Dest: 'Moet nu juist een tandje erbij zetten'

BartVeenstra, 27-07-2019 om 08:15, 4348 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest hoopt zaterdagavond in het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV zijn officiële debuut voor Ajax te maken. De vanuit de jeugdopleiding afkomstige Ajacied maakte als basisspeler veel minuten in de oefenduels in de voorbereiding en hoopt dat trainer Erik ten Hag nu ook in een officiële wedstrijd plaats voor hem heeft. 'Ik ben er ready voor', zegt hij in De Telegraaf.

'Als de trainer me nodig heeft, sta ik er en ben ik scherp', aldus Dest, die enorm gemotiveerd is om het eerste elftal van Ajax te halen. Daarbij speelt zijn Amerikaanse sportbeleving (de vader van Dest komt uit de Verenigde Staten, red.) een rol. 'Mijn mentaliteit is heel goed. Ik probeer aan te haken en dat lukt me tot dusver goed. Maar ik ben er nog niet. Ik weet ook hoe snel het weer de andere kant op kan gaan. Het is nu geen kwestie van volhouden, maar juist een tandje erbij zetten.'

Dest krijgt de laatste tijd veel lof voor zijn optredens bij Ajax, maar zelf blijft de multifunctionele voetballer zelfkritisch. 'Aanvallend gaat het redelijk goed, omdat ik vroeger aanvaller was en altijd heb geoefend om iemand voorbij te komen. Maar verdedigend moet het positioneel echt nog veel beter. John Heitinga, Michael Reiziger en Winston Bogarde hebben er veel op gehamerd. Nóg beter staan kan me echt helpen', aldus Dest, die intussen blijft dromen van zijn mogelijke debuut. 'Thuis, in een volle Johan Cruijff ArenA, tegen PSV. En als we hem winnen, zou het helemaal perfect zijn.'

Denk je dat Lasse Schöne scoort en Ajax wint van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal? Zet in en krijg 4,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Hoop dat hij de kans gaat krijgen. Eugene opleiding.
0 0
Ferd
wie is Eugene Opleiding? Het volgende talent?
0 0
wzawzdb91
Ik heb er vertrouwen in dat dit de toekomstige rechtsback van Ajax en het Nederlands elftal wordt.
0 0
BrandjeXL
Dan moet Koeman snel zijn anders gaat hij voor Team USA spelen.
0 0
geDaante
Heeft volgens mij al besloten voor Team USA, daar zijn al die tijd veel meer vertrouwen in hem hadden en oproepten, dan die (incompetente, eigen aanvulling) KNVB.
0 0
MNJ7
Geef hem de kans !
Varela
Dest Schuurs Blind Martinez
Eiting Marin
Van de Beek
Promes Tadic Lang
1 0
niquedegraaff
Vd beek mag van mij nog wel een jaartje blijven.
1 0