Ten Hag houdt tegen PAOK vast aan Dolberg

JesseTH, 06-08-2019 om 17:40, 7697 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag posteert Kasper Dolberg dinsdagavond tegen PAOK Saloniki 'gewoon' in de punt van de aanval. De Deense spits maakte uit bij Vitesse een slechte beurt en dat kwam hem op de nodige kritiek te staan, maar daar trekt de oefenmeester van Ajax zich dus niets van aan.

Ten opzichte van de uitwedstrijd in Arnhem wijzigt Ten Hag zijn elftal überhaupt maar op één plek. De verdediging blijft onveranderd. Joël Veltman en Nicolás Tagliafico vullen de backposities in, terwijl Perr Schuurs en Lisandro Martínez het centrum zullen bewaken.

De verandering vindt plaats in het controlerende blok op het middenveld. Tegen Vitesse speelde Daley Blind nog samen met Razvan Marin op het middenveld, maar laatstgenoemde wordt tegen PAOK vervangen door Noussair Mazraoui. Donny van de Beek begint, zoals Ten Hag aankondigde, 'gewoon' in de basis. Voorin is Dolberg dus de spits, geflankeerd door Hakim Ziyech en Dusan Tadic.


Volledige opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico; Mazraoui, Van de Beek, Blind; Ziyech, Dolberg, Tadic.

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij PAOK? Zet in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Enige foutje van Ten Hag. Dolberg pas inbrengen wanneer je al 3-0 voorstaat. Verhuren in buitenlsnd beter.
0 0
Hagmag
Weer een drama nu maar 1/2 uur gelukkig
4 0
trooop
Lef, tegen de stroom in, en dolberg is ook gewoon een fantastische speler. Mooie keuze van ten hag, het was veel makkelijker geweest om voor tadic te kiezen.
1 -2
vdhaas
Denk niet dat dolberg intern ter discussie staat
0 0
AFC34
Tja het is ook wachten (hoe lang ook) op een doelpunt van hem en dan staat het hier ook weer vol met "zie je wel, geweldig talent".
0 0
AFC34
Deense hand van Poulsen? Ben heel benieuwd naar zijn bijdrage dit seizoen. Had zelf voor Promes - Tadic - Ziyech gekozen. Of mits Neres fit genoeg is hem voor Promes. Maar Neres lijkt me voor vandaag een goede wissel in de 2e helft.
3 -1
markk
In tegenstelling tot vrijwel iedereen hier heb ik hoge verwachtingen van Dolberg.
2 -1
ETM
Mazra ipv Marin kan ik goed in komen. Dolberg ipv Tadic in spits, een stuk minder. We hebben in Tadic een Europese topper voor die positie. In zo'n cruciaal duel voor Dolberg gaan vind ik heel apart.
3 0
Bjorn
Zelfmoord of geniale zet? Ik hou me hart vast, ik had zelf Tadic gekozen. Peer er maar drie in Kasper...
1 0
Rdk1983
Zie Blind liever nog achterin zolang t niet loopt. Maarja zonder de Jong en Schøne moet ie wel naar voren.
0 0
HsvHoek
Lekker gewoon 75 minuten met 10 man voordat ten Hag het licht ziet en hem wisselt, hebben we in ieder geval nog een kwartier met 11 man.
5 -1
Meerkoet
ten Hag houd van een uitdaging.
90 minuten lang .... met 10 man.
4 -2
Robeerke
Keep calm and believe in Kasper!
3 -3
ArthurG
Ik vind Mazroui op het middenveld wel mooi, ben wel benieuwd of we nu met een echte zes of een echte tien gaan spelen. Blind is meer een type voor een echte 6, maar Van de Beek op tien is ook heel goed altijd.
1 0
PeterVKV
het staat gestaffeld
0 0
Sprinter
Die zag ik niet aankomen. Ondanks alles ‘gewoon’ met Dolberg in de spits. De laatste keer dat de opstelling mij verraste was tegen Bayern, laten we die prestatie dan maar minimaal evenaren. Verdedigend moet dit wel goed komen met een blok van Nous en Blind. We creëren tegen elke tegenstander zat kansen. Ik heb er wel vertrouwen in.
1 0
Klaasforever
Creëren is een, maar afmaken met Dolberg in de spits is twee.
0 0
Sprinter
Bij Ajax kunnen alle veldspelers een kans afmaken. Dat was de vorige CL editie juist onze kracht. Maar laat Dolberg het maar zien. Als EtH hem opstelt dan moeten wij alle spelers tijdens de wedstrijd supporten. Laat de zuurgraad na de wedstrijd maar weer opborrelen.
1 0
Rdk1983
Wie weet zonder Donny spelen we zo met Promes/Dolberg/Ziyech of Neres. En Tadic erachter!
0 0
gusanito
Ik begrijp niet hoe mensen nog kunnen geloven in een wederopstanding van Kasper Dolberg. Ten eerste zul je daar hard voor moeten werken en als Dolberg iets nu net niet doet is het dat wel. Hij leunt volledig op z'n talent en dat is gewoon niet genoeg. Het zal me vast wat minnetjes opleveren, maar ik ben gewoon bang dat dit ons de kop kan kosten vandaag.
7 -3
strafschop
Niet vergeten te juichen als Dolberg vandaag wel scoort.
1 -6
AFC34
Ik juich voor Ajax, niet voor individuele spelers. Als Dolberg scoort ben ik blij, maar heb er dan lang genoeg op moeten wachten.
0 0
gusanito
Ow ja want dan is ineens alles anders.... NOT! Laat hem eerst maar eens een aantal wedstrijden van waarde zijn.
7 0
Web
Ik had hem niet opgesteld, maar wel heel mooi om te zien dat Ten Hag vertrouwen in hem blijft houden. Zal waarschijnlijk op de training zijn potentie zien

Als een blok achter Dolberg staan, nu hij hem toch opstelt, laat hij ons maar verrassen.
3 -2
blava
Neres nog niet fit en Marin heeft tijd nodig. Dolberg krijgt veel vertrouwen van Ten Hag. Ik heb er ook wel fiducie in. Het voetballen kan hij niet verleerd zijn. Dat moet hem zelfvertrouwen geven.
1 0
atalantanio
Dolberg vertrouwen geven kan ik inkomen, anders kun je hem namelijk definitief afschrijven. Maar waarom wel meteen Marin slachtofferen? Een van de grote aankopen van deze zomer.
1 -1
Web
Misschien wel goed, nu is het weer compleet, laat ze hem rustig brengen
0 0
Aiax
Zo hoort het, hij zal zeker gaan renderen als hij het vertrouwen krijgt.
1 -2
Rinus M.
Ha, ha, hulde voor Ten Hag die zich niet laat leiden door de waan van de dag maar kijkt naar de toekomst. Laat het zien Kasper!
2 -2
gusanito
Fijn, staan we dus gewoon weer met een man minder.
7 -7
Web
Leg uit, ik tel er 11
2 -5
AjaxBaggio
Hier was ik dus al bang voor.
Was altijd een fan van die jongen. Maar met Dolberg speel je idd praktisch tegen 10 man.
6 -4
Web
Dat is onzin met 10 man, slaat ook weer door.
0 -1
AjaciedRK
Tegen tien man, klinkt prima. Dan altijd Dolberg opstellen.
4 -3
14Abdelhak14
Goede zaak dat Dolberg het vertrouwen krijgt. Een echte Ajaxspits die alles heeft wat een 9 bij ons nodig heeft. Komt er niet altijd uit, maar je ziet dat het er in zit. Terecht dat die jongen een paar wedstrijden achter elkaar het vertrouwen krijgt. Dat jullie figuren als Mangallan, Marin en Promes snel afschrijven is prima want je ziet direct dat zij intrisiek niets hebben van een Ajax speler en ook niet de potentie om daar naar toe te groeien. Dolberg afschrijven daarentegen zijn dezelfde mensen die Donny begin vorig seizoen afschreven. Dan heb je er gewoon geen kijk op.
Verder ook een logische opstelling alleen had ik graag Neres basis gezien.
5 -5
chloorbestendig
Weer met 10 man spelen dus, tering.
8 -5
RaynoFischer
Pffff, hoeveel kansen mg hij nog verprutsen?
7 -4
Redrum
Erik wil het weer lekker spannend houden.
8 -3
ajaxwestland09
Ik had Neres laten spelen en tadic in de spits
7 -2
Schwalbino
Nico was vorige wedstrijd ook nog niet helemaal fit. Dan zou je er al twee aan één kant hebben die nog de copa in de benen hebben.
1 -1
ajaxwestland09
Of promes mag ook
0 0