Lof voor Dest: 'Hij is net als de Braziliaanse backs'

BVeenstra, 18-07-2019 om 14:00, 11525 views, The Guardian |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest staat er enorm goed op bij de trainers van het O20-elftal van de Verenigde Staten. De Amerikanen maken dankbaar gebruik van het feit dat het Ajax-talent een Amerikaanse vader heeft en om die reden mag uitkomen voor nationale elftallen van de Verenigde Staten.

Voormalig Ajacied Dave van den Bergh is assistent-trainer van de USA O20. Hij haalde Dest over om voor de Verenigde Staten te spelen en daar is de oefenmeester maar wat blij mee. De speelstijl van de Ajacied wordt geloofd, ook al levert het soms spannende momenten op voor de trainer. '99 van de honderd keer gaat het goed. En we willen zijn aanvallende impulsen niet uit zijn spel halen. Ik denk dat dat hem juist bijzonder maakt', zegt hij tegenover The Guardian.

Ook hoofdtrainer Tab Ramos is lovend over Dest. De verdediger van Ajax wordt vergeleken met Braziliaanse verdedigers als Dani Alves en Marcelo. Net als de Brazilianen is Dest een spelmaker van achteruit. 'Hij is net als de Braziliaanse backs die je pijn kunnen doen. Soms spelen ze als een nummer tien, ze hebben die kwaliteiten. Zijn kracht is zijn onvoorspelbaarheid wanneer hij aanvalt.'

Brian Tevreden

Voormalig Ajax-jeugdtrainer Brian Tevreden, die eerder als jeugdtrainer bij Almere City kennismaakte met Dest, tipte Ajax over de Nederlandse Amerikaan. Hij is dan ook lovend. 'Hij kwam als rechtsbuiten, maar na een maand of zes hadden wij tijdens een toernooi een probleem op de rechtsbackpositie. Ik vroeg hem of hij er wilde spelen. Dat deed hij fantastisch en twee weken later was hij geselecteerd voor een Nederlands jeugdelftal.'

Tevreden ziet dat Dest aan de bal enorm veel rust heeft. 'Hij is niet paniekerig wanneer hij onder druk komt te staan. Veel verdedigers zijn juist niet comfortabel wanneer ze de bal hebben. Hij zoekt juist tegenstanders op om er langs te dribbelen. Zijn pass tussen de linies is ook erg goed.'

'Ongelooflijke mentaliteit'

Ook buiten het veld is Dest enorm bedreven in zijn sport, zo weet Van den Bergh. De trainer roemt zijn enorme werklust en volwassenheid. 'Hij doet zoveel naast het veld. Hij doet er alles aan om sterker en sneller te worden, kijkt video's van zijn volgende tegenstander. Het is opmerkelijk hoe serieus hij bezig is met deze aspecten van het spel. Het stopt niet na de negentig minuten van een wedstrijd of na een training. Hij is enorm toegewijd aan zijn sport en is erg veel bezig om beter te worden.'

Ramos is het daar mee eens: 'Hij is een geweldig kind. Hij is wat introvert, maar hij is echt enorm aardig, een geweldig persoon. Hij gaat ook goed om met zijn teamgenoten. En hij is een teamspeler. Hij is eerder een gever dan een nemer. Hij is een geweldige speler die iedere coach zou wensen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rood Gevaar
contract mag wel met 5 jaar verlengd worden en naar waarde ingeschaald worden met zijn salaris.
Blijft een schande dat hij zo laat pas een contract kreeg en ook geen lang contract.
1 0
Kaatje
Mee eens. Heeft ook zijn kans gepakt afgelopen periode van de voorbereiding. De gretigheid straalde er af. Alsof hij een missie had voor zichzelf.
Laat maar doorkomen Ajax en zorg dat je hem binnen houdt.
0 0
Sunny
Dest heeft een geboren en getogen Surinaamse vader die dan waarschijnlijk de Amerikaanse nationaliteit heeft gekregen. Niet erg relevant voor zijn (goede) spel maar toch.
1 0
ST
Dest te meer reden om voor USA te kiezen dan.
1 0
Pierre Heno
Oost, West, thuis Dest.
1 0
ST
Wel fijn dat Brian Tevreden is over Dest zijn ontwikkeling.
1 0
ST
His Dest-iny is to become one of the best Ajax defenders of all time
1 0
VeelniksGasselich
DESTination Ajax 1
1 0
Gonzo
2e back na Nous en 1e als Nous naar het middenveld gaat als 2e 6 naast Marin.
0 0
Chriski
Wat zou het leuk zijn als hij gewoon voor Oranje kiest als hij doorbreekt. Gwn een Marrokootje doen
2 -1
sucre
Haha inderdaad, ik dacht hetzelfde. Lijkt me trouwens wel slim en logisch om te doen.
0 0
carlo30
misschien dat hij dit seizoen kan doorbreken, zou ook mooi voor oranje zijn want op zijn positie hebben we niet veel
0 0
JanTa
Dat is weer typisch Ajax, er vertrekken spelers maar er staan ook weer talenten op die aankloppen bij het 1e.
5 0
AFCAMM
Yep.. The circle of life.
Zo is het altijd geweest en zo zal het blijven.
1 0
RaynoFischer
Precies, daarover gesproken ben ook wel benieuwd naar Eiting doet het toch weer niet slecht deze voorbereiding
4 0
Jornnn
Verdedigend nog veel te blue. Maar dit kan wel een topper worden.
1 0
PetervanAmsterdam
Hoe is Dest op dit moment eigenlijk puur verdedigend in te schatten (tegen sterke tegenstanders)? Bijvoorbeeld als je hem vergelijkt ten opzichte van enerzijds Tete en anderzijds Mazraoui.
0 0
geDaante
Hij is in ieder geval erg vlot, ook op de eerste meters, wendbaar en erg fel. Dat zijn in ieder geval al ideale, en ook essentiele karakteristieken.
3 0
reaguurder
Goede balbehandeling en blik vooruit zijn twee andere ideale en essentiële karakteristieken. Al zijn dat natuurlijk niet per se verdedigende kwaliteiten.
0 0
pizzapunt
Hij is Dest goed, hé?
2 0
Neressie
Destemeer hebben we om naar uittekijken.
1 0
SPLNDD
Maar hopen dat, als hij zich echt zo goed gaat ontwikkelen als men verwacht, hij alsnog voor Oranje kiest. Zo ruim zitten we niet in de backs op nationaal niveau
0 0
noppenkoning
Niets mooier dan nieuwe talenten die zich aandienen.
0 0
AsensioWillemsen
Vreemd dat hij nooit voor de Oranje jeugd speelde. Zijn concurrentie uit die tijd speelt nu op lager niveau dan Dest
0 0
geDaante
Tsja, wat wil je met die incapabele KNVB trainers, daar sta ik echt niet van te kijken, die maken de meest vreemde keuzes.
0 -5
AsensioWillemsen
Ze kunnen hem nog steeds oproepen
0 0
geDaante
Volgens mij gaf Dest laatst aan voor de VS gekozen te hebben, omdat zij hem altijd wel opriepen en vertrouwen in hem hadden. Ben bang dat het een gemiste kans is.
0 0
Basvann
Ik hoop dat Kristensen niet nog één minuut de ontwikkeling van deze jongen in de weg gaat staan.
1 0
mistermiyagi
Mazraoui heeft ook geweldig gedaan, verdedigend is vrij matig..
Wel vult Mazraoui het anders in als Dest.
Dest blijft aan de flank, Mazra heeft nog wel de neiging om het middenveld te zwerven..
Daarnaast heeft Mazra scorend vermogen, mooi om 2 talenten te hebben voor de rechtsback positie.

Veltman speelt altijd degelijk, de positiespel van een veltman is geweldig.
Dest als Mazra hebben meer potentie..
0 0
ajaxx123
Dat was ook gewoon voor de variatie, zeker een opdracht van Ten Hag geweest om daar een man meer te creëren op het middenveld. Gebeurde met regelmaat.

Ook bij Real Madrid-uit was er een prachtige aanval, waarbij Frenkie eerst weigerde terug te spelen op Onana en we zo toch onder de druk uitkwamen.
0 0
ajaxx123
Denk de openbaring van de voorbereiding
0 0
geDaante
Zeker, al is het geen openbaring als je hem veel in de jeugd hebt zien spelen, daar was al duidelijk dat deze jongen het makkelijk ging redden.
3 0
ajaxx123
Eens!
0 0