Ten Hag kiest voor Schöne en Kotarski

FinnDekker, 18-07-2019 om 16:55, 11597 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft de opstelling van de Amsterdammers voor het duel met Watford FC bekendgemaakt. Er zijn twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zondag. Dominik Kotarski en Lasse Schöne spelen in plaats van Bruno Varela en Carel Eiting. 

De verdediging is hetzelfde als die van het oefenduel met Başakşehir. Dit betekent dat Joël Veltman, Perr Schuurs, Daley Blind en Sergiño Dest beginnen. Naast Schöne staan ook Razvan Marin en Donny van de Beek op het middenveld. De aanval wordt gevormd door Dusan Tadic, Kasper Dolberg en Quincy Promes.

Opstelling Ajax: Kotarski; Veltman, Schuurs, Blind, Dest; Schöne, Marin, Van de Beek; Tadic, Dolberg, Promes.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnnyD
I am so happy. Weer gaat Schone al die blaaskaken hier weer teleurstellen. Let maar op. Weer basis komend jaar. Hij is gewoon zo goed.
1 -1
Joseph
Zie het zonder Frenkie niet meer gebeuren, kan nog geen 10% overnemen van de 50% die Frenkie van hem over nam.
0 0
Klasseman
Kutschone
1 -1
Noxin
Ergens live te zien?
0 0
ddkoning
vast op ziggo
0 0
PeterVKV
Als Schone dit jaar basis speelt heeft Ajax een behoorlijk probleem. Tegen de kleintjes okay, maar CL noway.
4 -7
Noxin
Dat hoor ik al 3 jaar.
2 0
EricAjax1
Tottenham vergeten????
1 -1
ETM
Dit zijn altijd zulke slappe argumenten.
Feit is gewoon dat Bosz, Keizer en Erik allen bij Schone uitkwamen. Probeer dat eens te begrijpen.
Ik vind hem ook niet de ideale controleur, maar zie wel waarom de keuze nu al 3 seizoenen op hem viel. De controleur kraakt als eerste als de tegenstander dicteert. Schone wordt gewoon vaak niet op waarde geschat.
0 0
BrandjeXL
Welke speler is er na Zimling gehaald voor die positie?
0 0
ETM
Moet ik opzoeken, maar onder Bosz waren de opties Riedewald, Gudelj, Bazoer, Viergever (als met pure 6)
Onder De Boer, Bazoer, Gudelje en Serero. (Schone)

Ik snap de relevantie niet. Als je ervoor pleit dat er iemand voor die huidige rol gehaald moet worden is dat een andere discussie.
0 0
BrandjeXL
Gudelj kon het na een plek op de bank al niet meer aan en wilde weg. Viergever en Riedewald zijn geen verdedigende middenvelders. De relevantie is heel simpel. Als Ajax Pröpper zou halen dan zit Schöne op de bank. Dus het is gebrek aan beter. Neemt niet weg dat hij het boven verwachting heeft gedaan.
0 0
ETM
Ik zie Propper juist niet als geschikte controleur voor Ajax.
0 0
BrandjeXL
Ik juist wel. Is aan de bal minstens even goed als Schöne maar heeft een veel beter loopvermogen plus pure snelheid. Pröpper kan heel goed dienend spelen.
0 0
Ajax27
Ik denk dat ze daar met Eiting, Blind en Alvarez al 3 mooie opties voor hebben. Er gaat niemand meer bij komen.
0 0
DUDE92
Juventus, Real, Bayern, Benfica vergeten? Sjonge jonge jonge
1 0
ETM
Dat zegt men ieder jaar. En het klopt ieder jaar niet.
4 0
PeterVKV
De snelle Frenkie compenseerde zijn probleem. Met Marin is dat een ander verhaal.
0 0
ETM
Schone speelde in dienst van Frenkie en niet andersom.
1 -1
PeterVKV
We gaan het zien. Wat mij betreft speelt hij de sterren van de hemel.
0 0
BrandjeXL
Hahahahaha. Kijk eens naar hoeveel verdedigende sprints Frenkie het afgelopen jaar getrokken en dan die van Schöne.
1 -1
ETM
Kijk eens naar wie waar speelde. Hoop dat Frenkie meer verdedigende sprints trok, anders zit er iets goed fout.
Schone in top intercepties was ook een artikel over hier op AS destijds. Niet gek, want Schone speelde meer als controleur. Schone en Frenkie 1op1 vergelijken is idioot, speelde een volstrekt ander spel. En behoren ook een ander spel te spelen.
1 0
PeterVKV
precies
0 0
LS16
Ik had toch gehoopt op Varela i.p.v. Kotarski, Eiting i.p.v. Schone en Martinez i.p.v. Dest (indien fit).
1 -3
onderkantlat
Deze aanval in vorm is wereldklasse
1 0
ghouleseddik
Oké, dit is dus kennelijk het team dat het bij afwezigheid van de zes (incl. Alvarez) toernooigangers moet gaan doen. Dest speelt omdat Martinez nog geblesseerd is, neem ik aan.
1 0
Caldberg
Verstandige opstelling. Dit zijn de mensen die het moeten gaan doen in de voorronde CL waarschijnlijk. Eiting en Schöne ga je allebei nodig hebben en zolang Onana er niet is heb je toch echt 2 andere keepers nodig met wedstrijdritme.
0 -4
ST
Ik hoop dat Schöne niet meer in de basis komt. Tijd voor vernieuwing en vooral snelheid.
4 -4
Ajaxbrl
Schone heeft zich juist altijd zonder te zeiken terug geknokt in de basis, daar kunnen een hoop spelers wat van leren, daarnaast blijft hij belangrijk, zijn vrije trap blijft ook een behoorlijk wapen..
2 -1
BrandjeXL
Wow! Dus omdat iemand doet waarvoor hij vorstelijk beloond wordt verdien je een basisplek?
1 -2
AFCAsphere
Dat zegt hij niet hoor. Hij zegt alleen dat Schöne elk jaar dezelfde kritiek krijgt te verwerken, maar dat hij ondanks dat stoïcijns hard blijft werken en hem dat gewoon een basisplaats oplevert in de Champions League. Hij zegt nergens dat hij het verdiend, maar Lasse dwingt het dus wel af. Dat is iets waar veel spelers nog wat van kunnen leren.
0 0
gi0vanni
Alleen in topwedstrijden gaat 't niet altijd op het gewenste niveau maar inderdaad mooi dat hij bij Ajax zit. Heel wat anders als de Ligt die natuurlijk veel beter is maar voor zijn 20e al weg is. Een echte Ajacied die dit jaar af en toe wel van pas kan komen. Maar Ziyech kan ook op 't middenveld en Neres en Promes op de flanken. Maar met deze selectie kun je zoveel opstellingen maken met zo veel wisselingen van posities dat je er niet goed van wordt.
0 0
insectenverdelg
Hoor ik al een jaar of 5 bij Schone. Maar met hem halen we ook in europa geweldige resultaten de laatste jaren.
3 -1
BrandjeXL
Klopt en toch op het moment suprème is hij wederom de zwakste schakel. Maar je mag hier niet zeggen dat Lasse het niet meer kan belopen.
0 -2
ETM
Het bekende Schone-geouwehoer is weer begonnen. En al die trainers steeds weer voor hem kiezen. Niet onbegrijpelijk als je gewoon kijkt naar wat hij toevoegt. Bleef vier overeind in de meeste CL wedstrijden, maar o o o in Europa hebben we een probleem. Frenkie had juist veel baat bij Schone. Daarom stond hij er ook en niet Vd Beek. Maar zodra het mis gaat is Schone het probleem. Zijn moment met Onana was pijnlijk tegen Spurs, maar dat gold ook voor het totaal uit positie zijn van Mathijs en Blind bij de alles beslissende goal van Mora.
1 0
BrandjeXL
Zoals ik hier onder al aangaf is er jaren geen speler voor die plek aangetrokken. Zijn moment? Bij beide tegen Spurs ging hij de fout is. Nous ging bij 2-2 op zijn plek spelen en we waren weer heer en meester. Maar blijf lekker je kop in het zand steken.
0 -1
ETM
Maak er maar een karikatuur van.
Ik heb in veel periodes gepleit voor Schone op de bank dus wat je met kop in zand steken bedoeld is me niet duidelijk.
Er waren andere spelers maar Schone werd verkozen.
1 0
ST
Met hem constant als zwakste schakel
3 -3
Santiago
Onzin. Hij heeft afgelopen seizoen geweldige dingen laten zien in Europese wedstrijden
3 -2
BrandjeXL
Vooral Spurs thuis was hij geweldig. Schöne kon het tempo al niet meer bijbenen in het seizoen van Bosz. Vorig jaar verbloemde heel veel omdat er een zekere Frenkie de Jong naast hem speelde en veel verdedigend werk voor hem op knapte. Lasse heeft het boven verwachting gedaan maar het is nú tijd om Pröpper voor zijn plek te halen. Gravenberch mag ook maar die is nog erg wisselvallig. Eiting vind ik van hetzelfde laken en pak als Schöne.
1 -1
Joseph
Ik had toch gehoopt op Eiting, Schone vond ik in de vorige oefenpot geen beste indruk maken. Schone zonder Frenkie is toch wel een ander verhaal..
2 -1
afcas
Schone is heel erg afhankelijk van automatismen. Als je hem plaatst in een team met allemaal mensen die hij niet gewend is verzuipt hij gewoon. Dus die heeft sws nog tijd nodig om te wennen aan het nieuwe middenveld. Ik zie ook liever eiting.
0 0
insectenverdelg
Iedereen heeft schone al uit de basis geplaatst hier, maar denk dat Erik hem nog steeds als een serieuze optie ziet.
0 0
ghouleseddik
Lasse heeft zich onder vier trainers in de basis geknokt, dat zegt genoeg wmbt. Maar uiteindelijk zal 'ie weleens ingehaald worden door een talent natuurlijk.
0 0
BrandjeXL
Dat is heel simpel waarom hij zich in de basis knokte want je had namelijk niemand anders voor die positie. De laatste die gehaald is voor die plek is Zimling geweest zo uit het hoofd.
0 0
AFCAsphere
Bosz probeerde het eerst met Riedewald op 6, maar koos uiteindelijk voor Lasse en toen pas ging het lekker draaien.
0 0
Ajax114
natuurlijk, alles beter dan Eiting. Komt in alles tekort.
2 -4
DUDE92
Haha, grapjas.
0 0
Ajax27
Schone bewijst ieder jaar weer wat voor een waarde hij is voor dit team. Ondanks dat Eiting wellicht de toekomst is, moet je straks wel een basiself hebben met genoeg automatismen om de JC schaal te pakken en de CL voorronde te halen. ik snap ten Hag dus wel dat ie nu voor meer zekerheid kiest al denk ik dat Eiting gedurende het seizoen langzaam maar zeker in de basiself zal staan.
2 0