'Salaris van spelers als De Ligt is gerechtvaardigd'

BVeenstra, 17-07-2019 om 11:55, 8258 views, VTBL |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Naar verluidt gaat Matthijs de Ligt bij zijn nieuwe club Juventus twaalf miljoen euro per jaar verdienen. Volgens sponsorspecialist Marcel Beerthuizen is het salaris van topvoetballers zoals De Ligt gerechtvaardigd. 'Voetbal is een miljardenindustrie', zegt hij tegenover VTBL.

De Ligt gaat per dag ruim 46.000 euro verdienen. VTBL rekende uit dat dat ruim 750 keer meer is dan het gemiddelde van wat zijn leeftijdsgenoten verdienen. Toch is het salaris van De Ligt bij Juventus gerechtvaardigd, zo vindt Beerthuizen. Juventus wordt er met de komst van de verdediger ook niet bepaald slechter van. 'Alleen al de shirtverkoop levert de club enorm veel op. Het bedrag dat ze Matthijs uitbetalen, is in proportie met het geld dat ze aan hem gaan verdienen.'

Guido Albers, zaakwaarnemer bij Players United, denkt dat De Ligt de juiste begeleiding heeft om om te gaan met een dergelijk salaris. 'Ik geloof dat De Ligt een verstandige jongen is, met een goed stel ouders en een uitstekende zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.). Hij zal met twee voeten op de grond blijven. Gezien de hoogte van zijn salaris moet het verder geen punt van discussie zijn of hij na zijn voetbalpensioen een onbezorgd leven kan leiden.'

Op de site van VTBL kan eenieder uitrekenen hoe lang hij of zij moet werken voor het maandsalaris van De Ligt. Klik hier om dat te doen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Het enige goede aan de verziekte, commerciele voetbalwereld is dat bijna al het geld naar de spelers (en staf) gaat. Okee, helaas ook de zaakwaarnemers en rest vd entourage.

Behalve Ajax lopen alle clubs te piepen over geld, de clubeigenaren in het buitenland verdienen geen flikker, de zenders lijken er ook niet veel winst op te maken, etc.
Vergeleken met bijv de filmwereld, waar vooral de grote productiehuizen, distributeurs en managers het geld verdienen, vind ik dit dan een betere verhouding.
0 0
AsensioWillemsen
Haha het shirt verkoop fabeltje. Juventus verdiend daar minder aan dan Adidas
0 0
Ferd
Het ligt maar aan de deal die ze hebben met Adidas.
0 0
ErikDeBosz
Inderdaad en dat noemt zich een 'expert'.
0 0
Schwalbino
Of zo'n bedrag gerechtvaardigd is? Zo zit het systeem in elkaar. Je kunt daarover klagen of het onrechtvaardig vinden. Ik heb veel meer moeite ermee dat er mensen zijn die honger lijden.
0 -1
Koningtoto
Ik wilde daar net wat over typen. Ik begin een beetje misselijk te worden van de graaicultuur in de wereld, terwijl er duizenden kinderen per dag dood gaan aan ondervoeding.

Niet alleen voetballers, bankiers, beurshandelaren, makelaars en weet ik veel wat meer, ik heb een erg goed leven, kan me alles veroorloven wat mijn hartje bekoort, maar ik zit iedere dag met stijgende verbazing te kijken hoeveel geld er over de balk wordt gesmeten voor mensen die iets goed kunnen. Ik klink nu heel socialistisch, maar ik ben dat echt niet. Ik begrijp dat de een meer verdient met scholing en kunde, maar dit ontstijgt in mijn bescheiden optiek wel alle morele kwesties. En geen haan die er naar kraait.
1 -1
Toeschouwer
De meesten van jullie zijn allemaal azijn
drinkers. Dat het merendeel op showtime niet meer als €1500 verdiend of een uitkering heeft van €1000 , wil niet zeggen dat een ander niet meer mag verdienen.
Echt Nederlands je kop boven maaiveld
dan moet hij er meteen af je kop.
2 -6
Babayaka
Tja niet elke baas bied zijn personeel een goed salaris, en niet elke werknemer kan zomaar even van baan switchen. Daarbij is veel werk nog altijd onder betaald omdat dit land gewoon rete duur is. En hoezo gerechtvaardig dat mathijs een loon krijgt van heb ik jou daar, terwijl werknemers van een sponsor van die club amper de rekeningen kunnen betalen en te vreten hebben. Dus nee dit salaris is niet gerechtvaardig ook niet in de malle wereld van het voetbal.
0 -1
Joseph
Zo'n zielige uitspraak, er zijn genoeg mensen die hun kop boven het maaiveld steken, het geeft pas problemen als het een rotkop is.
0 0
GvanderK
Waarom verdient een voetballer zoveel meer dan een chirurg? Hetzelfde salaris zou toch voldoende moeten zijn?
0 0
MarkAFCA
Er zijn genoeg mensen die in theorie zouden kunnen worden geschoold tot chirurg. Bij sporters draait het voornamelijk om talent en dat is niet aan te leren. Het gaat er om hoeveel mensen in potentie een job kunnen doen (leren) wat het salaris bepaalt.
1 -2
Babayaka
Zoveel talent hebben die gasten nu ook weer niet, De meeste kunnen nog geen 3x de bal naar een medespeler krijgen. Een pass over 40 meter is helemaal uit den boze.
1 -1
Lane 8
Als je hier zelf geen passend antwoord op kan bedenken mag ik hopen dat je een jaar of 12 bent..
1 -1
GvanderK
De markt is gewoon verziekt, en dat is mijn antwoord het is gewoon belachelijk tegenwoordig. En hoe oud ik ben mag jezelf weten.
1 -1
NL
De markt misschien?
1 0
VIPete
Omdat het proportioneel is met wat Juventus aan hem verdient. Als Juventus per jaar 30 miljoen extra verdient aan shirtjes en recettes dankzij De Ligt, zou het dan eerlijk zijn als De Ligt daar "maar" € 500.000 van krijgt? Er gaat veel geld om in het voetbal, en uiteraard profiteren de hoofdrolspelers daar van.
1 0
Schwalbino
Schaarste. De zonnebloemen van Vincent van Gogh brachten ook een krankzinnig bedrag op. Was dat gerechtvaardigd? De markt bepaalt dat. Het zou stom zijn er niet van te profiteren als je dat kan.
2 0
Concrete
12 miljoen voor een potje voetbal is en blijft ronduit belachelijk
5 -1
MM1974
Ik werk in de verzorging en verdien het ook wel voor wat ik doe,alleen krijg het niet.
5 -1
DT10
Gelukkig heeft Marcel Beerthuizen dat even gerechtvaardigd.. Kunnen wij ook weer verder!
1 0
off
Zouden juve fans alleen een shirt kopen als de ligt komt? Of zouden ze anders gewoon voor een andere naam achterop kiezen?
1 0
GvanderK
Zo'n salaris is voor niemand gerechtvaardig. Belachelijke bedragen dit die het voetbal kapot maken.
5 -1
edalm
Dit hoor ik al 40 jaar. en het voetbal is er nog steeds
1 -1
tonny
belachelijke salarissen maakt het voetbal helemaal kapot
2 -1
Gecko
Gaat nergens meer over zulke bedragen
3 -1
JPM
Dat gezeik over de hoogte van die salarissen moet eens ophouden. Zoals vermeld in het artikel: voetbal is een miljardenindustrie en daar dragen we allemaal net zo hard aan mee door alle wedstrijden te kijken, voetbalmedia te volgen en merchandising te kopen.

Dat de grootste talenten ter wereld op jonge leeftijd al miljoenen verdienen is niets meer dan een volkomen logisch gevolg en in die zin is het volledig terecht. Dat een jongen zoals Matthijs daarvan gebruik wil maken en het maximale eruit wil halen gedurende zijn loopbaan getuigt alleen maar van intelligentie. (Uiteraard mits het niet ten koste gaat van zijn sportieve carriere door de verkeerde keuzes, maar volgens mij zijn geen van de "superclubs" - Real, Barca, Bayern, Juve en de top PL clubs - een verkeerde keuze te noemen.)

Mensen die daar moeite mee hebben moeten dan maar beginnen bij zichzelf en afstand nemen van het voetbal.
4 -4
Ajax27
Helemaal eens. Geldt voor ieder ding waar je als vermaak naar kijkt. Of het nou een sport is, een film, een concert... voor alle dingen van vermaak geldt hetzelfde. Hoe meer mensen ernaar kijken en bereid zijn een x-bedrag te betalen, hoe meer je als persoon kunt verdienen. Niet meer dan logisch in een commerciële wereld.
2 -1
Beachboy
Het is hooguit een logisch gevolg idd. Maar terecht, nee echt niet. Ik geloof persoonlijk in marktwerking, maar dit is volstrekt ongezond. Zeker omdat die miljarden uiteindelijk allemaal uit de zakken moeten komen van de consument / supporter. Of dat nu is door het kopen van een kaartje, shirtje, televisie abonnement of product van een sponsor.

In je laatste zin zit zeker een waarheid, maar individueel heeft dat natuurlijk niet zoveel zin. De zeepbel zal vast een keer gaan klappen, maar voor die tijd moeten we rekening houden met nog veel meer exorbitante salarissen, makelaars vergoedingen en transfersommen.

Wat me nog het meeste steekt; ik kan het me vrij gemakkelijk veroorloven allemaal, maar voetbal is en blijft een prachtige volkssport, die voor iedereen bereikbaar moet blijven. Dat is natuurlijk allang niet meer het geval.
1 -1
AjaxDaniel
Er moet een salary cap konen, dan kunnen de clubs PSG en City ook niet zo achterlijk veel aan salaris uitgeven.

Voor de rest heb je wel gelijk over dat het logisch is dat ze die bedragen krijgen gezien de markt maar dan nog is het ziek.
1 -1
tyzinho
Dan zitten die clubs binnenkort met z'n allen op een miljard, waar ze niks mee kunnen. Want de inkomsten stijgen jaarlijks. Sponsors, tv rechten alles gaat de lucht, tis in die zin goed dat het nog bij de spelers terechtkomt. De gene die eigenlijk het werk doen uiteindelijk.

Het geld moet gwn beter verdeeld gaan worden, want dat gaat niet meer weg. Door de meer spelers uit eigen land bijvoorbeeld op te stellen zorg je ervoor dat clubs niet alles maar kunnen kopen en meer zelf moeten opleiden. Daardoor zullen clubs als Ajax minder snel spelers verliezen waardoor het niveau van de nationale competies van kleinere landen omhoog gaat. Hierdoor worden die competities aantrekkelijker voor sponsoren en zullen ze niet alles in de Engelse en Spaanse competitie steken. De CL moet eigenlijk ook op de schop want bijna al het geld komt bij de grote landen terecht en de kleine landen krijgen de kruimels uit de Europa League
0 -1
AjaxDaniel
Voetbalsalarissen gaan gewoon helemaal nergens meer over. Zo veel geld alleen omdat je tegen een bal kan trappen. De hele voetbalwereld is verziekt wat dat betreft maar het is niet anders.
5 -2
Sanalologo
s c h a a r s t e
1 -2
AjaxDaniel
Goh je meent het?
1 -2
Sanalologo
Jij snapt het blijkbaar niet.
0 -4
AjaxDaniel
Snap het zeker wel, maakt het alleen niet beter
2 -1
BillSplate
1840 euro bruto gemiddeld maandsalaris 19 jarigen? Yeah right. VTBL heeft geen rekenwonders in dienst.
3 -1
31xAjax
Zo'n salaris is voor niemand gerechtvaardigd, niet voor een CEO van een multinational niet voor Messi of Ronaldo dus zeker niet voor Matthijs de Ligt. Voor het MAANDsalaris van de Ligt moet Jan Modaal 35 jaar werken......
5 -1
Toeschouwer
De beste verdediger moet ook gewoon het beste salaris krijgen.
Dat is logisch toch .
1 -2