Swart: 'Het is echt te veel voor de spelers'

FinnDekker, 23-07-2019 om 14:40, 10068 views, Alles op Swart |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjaak Swart vindt het raar dat Ajax-spelers zo weinig vakantie hebben gehad. Door toernooien met de nationale ploegen en de vroege Champions League-voorrondes heeft men weinig kunnen uitrusten. Swart baalt hiervan en geeft meerdere voetbalbonden de schuld, zo valt te zien bij Alles op Swart.

'Het is echt te veel voor de spelers. Je wordt kampioen, daarna heb je een week feest en ga je vakantie vieren. Maar dat was nu anders. Je had de Nations Cup met het Nederlands elftal. Daar waren een aantal van Ajax voor gekozen.' Ook op de Afrika Cup en de Copa América waren de nodige Ajacieden actief. 'Dat is pittig. Je zit nu haast weer bij de Europa Cup, de voorrondes. Het is te veel van het goede.'

'Hoe die bonden dat in elkaar hebben gezet...', baalt Mister Ajax, die het ook onzin vindt dat Ajax zich überhaupt zo moet plaatsen. De Amsterdammers stonden afgelopen seizoen in de halve finale, maar moeten nu twee voorrondes overleven. 'Flauwekul, Ajax is kampioen geworden. Een wedstrijd (tweeluik, red.) is genoeg om je te plaatsen. Nu moet je er twee spelen.'

Dest en Schuurs

Swart viel ook iets positiefs op, de ontwikkeling van het Ajax-talent. 'Ik ben blij met de jonge jongens die zich bij het eerste hebben laten zien. Dat zijn Schuurs en Dest. Die zijn mij goed bevallen. Prima deden ze het, in die oefenwedstrijden. Maar dat is toch anders dan de competitie.'

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Het is allemaal waar, maar Ajax heeft er ook een hand in, kan spelers zo lang vrijaf geven als ze zelf goed lijkt. Het is ook eerder mentaal vakantie, dus gewoon even niet met je sport bezig zijn. Sommigen hebben dat meer nog dan anderen, die voetballen ook in hun vakantie gewoon door,
0 0
Kuningast
3 weken vakantie is toch voldoende.. Maar er zijn ook zeker spelers die minder rust hebben gekregen
0 0
jaribombari
Wat een onzin! Die gasten werken 20 uur per week. Spelen 1,5x per week een potje voetbal. Hebben zomerstop + winterstop = 8 weken per jaar vakantie. Nounou wat hebben ze het toch zwaar. Sjaakie heeft duidelijk zelf nooit een echte baan gehad.
1 -6
ajaxminimax
Dat is geen onzin. De kalender is veel te vol. Zuid-Amerikanen spelen een heel seizoen met een club, daarna interlands. En dat gaat dus nu even een paar seizoenen op rij door. Dan krijgen ze misschien nog wel even vakantie, maar als ze zich melden, dan zit de voorbereiding er al bijna op... gewoon knettergek
2 0
Markopantelic007
Volgens mij valt het allemaal wel mee. De enige klagers zijn oud voetballers en journalisten. Wilden Ziyech en Onana niet nog eerder beginnen?
0 0
Markopantelic007
Volgens mij valt het allemaal wel mee. De enige klagers zijn oud voetballers en journalisten. Wilden Ziyech en Onana niet nog eerder beginnen?
0 0
JanBiesbos
Betekend ook veel wedstrijden goed voor de jeugd zich te laten zien
0 -1
MrPink
Ze krijgen er ook genoeg voor dus werken voor je geld.
1 -5
Web
En dat doen ze niet?
Zo werkt het niet, goed spelen word niet altijd gekoppeld aan hard werken. Dan kun je beter met 10 Dani de Wit gaan spelen, word er altijd hard gewerkt
2 0
Ajax#1900
Wat kortzichtig
3 0
OdjePils
Helemaal niet kortzichtig!
1 -5
trodat4030
Niet inzien dat het kortzichtig is is kortzichtig.
5 0
OdjePils
Dat altijd roepen is kortzichtig!
0 -2
Schwalbino
Rare opmerking. Het gaat erom dat je lichaam voldoende kan herstellen.
0 0
Hagmag
Sjaak, kan jij niet fff bellen met de UEFA ?
0 0
036AFCA97
Weet nooit zo goed wat ik hier van moet vinden. Een vent van 55 in de betonbouw heeft toch ook maar 20 vakantiedagen per jaar? En die werkt nog 40 uur per week ook. Deze jongens worden op handen gedragen, trainen paar uurtjes per dag, weekend een wedstrijdje en verdienen bakken met geld.
Hoezo te weinig vakantie?
1 -4
Stuyvesant
Een werknemer in de betonbouw heeft recht op 48 verlofdagen en niet op 20 dagen.

20 wettelijke verlofdagen.
5 bovenwettelijke verlofdagen.
10 roostervrije dagen werknemer.
3 kortverzuim dagen.
10 roostervrije dagen werkgever.

En als de werknemer 57 jaar wordt, dan heeft hij ook nog recht op 9 extra roostervrije dagen. Dit is dus een verkeerd voorbeeld.
4 0
Willem410
Is toch moeilijk te vergelijken.
Als die man zo nu tegen de bouwvak aan vermoeid is en 10% minder productief is valt niemand dat op.
Als Ziyech straks in de voorronde net overal een stapje te laat komt omdat hij maar 10 dagen rust heeft gehad dan loopt iedereen hem af te zeiken.
Elk mens heeft periodes nodig om de motor weer op te laden, of je nou een betonwerker bent of een overbetaalde profvoetballer.
10 dagen rust na een seizoen met 75 wedstrijden en vorig jaar na het wk ook al niet veel rust gehad is denk gewoon te weinig.
1 0
Web
Precies heeft niets te maken met hardwerken, je kunt niet het hele seizoen scherp zijn, vooral niet naar een zware training, nu word de basis gelegd voor het seizoen
1 0
Nicoonzeredder
Ga nou alsjeblieft niet betonbouw met professioneel voetbal vergelijken.
2 0
pizzapunt
Tijdperk de boer, dan komt het akelig dichtbij.
2 -1
Nicoonzeredder
Ga nou alsjeblieft niet betonbouw met professioneel voetbal vergelijken.
1 0
Nicoonzeredder
Ga nou alsjeblieft niet betonbouw met professioneel voetbal vergelijken.
0 0
Cupmetgroteoren
Gaat niet om het mentale aspect maar om het fysieke aspect. Spieren worden telkens maximaal ingespannen. Hoe meer wedstrijden, hoe groter de kans op blessures.
0 0
WZAWZDB14
Sjaak for president!
0 0
MennoJerry
Haha, die Sjaak moet er nog even overheen pissen. Mooie vent!
0 0