Dest: 'Trainer vond dat ik het goed had gedaan'

SJvanveen, 27-07-2019 om 21:55, 5216 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest spreekt van een 'onvergetelijk moment' nu hij zijn officiële debuut in de Ajax-hoofdmacht heeft gemaakt. De rechts- en linksback mocht van coach Erik ten Hag starten tegen PSV en deed dat met verve. 'De trainer zei dat ik het goed had gedaan.' 

Tijdens de voorbereiding stond-ie daar ineens: Dest. De achttienjarige vleugelverdediger speelde zich in de basis en kwam, mede door de vele afwezigen, zo in de A-ploeg terecht. Zaterdag wachtte zijn eerste échte optreden namens Ajax en dat in een volle Johan Cruijff ArenA. 'Het is leuk om bij je debuut een prijs te pakken', doelt Dest bij Ajax TV op het winnen van de Johan Cruijff Schaal. 

'Ik vond het aardig gaan, al had ik vooral verdedigend gezien een paar foutjes. Dat zijn leermomenten', aldus de jeugdinternational van de Verenigde Staten, die de fans van de Amsterdammers looft. 'Dit is je droom. Het stadion, het publiek... Echt fantastisch. Je voelt je gelijk thuis en ik vind het mooi om hier te spelen.' 

Ten Hag prijst Dest

Dest mag dan zijn debuut hebben gemaakt, zaak is nu niet terug te vallen, zo laat hij weten. 'Ik moet gewoon zo door blijven gaan. Het was een perfect debuut geweest als ik had gescoord, maar de trainer vond dat ik het goed had gedaan. In het laatst van de wedstrijd moest ik wel niet te veel naar voren gaan.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RSM
goeie back. komt er zeker wel.
0 0
Gecko
Topper. Wat een instelling heeft die jongen
0 0
Maxwell_5
Speelde wederom gewoon erg leuk mee vandaag. Je kon duidelijk zien dat hij heel graag wilde, waardoor hij soms wat onnodige meters maakt. Niet erg, dat is zijn enthousiasme als debutant. Met zijn ambities is in ieder geval niks mis. Volhouden en steeds blijven bewijzen dat de trainer het bij het juiste eind heeft om hem op te stellen.
4 0
Redrum
Ik kan zo genieten van dit soort talenten he. Een goeie aankoop is leuk, maar ik geniet nog altijd het meest van eigen talenten die uitblinken.
4 -1
Hans Kraay Jr.
Op rechts kan hij veel beter.

Maar zelfs op links vond ik hem vandaag erg lekker spelen.
0 0
Pauw
Hij kan beter dan wat hij heeft laten zien maar debuteren op linksback is voor hem dan ook niet bepaaald geruststellend. Komt helemaal goed met ‘m.
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Heel goed Van Ten Hag deze jongen een compliment te geven, want juist dat geeft de motivation om keihard te werken. Zo is dat in het level nu eenmasl.
2 0
mickey2602
Deze zin ga ik bij mij op werk ophangen want mijn voorman is nl van mening dat alleen commentaar geven als het negatief is voldoende is,waardering krijg je aan het eind van de maand,zou hij al eens hebben gezegd;-)
0 0
ram
Als ik Koeman was zou ik Dest influisteren dat hij voor Oranje moet kiezen en aangeven dat Oranje ruk is op rechtsachter én ook linksachter kan er best wat bij.

En dan zou ik hem direct oproepen voor de volgende interland en minuten laten maken. Dan heb je de komende 15 jaar een topback voor beide kanten. Als je dat niet doet, kan hij natuurlijk zomaar voor de VS kiezen.
6 0
Cupmetgroteoren
Dest heeft alles nog te bewijzen bij Ajax. Speelde vandaag aanvallend redelijk. Verdedigend had ie het moeilijk tegen Kagbo, en vooral in de duels had ie het lastig. Het is een leuk speler maar laten we niet van stapel lopen. Heeft nog heel veel te leren.
0 -1
ram
Kargbo speelt al een tijdje niet meer. Ik denk dat je op Gakpo doelt...

Maar ik vond het wel meevallen met die "moeite". Natuurlijk moet hij nog dingen leren maar "heel veel"? Nee, dat valt ook best mee. Ik vind het nu al een geweldige speler.
2 0
3*stars*3
Niet vergeten dat hij ook geen linksback is maar rechtsback.
Gakpo vond ik altijd een overschatte speler maar hij heeft wel wat.
Doet te vaak nog veel in 1 tempo.
Eerlijk is eerlijk, bij PSV hebben ze wel een aantal jonge en echte voetballers die uit de opleiding komen; Gakpo, Lammers en Ihattaren.
Werd ook wel eens tijd natuurlijk.
0 0
ram
PSV heeft zeker leuke talenten! Gakpo viel me ook erg positief op.

Maar gelukkig voor ons veel te veel spelers als Rosario, Hendrix en Sadilek; komt allemaal veel te kort.
0 0