[Update] Kameroen stuurt Seedorf en Kluivert de laan uit

GinoHaverkamp, 16-07-2019 om 18:45, 8343 views, CRTV; Kameroen |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Clarence Seedorf moet waarschijnlijk boeten voor de vroege uitschakeling van Kameroen op de Afrika Cup. De bondscoach van het land wordt namelijk naar verluidt ontslagen, net als assistent Patrick Kluivert. Dit valt te concluderen uit woorden van Narcisse Mouelle Kombi, de Kameroense minister van sport.

'Een vernieuwing van het contract van meneer Seedorf als coach van de Ontembare Leeuwen is niet mogelijk. Een grondige renovatie zal plaatsvinden bij de nationale ploegen. De bond is geïnformeerd. Deze veranderingen worden doorgevoerd na instructies van president Paul Biya', citeert Voetbal Primeur een interview van de minister met de staatsomproep CRTV.

Seedorf en Kluivert tekenden afgelopen jaar een vierjarig contract, maar deze wordt dus naar verwachting vroegtijdig ontbonden. Ook komt naar buiten dat er op het toernooi, welke voor Kameroen in de achtste finales eindigde, frictie zou zijn ontstaan tussen de twee. Als mogelijke reden wordt de wens van Kluivert om op eigen benen te gaan staan gegeven. 

Update - 18.45 uur (16 juli 2019) - Kameroen stuurt Seedorf de laan uit

Het dienstverband van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert bij de nationale ploeg van Kameroen zit erop. Na amper een jaar na hun komst is het tweetal ontslagen door de bond van Kameroen. Op het officiële Twitteraccount van de bond wordt het vertrek van de oud-Ajacieden bevestigd. Reden is de zwakke prestaties van het land op de Afrika Cup. Seedorf en zijn spelers kwamen niet verder dan de achtste finales, waarin werd verloren van Nigeria.

Voor Seedorf is het ontslag extra pijnlijk. In zijn nog prille trainerscarrière stond de oud-Ajacied aan het roer bij vier teams en bij alle vier de teams werd hij ontslagen. In 2014 bij AC Milan, in 2016 bij het Chinese Shenzhen Xiangxue, vorig jaar bij Deportivo la Coruña en nu dus bij Kameroen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Gevalletje Bergkamp, als voetballer top als trainer totaal ongeschikt. Wat ik alleen niet begrijp is dat hij de eer dan niet aan zichzelf houd na 4 keer. Die gaat het gewoon weer proberen … wedden?
0 0
trainerdv
Nou net alles behalve een gevalletje Bergkamp... Bergkamp wil alleen maar op het veld staan als trainer buiten de schijnwerpers, Seedorf laat zich overal als hoofdcoach aanstellen.
0 0
T.reckveugel
De vraag is wat Kameroen gaat missen nu de grote Seedorf geen bondscoach meer is.
Het rijtje wat het niet snapt is na bondscoaches vBasten, vMarwijk en Hiddink, de clubs La Coruna, AC Milan en die Chinese club uitgebreid met Kameroen.
Aan Seedorf, de meest succesvolle speler van Nederland, ligt het niet.
Misschien kan Mathijs van Nieuwkerk weer een clubje mensen bij elkaar brengen die dit in aanwezigheid van Clarence probeert te duiden. Kunnen ze ook vragen of hij getwijfeld heeft om de nationaliteit van Kameroen aan te nemen en zo ja, of dat nu op de tocht staat.
Hij heeft immers meer strepen dan de president van Kameroen
0 0
Mokum31
Ontslagen.... je verwacht het niet
0 0
Dit is mijn club
Als het ego van Clarence dit maar kan verwerken.
3 -2
Boer Gijs
Zijn ego is niet kapot te krijgen. Dat is juist zijn probleem, hij kan het niet uitleggen op het niveau van de gemiddelde international van Kameroen.
0 -1
Babangida83
Dit vind ik nu een mooi duo voor O19. Kunnen ze even een tijdje hun gang gaan, zonder dat er resultaten gevraagd worden. En dan ben ik benieuwd hoe het ze na 1-2 jaar afgaat.

Straalt super veel voetbal uit. Kun je nagaan als die twee in de YL tegen pakweg Chelsea spelen. Dan kijkt die tegenstander ook wel even op. En al die kennis die ze hebben en hart voor Ajax (hebben toch geholpen Onana nog een jaar bij Ajax te houden). Dat is alleen maar goed voor die jonkies. Uiteraard onder goede begeleiding, maar dat komt zeker goed.
1 -1
Red Devil
Terecht want ze zijn beiden ongeschikt als coach zoals meer spelers dat zijn.
De mindere voetballers zijn vaak betere coaches.
3 -7
mvdk
Guardiola, Cruijff, Zidane. Om even 3 legendes te noemen die ook als trainer legendes werden/worden.
3 -1
Ajaxxxisdebeste
Hoe kom je aan die wijsheid?
1 -1
Indy
Hoeveel cruciale penalties heeft Seedorf wel niet gemist? Voor je het wist stond hij daar al klaar om de penalty te nemen. De bal had ie al klaar gelegd. Geen overleg met teamgenoten of trainer ... hij EISTE de verantwoordelijkheid op. Ook al waren zijn vorige tig penalties mislukt, weer stond ie daar bij de penaltystip.
En natuurlijk ging het WEER mis.
Je durfde niet eens meer te kijken. Helemaal wanhopig gek werd je ervan als trainer, teamgenoot en als supporter. En je wist: de volgende keer zal ie er weer staan.
3 -7
PJSM
Benieuwd waar deze clowns nu weer terecht komen.
4 -12
GvanderK
Volgensmij ben jij hier de clown. Beetje respect voor deze twee legends.
9 -4
Wesl
Patrick Kluivert was als kind mijn held.. Na het zien van Holland Sport, Wilfried de Jong die Kluivert ondervroeg over het dodelijke ongeluk ben ik echter iets minder enthousiast.. Best wel een beetje dom hoe hij toen overkwam.. Als ik hem nu zie kan ik me nauwelijks voorstellen dat hij intelligent genoeg is om een spelersgroep te leiden.

Seedorf is een wandelend standbeeld, geweldige persoonlijkheid. Zijn trainerscapaciteiten vallen te betwijfelen..
7 -3
DT10
Goeie profielfoto ;)
2 0
Liam
Je kon bij voorbaat vragen stellen bij de trainerscapaciteiten van Clarence. Tot nu toe bevestigt hij dat vermoeden maar wie weet wat de toekomst nog brengt. Voor trainersbegrippen is hij met 43 nog jong.
1 0
HStorm
Is meteen bij Milan hoofdtrainer geworden. Had beter een voorzichtige route kunnen bewandelen imo. Assistent onder een grote trainer had een mooie bescheiden eerste stap kunnen zijn.

Lef kun je hem i.i.g. niet ontkennen.
0 0
aniet
Slachtoffer
0 0
Red Devil
Een zwaaroverschatte trainer die Seedorf.
7 -5
Radikaal
gelukkig heb jij er wel verstand van.
5 -6
Mocrodammerr
in Afrika is het vrij normaal dat een trainer na ieder eindronde wordr ontslagen. uitzonderingen daargelaten
8 0
fanforeffer
Beide heren hebben niet veel capaciteiten,fantatische voetballers , voor de rest moeten ze lintjes doorknippen en champagne drinken ,als ze zich daarbij houden, is iedereen gelukkig!
2 -1
Ozymandias
In de periode dat Seedorf hoofdtrainer was van Milan haalde maar drie Italiaanse clubs (Juventus, Napoli en ik geloof Roma) meer punten dan Milan terwijl de hoofdtrainers na Seedorf het veel minder deden. De enige reden dat Seedorf daar is ontslagen is omdat hij een bezem door de technische en medische staf wilde halen en zijn assistenten toen achter zijn rug om naar de directie zijn gestapt om Seedorf zwart te maken en zo hun eigen baantje te redden. Ik denk dat het dus nog veel te vroeg is om Seedorf als trainer te beoordelen. Bij Milan mislukt elke hoofdtrainer en Deportivo La Coruña was een 'lost cause'. Seedorf moet een baan nemen bij een stabiele club waar hij zichzelf kan ontwikkelen als trainer.
7 -5
Stroeve
Slim people management is ook onderdeel van de baan.
3 -2
Radikaal
Als de president van het land beslissingen neemt over de organisatie van het nationale voetbalelftal, dan moet je glimlachen, je schouders ophalen en iets anders gaan doen.
4 0
Ozymandias
Mensen die niet goed genoeg zijn voor een rol in de technische of medische staf van een Europese topclub moeten eruit worden gewerkt. Seedorf begreep dat (mede omdat hij als speler van Milan al had gezien dat er teveel mensen bij Milan actief waren vanwege de vriendjes die ze hadden en niet de kwaliteit van hun werk) en de directie had hem bij zijn aanstelling ook toegezegd dat hij die veranderingen door mocht voeren. Het probleem van Milan is dat er daar te veel mensen zitten die niet goed zijn in hun baan maar toch de hand boven het hoofd worden gehouden vanwege vriendjespolitiek. Daarom mislukt elke hoofdtrainer die daar wordt aangesteld. Sinds Allegri hebben ze zes hoofdtrainers in vijf seizoenen gehad.
6 -2
RedFeather
Kluivert komt vrij dommig over. Liep er verloren bij, net te blij met NL media om toch even iets te kunnen doen waar hij zich senang bij voelde. Deze man heeft nogal wat op zn kerfstok en hij geeft sterk het idee dat hij de boel totaal niet overziet.
Seedorf echter is een slimme man met veel talenten. Maar zn ego zit hem in de weg om werkelijm succesvol te zijn. Hij moet een sterk karakter naast hem dulden, iemand die complementair aan hem is.
Deze problemen kun je zo mooi terugzien in twee tv programmas van Van Nieuwkerk. Holland Sport met Kluivert en Collegetour met Seedorf.
1 -4
geronimo
En toch denk ik dat Kluivert de betere trainer is van deze 2
3 -1
Jornnn
Dat denk ik ook. Met name spelers spreken altijd positief over Kluivert. Over Seedorf heb ik nog nooit iemand gehoord.
2 -1
theflyingdutchm
Zoveel verkeerde Keuzes van beide mannen op het trainersvlak en hun zijn niet de enige van die generatie Oranje.
0 -1
aniet
Vd Sar Overmars Reiziger De Boer zo maar wat namen die volgens mij wel bij een leuk clubje terecht zijn gekomen
0 0
Sterretje73
Tja dat weet je gewoon als je in dit soort landen aan het werk gaat. Zou toch wat zijn als Rutte zich hier met de aanstelling van de bondscoach zou gaan bemoeien laat staan daar zelfs de baas over is. Krijgen de spelers voortaan instructies mee dat we de anderen altijd moeten laten winnen voor het algemene doel ;-)
4 0