De Jong: 'Terugkeer op 28ste niet op planning'

FinnDekker, 06-08-2019 om 14:20, 12456 views, Helden |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Als het aan Frenkie de Jong ligt, keert de middenvelder niet voor zijn dertigste terug bij Ajax. De ex-Ajacied hoopt op die leeftijd nog in de Europese top te spelen. Dit vertelt De Jong aan het magazine Helden.

'Het ligt niet in de planning dat ik op mijn 28ste al terugkom. Ajax is ook top, hoor, maar ik hoop dan nog bij een club uit de Europese elite te spelen. Ik heb een geweldige tijd bij Ajax gehad en sluit een terugkeer ook zeker niet uit. Maar ik ga het niet beloven, want ik weet niet hoe de wereld er over tien jaar uitziet', is De Jong eerlijk over zijn toekomst.

Contact heeft de spelverdeler nog wel met zijn oude teamgenoten. 'Je kunt echt wel van vriendschappen spreken, ja. Ook in de vakantie hielden we contact.' Ook face to face is er nog het nodige contact, zoals bij een etentje. 'Nog even gezellig met een groepje weg en bijkletsen voordat iedereen verschillende kanten op gaat. Ik denk dat het contact met veel van de jongens ook in stand zal blijven.'

'Dat valt niet te plannen. De een is eerder op het punt dat hij terug wil keren naar Nederland dan de ander', reageert de middenvelder als de interviewer vraagt naar een eventuele reünie bij Ajax. Voorlopig staat De Jong nog onder contract bij FC Barcelona, tot medio 2024. 'De intentie is om daar lang te blijven.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint bij PAOK? Zet in en krijg 7,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Een paar oefenwedstrijden gespeeld en nu al praten over herfst in zn carrière .
Tjonge jonge.
Zo blijft hij "in the picture"
0 0
Santiago
Is sowieso logisch als hij zelfs nooit terugkeert. Het is niet zo dat Ajax per se zijn club is ofzo. Hij heeft bij ons gewoon de overstap gemaakt
0 0
VIPete
Realistisch, al had hij beter "topclub in een topcompetitie" kunnen zeggen, aangezien Ajax gewoon wereldwijde elite is, voor altijd.
0 0
TheRiviera
Realistisch gezien behoord Ajax niet tot de Europese Elite dus de woorden van De Jong waren niet verkeerd. Mensen moeten vaker objectief kijken naar Ajax en minder vaak met een Ajax bril.
1 0
Sanalologo
Todat zn carriere in de klad raakt. Dan is Ajax weer die prachtige club waar hij thuis komt.
0 -2
TomAjaciedd
Toch helemaal niet raar dat hij dan nog niet terug wilt. Snap het volledig is ie dan ook nog te goed voor vergeleken met een blind (en tadic) bijvoorbeeld.
1 0
Schip
Zo zie je maar weer hoe bijzonder de mens en speler Rijkaard was. Ik vind dat voor hem ook wel een standbeeld mag komen.

Een speler die een loopbaan in de absolute top van Europa/wereld opgaf, om zijn oude club nog eens te helpen in een terugkeer naar de Europese top. En dat door een fabelachtig goed seizoen te draaien met fantastisch voetbal en de CL winst. Niemand van deze gasten komt in zijn buurt, misschien Blind qua terugkeer en loyaliteit nog het meest.

Zowel menselijk als sportief een unicum.
3 0
FTS95
Haha, gaat helemaal nergens over dit gap...Rijkaard kwam ook gewoon in zijn nadagen terug...Hij was wel absoluut de grote vedette, die de jonkies bij de arm nam...top
0 -3
Schip
Gast, waar heb je het over... Rijkaard was op zijn top. Ik hoef alleen al op zijn spel te wijzen. Was de beste op het veld in de CL finale aan beide kanten. Er zat ook totaal geen neergaande lijn in zijn spel, wat jij suggereert. Rijkaard was in alle opzichten de grote patron van de op dat moment grootste club van Europa. Het was echt ongehoord dat hij afzag van een verlenging en naar een club uit de eredivisie ging. En niet om af te bouwen, niet omdat hij de druk niet meer wilde, niet omdat zijn lichaam minder intensieve trainingen wilde en niet omdat hij niet meer voor prijzen wilde spelen.

Simpelweg omdat hij nog eens voor zijn club wilde spelen en zijn ervaring in de top wilde meebrengen.
1 0
BrandjeXL
Hoe oud was Rijkaar toen hij terug naar Ajax ging?
0 -2
Schip
Dat is niet het punt. Hij kwam terug op een moment dat hij nog wat - lees: alles - kon betekenen voor Ajax en liet daarvoor een enorm grote club, de op dat moment grootste internationale competitie en een vet salaris achter.
0 0
0h0Litmanen0h0
Gewoon snel Europese top worden dan piept hij wel anders....

kunnen we trouwens stoppen met over elke scheet van Frenkie en De Ligt een artikel te plaatsen? En ja ik reageer erop, maar vanaf nu ook alleen nog maar op een serieuze diarree van een aantal dagen beloof ik.
0 0
FissaDeGekste
Frenkie gaat nooit terugkomen, keep on dreaming. Geen binding met de club.

Heb dat gevoel ook nooit gehad toen hij nog wél bij ons speelde. Gepaste trots? Ja. Dankbaarheid naar Ajax toe? Ja.
Binding met de club? Nee.
2 -4
Ajaxxxisdebeste
Daarom zat die ook naar Ajax tegen Anderlecht te kijken in Barcelona.... totaal geen binding...
3 0
Ajax0317
Omdat zn maatjes Eiting en co spelen..
0 -3
Ajax27
En waarom zou hij binding met de club moeten hebben? Op z'n 18e hierheen gehaald, net 1,5 jaar in het eerste gevoetbald.
3 0
Gecko
Topper
1 -1
Ron6
Ajax is ook Europese elite.Hij zal bedoelen Europese elite mbt salaris en de competitie, is zijn goed recht trouwens
2 0
Michels
Drie jongen is net 3 weken weg, wordt er al gevraagd naar een terugkomst. Rare jongens, die journalisten...
2 0
ArthurG
En ze doen het stug iedere keer, wat een onzin.
0 0
Joodhannus73
Op je 29ste is ook goed...
1 0
De Stift
Wij moeten er dus gewoon voor zorgen dat we de komende jaren weer bij de Europese elite gaan horen.
2 0
VoorJohan14
Wat een domme vraag, paar jaar voor je 30e ben je vaak op je best, zou het meest onlogisch zijn om juist dan een stap terug te doen naar de eredivisie. Daarnaast geen beloftes, logisch, prima, maar iedereen weet dat ajax de perfecte club voor hem is na zn 30ste.
Frenkie is een pure liefhebber, die komt sws terug.
2 0
AFCA.
Dit jaar nog maar een keer de zogenaamde Europese elite uitschakelen dan.
Als Ajax in Duitsland had gespeeld waren we de absolute grootmacht in de wereld.
3 0
Web
Frenkie zegt alleen maar zinnige dingen.
Hij moet zo wie zo terugkomen als trainer, want ook dat heeft hij in de vingers. Topper
3 -2
Ronaldinho020
Vertel, hoe weet jij dit? Of komt dit uit de dikke duim?
Geen haat, oprecht benieuwd.
1 -2
Web
Frenkie leest voetbal, praat nu soms al als een trainer, enorm voetbal inzicht
En kan heel goed met mensen om gaan
Niks op bluf, puur mens.
Dat gaat hem groot maken, mijn intuïtie.
1 -1
ajaxx123
Prachtspeler. Mogen ook gewoon trots zijn dat Frenkie bij ons heeft lopen ballen.
Wereldtalent.
3 -1
behangdelul
Je kan niets uitsluiten maar wel zeggen dat je komende 10 jaar niet bij Ajax speelt....ok. Maar Frenkie, het is je vergeven, tot je 31ste!
0 -1
GvanderK
Ajax is Europese elite, de Eredivisie niet. Blijft toch knagen bij me. Frenkie is een prachtspeler, gaat een hele mooie carrière krijgen.
3 0