zichzelf geen journalist noemen. Zijn gewoon tienertjes die andere sits in de gaten houden en overnemen.
0 0
Oliveira
Sites als Ajax showtime nemen het anders klakloos over en de AD neemt dit gedoe ook serieus.
0 0
Bocarra
Ook weer nepnieuws dus....
0 0
PuurGeluk
Die Russen bemoeien zich overal mee
0 0
markk
Ajax zou daar dankbaar gebruik van moeten maken. Omdat Sao Paolo onder druk staat zullen ze wellicht ook een lager bedrag accepteren. Als je de resterende rechten nu voor 8 miljoen kan kopen en Neres over een jaar voor 60 miljoen verkoopt dan krijg je 60 miljoen en niet 48, dit scheelt je dus 12 miljoen en dat is makkelijk 4 miljoen euro verdienen.
2 -1
Beer1972
En een doorverkooppercentage is volgens mij bijna altijd over het extra verkoopbedrag tov aankoopbedrag, dus bij 60 miljoen krijgt sao paolo 20% van 48 miljoen..En dan is nu al 9 miljoen geven beduidend minder interessant..
1 0
ajaxxcied4life
Dat ligt er maar net aan wat partijen contractueel afspreken.
0 0
insectenverdelg
Maar er wordt hier steeds over de transferrechten ipv doorverkoopcpausule gesproken. Daarom twijfel ik eraan of het om de winst gaat.
0 -1
Beer1972
Het is inderdaad twijfelachtig..Bel jij Marc of zal ik het doen?
1 0
insectenverdelg
Deze keer mag jij t doen. Ik moest Marc ff paar dagen met rust laten. ;)
0 0
WouterBerg83
Dat is een groot risico voor 4 miljoen euro...wat als hij volgende week zwaar geblesseerd raakt en een heel seizoen moet missen? Wat doet dat met zijn transferwaarde op het moment dat hij weer terug komt. Als hij weer zo goed wordt?

Dolberg was ook 50 miljoen waard. Nu ook niet meer...Financieel neem je dus een risico als je de transferrechten afkoopt. Dat risico moet in de afkoopsom wel terug te zien zijn,
1 0
BrandjeXL
Pffff je kan je beleid toch niet afstemmen op eventuele blessures.
0 0
AFCAsphere
Vertel dat maar aan Mino Raiola
0 0
fanforeffer
Neres is nog niet verkocht,dus we hebben ook geen winst. en dus hoeven we nog niks af te dragen !
0 0
NelsonAFCA
Antony gewoon halen als nog, mocht Van de Beek vertrekken.. dan kan je Ziyech op de plek van Van de Beek neerzetten.

Onana
Dest - Álvarez - Martínez - Tagliafico
Mazraoui - Ziyech - Blind
Antony - Tadić - Neres
3 -3
AFCAjax
Waarom zou Ajax daar eigenlijk niet in geïnteresseerd zijn? 20% van 50 miljoen is al 10 miljoen.
0 -1
HellFalcoN-
Omdat er een risico aan zit. Mocht hij een zware blessure krijgen en nooit meer de oude worden heb je 9 miljoen weg gegooid.
0 0
JariJari
Gaat alleen over de winst dus 9M voor 20% impliceert 56M transferwaarde. Dat verschilt niet enorm van zijn huidige waarde dus 9M nu betalen is een soort gratis lening aan Sao Paulo.

Als ze geld willen moeten ze korting geven (of Anthony goedkoper verkopen).
0 0
BrandjeXL
Het is helemaal geen vast gegeven dat doorverkooppercentages over de winst gaan.
1 0
31xAjax
Jawel....
0 0
DeWijsneus
Echt nooit ergens gezien of gelezen. Zie echt graag een bron. Sell On Clause artikelen gaan altijd over het totale doorverkoopbedrag. Football Manager ook.
0 0
afcas
Ik mag hopen dat je football manager al jaren niet meer gespeeld hebt. Daar kun je namelijk gewoon kiezen tussen totale bedrag of over het winstbedrag...
0 0
DeWijsneus
Klopt inderdaad. Maar geef dan eens een link. Ben echt oprecht benieuwd. Alle artikelen die ik vind gaan toch echt over totaalbedrag.
0 0
31xAjax
Eerst kom je met vietbalzone en de Telegraaf en nu met Footbsll manager, echt....
0 0
DeWijsneus
Ik heb die 2 niet genoemd. Gaat onder andere over artikelen uit de Guardian. Maar link jij je bronnen anders even.
1 0
31xAjax
Jij reageerde eerder vandaag op een post van mij over het salaris van Ziyech met als bron een link naar voetbalzone gebaseerd op een bericht uit de Telegraaf. Ik ben mijn eigen bron en aangezien jij al lang op AS zit zou je kunnen (moeten) weten wie ik ben en wat ik doe......
0 -2
DeWijsneus
Ik heb helemaal niet op jou gereageerd, geen artikel van Voetbalzone gedeeld en zou me God niet weten wie je bent. En dat maakt me ook 31 keer niks uit.
0 0
Lazell
Of je bent een informatie lekkende snitch, of je lult. Ik gok op 2.
1 0
GvanAchteren
Misschien koppelt Marc het wel. 9 miljoen voor Neres en wij mogen Anthony hebben voor 20. En jullie mogen dan Anthony houden tot eind van de Braziliaanse competitie. Dat zou pas een meesterzet zijn.
1 0
PJSM
Wanneer gaan we Anthony presenteren?
3 0
chino
Verklaart ook meteen de Anthony geruchten die door zijn club de wereld worden ingeslingerd.
Denk dat daar ook niets van waar is.
Voor 9 miljoen mogen ze hem wel komen brengen :).
0 0
Jornnn
Ik denk dat Ajax die 20% premie wel wil afkopen. 9 miljoen + Antony voor een laag bedrag.
0 -1
Bky
Haha wel mooi hier op AS. Eerst was Marc slim omdat hij de transferrechten kocht, nu is hij slim omdat hij het niet doet.
4 -1
insectenverdelg
Ik heb Overmars nergens slim of dom grnoemd. Wel vind ik 9 miljoen voor 20% belachelijk veel voor Ajax begrippen.
0 0
AjaxPassion
Dat generaliseren van de betweters hier op AS vind ik ook altijd mooi. Of zouden er ook gewoon verschillende gebruikers zijn met verschillende meningen?
0 0
DeWijsneus
Of enorme Overmars fans. Alles wat die man doet is gewoon top.
0 0
Nils
Slim. Als je Anthony wilt halen en Sao Paulo zit in geldnood is toch makkelijker dan als je eerst hun financiële probleem oplost.
0 0
AjaxPassion
Deze begrijp ik niet helemaal...

Als Sao Paulo in geldnood zou zitten, zouden ze een speler juist sneller en voor minder van de hand doen.
1 0
insectenverdelg
Dus betaal je niet ff 9 miljoen voor Neres dat de gelenood ooheft.
0 0
AjaxPassion
Had de update gemist ; )
0 0
BrandjeXL
Overmars out!!
4 -8
Schwalbino
Leg eens uit.
0 0
WeerDinges
Niet op reageren. Gast is volgens mij een undercover lampje. Altijd ongefundeerd negatief.
0 0
FWAjacied
Freek zegt dat het niet waar is. Overmars nog steeds de slimme zakenman?

https://www.ad.nl/transfer-talk/ajax-wijst-voorstel-sao-paulo-af-lukaku-neemt-rugnummer-over-van-icardi~a40a0664/
1 -1
Sanalologo
#Overmarsout!!!!
0 -4
WeerDinges
#Sanalologoout!!!!
1 0
AjaxPassion
Dan heeft Neres in totaal 24 miljoen gekost. 12, 3 en 9. Neres moet minimaal 45 miljoen opbrengen wil Ajax die 9 miljoen terugverdienen. Dan heeft Ajax uiteindelijk 21 miljoen winst gemaakt, alles daarbovenop is bonus.
1 0
Multi
Daarnaast creëer je ook wat good-will richting Sao Paolo, aangezien die geld nodig hebben en Ajax nog interesse heeft in Antony.

Sao Paolo is sowieso een goede club om goede connecties mee te behouden, want die hebben er vaak talenten die doorbreken.
1 0
AjaxPassion
Ja precies. Al lees ik hierboven van FWAjacied dat het niet waar is.
0 0
Lazell
Prima balans uiteindelijk. Is daarbij ook nog door goed te voetballen van financiële waarde geweest.
0 0
AjaxPassion
Ja precies.
0 0
ajaxxcied4life
Even, voor mijn beperkte economische kennis. Wat is hier precies het voordeel van?
0 0
Sanalologo
Elk verkoop bedrag boven de 45 miljoen ben je voordeliger af.
0 0
Schwalbino
Plus dat je bij onderhandelingen over een transfer niet steeds meer met Sao Paolo hoeft te overleggen.
0 0
AjaxPassion
Hoefde al niet. Ajax had al 80% van de rechten, dus volledige zeggenschap.
0 0
Jornnn
Ajax heeft 100% van de rechten dacht ik. Zijn oude club heeft alleen recht op 20% van de transfersom (=Premie).
0 0
Schwalbino
Zit wat in.
0 0
Adios
Als Ajax Neres verkoopt voor meer dan 45 miljoen, houdt Ajax meer geld over
0 0
ajaxminimax
MarkvdW legde het keurig uit hieronder. Ajax neemt de kosten nu en kan het van de winst aftrekken. Hierdoor betaal je geen belasting meer.
1 0
off
Fout! AJAX ruilt het ene bezit (geld) voor het andere bezit (transferrechten). Dit heeft dus geen effect op het resultaat en dus niet op de belasting. Ajax speculeert gewoon dat Neres meer opbrengst dan 45 miljoen.
0 0
Danos
ja en nee

Als je die 9 miljoen puur uit eigen middelen betaald dan maakt het idd geen reet uit .
Maar financier je die 9 miljoen uit externe middelen( lening) dan mag je die wel weer van je winst aftrekken en over dat gedeelte betaal je geen belasting.
0 0
Sanalologo
*minder belasting
0 0
Bocarra
Rare jongens die Ajax supporters. Eerst janken dat Neres verkocht dreigde te worden en nu Ajax zijn contract heeft verlengd en 100% van het contract in handen heeft tuimelen ze over elkaar heen om te speculeren over de hoogte van de transfersom en de verwachte winst en maken ze zich zorgen over het realiseren hiervan. Gekke jongens....
2 -5
brullie
Gekke jongens zijn zielige mannetjes zoals jij die een accountje aanmaken bij een andere club en dan een groot mondje hebben....sssttt en blijf bij je eigen armzalige clubje....
1 -2
Willem410
He kakkie over raar volk gesproken, gister een keer gewonnen en nu gelijk hier stoer komen doen.
3 -1
Superjan
Als 20% volgens Ajax 9mln waard is, dan staat er dus in het nieuwe contract van Neres ZEKER geen gelimiteerde afkoopsom van minder 50mln. Daar ben ik wel blij om.
1 0
Cupmetgroteoren
Overmars is gewoon een zeer slimme en goede zakenman. Hij heeft het gewoon in z'n vingers. Niet voor niets was hij al op zeer jonge leeftijd met contracten en cijfers bezig.

Men is hier ook veel teveel gefocust op transferbedragen. Er komt wel meer bij deals kijken dan alleen de transfersom. Zo is bekend dat Sao Paolo in de financiële moeilijkheden zit. Ajax doet hier een financiële handreiking naar Sao Paolo, hetgeen goodwill kweekt (en tegelijkertijd winnen ze erop). Goodwill is één van de belangrijkste dingen bij zakendoen. Het creëert vertrouwen. Hetzelfde geldt voor spelers 'een transfer gunnen' en de informele samenwerking met Barcelona valt hier ook onder.
2 -6
Lazell
Goodwill terwijl je zelf ook nog winst maakt, is nooit verkeerd. Alleen zou ik er in een ijskoude zakenwereld van miljoenen er niet op rekenen dat de ander de morele plicht voelt om wat terug te doen. Zeker niet als het bestuur over 2 jaar toch wel weer een keer wordt vervangen. Iedereen denkt vooral eerst aan zichzelf, vóóral in een zakenwereld.
1 0
ram
Zo moeilijk is het allemaal toch niet... Kom op zeg. Je weet gewoon dat je de 20% kunt afkopen voor een bepaald bedrag. En als je dan ook weet wat je ook minimaal krijgt voor Neres, kun je dat vergelijken. Het is duidelijk dat Neres meer dan 45 miljoen zal opleveren en dus kun je 9 miljoen betalen voor 20%.
1 -1
MarkvdW
Helemaal eens. Daarbij is Ajax is een NV en betaalt daarom belasting over de gemaakt winst. Door deze kosten nu al te nemen en van de winst af te trekken, betaal je over deze 9 miljoen geen belasting
1 -1
MosesD
Volledig met jullie beide eens. Veel supporters begrijpen er weinig tot niets van. Die vinden bedragen van 75 mio plus (nota bene voor een speler uit de Eredivisie) een fooi. Hilarisch en aandoenlijk tegelijk. Overigens als je het toch over transferbedragen hebt, met de aankoop en deze afkoop is Neres met 21 mio feitelijk wel de duurste aankoop in de geschiedenis van Ajax.
0 -2
31xAjax
Veel supporters denken ook dat die 20% over de totale transferprijs is ipv alleen over de meerprijs tov wat Ajax aan Sao Paulo betaald heeft....
0 0
AjaxPassion
Natuurlijk is 75 geen fooi. Maar ik vind het toch frappant dat Benfica 126 Miljoen voor Joao Felix vangt. Lijkt me niet dat hij een dubbel zo groot talent is als Frenkie...
0 0
MosesD
Dat is appels met peren vergelijken en dat is hier al meermaals uitgelegd.
0 0
AjaxPassion
... dat heb ik gemist. Leg uit?
0 0
wladimir
Ik heb niet het gevoel dat Neres heel lang van zijn status al duurste aankoop zal genieten.
0 0
AlexIbarra
Als we Neres voor ruim 60 verkopen maken we 50 mln winst en gaat 10 mln naar Sao Paulo.
Op zich schieten we financieel dus niet heel veel op met deze deal.

Maar vanuit Sao Paulo zal niet echt sociale druk meer op Neres komen om te vertrekken, we kweken wat goodwill daar want zij hebben het geld hard nodig, wij maken bakken winst dit jaar dus hebben er denk ik belastingvoordeel bij om zoveel mogelijk winst voor ons uit te schuiven, en we zijn als club weer (meer) baas over onze eigen selectie.

Sportief moet je het altijd afwachten maar qua organisatie stralen we wel kracht uit vind ik.
Alleen het vertrek van Schöne (ik ben geen fan) voor bijna niks lijkt me wat overmoedig.
2 -1
fujaka
"wij maken bakken winst dit jaar dus hebben er denk ik belastingvoordeel bij om zoveel mogelijk winst voor ons uit te schuiven"

Beste opmerking zover. Ajax maakt idd veel winst dit jaar en is nu de komende 5 jaar aan het veiligstellen. Als Overmars morgen vertrekt en er komt een pannenkoek terug voor zijn functie dan zijn we zeker nog 4/5 jaar verzekerd van zwarte cijfers.
0 0
Willem410
Het gaat toch over het hele bedrag ? Hun waren 20% eigenaar, verkoop je hem voor 60 kregen hun 12 miljoen, is iets ander als een doorverkooppercentage over de winst.
0 0
wzawzdb91
Inderdaad, denk dat het vertrek van Schone echt onderschat wordt....
0 0
Cupmetgroteoren
Schöne kon in vele wedstrijden al niet mee. Samen met Dolberg was hij verantwoordelijk voor de uitschakeling tegen Spurs, omdat ze beiden niks deden. Het is prima dat Schöne vertrokken is. Dat heet doorselecteren.
1 0
AFC34
Gewoon Sao Paolo te vriend houden, komen mooie talenten vandaan! Netjes opgelost dit tegen een prima bedrag. In de winter Anthony losweken tegen een iets lagere prijs, Tovermars is weer bezig hoor!
2 0
Broekzak
Dit is de achterliggende gedachte inderdaad. laat de rest van NL maar berekeningen maken en lachen om wat Overmars doet. Marc lacht zelf het laatst.
0 0
Van Reenen
Prima oplossing voor beide partijen. Overmars en zijn team verrichtten de afgelopen maanden prima werk. Waar wij een transfer verwachten,sluit Ajax een nieuwe overeenkomst met Neres af. Waar wij gek gemaakt werden door de media met Hans Vanaken, verlengt Ajax het contract met Ekkelenkamp. Dit betekent ook dat de rijen gesloten blijven binnen het team Overmars. Klasse!
2 -1
Joodhannus73
Op zich een goede zet, maar dan moet Marc wel hoofdprijzen gaan vragen. En dat zie ik hem nog niet doen. Van de Beek zou 50-55 miljoen moeten kosten? De zoveelste fooi. Het is gewoon lachwekkend!
2 -2
Hans Kraay Jr.
En wederom een post gebaseerd op helemaal niks.

Je begint er wel goed in te worden, onzin verkopen. Nog even zo doorgaan en je wordt verkoper van de maand.
0 0
Bky
*Bedenkt zelf random getal gebaseerd op een paar rare bronnen*.

"Dat getal is lachwekkend, Marc out!"
1 0
DeWijsneus
Echt een enorme loser. Kan er niks anders van maken.
1 0
ajax4ever01
Die transferprijs zal ook afhangen in hoeverre zijn contract nog doorloopt.
0 0
DeWijsneus
Ah lulhannes komt ook weer even z'n gal spuien.
1 0
Schwalbino
Wat weet jij of ik nou van de transfermarkt af? We pikken hier en daar wat bedragen op die her en der betaald worden en that's it. Puur nattevingerwerk, zo'n uitspraak die je hier doet.
0 0
Tinus
Als je 50-55 miljoen voor Donny een fooi noemt, dan heb je er idd niet heel veel verstand van.
0 0
Schwalbino
Precies.
0 0
ajax4ever01
Heel slim van Ajax.. top gedaan!
0 0
JariJari
Het Goal.com artikel over Neres waarin ook geschreven wordt dat Ajax nog steeds interesse heeft om Anthony direct over te nemen om hem te laten wennen (vraagprijs 30M voor 100% rechten).

https://www.goal.com/nl/nieuws/ajax-betaalt-sao-paulo-voor-volledige-transferrechten-neres/1vvds3b2exyv0176n2rfdrcgia
0 -1
Flipper33
Niet echt betrouwbaar dat Goal volgens mij
0 0
Lazell
Is maar 1 betrouwbaar Nederlands voetbalmedium, Voetbal International. Voor de rest nog niks tegengekomen...
0 0
Shardo
Sjiek opgelost het is bekend dat Sao Paulo zich in moeilijk weer bevindt en dat het geld dat gemoeid ging met een transfer heel hard nodig was.
2 0
pizzapunt
Goodwill voor Anthony.
0 0
Antafca
100% samba
0 0
pizzapunt
Dus, Neres officieel duurste Ajacied met 21 miljoen.
1 0
eros
Neres zal dus in ieder geval voor meer dan 60 miljoen verkocht worden

20% = 9 miljoen,... 100% = 45 miljoen
+ de eerder betaalde 12 miljoen = 57 miljoen
Daarnaast zal Ajax nog wat winst willen maken
1 -3
BrandjeXL
Ga maar even opnieuw rekenen. ;)
0 0
pizzapunt
Hij heeft gewoon gelijk, en noemt de oude situatie. doorverkooppercentage gaat over de winst. Ajax heeft er al 12 betaald voor Neres, dus bij een transfer van 57 miljoen betaald Ajax aan Sao Paulo 57 - 12 = 45 x 20% = 9 miljoen.

dus als we hem > 57M verkopen is het een goede zet geweest.
0 -2
BrandjeXL
Hij heeft geen gelijk want hij zegt dat die 9 miljoen 20% is en dat is dus niet zo want met die 9 miljoen koopt Ajax dus die 20% af. Dus die 9 miljoen tel je bij de 11/12 miljoen van zijn transfersom. Daarbij moet je het stukje lezen want in dit geval ging die 20% niet over de winst maar over de transfersom die Ajax zou krijgen.
2 0
Danos
Ik weet niet hoe jij rekent maar alles boven de 21 is dus winst als we puur naar transfersom kijken.
3 -2
JariJari
Hij heeft het over het rendement op deze 2de investering van 9M
0 0
DarkDefender
Mooie deal van Marc, ik denk dat Marc dusdanige biedingen heeft gehad, dat hij verwacht er meer aan te gaan verdienen. Maar laten wij tot die tijd maar lekker genieten van Neres, toch een van mijn favoriete spelers
0 0
Mikee
Prima deal! Ook geen gezeik meer bij het weigeren van een of ander maf bod. En volledig cashen. Top dit!
1 0
Radie125
Ze hadden toen voor Frenkie ook gewoon 8 ton zonder % doorverkoop moeten betalen ipv 1 euro met 10 % doorverkoop. Scheelt ruim 7 mln in de kas.
0 -1
ArthurG
Het werkt zo toch ook prima, Ajax verdient toch ruim aan Frenkie, een aantal wat mindere Nederlandse clubs krijgen ook een beetje, iedereen wint.
1 -1
Bky
Zo werkt dat in de blije wereld van Radie125. Iedereen doet precies zoals je wil.
1 0
Habalaski
Ja want ajax is altijd de enige die bepaalt. De andere partij heeft nooit wat in te brengen. Nee zo'n deal als deze is juist top voor iedereen. Op deze manier wordt de Nederlandse competitie sterker.
0 -1
JesusZoonVanGod
Onderhandelt Overmars daar persoonlijk over? Of delegeert hij dat en geeft hij een kader? Lijkt me een slopende job als je dan ook nog contractverlenging en transfers en zo moet doen!

Vraag me ook altijd af of ze dan afreizen naar dat land of dat dat via een conference call gaat.
0 0
BrandjeXL
Dus feitelijk kost Neres nu 20/21 miljoen. Wanneer Ajax Neres voor zo'n 49 miljoen of meer verkoopt dan is deze deal rendabel ervan uitgaande dat die 20% over het verkoopbedrag gaat en niet over de winst. Lijkt mij dus een prima deal.
0 0
Radie125
12 plus bonus 3 plus 9 afkoop is .......... 24mln
1 0
TontoKarnaggel
Dit lijkt mij te betekenen dat Ajax een bod van boven de 60 miljoen heeft ontvangen, anders is deze deal zonder reden ( 20% van 50 miljoen is 10 miljoen. 50 miljoen is de winst boven op de aanschafwaarde van 11 miljoen )
Maar aangezien ik ongeveer dezelfde rekencapaciteiten als aad de mos bezit kan ik er ook zomaar dik naast zitten ;)
0 -1
Onpartijdig
Zeer goed, als je hem voor 50 zou verkopen dan hadden de Brazilianen al 10mil gekregen. 9 mil is voor beide partijen een goed bedrag, Sao Paulo krijgt direct 9 miljoen zekerheid en voor Ajax levert dit in de toekomst zeer waarschijnlijk meer op

Lijkt me een win win situatie
0 0
Toon meer reacties