Tadic: 'Zullen niet huilen om Frenkie en Matthijs'

GinoHaverkamp, 16-07-2019 om 18:35, 8283 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Zonder Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, laatstgenoemde staat op het punt om bij Juventus te tekenen, kan Ajax alsnog erg goed presteren. Die verwachting spreekt Dusan Tadic uit. In zijn ogen is er een leven na De Jong en De Ligt. 'Het zal moeilijk zijn komend seizoen aan alle verwachtingen te voldoen, maar ik denk dat het ook met de nieuwe spelers wel mogelijk is.'

Ondanks het uitzonderlijke vorige seizoen, moet Ajax daar volgens Tadic niet te veel op teren. 'Het was een fantastisch jaar en natuurlijk moeten we dat nooit letterlijk vergeten, maar we kunnen niet in het verleden leven', zegt hij tegen Voetbal International. 'We moeten vooruit, aan nieuw succes werken. Ik snap dat door onze prestaties de verwachtingen heel hoog zullen zijn, maar ik vind juist dat wij op dit moment heel bescheiden moeten zijn.'

Ajax heeft zich immers nog niet geplaatst voor de Champions League. En dat is volgens Tadic Ajax' eerste doel voor dit seizoen. 'We moeten het simpel houden en geen doelen stellen waarvan we niet weten of we die wel kunnen realiseren. Dus nu niet nadenken over grote prestaties in Europa. Wij willen opnieuw kampioen worden en we willen in de Champions League spelen. Dat is waar we ons op moeten richten. En als het seizoen goed verloopt, kunnen we altijd nieuwe doelen stellen.'

De Jong en De Ligt

En die doelen moeten dus zonder sterkhouders Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt behaald worden. Tadic: 'Ze waren heel belangrijk voor dit team en het was fantastisch om met hen samen te spelen. We zullen ze missen, maar we zullen niet huilen om Frenkie en Matthijs. Het zal moeilijk zijn komend seizoen aan alle verwachtingen te voldoen, maar ik denk dat het ook met de nieuwe spelers wel mogelijk is.'

Volgens de Serviër is de filosofie van Ajax daar leidend in. 'Ajax heeft de filosofie en speelwijze namelijk als houvast. De nieuwe jongens zullen wat tijd nodig hebben zich aan te passen, maar dat zal denk ik heel snel gaan. Quincy (Promes, red.) heeft in de jeugd van Ajax gespeeld en Razvan (Marin, red.) speelde in zijn jeugd bij de Gheorghe Hagi Academy en daar proberen ze Ajax te kopiëren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Het valt of staat niet altijd bij twee goede spelers. De balans in het team, en ja, de Ajax speelwijze, zijn bepalend. In 1996 speelde we de laatste finale in cl. Tegen Juve. Daarna vertrokken Kanou en Finity George. De balans en de magie verdween en we gleden snel af tot een minder niveau. Ik hoor het van Gaal nog zeggen: "we kunnen wel zonder die twee". Niet dus. Hoewel we in 1997 en 1998 nog wel de halve finale cl haalde, landskampioen werden en de knvb beker wonnen. Daarna werd het minder. Ik zou daarom toch nog zoeken naar een grote en sterke cv. En hopen dat er verder geen spelers vertrekken.
0 0
Whatever
Onana, Varela, Scherpen; Mazraoui, Fosu-Mensah, Dest; Alvarez, Magallan, Schuurs; Blind, Vertonghen, Pierie; Tagliafico, Martinez, Palacios; van de Beek, Schöne, Gravenberch; Marin, Eiting, Ekkelenkamp; Promes, Bandé, Kuhn; Ziyech, Labyad, de Wit; Neres, Bergwijn, Lang; Tadic, Huntelaar, Dolberg.
0 0
DrD3k
whatever
0 0
Mokum31
Dat is de Spirit
2 0
witchmaster11
tadic hier sta je al met 1-0 voor , het is de Ajax filosofie wat leidend is en niemand is beter dan de club als zitech en neres blijft en ..........we gaan er weer voor de 13de speler zal de club weer begeleiden
1 0
ghouleseddik
Niet zo bescheiden Dusan. Need to pak cup with grote oren.
0 0
Rdk1983
Ben zeer benieuwd. Zal weer even puzzelen worden voor EtH. Hopelijk dat we dan niet te belangrijke puntjes morsen. Maar zoals het er nu uitziet, zit er nog veel kwaliteit in de ploeg.
0 0
Joodhannus73
Top aanvoerder! Wereld uitspraak. Hij gaat vlammen dit seizoen!
2 0
BrandjeXL
Onze toppers gaan al tientallen jaren weg en we komem er altijd weer bovenop.
1 0
RaynoFischer
Dat is de juiste instelling, met Alvarez erbij en als niemand meer weggaat hebben we nog steeds een goeie selectie. ;)
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Als je kijkt wie er nu weg zijn er wie er bij gekomen is, dan vind ik dat Ajax te weinig kwaliteit heeft gekocht. Helemaal als je kijkt hoe veel ze ontvingen aan inkomsten en hoe veel er is uitgegeven. Je bent voorin wel sterker met Promes erbij, maar ik weet niet of Marin nou echt de potentie heeft om veel extra's te brengen op het midden.
De transfermarkt duurt nog lang, zelfs als Vd Beek,Ziyech en Neres er bij blijven vind ik dat er kwaliteit bij moet als je wil presteren in europa. Niet vergeten dat Ajax niet zo even met 2 vingers in de neus kampioen werd,ook al had het een topseizoen met de meeste goals in de historie.
Die mexicaan en de meeste andere zuid amerikanen die je haalt blijven toch tropische verrassingen, je weet het nooit. Snap niet waarom Ajax nu niet in een andere vijver vist van bijv. transfervrije spelers die in de top in europa hebben gespeeld. Ajax heeft nu veel meer aantrekkingskracht en kan financieel veel meer door iemand 3 of 4 per jaar te geven. Mensen zullen lachen om deze namen maar deze zijn transfervrij Bony,, Ben Arfa. Kan je denken Heb je niks aan en willen toch niet etc. Maar Ajax is in de positie om zulke gokjes te nemen als je 250 mil. in 1 jaar binnen krijgt. Beiden Laudrups eind jaren 90, ging ook niet slecht.
0 -4
Ferd
Man, heb jij Bony wel eens zien voetballen in de laatste paar jaar? Die speelt alsof hij al 3 jaar met pensioen is. Ben Arfa is een eeuwig talent, maar het komt er nooit uit.
0 0
DT10
De kwaliteit van De Ligt, De Jong en Ziyech ga je simpelweg niet terugkopen. Vanzelfsprekend dus dat je basis-elf erop achteruit gaat. Het is wat dat betreft, vooral een kwestie van de schade beperken. De truc is nu om de selectie in de breedte te versterken, door spelers aan te trekken en door jeugdspelers door te laten stromen.

Ik denk dat Ajax wat dat betreft prima bezig is, met het aantrekken van Scherpen, Pierie, Lisandro, Marin, Promes en waarschijnlijk Alvarez. Daarnaast zullen Schuurs, Dest, Eiting, De Wit, Ekkelenkamp, Lang en Traore langzaam maar zeker, hun plekje in de selectie proberen te veroveren.

Vergeet ook niet dat het bijzonder knap is dat ze waarschijnlijk Onana, Blind, Tagliafico, vdBeek, Neres en Tadic binnen boord gaan houden, terwijl die stuk voor stuk in belangstelling lijken te staan van hele grote clubs.
2 -1
talent020
Bony is dan weer niet echt een goed voorbeeld, die heeft geen beste jaren achter de rug, en met Dolberg, Huntelaar, Tadic en Traore en Brobbey ligt de prioriteit daar niet bepaald
0 0
Gecko
Denk dat de Ligt meer gemist gaat worden dan Frenkie
Veel wedstrijden zag je hem niet.
Maakte ook niet veel goals
Blij met Marin. Verwacht ik veel van
2 -2
ajaxx123
Denk juist andersom, Frenkie was zo bepalend. Onder de druk uitvoetballen lukte bijna altijd met hem, versnelde aanvallen, stelde passes uit waardoor de bal centraal bleef en niet naar de zijkant gespeeld werd.

Genieten.
1 0
Leviathan
Over heel het seizoen gezien misschien wel... Maar vorig seizoen toen Frenkie eenmaal begon te draaien speelde hij ook wel heel goed. En voor Frenkie draaide draaide heel het team niet even fantastisch.. Niet dat dit alleen door hem kwam maar toch...
1 0
ajax4lifebaby
Realistisch: zulke talenten kan je niet vervangen, dat zul je gaan zien in de echt grote topwedstrijden helaas.

Maar: we hebben wel echt een zieke selectie!
0 0
Ferd
Dat zei men ook over Bergkamp en Jonk. Later dat jaar won Ajax de CL
0 0
talent020
Tadic heeft echt een topinstelling en ook hierin volkomen gelijk, nu is het misschien nog moeilijk te geloven, maar anderen zullen opstaan en hun gemis gaan opvullen, toen Alderweireld, Vertonghen Suarez Cillessen etc vertrokken was er ook paniek want wie moest hun doen vergeten,? dat is ook allemaal goed gekomen, op naar weer een mooi seizoen!
2 0
Radie125
Ik denk terug aan periode van Basten ging weg na winst Europa cup 2 we dachten shit toen kwamen Jonk Bergkamp winst Uefa cup ze gingen weg en weer o wat nu toen kwamen de boertjes sar Overmars Kluivert Litmanen Finidi Blind Lex Goudsmit Kanu Seedorf 2 finales CL een winst voor dat serrenario ga ik
1 0
talent020
haha ik ben helaas van een generatie later, ik ben van 95, maar idd, ook toen werden vertrokken spelers al goed vervangen
0 0
BokkieBokstra
Zo is dat, Tadic heeft gelijk. Er zijn er heel veel grote namen voorgegaan maar Ajax komt altijd weer boven.
0 0
DT10
Inderdaad, het is tijd om te stoppen met praten over spelers die weg zijn. We moeten nu gaan kijken naar wat we hebben en dat is een geweldige selectie:

Onana, Varela, Scherpen
Blind, Schuurs, Magallan, Pierie (Alvarez)
Mazraoui, Tagliafico, Veltman, Martinez
Schone, Donny, Marin, Eiting, De Wit, Lang
Ziyech, Neres, Promes (Bande)
Tadic, Dolberg, Huntelaar

En dan hebben we alweer nieuwe jeugdspelers klaarstaan:
Ekkelenkamp, Dest, Traore, Gravenberch, Brobbey, Unuvar enz.

Dat betekent ook dat we afscheid moeten nemen van een aantal spelers:
Van Leer, Kristensen, Labyad, Siem de Jong
1 0
Tjpknge
Ekkelenkamp...
1 -2
Radie125
Ekkelenkamp
0 -1
DT10
Ekkelenkamp?
0 0
Dondy
Ronaldogooier
0 0
Radie125
die dus
0 0
DT10
Tackelekamp
1 0
Schip
Het is - nog - een sterke selectie, maar met een kwetsbaar centrum en de selectie wordt veel minder sterk als Ziyech vertrekt.

Dat is weleens slechter geweest... En eens met Tadic, dat je geen overspannen, hysterische verwachtingen moet koesteren. Je moet voor CL kwalificatie gaan en kijken of dit team de schwung erin krijgt. Zo ja, dan ga je voor overwintering. Dat zou al een giga succes zijn.

Nu iedere club de scalp van Ajax zal willen hebben, zal dat er niet makkelijker op worden. De sleutel zal een goede sfeer en automatismen zijn.

Geen sloper als De Ligt meer die voorop gaat in de strijd. Dat wordt wennen man...afkicken...
0 0
DT10
Het is inderdaad te hopen dat Ziyech blijft! Zo niet, zullen Promes en daarachter Noa Lang die rol voorlopig op zich moeten nemen. Ik denk namelijk niet dat Ajax een speler met de kwaliteiten van Ziyech (in huidige vorm) kan aantrekken. Odegaard was een interessante optie, maar die transfer is helaas afgeketst, om wat voor reden dan ook. Laten we hopen dat Unuvar zich verder blijft ontwikkelen.

Wat betreft het centrum, moeten we er maar vanuit gaan dat de scouting en directie zijn werk goed gedaan hebben met het aantrekken van Alvarez en misschien dat Schuurs zich nog verder gaat ontwikkelen, want die heeft zeker de potentie.
0 0
gi0vanni
Ziet er goed uit. Als van Leer helemaal niets meer toevoegd kan hij weg of zou hij 3e keeper kunnen zijn. Laatste kans in de voorbereiding.
0 0
DT10
Die hebben ze niet eens meegenomen op trainingskamp.
0 0