Blind: 'Dan was ik er liever met 3-0 afgegaan'

BVeenstra, 15-07-2019 om 10:55, 6354 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Daley Blind heeft het nog altijd moeilijk met de pijnlijke uitschakeling van Ajax in de halve finales van de Champions League van het vorige seizoen. De Amsterdammers waren bijna zeker van een plek in de finale, totdat het tegen Tottenham Hotspur in de slotminuut alsnog misging.

Blind, die sinds een week weer in training is bij Ajax, kon tijdens zijn vakantie het afgelopen seizoen nog eens herbeleven. 'Juist op het moment dat je op je strandbedje ligt, denk je terug aan het seizoen', zegt hij in gesprek met Ajax TV. 'Je geniet na, maar je hebt ook nog steeds de pijn van de halve finale.'

Toch wil Blind niet te negatief doen over het afgelopen seizoen. Hij is eigenlijk vooral trots op wat Ajax heeft neergezet. 'Al met al was het een fantastisch jaar. Een jaar waarin we Ajax op de kaart hebben gezet en veel goodwill hebben gekweekt in Nederland en in Europa. De fans komen weer heel graag naar het stadion en daar hebben zij ook een grote rol in gespeeld. Het was een goede wisselwerking.'

Aan de andere kant had het jaar nog mooier kunnen zijn wanneer Ajax de finale van de Champions League had bereikt. De Amsterdammers stonden er tegen Tottenham Hotspur enorm goed voor, maar in de tweede helft van de return gaf Ajax de finaleplek uit handen. 'Die pijn blijft nog wel even, denk ik. Als je zo ver komt met Ajax - tegen al die financiële grootmachten- en als je het spel speelt wat de mensen willen zien, doet dat heel erg goed. Maar dan is het extra zuur als je er in de laatste seconde uitgeknikkerd wordt. Dan was ik er liever met 3-0 afgegaan zonder dat je een kans had dan wanneer je met bijna twee benen in de finale staat en zo ten onder gaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RH1900
Die pijn zal nooit verdwijnen Daley, tenzij we die cup ooit nog eens pakken. Heb CL winst zelf nooit bewust meegemaakt.
Alsof de Arena onder je voeten vandaan verdween. Overal beland het afgelopen seizoen met verschrikkelijk veel trots en passie. Twee jaar geleden denkend dat we zoiets al nooit meer zouden herbeleven.
Nu een paar maanden later, loop je desondanks vol trots in je Ajax pakkie zoveel mogelijk over de boulevard op vakantie. Het aanzien en de reacties is gewoon genieten. Desondanks was het een prachtseizoen.
Voetbal zou voetbal niet zijn als het komend jaar niet meer telt. Nieuw seizoen, nieuwe dingen te bewijzen, en de lat ligt weer hoger. Ik heb al zin in volgende week zondag!
0 0
mickey2602
Zaterdag neem ik aan?
0 0
AFCAjax
Laten we dit gebruiken om komend seizoen alles te geven tegen elke tegenstander, niemand onderschatten hoog in de concentratie, dit seizoen overtreffen we vorig seizoen.
0 0
JohnnyD
Ik heb nog steeds niets gelezen of gezien na die wedstrijd. Ik heb het nog steeds niet verwerkt.
1 0
ST
Geweldige speler voor Ajax en moet gewoon aanvoerder worden. Tadic moet zich vooral kunnen richten op het scoren van doelpunten en het geven van assists.
3 -2
Schip
Eens, zou het ook raar vinden. Maar misschien is hij in de kleedkamer of op trainingsvelden niet aanwezig genoeg om aanvoerder te zijn en kan hij niet eens flink uit zijn pan gaan en spelers op zijn plek zetten, zoals je soms De Ligt bij Tadic en Onana weleens zag doen.

Maar Tadic zie ik dat ook niet doen. Sterker nog, die loopt ook weleens niet mee met zijn tegenstander. Zie ik liever Blind als captain. Of zouden ze Tadic nog meer willen prikkelen alles eruit te halen? Bij Suarez werkte zoiets ook wel.
0 -1
ram
Ik weet zeker dat Tadic het gaat worden. Hij is niet voor niets vastgelegd tot 2026 met het oog om hier ook (jeugd-) trainer te worden. Met dat in het achterhoofd 'moet' hij natuurlijk ook leider zijn van dit team.

Ik denk ook wel dat het de beste keuze is eigenlijk.
0 -1
Nummer16
Tagliafico aanvoerder
0 0