Overmars: 'Gehoopt dat Magallán verder zou zijn'

BVeenstra, 18-07-2019 om 07:10, 12252 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Directeur voetbalzaken Marc Overmars had gehoopt dat er met Lisandro Magallán een opvolger in huis zou zijn wanneer Matthijs de Ligt zou vertrekken. De Argentijn heeft echter nog niet kunnen overtuigen en om die reden gaat Ajax nu de markt op om Edson Álvarez over te nemen van Club America.

'Daar moet ik eerlijk over zijn: we hadden wel gehoopt dat hij (Magallán, red.) al wat verder zou zijn', zegt Overmars donderdagochtend in De Telegraaf. Voor definitieve conclusies vindt de beleidsbepaler het nog te vroeg. 'We moeten ook een beetje geduld opbrengen, want hij heeft nog geen tien wedstrijden in het eerste kunnen spelen.'

Overmars is er de persoon naar om als eerste te zeggen 'het functioneert of het functioneert niet'. 'Maar we moeten mensen ook een beetje de tijd geven. Heel veel spelers die eigenlijk al afgeschreven waren door de voetbalexperts en analytici, zijn het later toch heel goed gaan doen. Ik noem Arek Milik, Daley Blind, David Neres, zelfs Zlatan Ibrahimovic. En Magallan is een vechter.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Het is te vroeg om definitieve conclusies te trekken maar hij heeft geen beste indruk gemaakt tot op heden.
Tegen OFI Kreta deed hij een paar aardige dingen maar uit alles bleek de onwennigheid met het speltype.
Als hij er bij ons niet bij past kan dat mogelijk ergens anders wel lukken, persoonlijk vond ik Schuurs beter maar ook hij was nog niet heel beslist in zijn optreden en zal ook nog stappen moeten zetten.
0 0
Ferd
Maar Marc, bij Blind, Neres, Milik en Zlatan zag je dat ze iets hadden, alleen kwam het er niet uit. Op dat 'iets' heb ik Magellan nog niet kunnen betrappen.
0 0
Gonzalez75
Hij zit nog bij Mag... Dat allan(g).. Tja of dat er nog van komt bij Magallan.. ok ik betwijfel het. Peter Larsson was vroeger ook niet zo beweeglijk, maar die stond er wel vanaf het begin. En net zoals een van mijn helden Stefan Pettersson, teamspeler pure sang.
0 -1
MosesD
Hoewel Overmars goede zaken doet en ook verstandige dingen zegt over de deal met de Ligt, is dit toch wel tamelijke onzin. Aan alles zie je dat Magallan niet het Ajax DNA heeft. Echt daarvoor hoef je niet heel lang te kijken. Wat mij betreft een onvoorstelbare (en dure) blunder van de scouting. Ik ben wel benieuwd hoe zoiets geanalyseerd wordt en of dat ook gevolgen heeft voor degene die het helemaal in hem zagen zitten.
2 0
Van Reenen
Misschien duurt het daarom wel zo lang voordat er witte rook komt uit de overstap van Alvarez naar Ajax. PERR Schuurs doet het geweldig op dit moment en zal met elke wedstrijd groeien.
0 0
jogabonito
Zelfs als het waar is, zou hij dat toch niet zeggen?
0 0
MM1974
verkopen deze prutser
6 -2
LeslyDeSa
Laten we er een package deal van maken met Kristensen en naar onze Rotterdamse vrienden sturen.
4 -2
ST
Haha. Het zijn er wel de types voor inderdaad.
1 -1
trainerdv
Je ziet altijd pas hoe goed iemand is als hij voor je neus bezig is samen met zijn nieuwe teamgenoten. De aankoop zelf was te verdedigen, maar zal in de praktijk een beetje tegen gevallen zijn. Kan gebeuren... Persoonlijk vind ik het aantrekken van een CV misschien wel het moelijkst. Het is de persoon die het meest aan het woord is en eigenlijk het hele team moet sturen. Dat kan je van een nieuwkomer bijna nooit vragen en je ziet het vaak floppen.
4 -3
geDaante
Nee dat mag niet gebeuren. Hij voldoet werkelijk in niks aan de karakteristieken van een Ajax CV. Dan heb je gewoon belachelijk slecht gescout, en ook geselecteerd. Past in het rijtje Van der Hoorn en Kristensen. Siem de Jong was ook zo’n uiterst vreemde aankoop.

Dat moet allemaal niet afgedaan worden als kan gebeuren, dan leert men er niks van, en dat blijkt. Dat moet intern eens goed bekeken worden, wie dat soort fratsen uithalen en waarom, en hoe dat voortaan eindelijk voorkomen kan worden.
4 -4
Schwalbino
Allemaal achteraf gepraat.

Vertel eens hoe gaan de nieuwe aankopen het doen? Jij schijnt het te weten. Ik wil jouw mening over Martinez, Pierrie en Marin horen. Zijn het goede aankopen of wacht je met een oordeel totdat het duidelijk is of het een hit of een miss wordt.
0 0
Ardoe
Hebben we hem weer hoor. Man man man, de club heeft er nog nooit zo goed voorgestaan in de afgelopen 20 jaar maar meneer is ontvreden over een paar minder gescoute spelers. Voor jouw info, die zijn gescout door mannen die ook jongens als Neres, Suarez, Tagliafico, Sanchez, Eriksen etc hebben gescout. Het blijft een gok, zo hebben de grootste clubs ook miskopen. Als je dit concept niet begrijpt, houdt het echt op hoor.
0 0
trainerdv
Nou ja. Ik denk dat de scoutingsrapporten over Sanchez en Magalan ongeveer geljk geweest zullen zijn. Hij voldoet nú niet
0 0
MosesD
Gelijk? Op welke onderdelen zoal??
0 0
Van Reenen
Ik vermoed 1 A-4-tje
0 0
Johan14Cruijff
Precies, hetzelfde geldt voor Kristensen.
0 0
vdhaas
Overmars kan me nu ook bekoren tijdens interviews: duidelijk, eerlijk en logisch.
5 0
3*stars*3
Oei, hij is wel eerlijk maar dit zegt genoeg.
Het rare is dat Ajax in 2 transferperiodes vol voor Magallan ging...
3 0
Jornnn
Als je de filmpjes bekijkt van voor de transfer naar Ajax, vond ik Magallan sterker overkomen dan Sanchez. Alleen blijkt het toch nog geen succes te zijn in Amsterdam. Ik gun hem nog wat tijd. Emigreren kan soms heftig zijn in het begin.
4 -1
AltijdGelijk
De meeste verdedigers die we halen zijn miskopen...
0 -1
Ajax#1900
Onzin. Wat dacht je van Tagliafico voor 4 mln kopen en volgend jaar voor 35 verkopen. Blind is ook een topaankoop uiteraard.
1 0
Bky
Nee hoor, hoezo? Sanchez, de Ligt, Blind. Wij halen abnormaal veel verdedigers die juist meekunnen met het niveau, zeker als je het vergelijkt met een PSV of Feyenoord.
1 0
ST
De Ligt en Blind zijn niet gehaald. Beide eigen jeugd en Blind wisten we al van wat we zouden krijgen. Ik zou dan eerder Maxwell, Trabelsi, Tagliafico en Chivu noemen.
1 0
Ferd
Blind is wel degelijk gehaald. Teruggehaald, maar toch, gehaald.
0 0
Bky
Bedoelde Tagliafico, fuck up haha
0 0
Oliveira
Alle voorbeelden waren jonger. Het feit dat Magallan nu pas op z'n 27ste naar Europa is gegaan om zijn carrière te vervolgen geeft toch aan dat hij minder is dan de voorbeelden die genoemd werden.
1 -1
marnickp
Dus hij komt over 2 jaar naar Europa? Ben benieuwd!
1 0
grannig mokum1
Inschatting fout,..... Al weer.?
4 -4
AltijdGelijk
Dat mag je niet zeggen hier!
3 -4
Alexander40
Miskoop. Op deze leeftijd ga je je echt niet veel meer ontwikkelen. Je ziet het al in de YouTube filmpjes en waarom denk je dat geen enkele andere club interesse had? Belachelijke keuze. Ik hoop dat Alvarez wel een goede is. Op YouTube vind ik vooral slechte beelden waar ballen van zijn voet springen of hij niets bijzonders doet. Hoop maar dat YouTube een verkeerd beeld geeft. Dat is natuurlijk maar een paar minuten. Ik mag toch hopen dat de scouting anders heeft gezien anders wordt het echt tijd voor ontslagen.
4 -4
A'dam Oud-West
Want Schone heeft zich in al die jaren bij Ajax ook niet meer ontwikkeld? We hebben nota bene het bewijs in eigen huis! Ik geloof dat zeker verdedigers naar mate de leeftijd vordert alleen maar beter worden, dat is nagenoeg een feit. Ik verwacht dat Magallan nog beter gaat worden, maar het is meer de vraag hoe groot die stappen zijn. Een halfjaar is zeker te kort om een oordeel te vellen
4 -1
Patrick78
Magallan ( bijna 26 ) is een miskoop. Jammer maar hij is niet goed genoeg voor een basisplaats bij Ajax.
4 -2
Ajaxbrl
Schuurs is nu al verder..
7 -2
Patrick78
Zeker.
0 0
Gonzalez75
Die ligt straatlengte voor op die Magallan.
2 -2
Jornnn
Dat valt ook wel mee. Schuurs is iets verder, maar niet meer dan dat.
3 0
Bjorn
Als je puur kijkt naar zijn snelheid, behendigheid en voetballend vermogen zie ik het niet meer gebeuren. Geen Ajax-verdediger.
7 0
Mocrodammerr
ik riep het al voordat ie kwam. het is niet veel. heb veel boca juniors gezien tijdens copa libertadores.
2 -3
Cisco2
Oke, goed.

Maar als je de competitie wedstrijden, en de copa echt had gekeken dan zag je dat het een prima verdediger is. En dat zijn directe tegenstanders er niet aan te pas kwamen.

Het grite verschil is dat hij daar met 10-20 meter in zn rug speelde. En niet hoefde op te bouwen.

Misschien dat Ajax jouw eens moet benaderen als scout. Aangezien jij dingen al goed kan voorspellen door een paar wedstrijdjes te kijken of TV. Want jij zag al dat hij moeite heeft om positioneel goed te staan als er ruimte in zijn rug is? En dat hij moeilijk ruimtes kan zien om in te passen?
1 0
afcasven1995
Reacties van Boca fans zeiden ook genoeg. En Ajax heeft hem maar liefs 2 jaar gescout hahaha.
1 0
insectenverdelg
Mocrodammer de alwetende. Tijd dat je TD wordt.

ps met hoe vaak je je zelf op de borst klopt lijk je wel op van Gaal. Alleen Louis had wel wat gepresteerd.
4 -3
BayernvanNederland
Inschattingsfout dus en opnieuw een inschattingsfout dat hij er nog kan komen. Het zit er niet in bij deze jongen.

Zsm verkopen nu en doorschakelen.
3 0
Leviathan
Je zou dom zijn om hem niet nog wat langer de kans te geven. Daley Blind was een bepaalde periode echt absolute drama op linksback... Enige wat hem nog hielp was zijn naam toen denk ik. Ik ben zeker geen fan van Magallan, maar ze moeten het nog wel even aankijken wellicht wordt het iets beter maakt hij wat minuten dan kan je hem misschien zonder verlies ook weer van de hand doen.
2 0
insectenverdelg
Blind zn hele carriere is gered door een blessure van Boilesen. .Na de JC schaal tegrn PSV werd hij compleet overlopen door Lens als CV. eigenlijk was t klaar bij Ajax. Als Boilesen niet geblesseerd was geraakt had hij zich niet snel in de basis gespeeld en was hij wss terug naar een Groningen gegaan oid.

Maar Blind kreeg de kan en pakte die met beide handen aan. Herft zich erin gebeten en heeft zichzelf terug geknokt.

Toch is er 1 groot verschil. Blind heeft wel de vereuste basistechniek, toen ook al.
0 0