KNVB straft Ajax voor vuurwerkincidenten

FinnDekker, 23-07-2019 om 12:55, 4117 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax is bestraft voor het vuurwerk dat aan het eind van vorig seizoen is afgestoken door supporters van de club. Het betreft twee uitwedstrijden: de bekerfinale in De Kuip en de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap in Doetinchem. De Amsterdamse club wordt flink gewaarschuwd door de KNVB.

Mocht het namelijk de komende twee jaar weer fout gaan in een uitduel, dan moet Ajax de eerstvolgende wedstrijd in de competitie, bekercompetitie of play-offs van de KNVB zonder uitpubliek spelen. Deze straf is dus voorwaardelijk. Wel kreeg Ajax twee boetes van 25.000 euro in totaal. De Amsterdammers zouden de voorstellen van de bond reeds hebben geaccepteerd.

'De aanklager is van mening dat er voorafgaand, tijdens en na deze wedstrijden door Ajax onvoldoende maatregelen zijn getroffen om het afsteken van vuurwerk te voorkomen en beëindigen', valt er te lezen. De KNVB hoopt en gaat ervan uit dat Ajax in de toekomst beter zal optreden als het gaat om vuurwerk. 

Combineer jouw alledaagse leven met het supporten van Ajax: ga nu naar de officiële shop van Ajax en bekijk de casual kledingcollectie voor jong en oud. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxx123
Tegen PSV maar weer gekkenhuis, zin in!
0 0
Van Reenen
Wat ik niet begrijp, is dat het uitwedstrijden betroffen. Wordt er dan niet bij de ingang OP de Vijverberg en Onder de Maas gecontroleerd op mensen die vuurwerk meebrengen? Ik krijg de indruk van niet, teveel werk voor de suppoosten en Ajax betaalt toch wel.
1 0
MitsjollAjax
Fouilleren van de Ajax fans die met bussen kwamen werden door de stewards van station Feijenoord gecontroleerd. Fans die met de trein kwamen werden bij de arena gecontroleerd door Ajax stewards. Ik ging zelf met de trein en wij zeiden nog tegen elkaar, "dit zal wel de eerste controle zijn". Er werd zo slecht gecontroleerd, bij de bekerfinale was het waarschijnlijk de fout van Ajax
0 0
KleinMiljoen
Tsja ik ben bij de bekerfinale nergens gefouilleerd. Niet bij de bus en ook niet bij de kuip
0 0
Libero
Heeft de thuisclub dan helemaal geen verantwoordelijkheid mbt het uitvak? Moeten zij niet controleren wie en wat er allemaal binnenkomt?
Lekker makkelijk cashen zo voor de KNVB. Kunnen ze weer e.o.a. overbodige deskundige aanstellen om een plan op te stellen dat nooit uitgevoerd gaat worden.
3 0
DT10
No Pyro, No Party!
7 -6
AFCAsphere
In het geval dat dit zich herhaalt, is het dus ‘Yes Pyro? No Party’.
1 -1
Bramzel
Haha te grappig voor woorden de KNVB. Voor het afsteken van vuurwerk kan je een wedstrijd zonder publiek moeten spelen en de supporters van clubs als ADO, Utrecht en Feyenoord mogen de meest afschuwelijke liedjes zingen en racistische gedragingen doen. Daarnaast heb ik ze ook niet gehoord over de rookbommen in het Philips stadion waar zelfs de rechter nog een uitspraak over heeft gedaan (maar dan houd de KNVB zich stil). Prima dat je het aanpakt, maar meet dan niet met twee maten.
8 -1
BrandjeXL
Ga huilen man. Ajaxsupporters doen net zo hard mee met spreekkoren maar die noem je niet.
1 -8
AFCAsphere
Het enige wat ik Ajacieden verwijt is dat ze zingen over het bombardement in Rotterdam en een aantal homofobische nummers, maar je hoort Ajacieden nooit racistische leuzen scanderen of apengeluiden maken.
3 -2
BrandjeXL
Smeer nog wat meer boter op je hoofd of ga eens naar het stadion.
0 -2
AFCAsphere
Sterk argument pik, ahum. Noem anders gewoon wat concrete voorbeelden in plaats van interessant proberen te doen, anders kan je beter niks zeggen. En ik kan helaas niet vaak naar het stadion omdat ik de financiën er niet voor heb, maar dat doet er niet aan af dat ik een goed punt heb.
1 0
BrandjeXL
Van de pop van vermeer tot het spandoek voor Rooie Mark. Van Rotterdam kankerstad de in de oorlog lag je plat tot Dries Boussatta je moeder heeft een snor. Ook het homo's lopen hand in hand. Voorbeelden genoeg voor je?!
0 -5
Juichtoon
Zo is het allemaal nogal wat. Dit zijn allemaal incidenten. Rooie Mark was eenmalig, Vermeers pop ook. Etc. Kijk liever naar de 50 jaar aanhoudende antisemitisme en andere haatteksten in de Kuip. Ik vind structureel toch echt iets anders dan bijna ludieke acties.
Na de moord op Picornie hangen er elke Klassieker spandoeken in de Kuip die verwijzen naar deze moord. Met instemming van het Fnoord bestuur dus.
1 0
AFCAsphere
Wat had je verwacht dat ze gingen doen dan? Een witte, gele of rode pop ophangen om Vermeer uit te beelden? Natuurlijk gebruikten ze een zwarte pop, dat is op zichzelf geen racisme. Het feit dat ze uitbeelden hoe ze hem ophingen was wel verschrikkelijk. Ik ga er niet van uit dat ze dezelfde hangpraktijken uit het verleden van de conservatieve Amerikanen aan het naspelen waren, want in dat geval zou het wel racisme zijn, maar naar mijn inziens ging het puur om het feit dat Vermeer een overloper was. Als Gudelj dezelfde overgang had gemaakt, dan was het een witte pop die opgehangen werd.

En hoe is dat spandoek van Rooie Marck racisme? Zijn haar is rood, niet zijn huidskleur. Zijn haarkleur kan hij veranderen, zijn huidskleur niet. Dus in dit geval vind ik dat geen racistische uiting. Wel was het schandalig dat ze er überhaupt aan dachten om zo'n spandoek te maken.

Koningtoto noemde het voorbeeld over Dries Boussatta al en dat is inderdaad een naar incident, maar het is al wel lang geleden vergeleken met de incidenten van Bazoer en Onana. Tegenwoordig zul je ze dat niet horen zingen over El Ahmadi, Affelay of welke Marokkaan dan ook. De homofobische opmerkingen had ik zelf al benoemd en ik hoop zeker dat er door KNVB, Ajax en de supportersverenigingen iets aan gedaan word, zeker aangezien Amsterdam bekend staat om de pride.

Kom maar op met meer van die voorbeelden hoor. Vooralsnog is het van jouw kant meer blaffen, maar niet bijten.
0 0
BrandjeXL
Botertje op je hoofd. smeer er nog wat op. Jij bent er zo een als een vrouw verkracht wordt dan had ze maar geen kort rokje moeten dragen. Het ligt altijd aan ánderen maar de hand in eigem boezem steken doen we niet. Feit is dat Ajaxsupporters net zo erg zijn als de rest qua kwetsende spreekkoren. Mij boeit het geen reet wat ze zeggen want dat is nu eenmaal sportwereldje. Maar jij jankt als een baby wat andere clubs doen maar bij Ajax valt het allemaal wel mee. Tot slot heb je volgens geen enkel idee wat ik bedoel met het spandoek over rooie mark want je antwoord daarop is echt lachwekkend en zelfs triest.
0 -2
AFCAsphere
Hahaha :'')

Vraag even aan ajaxdordt wat voor een ontzettend smerige, progressieve linkse feminist ik ben, dan piep je wel anders. Ik zat constant met hem te discussiëren over het feit dat hij zo kortzichtig oordeelde over vrouwenvoetbal, of eigenlijk vrouwen in het algemeen, aangezien hij seksistische opmerkingen maakte. Ik ben daarnaast zelf een kleurling en heb vroeger in mijn leven regelmatig te maken gehad met racisme. Iets waar ik ook zo nu en dan over in discussie ben gegaan met andere bezoekers op AS.

Probeer mij maar niet te vertellen dat ik een vrouwenhater of een seksist ben, of dat ik racisme goed praat. Wat jij hier loopt te verkondigen over mij is niets minder dan flauwekul van de bovenste plank, en het is ontzettend zielig dat je dit alleen doet omdat je zo nodig je gelijk wilt halen. Wat een zielepoot ben jij dan zeg. Ik heb jouw comments op AS vaak voorbij zien komen en jij hebt er echt heel veel moeite mee om situaties van een ander perspectief te zien en je eigen ongelijk toe te geven. Ik zou je aanraden om daar even wat professionele hulp voor te gaan zoeken, want volgens mij loop jij je echt druk te maken over de kleinste meningsverschillen.

Overigens jank ik nergens over, dat is weer zo'n argument waarmee jij denkt de rollen om te kunnen draaien. Ik kaart alleen aan dat Bazoer en Onana beiden racistisch zijn bejegend. Vervolgens probeer jij ons op een hysterische wijze wijs te maken dat Ajacieden eigenlijk net zo erg zijn. Qua homofobie en leuzen over de Tweede Wereldoorlog zou ik dat nog enigszins snappen, maar qua racisme heb ik als Ajacied zijnde in mijn tijd als supporter (2003-heden) weinig gemerkt. Dat was het punt dat ik maakte en daar heb jij nog steeds geen enkel argument tegenover gezet waardoor ik van mening zou moeten veranderen.

Wat bedoel je dan precies met het aanhalen van het spandoek over Rooie Marck? Dan kan je wel lekker uit de hoogte gaan doen - wat je wel vaker doet maar waar geen enkele reden toe is want zo slim als jij denkt dat je bent ben je niet - maar je kan beter gewoon zeggen wat je bedoeld in plaats van die lege opmerkingen te plaatsen. Rooie Marck was een Feyenoorder die aan kanker overleed. Aangezien jij in één zin noemde met Vermeer, ging ik ervan uit dat je het o.a. over zijn haar had.

Zoals ik het nu zie kun jij je gelijk niet halen en vervolgens kom je met kansloze argumenten en ga je ook nog eens op de man spelen. Zo triest heb ik het nog niet vaak langs zien komen op deze site.
0 0
BrandjeXL
Wow. Kan ik jou zo opfokken? Verder laat ik het hierbij want heb geen zin in spelletjes waarbij er op de man gespeeld puur omdat een andere mening hebben. Fijne avond!
0 0
AFCAsphere
Mij opfokken? Jjij bent degene hier die uit zijn slof schiet door ons 'jankerds' en 'hypocriet' te noemen. Ik probeer gewoon een geciviliseerde discussie te houden en netjes mijn argumenten te onderbouwen. Vervolgens zeg jij ook nog eens dat ik verkrachting goed zou praten. Dan mag ik mijzelf op z'n minst verdedigen, toch? Want wat je daar zei sloeg echt helemaal nergens op en het was ook nergens voor nodig. De vergelijking tussen het goedpraten van verkrachting en de schandalige actie jegens Vermeer van uit een ander perspectief zien klopt ook gewoon niet.

Anyways, misschien is het maar beter dat je je mede Ajacieden voortaan wat respectvoller benaderd. Fijne avond verder.
0 0
Juichtoon
Neen dus. De haat en gedrag in stadions naar Ajax toe is veel erger dan de andere kant op.
Natuurlijk gebeurt het over en weer maar de andere kant gaat veel verder over de grens heen.
Ben je wel eens bij Fnoord Ajax geweest?
1 0
AFCAsphere
@Juichtoon

Haha, BrandjeXL verteld mij dat ik eens naar het stadion moet gaan, maar volgens mij heeft hij geen flauw idee wat Ajax teweeg brengt in de andere stadions in Nederland. Bijvoorbeeld toen een Joodse sponsor EZ Trader naar de Klassieker in de Kuip ging en toen achterover sloeg omdat er sisgeluiden werden gemaakt.

Afgelopen seizoen werd de naam Nouri geroepen naar Ajacieden in de Kuip. In 2017 bij de wedstrijd Excelsior - Feyenoord was er een spandoek waarop stond dat ze er niet op kunnen wachten tot Sjaak Swart komt te overlijden.

Of de Bunnikside, waar een schandalig anti-semitisch lied werd gezongen. Bij ADO werden er apengeluiden gemaakt toen Bazoer aan de bal was, en hetzelfde gebeurde bij Vitesse toen Onana voor het fanatieke vak stond. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Ik heb ook vaak genoeg ''schop die joden neer'' gehoord, in allerlei verschillende stadions.
0 0
Michels
Waarom is de allereerste reactie toch altijd in de verdediging schieten en wijzen naar andere zaken die andere clubs betreffen? Over Calimero gedrag gesproken...
2 -2
JesseMKB33
Zoek anders even de betekenis van het woord Calimero op, voordat je nog meer onzin gaat praten.
2 -1
Michels
Calimero is geen woord waar je de betekenis van kan opzoeken, het is een naam. Bekend van de gevleugelde uitspraak: "zij zijn groot en in ben klein en dat is niet eerlijk!" Een beetje bij het kinderachtige af. Prima van toepassing op deze situatie dus...
1 -2
JesseMKB33
Calimerocomplex is gewoon een woord, dat je kan opzoeken. Zeker niet van toepassing hier.
1 0
Hans Kraay Jr.
Niet helemaal natuurlijk, want Ajax is altijd groot en de rest is klein.

Wij zijn de omgekeerde Calimero, wij zijn groot en jullie zijn klein, dat is voor jullie niet eerlijk.
1 0
Michels
Het is natuurlijk ook geen Calimerocomplex. Maar als je je wel op die manier gedraagt, is het zeker kinderachtig te noemen.
1 -1
KleinMiljoen
Oh dus omdat KNVB niet optreedt tegen iets wat fout is, mogen wij wel andere dingen doen die fout zijn
1 -5
Sanalologo
Nee, maakt het alleen extra belachelijk dat KNVB niks tegen racisme doet.
4 0
BrandjeXL
Welk racisme?
0 0
AFCAsphere
De apengeluiden die werden gemaakt door ADO en Vitesse supporters richting Bazoer en Onana en geen van beiden vakken kregen een straf, daar zaten de daaropvolgende wedstrijden gewoon weer dezelfde supporters.
1 0
Bramzel
Dit dus!
0 0
Bramzel
Ze moeten gewoon alles aanpakken. Daarnaast vind ik dan racistische gedragingen en afschuwelijke liedjes erger dan vuurwerk afsteken (niet dat het gewoon moet kunnen, maar wel minder erg)
0 0