'Moeten Ten Hag niet te veel kopzorgen geven'

FinnDekker, 16-07-2019 om 08:40, 9828 views, VI |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft momenteel te veel aanvallende spelers in de selectie om Steven Bergwijn aan te trekken. Dat is wat Marc Overmars laat doorschemeren aan Voetbal International. De directeur voetbalzaken wil geen te grote selectie, wat luxeproblemen zou kunnen veroorzaken, maar weet ook dat er mogelijk nog aanvallers vertrekken.

'Bergwijn is een interessante speler voor Ajax. Maar we moeten ook kijken naar de huidige situatie. Voorin hebben we de zaken goed voor elkaar. We zitten ruim in de spelers en we moeten Erik ten Hag ook niet te veel kopzorgen geven. Ik ben voorstander van aanvallend voetbal, maar om nou met zes aanvallers, drie middenvelders en één verdediger te gaan spelen. Dan wordt het toch een beetje lastig. Dat is tegelijkertijd het moeilijke aan die transfermarkt, die zó lang open is. Transfers staan los van elkaar, maar hangen wel nauw met elkaar samen', aldus Overmars. 

Ajax kijkt daarnaast eerst naar de eigen jeugd, die zich goed laat zien op trainingskamp. 'Dat is het mooie. Het is een soort standaardregel: neem vijf jeugdspelers mee, dan is er altijd één die je gaat verrassen. Daar moet je dan wel een plekje voor vrij houden. Het klopt dat, omdat het niveau van het eerste de laatste jaren is gestegen, het voor hen moeilijker wordt de stap naar één te zetten. Maar dan moeten ze maar zó goed zijn, dat ze het redden. Ik snap wel dat ze soms balen en een stap omhoog willen maken.'

Ondanks of mede door de inpassing van de jeugd lijkt ook dit jaar de balans in de selectie wat betreft leeftijd weer goed. 'We hebben een stuk of acht, negen spelers van boven de 25 jaar. In het niveau van die jongens gaan de jongere spelers op termijn makkelijker mee. Quincy Promes halen is wat dat betreft goud waard. Twee, drie jaar geleden was dat anders, was het niet mogelijk. Nu komen ze. De Champions League is daarin ook belangrijk. Die jongens willen gewoon in de Champions League spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxsupzuidned
Hoeveel spelers voorin hebben diepgang zeker als Neres weg valt?! Ik zou Bergwijn daarom altijd halen mede omdat je de directe concurrent daarmee ook verzwakt en Bergwijn zijn transferwaarde altijd weer opbrengt na een aantal jaren Ajax
0 0
Joseph
Voorin zitten we al heel ruim, met Dolberg, Tadic, Ziyech, Promes en Neres hebben we al 5 spelers voor in principe 3 plekken. Daarnaast als reserve en potentiële basisklant ook nog Huntelaar.

Dan heb je Lang nog uit de jeugd met Traore en Bandé. Het is gewoon te veel.

Alleen als Ziyech en Neres vertrekken, zou ik naar Bergwijn gaan kijken om het niveau hoog te houden.
0 0
wzawzdb91
Wat een selectie staat er al klaar voor dit seizoen zeg.... Hier mijn keuze voor de eerste 23 (max voor een Eredivisieduel) twee grote talenten die er ook zo tussen kunnen staan (tussen haakjes):

Keepers
Onana
Varela
Scherpen

Verdediging
Veltman
Dest
Alvarez
Schuurs
Blind
Magallan
Tagliafico
Martinez

Middenveld
Mazraoui
Schone
Marin
Eiting
Van den Beek
Lang
(Gravenberch)

Aanval
Tadic
Ziyech
Neres
Promes
Dolberg
Huntelaar
(Traore)

En dan noem ik nog niet eens miljoenenaankopen en/of spelers die al in het eerste gespeeld hebben zoals: Ekkelenkamp - de Wit - Labyad - Kristensen - Pierie - Bande - Kotarski - Siem.

Lekker bezig Marc!
2 0
BGB
Prachtig elftal
2 0
Bjorn
Zolang er niemand vertrekt is hij compleet overbodig. Als Neres voor een absolute hoofdprijs vertrekt kan hij in beeld komen voor een realistisch bedrag.
0 0
markk
Wij hebben Ziyech, Neres, Tadic
0 0
DT10
Ik denk wel dat je minimaal 2 types als Neres en Promes in je selectie moet hebben. Vorig seizoen bleek dat wanneer Neres wegviel, er geen alternatief was. Dat alternatief is er nu met Promes, maar als Neres nu alsnog verkocht zou worden, geloof ik niet dat we in de jeugd zo een type klaar hebben staan. Dan zou je dus alsnog zo een speler moeten aantrekken, bijvoorbeeld Bergwijn.
1 0
ram
Ik zou Bergwijn alleen willen als Ziyech én Neres vertrekken.

Als er eentje gaat, is Bergwijn onnodig. Dan heb je prima flanken met Promes en Ziyech/Neres. Ik zou wel een goedkopere back-up halen voor de flanken. Cerny is weg en vorig jaar moest zelfs Sinkgraven daar spelen. Alleen Lang is een talent wat daar kan spelen maar die zie ik liever als back-up voor de '10'.

Ik zou graag een toptalent zie voor de rechterkant; iemand als Cerny die in Jong kan spelen maar ook bruikbaar is voor het eerste.
2 -1
gi0vanni
Geweldig idee, want spelers van Ajax raken nooit oververmoeid of geblesseerd en worden ook nooit geschorst. We kunnen een volledig seizoen op 3 fronten mee doen tot het einde met 11 spelers. Dan moeten we de rest maar verkopen en wat jeugd op de bank zetten. Want elk talent van Ajax kan gelijk mee op het hoogste niveau dus met talenten als Lang en de Wit zijn al onze tegenstanders al weer aan het bibberen. :D
0 -2
ram
Stel je niet aan man...

Als je Promes en Ziyech óf Neres in de basis hebt én bij 'nood' ook Tadic kunt opstellen op de flank... Dan heb je 3 toppers voor 2 posities. En daarachter heb je de 'nieuwe Cerny' (zoals ik het beschrijf) en Lang. Lijkt mij prima.
0 0
altijdwelwat
Lang en de Wit in 1 zin noemen als talenten , dan snap je er weinig van.
0 0
DT10
Mijn vermoeden is dat Promes is al gehaald voor het geval Ziyech vertrekt. Wanneer Neres weggaat, zullen ze waarschijnlijk gaan voor Bergwijn, omdat je dan met Promes nog maar 1 speler in je selectie hebt met diepgang. Volgens mij staat er in de jeugd namelijk ook niet zo een type speler klaar.

Bij vertrek Ziyech: Neres - Tadic - Promes (Huntelaar, Dolberg, Lang)
Bij vertrek Neres: Promes - Tadic - Ziyech (Huntelaar, Dolberg, Bergwijn)
Bij vertrek beide: Bergwijn - Tadic - Promes (Huntelaar, Dolberg, Lang)
2 -1
AFCA***
Band?
0 0
DT10
Ik neem aan dat je Bande bedoeld.. tja, geen idee wat ik daarvan moet denken..
0 0
afcas
Ik denk dat promes juist gehaald is zonder relatie tot een vertrekkende speler. Puur als versterking. Het probleem vorig jaar was namelijk al dat je maar 1 speler met diepgang en snelheid had. Ik blijf ook zeggen dat het wegvallen van neres de enige reden is dat je uitgeschakeld werd in de halve finale CL. Met zijn snelheid had Tottenham of minder druk kunnen houden of waren ze wel afgestraft in de counter. Je hebt gewoon minimaal 1 zo een speler nodig op zulke momenten. Ongeacht of ziyech vertrekt of niet.
1 0
DT10
Als Ziyech zou vertrekken heb dan toch met Neres en Promes 2 spelers met diepgang en snelheid? Als Neres ook zou vertrekken niet meer en zou je dus Bergwijn moeten halen. Dus Promes voor Ziyech en Bergwijn voor Neres.

Maar laten we hopen dat zowel Ziyech als Neres blijven, dan hebben we Bergwijn niet nodig.
0 0
gi0vanni
We hebben als Bande fit is er gelukkig minimaal 2.
0 0
AFCA1510
Ja en met Lesley De Sa die bij Jong traint gelukkig minimaal 3. sjonge jonge.
0 -1
Santiago
Wat lul je. Bande heeft zijn kans nog niet gekregen
0 0
Pointer1
denk dat promes meer de vervanger is van Neres niet voor Ziyech.
0 0
altijdwelwat
Klinkt als een goed verhaal maar hoe goed Schuurs of Lang het ook doen , Promes en Alvarez gaan sowieso spelen simpelweg omdat dat miljoenen investeringen zijn. Daarmee hou je wel degelijk de ontwikkeling tegen van jongens die in potentie misschien wel beter zijn.
0 -5
trodat4030
Jij krijgt van mij hetzelfde antwoord als Ozy elders: Onana, Nous, De Ligt, Nico, Donny, KJH/Dolberg en zelfs Ziyech hadden duurdere concurrenten op hun positie, maar speelden veel/alles. v Leer, Kristensen, Schuurs én Magallan, Sink én Wober, Labyad, Traore en Neres hadden allen een hoger prijskaartje. Neres zat het dichtst bij een basisplaats en was eigenlijk de eerste roulatiespeler, maar niemand speelde dankzij zijn prijskaartje. Alvarez moet ook maar bewijzen dat ie beter is dan Schuurs, Promes moet ook maar bewijzen dat ie moet spelen ipv Neres of Ziyech. Het beste elftal speelt, niet de 11 duursten.
0 0
gi0vanni
Je gebruikt zelf het woord misschien. Ajax wil op niveau blijven en de afgelopen jaren hebben duidelijk aangetoond dat je met talenten van het niveau Schuurs en Lang je helemaal niets bereikt. Een normaal talent heeft tijd nodig, ze heten niet allemaal de Ligt. En zelfs de Ligt was op zijn 17e niet het niveau wat hij nu heeft. Indien het geld beschikbaar is en er geen supertalent klaar staat gewoon kopen. Zoals Cruijff zij "Ik heb nog nooit een zak geld zien scoren."
0 -1
BrandjeXL
Magallan kostte ook 9 miljoen en die valt nu overal buiten lijkt het. Dus bij Ajax heb je nooit de garantie dar je speelt
1 -1
altijdwelwat
Ik snap dat die vergelijking je momenteel prima uitkomt . Maar die kan echt helemaal niets , zit bij Telstar ook op de bank.
0 -1
Ziyech22
heerlijk, helder, Overmars
2 0
afcasven1995
Prima teksten Marc!
3 0
Truth
"Maar dan moeten ze maar zó goed zijn dat ze het redden". En zó is het!!
4 0
Petervandersluis
‘Transfers staan los van elkaar, maar hangen wel nauw met elkaar samen.’ ~ Overmars, 2019
6 -2
SR83
Wat staat hangt niet..
0 0
noppenkoning
Lekker openhartig interview , fijn dat er een keer niet overal omheen gedraaid wordt maar gewoon spelers met naam worden genoemd ook.
6 0
Ajax114
Zo is hij vaak wel. Komt eens per 3 keer per jaar voor interview maar is dan wel altijd openhartig.
0 -1