Van der Sar 'ergert zich mateloos' aan lege stoeltjes

ArthurV, 22-07-2019 om 17:15, 17139 views, Ajax Podcast |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar heeft nog geen idee wanneer de oude kaartenmarkt weer terugkomt bij Ajax. Tegenwoordig zijn seizoenskaarthouders bij afwezigheid niet in staat om hun kaart via een markt aan een ander aan te bieden, waardoor er tijdens de minder grote wedstrijden een hoop stoeltjes onbezet blijven.

'We hebben inderdaad een systeem waarbij het erg lastig is om alles in te voeren', erkent Van der Sar in de Ajax Podcast. 'Het is voor mij ook een doorn in het oog. We verkopen heel veel seizoenskaarten en losse kaarten. We zijn eigenlijk al uitverkocht en toch heb je zoveel lege plekken in het stadion...'

'We werken er hard aan, maar ik denk niet dat het komend jaar gaat gebeuren', doelt Van der Sar op een eventueel systeem, waarbij seizoenskaarthouders hun plek kunnen aanbieden. 'Ik ben niet een hele technische man, daar zijn andere mensen mee bezig. Ik erger mij er mateloos aan, ik heb het liefst dat alle seizoenskaarthouders gewoon altijd komen. Ik begrijp heus wel dat als je in De Meer een seizoenskaart hebt gehad, sommige wedstrijden niet meer interessant zijn. Maar geef je kaart dan aan je buurman of kinderen en zorg dat die plek gevuld is.'

Transfermarkt

Doordat de transfermarkt in Nederland op 2 september sluit, weet Ajax na de aftrap van het nieuwe Eredivisie-seizoen nog niet honderd procent zeker of de selectie compleet is. Volgens Van der Sar zou overwogen kunnen worden om later te beginnen aan het seizoen. 'Maar je moet ook kijken hoeveel wedstrijden je speelt in de competitie. Willen we met kerst doorspelen of een winterstop hebben? Dat hangt af van verschillende aspecten. De één vraagt zich af waarom je moet voetballen wanneer de meeste mensen op vakantie zijn, en de ander waarom als je aan het gourmetten bent...'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik denk dat een app a la ticketswap niet werkt omdat het natuurlijk allemaal waterdicht moet zijn qua stadionverboden etc. Dus dan moet je betalingen, privacy (AVG) en legitimatiebewijzen integreren, 3 lastige dingen.

Wanneer seizoenkaarthouders gewoon hun plek kunnen doorgeven bij Ajax en die gooien hem er via de normale verkoopkanalen uit, lijkt dat me makkelijker.
Krijg je standaard 1/17 van de prijs terug als je het meer dan een week van tevoren aangeeft, of iets minder als je je tot 72 uur van tevoren meldt.

Stimuleren om te ruilen lijkt me beter dan het straffen van mensen die niet komen.
0 0
Koekepeer
Dit dus, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.
0 0
UltimateKaos
Zijn er niet een paar supporters die zo'n app kunnen bouwen. Gewoon iets dat buiten Ajax om gaat.

Als supporter kan je gewoon een e-ticket laten maken voor een bepaalde wedstrijd(via @ajaxfancare op twitter). Er hoeft dan alleen maar een app te zijn om kaartverkopers en kaartzoekende bij elkaar te brengen.
0 0
Cupmetgroteoren
Je moet hier als Ajax zijnde het maximale uit trekken. Dus de kaarten van mensen die niet kunnen door laten verkopen aan de hoogste bieder, en Ajax krijgt een percentage daarvan.
0 -2
TheTruth
Maak gwn een systeem waarbij je je seizoenskaart kwijtraakt of een dikke boete krijgt als je meer dan een aantal keer niet komt.
0 0
Ajax114
Ik erger me aan het wegjagen van Bosz en Jonk en aan al die miljoenen die zijn uitgegeven aan miskopen dus gewoon even je mond houden Edje Kadetje.
0 -4
AlexIbarra
Ja, Edwin is hier echt degene die zijn mond moet houden....
1 0
Koekepeer
Voel je je aangesproken? Gewoon je kaart aan iemand anders geven als je niet kan dan!!! Lekker relevant de zaken die je benoemt ook.
2 0
JesperOlsen74
Heb ooit eens ergens gelezen dat Bayern München al jaren een heel goed systeem heeft.
Is het dan zo moeilijk dit te gebruiken??
0 0
Dennis1964
Wij hebben een groepsapp met een man of 20. Als ieman niet kan dan geeft hij dat door. Er is altijd wel een vriend, broer, neef of weet ik veel die dan op zijn kaart kan. En het stoeltje is weer vol.
2 0
Joseph
Er moet een systeem komen waarbij je een leeg stoeltje terug kan verkopen aan Ajax, dit moet je minimaal 48 uur van te voren aangeven. Je krijgt dan je deel terug en Ajax kan het kaartje binnen 24 uur verkopen aan mensen die er graag bij willen zijn.

Blijkt dat je 3 keer een leeg stoeltje hebt gelaten en daar geen goede reden voor hebt, ga je het volgende seizoen op de wachtlijst
1 0
Wieno
Hoezo je deel terug? Dan stimuleer je wegblijvers nog meer. Je koopt een seizoenskaart om er bij te zijn. Kun je niet gaan, dan zijn er echt wel genoeg mensen in de omgeving die willen gaan. Ze moeten net als op zuid gewoon een limiet stellen van rond de 10 a 12 wedstrijden.
1 0
Wout1988
of 16
1 0
LeslyDeSa
Er was toch jaren geleden al een kaartenmarkt? Weet iemand waarom deze toen uit de lucht is gehaald?
0 0
Labrador
Gewoon een scanpuntensysteem hanteren zoals met uitwedstrijd.
0 0
GvanderK
Misschien is een afgemeld systeem handig. Je belt Ajax dat je niet kunt komen, zodat de club je plek vrij maakt voor andere. Wel minimaal 48 uur van te voren afzeggen zodat andere de tijd krijgen een kaartje te kopen. Doe je dat niet, komt je onder aan de lijst te staan volgend seizoen. Genoeg mensen die maar wat graag een dagje Ajax willen meemaken.
1 0
AFCAsphere
Haha, ik maakte net een comment en nu lees ik dat jij eerder iets soortgelijks zei :p
0 0
Dennish
Beste systeem is om min. 10 thuiswedstrijden per seizoen te komen en als dat niet lukt dan onder aan de lijst voor een seizoenskaart
0 -1
behangdelul
Zo moeilijk is het niet: 4 (soms 3) dagen voor de wedstrijd moet je al seizoenskaarthouder bevestigen of je er bent of niet. Ben je er niet gaan ze automatisch de markt op en krijg je 75% van de inkomsten. Na de seizoenskaarthouders komen de SCC kaarthouders eerst etc en uiteindelijk vrije verkoop.
2 -1
Koekepeer
Ik weet zeker dat mijn collega's in een dag zo'n appje gebouwd hebben.
0 0
Ziyech22
Jup, da's niet heel spannend om te bouwen xD
0 0
AFCAsphere
Beste zou zijn om seizoenskaarthouders inderdaad via een app aan te laten geven dat ze een wedstrijd niet aanwezig kunnen zijn. Het zou namelijk een beetje vermoeiend voor ze zijn om 17 keer te moeten inloggen en door te moeten geven dat ze wél aanwezig zijn.

In plaats daarvan kun je ze beter de optie geven om minstens 3 dagen van tevoren hun kaart beschikbaar te laten stellen. Als ze dat niet doen en ze komen niet opdagen, dan krijgen ze een waarschuwing. Bij de tweede waarschuwing wordt de seizoenskaart voor het volgende seizoen daarop niet verlengt en sluiten ze achterin de wachtrij aan.
0 0
Wout1988
Wat als je ziek bent
1 -1
Red Devil
Komt ook omdat er op de vreemdste tijden wordt gespeeld en mensen die in de wisseldienst zitten kunnen niet 3x per week ruilen met een collega want dat wekt irritatie op.
Zelf werk ik alleen snachts en bij half een wedstrijden zit ik als een zombie op de tribune maar dan wel na de wedstrijd genoeg tijd om te pitten.
1 0
Stibba020
Stoppen met seizoenskaarten. Alleen maar losse kaartjes verkopen. Zit het stadion altijd vol en zo kan iedereen is een wedstrijd pakken.
0 -3
LarsLouwerse
Ik zou het niet echt de 'schuld' bij iemand neerleggen noemen, wel de verantwoordelijkheid!
0 -2
Ismael Urzaiz
Kan er niet een soort Ajax dating app komen waar je een match kan vinden met een seizoenskaarthouder? Of krijgen we dan een stadion vol vrouwen?
2 -2
Salamis
Ik erger me er mateloos aan dat ik als gewone supporter met mijn zoon bijna geen kaartjes meer los kan kopen. Ik ben verdorie alleen bij de bekerwedstrijd tegen Go Ahead geweest. Verkoop dan minder seizoenkaarten en gooi er meer in de losse verkoop.
3 -1
AjaxDaniel
Dat is precies wat de kaartenmarkt zou oplossen. Dan kunnen seizoenskaarthouders die niet kunnen komen opdagen hun wedstrijdkaart verkopen voor een laag bedrag, zodat ze toch een beetje wat terugverdienen en mensen voor een leuk bedrag een wedstrijd kunnen bezoeken.
4 -1
FSideMaluku
Zo moeilijk moet het niet zijn om je kaart aan een ander uit te lenen. Ik ga zelf ook een wedstrijd of 2 á 3 niet, maar heb genoeg mensen in de rij staan om desnoods die kaart 20 keer uit te lenen.
4 -1
KleinMiljoen
Ja koekoek, de schuld bij mensen neerleggen die niet kunnen. Zorg gewoon voor een fatsoenlijk systeem, is echt niet moeilijk
1 -1
SilverHaze
Precies, zo moeilijk is dat niet qua techniek tegenwoordig. Ik denk echter dat het met de Arena te maken heeft. Aangezien dat een onafhankelijk bedrijf is (wat een eigen leven is gaan leiden), komt het erop neer dat Ajax geen zin heeft dit allemaal te moeten faciliteren /betalen voor een bedrijf waar ze eigenlijk een pesthekel aan hebben intern. In deze context is het gewoon Edwin die even z'n frustratie uit naar de gevestigde orde. Dat doet hij vaker de laatste tijd.
0 -2
DaarHoordenZijEngelenZingen
Voor de ArenA is het toch ook beter als op enkele stoel ook daadwerkelijk iemand zit/voor staat? Want dan verkopen ze meer eten en drinken.
1 0
mickey2602
Een fatsoenlijk systeem is schijnbaar toch moeilijker als jij hier zegt anders was het er al wel geweest.
En de schuld bij mensen neerleggen die niet kunnen,aan de ene kant heb je daarin gelijk. Aan de andere kant,het is een kleine moeite om iemand te regelen die dan met jouw kaart naar het stadion gaat en dat is merendeels waar Edwin op doelt,niet zozeer die mensen de schuld geven.
3 -1
LarsLouwerse
Puntensysteem? Hoe meer je afwezig bent in huidig seizoen hoe later je het aankomende seizoen in aanmerking komt voor een seizoenskaart
1 -2
AjaxDaniel
Schiet op met die kaartenmarkt dan, dat zou een hoop kunnen oplossen.
1 -1
jariafca020
Van der Sar ergert zich*
1 -1
eijsenring
Dat is toch ook goed ? Of is het al gewijzigd ?
0 0
Cruijff4ever
Ik denk niet dat Edwin mee leest hoor, dus die zal het de volgende keer weer zo zeggen. Zoals Gijpie "als" en "dan" steevast verkeerd heeft.
1 -1