'Overmars voorkwam op valreep een Lainez-je'

FinnDekker, 16-07-2019 om 07:15, 24849 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens De Telegraaf heeft Marc Overmars bij de aanstaande transfer van Edson Álvarez naar Ajax nog maar net kunnen voorkomen dat de verdediger op het laatste moment voor Ajax' neus werd weggekaapt. Hiermee werd een vergelijkbaar scenario als met Diego Lainez in de kiem gesmoord.

Afgelopen winter trok Real Betis aan het langste eind, terwijl Ajax al in een vergevorderd stadium was met de Mexicaanse aanvaller. Dit keer zouden Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace en West Ham United hebben geaasd op de handtekening van Álvarez. AS Roma was echter de grootste concurrent van Ajax in de strijd om de landgenoot van Lainez. Maar Álvarez zou inmiddels hebben gekozen voor Ajax. 

'Het succesvolle Champions League-jaar én de megatransfers van De Ligt en Frenkie de Jong lijken als een magneet op buitenlandse spelers te werken. Zij zien Ajax als de ideale tussenstap naar de Europese top', schrijft de ochtendkrant. Deze zomer haalde Ajax al twee verdedigende versterkingen; Kik Pierie en Lisandro Martínez. 

Matthijs de Ligt

Álvarez wordt de vervanger van Matthijs de Ligt, die naar Juventus vertrekt. Volgens De Telegraaf vliegen De Ligt en zijn aanhang dinsdagavond naar Turijn voor zijn medische keuring. Donderdag of vrijdag zou de officiële presentatie volgen. Het papierwerk nam veel tijd in beslag, waardoor de transfer van Álvarez in gevaar kwam. 'Maar inmiddels heeft Overmars het stuur weer in handen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Die Lainez heeft afgelopen seizoen toch mooi 12 minuten in de Primera Division gespeeld.
2 0
Jim Wonk
Volgens Transfermarkt 12 wedstrijden of mis ik iets?
https://www.transfermarkt.nl/diego-lainez/leistungsdatendetails/spieler/371174/saison/2018/wettbewerb/ES1/verein/150
0 0
grannig mokum1
Als ik Pierie ziet spelen is hij het zelfde type als FDB in zijn jongere jaren, het komt wel goed met Pierie ik heb wel vertrouwen in
2 -3
Ajax114
Niet als CV wel als nummer 6 . Daar kan hij wellicht het wel redden. Als pure verdediger komt hij zoveel tekort dat dat echt niet meer gaat goed komen. Zelfde als we Schone opeens in de verdediging zetten.
0 0
DonAdam
De verwachtingen betreffende Alvarez worden wel heel hoog met deze lawine aan berichten o.a. over topclubs die hem ook zouden willen vastleggen. De indruk wordt gewerkt alsof hij Mathijs direct gaat doen vergeten, maar ik ben al blij als hij vooruit kan verdedigen met ruimte in de rug, niet teveel fouten maakt en de bal naar de goede kleur kan spelen. Alles wat bv die Magallan, waar Overmars anderhalf jaar mee bezig is geweest om hem voor veel geld naar Ajax te halen, niet kan.
4 0
Ozymandias
Álvarez past qua type redelijk goed bij de speelstijl van Ajax (hij is opbouwend redelijk en kan met ruimte in zijn rug verdedigen) maar hij is positioneel matig en zijn staande tackle is slecht waardoor hij vaak voor een sliding kiest. Ik denk dat dit punten zijn waarop hij zich bij Ajax nog wel kan ontwikkelen en ik denk dus dat hij wel ten minste een redelijke aankoop voor Ajax zal zijn. Alleen zag ik wel liever dat ze Schuurs de kans als basisspeler hadden gegeven en ik denk dat dit nu niet zal gebeuren aangezien een aankoop van 15 miljoen euro eerder de kans zal krijgen.
0 -1
trodat4030
Jij blijft maar roepen dat Schuurs plaats moet maken voor Alvarez zonder enig bewijs. Moet je voor de grap eens een lijstje maken wie er vorig jaar op hun positie duurdere concurrentie hadden die gewoon op de bank toekeken. Dan weet je dat je angst gebaseerd is op niets. Onana, Nous, De Ligt, Nico, Donny, KJH, Dolberg en zelfs Ziyech hadden op hun positie concurrentie van duurdere spelers, maar speelden (buiten KJH en Dolberg die elkaar afwisselden) allemaal. Alvarez zal zeker een kans krijgen, maar moet zich net zo hard bewijzen als ieder ander. Als Schuurs beter is, speelt Schuurs.
2 0
trainer
ik verwacht meer van Martinez dan deze Mexicaan. vind wel dat we een beetje teveel kopen nu.
0 -4
Bensco
Overmars heeft goed ingespeeld op het vertrek van De Ligt. Met Alvarez, Martinez, Magallan, Pierie en Schuurs heb je 5 keuzes om te spelen naast de wat mij betreft onbetwiste Blind. Jammer dat Matthijs weggaat maar ik maak me er geen zorgen over dat er straks een waardige CV'er naast Daley staat.
1 -1
Ajax114
Goed op ingespeeld met Pieirie en Magallan ? Natuurlijk heel slecht gedaan deze twee aankopen.
2 -2
Liam
Pierie is puur gehaald omdat hij talentvol is en Nederlander. Daar kun je een gokje mee wagen voor 4 miljoen.
0 0
Bensco
moet ik hier serieus op ingaan? Pierie heeft nog geen wedstrijd gespeeld in het rood-wit en hij wordt nu al in de grond gestampt.
1 -1
AFCA020!
Of Blind gaat naar De Jong zn plek?
Vind ik ook niet zo gek hoor. Voor zn terugkeer waren zijn beste wedstrijden altijd op die plek
0 0
Bensco
klopt ja. Vond hem als controleur echt topwedstrijden spelen toen bij Ajax. Alleen heeft Blind sinds zijn vertrek meer centraal achterin gespeeld dan dat hij op het middenveld heeft gedaan.
0 0
Tinus
Ik kan me niet voorstellen dat Ten Hag Blind op dit moment naar het middenveld gaat halen. Dan is het hele verdedigingscentrum en dus je organisatie weg. Bovendien is Blind heel belangrijk in de opbouw en positiespel van achteruit. Je kan niet verwachten dat een nieuw centrum dat zo even opvangt.
0 0
BrandjeXL
Gaat niet gebeuren. Dan zal je met twee nieuwe jongens in het centrum moeten gaan spelen.
0 0
Dennis1964
Allemaal gelul.
0 0
Ajax#1900
Telegraaf zit weer onrust te stoken
0 0
AjaxBaggio
Ik ga Matthijs erg missen. Wat een baas van een captain was het toch.

Maar met Alvarez, Blind en Schuurs staat er ook wel wat hoor. Gewoon 3 uitstekende spelers (is wel eens anders geweest bij ons in de verdediging). Schuurs is aanzienlijk beter geworden tov een jaar terug. Blijkbaar was een jaartje Jong toch niet zo'n slechte keus.

Basisplek komt nog net te vroeg. Maar hij zit er erg dicht tegen aan. Hij gaat zijn minuten wel pakken.
3 0
ck69
een lainezje? is dat wanneer je bij een lager elftal gaat voetballen?
1 0
chloorbestendig
Volgens mij had Alvarez zelf ook wel door dat het voor Lainez niet zo lekker uitpakt.
2 0
Ajax27
Half Mexico is over Lainez heen gevallen dat ie een slechte keuze heeft gemaakt. Zeker na alles wat Ajax afgelopen seizoen heeft bereikt. Dat scenario wil Alvarez niet. Al zie ik een speler als Alvarez ook weer zomaar na 1 goed jaar vertrekken als de juiste club komt. Ach, dan staat Schuurs erachter en daar heb ik goedåçe hoop op!
5 0
OpNaarNummer4
Misschien kunnen we hem over een jaartje voor 4 miljoen oppikken haha.
2 0
Robeerke
En dan als straf nooit opstellen. Gewoon omdat het kan.
2 0