'Moeten ons niet van de wijs laten brengen'

ArthurV, 22-07-2019 om 21:30, 5135 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind was na afloop van het verloren oefenduel met Panathinaikos gematigd tevreden. Volgens de verdediger was het vertoonde spel lang niet goed genoeg, maar worden de nieuwe contouren van de ploeg steeds beter zichtbaar.

'Ik denk dat we zin hebben om weer aan het echte werk te beginnen', spreekt een gemotiveerde Blind tegenover Ziggo Sport. 'Om te beginnen met de Johan Cruijff Schaal en in ons achterhoofd natuurlijk de voorronde van de Champions League. Of we er klaar voor zijn? Als je naar vandaag kijkt dan was het niet goed genoeg. Wij willen dicteren en dat deden we vandaag niet. We waren veel te slordig, met name in de tweede helft.'

Blind zag Ajax twee doelpunten weggeven uit spelhervattingen. Iets wat volgens de linkspoot absoluut niet mag gebeuren. 'Maar ik denk dat we zeker de laatste week heel goed getraind hebben. Zeker in de laatste wedstrijden hebben we laten zien wat we willen. We moeten ons niet van de wijs laten brengen door één zo'n wedstrijd.'

Ondanks het matige spel, ziet Blind dat zijn medespelers steeds beter begrijpen wat er wordt gevraagd komend seizoen. 'De eerste helft zag je wel vastigheden die we door het jaar heen hebben gecreëerd. Je speelt ook in een nieuwe samenstelling. Ik denk dat het pas de tweede wedstrijd was voor de jongens die later terugkwamen. We moeten geen excuus zoeken, maar ik denk dat we hebben laten zien waar we toe in staat zijn. Zoals vandaag was het veel te slordig.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Zonder Ziyech zijn er geen ideeen. Ik heb al eerder gezegd dat Overmars daarop niet heeft ingespeeld. Die Marin is geen spelverdeler. Hooguit een box to box speler, al kan ik hem nog niet helemaal plaatsen. Veel te weinig creativiteit op het middenveld zo.

Promes vond ik echt een gruwel. 0,0 interessante ideeën of acties van die jongen. Altijd die obligate tikkies terug. Ik weet niet met welk idee hij het veld opstapt, maar die durft vrijwel niets te ondernemen. En het is geen jonkie, maar een veelvoudig international.

Tadic moet op links of in de spits. Ik snap dat ze de restwaarde van Dolberg willen redden, maar Tadic moet centraal. CL kwalificatie betekent dat iedereen er moet staan. Neres erbij en dan puzzelen voor de 6 positie.
0 0
Ajaxtrouw
Het sussen is alweer begonnen
0 -2
ajax4lifebaby
jankerd, tiz een oefenwedstrijd en we missen 7 basisspelers t.o.v. vorig jaar.
0 0
Schwalbino
Hier kun je helemaal niets over zeggen. De basis is allang bekend.
Onana
Nous Perr Blind Nico
Schone Eiting Donny
Ziyech Tadic Neres

Vertrekt Ziyech dan speelt daar Neres en komt Tadic van links en Dollie in het midden.

Waar het niet goed gaat heb je dan alternatieven.
0 -3
Schip
Dit middenveld kan om zoveel redenen echt niet.
1 0
Joseph
Schone en Eiting kunnen niet samen op het middenveld. Je kan misschien 1 (iets) tragere speler hebben op het middenveld, maar 2 is pure zelfmoord.
1 0
Ajaxbrl
Marin, Promes en Alvarez banken? Lijkt me niet.. ff een verse 42,5M op de bank zetten.. .
0 0
Joseph
Lijkt me logisch dat die 3 zich het team in moeten vechten..
0 0
AFCAsphere
Ik heb veel vertrouwen in Schuurs, maar ik denk dat Alvarez toch net een stapje verder is. Veel meer ervaring op het hoogste niveau van Mexico en ook met 28 interlands bij het nationale elftal. Schuurs zal zijn kansen wel krijgen.
0 0
Jornnn
Ik denk het ook. Ik zou zelf Nous wel op de plek van Schone willen zien en dan Dest voor de leeuwen gooien. Ik denk alleen niet dat Ten Hag met Dest en Schuurs gaat spelen, omdat dat toch wel erg onervaren is.
0 -1
PeterVKV
Donny of Daley op de positie van Frenkie. Martinez lijkt echt een topper dus dan zal het wel Daley worden op het middenveld. Veel meer agressie en doordekken op het middenveld toen Eiting eruit ging. Eiting geen toegevoegde waarde. Net zo slap als Schone (doe ik Schone denk ik zelfs tekort). Jammer maar vanavond was zijn kans. Die Taylor is nu al veel beter dan Eiting. Wat een lekkere speler is dat. Uiteindelijk de echte opvolger van Frenkie. Misschien wel eerder dan je denkt.
1 -2
Dennis1964
Prima dat ze verliezen, anders gaan ze naast hun schoenen lopen. Paok is de nummer 1 van Griekenland dit was de nummer 8. Dat worden direct 2 finales.
4 0
Jajijdaar
We missen echt een creatieve middenvelder zoals Frenkie die de bal wat vaker aan de voet hield. Zodat ie' de tegenstanders naar zich toe trekt en de tegenstanders hun formatie en balans verwarde. Dat was Frenkie zijn grootste kwaliteit die nu dik wordt gemist.

Als Ajax nu geen nieuwe creatieve middenvelder aanschaft, hoop ik dat Blind op de plek van Frenkie wordt gezet. Dan zet je Martinez en Alvarez/Schuurs in de verdediging.
Ben overigens echt helemaal weg van Martinez. Wat een geweldige gifkikker is dat zeg.
3 -2
Engeltje
Middenveld Mazraoui neer zetten
0 -1
Jajijdaar
Mazraoui mist de verfijning in het passen (oa. met steekballen) voor op het middenveld. Ook zijn overzicht is daar (vind ik) niet goed genoeg voor. Vind hem ook iets te statisch. Als rechtsback heeft hij zeker veel potentie.
0 0
DannTheDon020
Martinez moet op de plek van Frenkie, dat is zo’n iemand die de bal langer vast houdt en dan in de voeten speelt. Deed ie vandaag ook paar keer goed en toen vielen erruimtes.
2 -1
Jajijdaar
Dat zou ook een optie kunnen zijn. Vind Martinez echt goed aan de bal ook.
Alleen vraag me af of hij dan ook net zo het overzicht heeft als Frenkie. Kan dat nu nog niet echt beoordelen.
1 -1
Ajaciedvooraltijd1434
Domny op 6. Net als de Europa League 2 jaar terug.

Neres - Tadic - Hakim
? Nous
Beek
Nico - Blind - Schuurs/Alvarez - Dest
Onana
0 -4
marrene
Wat een lulkoek. Het was niks. Middenveld om te janken. Middelmaat is blijkbaar goed genoeg. We hebben in ieder geval een mooi seizoen gehad.
0 -4
AFCAsphere
De eerste huilebalk van het seizoen dient zich alweer aan. We verliezen één oefenwedstrijd en je scheurt meteen uit je panty. Ga lekker een blokje om, frisse lucht happen, zal je goed doen.
1 0
Tecmessa
#TenHagout #MarcOut, zoiets? Stel je niet zo aan man, 1 minder geslaagd oefenpotje.
1 0
koenos1
Niet zo janken joh. Vorig seizoen was de voorbereiding vele malen slechter en kijk wat we hebben neergezet
3 0
Toekomst1900
Goede teksten van Blind. Toch vind ik ook vandaag wel weer duidelijk geworden dat en Eiting en Marin niet kan! Als we met Donny op 10 spelen, moet er echt een creatieve speler onder. Zie anders liever Gravenberch of zelfs Taylor daar staan, heerlijk spelertje. Internationaal beiden wat jong. Anders met Mazraoui proberen, of Berge halen. Ben wel enorm verrast door de inbreng van Martinez, eerste keer dat ik die zag. Promes valt ook erg tegen al een paar potjes. Dest zie ik graag keer op rechts.

Tegen Psv is hopelijk Onana van de partij en denk dat Ziyech ook mikt op minuten.

Niks aan het handje nog, maar wel gezien dat dit middenveld veel te statisch is!
0 0
talent020
en zo is het, deze nederlaag zet de boel ff flink op scherp vermoed ik, de slechte dingen verbeteren en op naar de komende cruciale duels, maar vooral niet opeens gaan twijfelen aan deze selectie, aan Ten Hag om de jongens op de juiste plek te zetten en te motiveren
2 0