Blind: 'Jongens staan op als er plekken vrijkomen'

JesseTH, 14-07-2019 om 23:05, 6578 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind is vol vertrouwen in de huidige spelersselectie van Ajax. De routinier is er echter wel van doordrongen dat er nog een hoop moet gebeuren voordat Ajax aantreedt in de voorrondes van de Champions League. Het eerste gevoel na de oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir is hoe dan ook goed.

'Ik denk dat het redelijk goed ging', klinkt de eerste conclusie van Blind tegenover de NOS. 'Je gaat snel opzoek naar vastigheden, om die terug te krijgen. Ook met de nieuwe jongens. Het voelde goed. Ik denk dat we lieten zien wat we willen, terug naar de basis die we vorig jaar gelegd hebben. Je moet doorbouwen en jezelf blijven ontwikkelen.'

Ook de hectische seizoensopening wordt besproken. Ajax behaalde de halve finale van de Champions League en moet zich alsnog zien te kwalificeren voor het toernooi. 'Dat is bizar, maar we zullen er klaar voor moeten zijn. Niet alleen daarvoor, maar ook voor de start van de competitie. Veel jongens van de Afrika Cup en de Copa América stromen pas aan het einde van de voorbereiding in, vlak voor de belangrijke wedstrijden.'

De afstemming in de groep kan dus nog een probleem vormen in de eerste wedstrijden in de voorrondes van de Champions League, maar over de kwaliteit van de selectie twijfelt Blind niet. 'Ik denk dat we nog steeds heel veel kwaliteit in de ploeg hebben. Er is kwaliteit bijgekomen en twee fantastische jongens zijn vertrokken. Nieuwe jongens staan altijd op als er plekken vrijkomen. Dat zal nu niet anders zijn. Jongens ruiken hun kans en die zullen ze pakken.'

Transfers Ajax

Het is niet alleen wachten op de terugkeer van enkele Ajacieden, ook is het afwachten of er geen spelers zijn die Ajax achter zich laten. Blind gaat zich daar in ieder geval niet al te veel mee bemoeien. 'Ik vind het vaak een persoonlijke kwestie. Ik ging zelf ook op de laatste dag van de transferperiode weg, terwijl ik dacht dat ik bij Ajax zou blijven. Je weet nooit wat er op iemand zijn pad komt. Het blijft altijd een individuele keuze.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
oudzuid2
leuk interview, blijft een prima kerel
1 0
Simpelishetmoeilijkst
In Daley we trust zouden we hier in Amerika zeggen.
1 0
036AFCA97
Al doet Schuurs het goed, Alvarez erbij zou beter zijn.
RA: Mazraoui met Dest als back-up
LCV: Alvarez met Schuurs als back-up
RCV: Blind met Martinez/Magallan als back-up
LA: Nico met ook Martinez als back-up

Pierie lekker even in Jong laten spelen en de kans dat Nico en Blind beiden geblesseerd raken is heel klein. *klopt af*
1 0
mvdk
Als we niemand zouden halen ziet het er zo uit:

-------------Onana
Nous-Schuurs-Blind-Tagliafico
----------Marin----Schone
---------------vd Beek
Ziyech-------Tadic--------Neres

Dan zit ik nog met Promes in mijn maag.

Kan ook nog zo...

---------------Onana
Nous-Schuurs-Blind-tagliafico
--------vd Beek---Marin------
Neres--------Ziyech------Promes
------------------Tadic

Met Dolberg en Huntelaar nog op de bank hebben we best wel een brute aanval. Ook de backs zijn met Mazraoui, Veltman, Dest, Tagliafico en Martinez erg goed bezet. Schone wordt ouder, maar kan in slotfases nog heel belangrijk worden en ik verwacht dat Eiting en Gravenberch dit seizoen op de deur gaan kloppen. Lang hebben we ook nog achter de hand.

Centraal in de verdediging zitten we nu met een puzzel. We hebben Pieri, Schuurs, Blind, Magalan en eventueel nog Martinez die daar kan spelen. Ik zou Schuurs de kans gunnen, maar nog niet voor alle wedstrijden. Daarom hoop ik dat Alvarez onze kant op komt en dat hij en Schuurs de 2 vaste concurrenten voor de plek van De Ligt worden. Verder denk ik dat ons team als niemand vertrekt compleet is. Vrijwel alle posities zijn dubbel bezet.
0 -1
ETM
Dan zou ik in je tweede opstelling de voorhoede anders invullen. Ziyech op rechts en Neres op links. Promes op 10. Ziyech vind ik geen 10 en boven al borduur je dan voort op vorig seizoen. Promes schijnt op 10 zeker schijnt t daar in het verleden goed gedaan te hebben, maar ik kan er geen goed oordeel over vellen.

Je eerste opstelling vind ik het meest realistisch, hoewel je dan idd met Promes zit. Die zal de concurrentie met Neres aan moeten gaan.
Vd Beek en Marin zie ik geen controlerend blok worden, zijn beiden te zeer lopers en aanvallers. Dan zie ik nog eerder een Martinez Schone voorbij streven, of Blind doorgeschoven worden.
0 0
AjaxDaniel
Liever de tweede opstelling
0 0
mvdk
Ik ook.
0 0
SouthAjax9
Mooi om te zien dat er inderdaad weer andere spelers lijken op te gaan staan. Enige die tot hu toe weinig indruk op me maakt van deze basisploeg in de voorbereiding is Varela. Wordt toch weer een seizoen hopen dat er niks gebeurd met Onana..
1 -2
Schwalbino
Elke jonge speler wordt beter als hij bij Daley in de buurt speelt.
1 0
Jornnn
Inderdaad. Ik denk dat dit het seizoen van Eiting zal worden.
3 0
Simpelishetmoeilijkst
Dat hoop ik ook, want hij heeft veel spel intelligentie, en heeft pech gehad verleden seizoen.
0 0
FlyingDutchMan
Vandaag leek het erop dat Carel al veel houvast had aan Blind
0 0