Klaassen: 'Bij Ajax gaat dat zo snel'

FinnDekker, 16-07-2019 om 09:00, 13144 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Davy Klaassen kijkt niet gek op van de grote transfers van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt en de bijbehorende bedragen. De oud-Ajacied speelde in Amsterdam samen met beide talenten en zag destijds al de kwaliteiten van de twee.

Vooral bij De Ligt was snel duidelijk dat Ajax niet zijn plafond zou zijn. 'Die was echt superjong toen hij erbij kwam en was voor mijn gevoel meteen zoals hij nu is. Frenkie heeft in de tijd dat ik bij Ajax zat regelmatig meegedaan en dan zag je wel hoe goed hij was, maar hij speelde ook vaak niet. Hij heeft zich later enorm doorontwikkeld', aldus Klaassen tegenover De Telegraaf.

Twee sterkhouders zijn nu weg bij de Amsterdammers, maar de middenvelder maakt zich geen grote zorgen, want Ajax is gewend de belangrijkste spelers kwijt te raken. 'Er is veel veranderd in de groep. Bij Ajax gaat dat zo snel, omdat het moeilijk is een team bij elkaar te houden. Dat blijft maar gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Ik sluit niet uit dat we komend seizoen sterker zullen zijn dan vorig jaar.
1 0
ajaxx123
Verlies van Frenkie zal te groot zijn.
Is niet op te vangen maar was wel zo bepalend voor het sterke spel.

Al staat er inderdaad weer een sterkte selectie nu, chapeau voor Marc Netto.
2 0
Bjorn
Dat lijkt me heel sterk. Daarvoor zijn De Ligt en Frenkie té bepalend geweest.

Er is één voordeel: het team lijkt sneller ingespeeld te kunnen zijn dit jaar. Al moet ik zeggen dat het er vorig jaar vanaf Sturm Graz-uit al heel goed uitzag.
1 0
VDV23
Nou dat ben ik niet met je eens, pas na PSV uit begon het pas echt te lopen met wat omzettingen in de basiself. Daarvoor was het niet altijd even sterk met toen dus als dieptepunt PSV uit.
0 0
RusselWestbrook
En dit seizoen dan? ;)
2 0
MisterAFCA
Vooral bij de Ligt was duidelijk dat Ajax niet zijn plafond zou zijn. Bij Mathijs wel... even teruglezen AS
5 0
FinnDekker
Bij Matthijs was dat wél duidelijk dat het niet zijn plafond zou zijn. Dat is wat Davy Klaassen bedoelt, geen tegenstelling dus. Maar voor het gemak is dat kleine zinnetje weg.
0 0
Bensco
wat ik wel opmerkelijk vind is dat het uitgerekend de "talenten" zijn die vertrekken naar het buitenland en juist de ervaren en oudere spelers degene zijn die blijven. Voorheen was dat juist andersom. Wel gunstig dat die as van ervaren spelers overeind blijft, daar gaan Alvarez, Marin en Martinez zich goed aan optrekken.
5 -1
AltijdGelijk
Ik vind dat juist niet opmerkelijk!

De oudere generatie: Blind en Tadic bijvoorbeeld hebben hun gezin kinderen, willen vastigheid!
0 0
MosesD
Plus Blind en Tadic zijn net een jaartje terug.
0 0
MankeNelis
Je ziet het model zoals Benfica en Porto ontstaan. Dat is de categorie waar Ajax zich mee kan meten. Wat meer vastigheid in de selectie, door het salaris plafond los te laten.
1 0
RusselWestbrook
Het model Benfica/Porto draaide op externe geldschieters.
0 0
Bensco
wat ik wel opmerkelijk vind is dat het uitgerekend de "talenten" zijn die vertrekken naar het buitenland en juist de ervaren en oudere spelers degene zijn die blijven. Voorheen was dat juist andersom. Wel gunstig dat die as van ervaren spelers overeind blijft, daar gaan Alvarez, Marin en Martinez zich goed aan optrekken.
0 0
gi0vanni
Hoor al positieve verhalen over Martinez en ook Dest. En in tegenstelling tot Magallan zou Alvarez wel een verdediger zijn die in het Ajax systeem kan spelen. Tot nu toe hebben ondanks dat we er op achteruit zijn gegaan de schade beperkt gehouden. Spelers van vorig jaar zullen waarschijnlijk hun plek houden en misschien kan indien Promes het erg goed doet hij met Neres de flanken bezetten en Ziyech terug naar 't middenveld om o.a. de aanvoer met zijn passing te verzorgen. Kan Tadic inzakken en van de Beek door 't midden en Neres vanaf rechts en Promes vanaf links voor lekker veel diepgang zorgen. Ook kan hij zelf met bv Neres omwisselen, maar natuurlijk kunnen er heel veel spelers van positie wisselen, dat kan leuk worden. Tegen sterkte tegenstander natuurlijk twee middenvelders die sterk in verdedigen zijn erin.
0 0