Entrada's alleen op Arenapark en zonder vuurwerk

BVeenstra, 13-07-2019 om 11:30, 6592 views, AT5 |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil entrada's voortaan toestaan, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zo mogen de sfeeracties voorafgaand aan belangrijke wedstrijden van Ajax alleen op het Arenapark plaatsvinden en daarnaast mag er geen vuurwerk afgestoken worden, aldus Halsema tegenover AT5.

Eerder ging het voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Ajax en Juventus mis tijdens een entrada. Er werden toen waterkanonnen ingezet, waardoor supporters, maar ook kinderen en mensen in rolstoelen werden geraakt, terwijl zij niets met de entrada te maken hadden. Supporters, maar ook agenten - die werden bekogeld met straatklinkers en putdeksels - raakten gewond. 

Halsema wil voorkomen dat het opnieuw uit de hand loopt en om die reden komt zij met een oplossing. 'Wij erkennen dat entrada's ook echt feestelijk kunnen zijn, en dat het ook magisch kan zijn, maar dan wel op het Arenapark en zonder vuurwerk', aldus Halsema, die uitlegt dat vuurwerk enorm gevaarlijk kan zijn. 'Als er bijna tienduizend mensen opeengepakt staan en er wordt vuurwerk afgestoken, kunnen er ongelukken gebeuren. Op dat moment kunnen politie en ambulances er heel slecht bij.'

Voorafgaand aan Ajax - Tottenham Hotspur vond een entrada plaats op het Arenapark en die verliep zonder problemen. Vrijdag kwam al naar buiten dat de politie verkeerd handelde tijdens de entrada omtrent het thuisduel met Juventus.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
De arm van GL reikt steeds verder....
2 0
HStorm
Nog even en NL wordt de Efteling. Hekjes voor de wachtrij, risicoloos vieren met belleblazers en te hoge prijzen voor een versnapering. Leuk hoor de Efteling maar als je een familiefeestje wil dan moet je niet aar een Entrada gaan. Dat heeft nl. iets meer risico's.

Als iemand zijn riem af doet tijdens een Entrada en die raakt een gezicht, dan mogen riemen niet meer. Iemand raakt in paniek door een vlag over hem heen, alle vlaggen verbieden etc. etc.
2 0
Joodhannus73
De enige reden waarom het mis ging, was door de politie en het besluit vuurwerk te verbieden. Alle Entrada's daarvoor, met vuurwerk, verliepen namelijk prima en zonder noemenswaardigheden.
6 0
pieke
Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan op 31 december. Op andere dagen is dit verboden. De politie voerde de wet uit. Gelukkig maar.
1 0
sebastiaan1900
Entrada's horen niet bij Ajax. Ajax staat voor originaliteit en creativiteit. Entrada's hier houden is kopieergedrag.
0 -2
Leviathan
Voetbal überhaupt is niet echt een unieke sport of wel dan ? Deden ze ver voor Ajax al. Je kan nou eenmaal niet alles zelf bedenken
1 0
sebastiaan1900
Nee, maar Ajax heeft wel zijn eigen stijl, de Amsterdamse bluf, het creatieve. Entrada's zijn Zuid-Amerikaans, Zuid-Europees en het is gewoon iets nadoen. Terwijl Ajax juist bekend staat in de wereld om zijn uniekheid. En ik zie ook wel dat het leuk voor de supporters is, maar het ligt niet in lijn met het DNA van club.
0 0
Ajaciedvooraltijd1434
Waarom dan? De Entrada is een groot feest en daar hoort nou eenmaal wat vuurwerk bij. Het ging fout toen het waterkanon zogenaamd nodig was terwijl iedereen gewoon enorm zin had in de wedstrijd tegen Juventus.
3 0
niquedegraaff
Dan noemen we het toch gewoon anders.
0 0
FSideMaluku
Schaf het dan helemaal af.
Een Entrada hoort op de gebruikelijke plek, dan heeft het nog enige nut. Door het op een of ander achteraf grasveldje te houden, haal je de hele bedoeling van een Entrada weg. De Entrada is er om al voor de wedstrijd je eigen club te supporten en de tegenstander alvast een beetje te intimideren.
Het verlies tegen Tottenham begon voor mij (achteraf gezien) al bij die zielloze Entrada.
3 0
pieke
Dus het gaat niet om het sfeer maken maar of het nut heeft.
0 0
AjaxDaniel
Het Arenapark zal binnen 2 jaar bebouwd worden dus ik ben benieuwd waar de entrada's dan gehouden mogen worden?
0 0
GvanderK
Museumplein :)
0 0
Pauw
Als ik in de buurt ben doe ik er graag aan mee. Nooit voel je je meer verbonden met Ajax dan tijdens entrada's. Mooiste vind ik om er middenin te staan. Daar waar het écht fanatiek wordt en los gaat. Onder het viaduct bij de hoofdingang klinkt het knalvuurwerk net even wat harder, blijft de rook wordt langer hangen en maken de fakkels meer indruk omdat het onder de brug donkerder is.

Dat er risico's kleven aan het deelnemen aan de entrada (onder het viaduct) kan niemand met droge ogen ontkennen:
1. Fakkels worden midden in een massa van mensen aangestoken. Vonken kunnen voor beschadiging zorgen alle stoffen die gemakkelijk ontbranden.
2. (Zwaar) knalvuurwerk wordt zo nu en dan op een quasi veilige plek afgestoken, maar ook uit het niets midden in een mensenmassa.
3. De laatste jaren is het publiek wat op de entrada's afkomt enorm gegroeid. Omdat men (uiteraard!) dichtbij de kern wil staan, is het aantal personen per vierkante meter in principe onveilig hoog. Stel je voor dat er om wat reden dan ook paniek uitbreekt. Dan is de kans zeer groot dat er mensen vertrapt worden. Zeker gelet op de trappen bij de hoofdingang.

Ik ben mij altijd bewust geweest van bovenstaande risico's en heb ze altijd graag geaccepteerd. Dat een Burgemeester deze niet accepteert lijkt mij meer dan logisch. Als we ons bij wijze van voorbeeld voorstellen dat een terrorist tijdens een entrada zijn kans schoon ziet het vuur te openen, dan zijn de vluchtmogelijkheden minimaal en vallen er meer slachtoffers dan nodig. Als dan uit onderzoek blijkt dat een Burgemeester dit redelijkerwijs had kunnen voorkomen... Ze doet kortom wat ze behoort te doen. Impopulair maar verstandig. Soms moet je individuen tegen zichzelf in bescherming nemen.

Dit besluit van de Gemeente Amsterdam lijkt me zodoende een redelijk compromis.

Overigens lukte het de capo het onder het viaduct al niet meer iedereen even goed te bereiken, met onregelmatig gezang als gevolg. Wie weet kan de overzichtelijkheid van het Arenapark helpen het bereik te vergroten. Verhoginkje, draadloze actieve speaker en bléren door de microfoon. Die megafoon heeft z'n charme maar kan eigenlijk niet meer.
5 -3
Arek Milik
Vind je dat normaal? Mensen met namen publiceren! Waar zijn de mods?
0 0
Pauw
Speciaal voor jou alsnog weggelaten.
0 0
TontoKarnaggel
Nooit problemen gehad tijdens een entrada.
Uit pure linkse regeldrift toch maar weer wat regels opleggen.
Door debiel handhaven van deze onzinregels voor het eerst problemen.
Dit aangrijpen om nog meer regels op te leggen.

Welkom in Femketown....
8 -3
GerardAjax26
Tja, vuurwerk is volgens de wet verboden dus niet zo raar dat Halsema het niet toestaat.
2 -5
afcas
Fakkels zijn niet verboden volgens de wet hoor...
1 0
GerardAjax26
Jawel, fakkels zijn alleen toegestaan voor noodsignalen. In andere gevallen valt het onder vuurwerk.

Men doet net alsof Halsema vuurwerk verbiedt door regels op te leggen, terwijl vuurwerk altijd al verboden is.
1 -1
UltimateKaos
Er zijn tegenwoordig CAT1 fakkels die echt heel dicht in de buurt komen van de noodsignalen. CAT1 mag het hele jaar verkocht en afgestoken worden. Halsema kan dit in princiepe niet zomaar verbieden lijkt me.
0 0
AFCAjax
De oplossing is dat de politie gewoon ver uit de buurt blijft. nooit geen problemen geweest totdat er een leger agenten carte blanche kregen.

Persoonlijk vind ik het daar onder die brug een stuk mooier.
11 -1
Truth
AS waar is mijn reactie gebleven? Gaan we lopen censureren hier??
0 0
GvanderK
Ik lees dit vaker de laatste tijd. Maar zeg even wat je had geschreven?
0 0
Koningtoto
Gebeurt al jaren kerel. Noord Korea is heilig vergeleken met AS, jammer.
1 0
GvanderK
De meeste reacties zullen gewoon terecht verwijderd zijn. Mensen kunnen anders ook gewoon de redactie mailen mochten ze er niet mee eens zijn, dan kunnen ze er bij AS wat mee doen en bespreken. (info@ajaxshowtime.com)
0 0
Koningtoto
Mij boeit het niet, maar je hoort zoveel mensen klagen, niet gezond. Van mij mag je alles verwijderen, ik lig er niet wakker van.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Ze moeten eens onderzoeken hoeveel entrada's er gehouden zijn bij de arena in totaal. En hoe vaak daar gewonden vielen door vuurwerk of dat er ambulance nodig was. Laten we zeggen dat er al die jaren 10 of meer entrada's zijn geweest en er hooguit 1 of 2 keer mensen echt gewond raakten. Met andere woorden, Minder dan 1 op de 10 keer dus minder dan 10% van de keren vielen er geen gewonden en waren er geen problemen.
Kijk eens hoe veel ondernemers er last hebben door wekzaamheden van de gemeente. Stalletjes die met een open gebroken weg zitten waardoor er geen hond meer komt. Wat doet de gemeente dan? Helemaal niks. Kan je bezwaar indienen waar je eerst zelf 400e voor meot betalen en dat duurt maanden, tegen die tijd zijn de ondernemers al failliet. Komt wekelijks voor in Amsterdam, geen compensatie niks. Sta je dan met je toko waar je al je centen en zaligheid in hebt gestopt. Weg open gebroken en na een paar weken kan je je tent al sluiten.Stel je moet normaal al met moeite je hoofd boven water houden en opeens heb je nog 50% minder inkomsten. Doe daar eens wat aan ipv je met ajax feestjes te bemoeien. Waren er in de tijd van Vd laan entradas? Ja. Waren er problemen, nee.Iemand heeft halsema ingefluisterd Dat gaat een keer fout en dan krijgt de gemeente het op hun bordje. Vandaar die bemoeienis
2 0
Mocrodammerr
Halsema begint een serieus ernstig probleem te worden voor Amsterdam. Dit dreigt nu te gaan escaleren. besluiten die worden genomen rijmen niet met waar Amsterdam voor staat. Zij moet per direct afscheid nemen.
9 -2
GvanderK
Ik ben geen PvdA'er maar mis Eberhard echt als Burgemeester van Amsterdam. Met de jaren werd de band met Ajax-fans alsmaar sterker. Hij begreep de fans veel beter. Bij Halsema vraag ik me af wat ze snuift met de beslissingen die ze maakt. Hopelijk worden de Amsterdammers eindelijk wakker.
1 0
Mocrodammerr
Hij is was geen amsterdammer van geboorte maar dat zou je niet zeggen als je hem zag. los van Ajax, hij was ook goed voor de stad.. nja hij werd beter. Veel amsterdammers zijn de stad uitgevlucht en nu krijgen we de bakfietsen kutvolk voor terug.
1 0
Hans Kraay Jr.
Toevallig van de week nog ruzie gehad met een leger van die import Amsterdammers op hun k*t bakfietsen. Asociaal volk dat het is, levend in de ‘ik eerst cultuur.’

Helaas zijn dat wel de mensen die het zich tegenwoordig kunnen veroorloven om in Amsterdam te mogen wonen, maar een Amsterdammer kan je het allerminst noemen.

En helaas maakt GroenLinks het in Amsterdam alleen maar erger door het belachelijke beleid dat ze voeren.
1 0
mgtow
Krijg telkens vlekken in mijn nek als ik dat volk tegenkom.
0 0
Mocrodammerr
yooo ik ook man. even wat anders, speel jij PES?
0 0
Koningtoto
Heeft even geduurd, maar mensen worden wakker. Terwijl mensen dit hier al sinds haar aantreden roepen. Alles waar Amsterdam wereldberoemd om is gaat naar de klote als zij blijft zitten.
1 -2
Hans Kraay Jr.
In theorie is dat niet helemaal waar. Als burgemeester zou je onafhankelijk moeten zijn.

Eigenlijk is Groen Links de boosdoener en mag een burgemeester geen politiek kleur bekennen.

Echter heb ik niet het idee dat dat in de praktijk ook zo werkt en bij Halsema al helemaal niet.

Maar in mijn ogen blijft de partij GroenLinks de grootste boosdoener in Amsterdam.
0 0
Mocrodammerr
ik was vanaf begin al niet blij door enkele uitspraken van haar uit het verleden. Maar zij is echt een groot gevaar voor de stad. I AMsterdam letters moeten weg? wallen weg? scooters met 20km p.u. op de autoweg? mogelijke aanstaande vuurwerkverbod? festivals weg? etc etc.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Parkeertarieven verdubbeld, nergens betaal je zoveel per uur als in Amsterdam. Wettelijk is dit niet eens te verantwoorden maar goed.

Gemeentebelasting is omhoog gegaan.
1 0
Koningtoto
Je kan straks lekker aan je glaasje rosé, of ranja als je geen alcohol mag en that's it. Grachten worden ook dicht gegooid, want daar kunnen boten overheen die het milieu verkrachten. Schiphol gaat dicht, want die vervuilen nog meer. Ik mis Eberhard. Die wist wat Amsterdam is en wat het hoort te zijn.
0 0
Mocrodammerr
las net weer plannen dat de wethouder bezig is met een plan om snackbars te sluiten in de buurt van scholen HAHAHAH! blijft dan geen snackbar meer over in de stad.
0 0
Ajaxfan16
En trouwens wat een bullshit, (stadion) fakkels mogen het hele jaar worden afgestoken, dus heeft zij geen reden om het te verbieden, zolang er geen ongelukken mee gebeuren.
1 -1
debarbaar
Om te voorkomen dat het niet uit de hand loopt is het misschien handig dat Halsema gewoon in Amsterdam is en de in den Haag geboren ex politie commissaris van Amsterdam de zak geeft wegens gebrek aan hersens.
2 -1
sebastiaan1900
Prima. Entrada's met vuurwerk vind ik niet passen bij Ajax.
3 -15
Arek Milik
Ga lekker naar de kaasstad, kan je met je programma boekje klapperen! Retteketet!
2 -1
Koningtoto
Dan pas jij niet bij Ajax. Vroeger in het Olympisch had 40% fakkels en werden er 100.000 klappers afgestoken. Dat dat een beetje gevaarlijk is, misschien.... Maar bij de entrada's is nooit wat fout gegaan, totdat de waffen polizei even kwam laten zien wat voor speelgoed ze hebben.
1 -1
TontoKarnaggel
Ik persoonlijk vind witte sportsokken onder een spijkerbroek niet bij Ajax passen.
Neem aan dat ze vanaf nu daar streng op gaan handhaven.
0 -2
BrandjeXL
Goed onderbouwt antwoord.
1 0
Ajaxfan16
En waarom? Dit doen we al jaren en het gaat de hele wereld over. Verder zijn er nog nooit incidenten geweest, dus wat een bullshit.
3 -1
036AFCA97
Geen vuurwerk bij de entrada, geen alcohol op de boot, geen hoeren op de wallen, geen vlees meer op de barbecue.. Kut wijf!
12 -4
DaarHoordenZijEngelenZingen
Geen vuurwerk bij de entrada slaat nergens op. Er zijn tientallen entradas geweest met vuurwerk (vooral fakkels die niet gevaarlijk zijn) en die verliepen altijd goed.

Geen alcohol op de boot: Eerlijk gezegd weet ik de argumenten in die discussie niet.

Geen hoeren op de wallen: slaat nergens op. Als je het gaat verbieden dan is dat alleen maar negatief voor de sexwerkers want doordat het legaal is en op een goede locatie kunnen zijn rondkomen.

Geen vlees op de barbecue: Een aanrader voor iedereen: KIJK DE DOCUMENTAIRE COWSPIRACY OP NETFLIX. Ik at altijd heel erg veel vlees omdat ik het lekker vond maar sinds ik deze docu heb gezien ben ik vegetariër geworden. De wereld gaat naar de tyfus mede doordat mensen zoveel vlees eten. Ik denk dat de klimaatcrisis alleen voorkomen kan worden als we veel minder vlees gaan eten (samen met andere belangrijke maatregelen waar je als normale man/vrouw geen invloed op hebt).
0 0
debarbaar
Hoeren kun je vanaf nu alleen nog maar in Staphorst en op de Veluwe vinden. Daar zitten de fijn gereformeerde politici.
1 0
ajax4ever01
Femke moet zich schamen, de huldiging van Ajax was in mei heel goed verlopen zonder echt ongeregeldheden dus wat is het probleem?
1 -1
chloorbestendig
Halsema, Halsema is het probleem.
3 -1
debarbaar
Het niet kunnen kiezen van je burgemeester is het probleem.
2 0
chloorbestendig
Als je straks een gele kaart krijgt in de ArenA moet je een cursus tolerantie gaan volgen.
2 0
TheTruth
Hahahahahahahaha
1 0
TheTruth
https://ontslafemke.petities.nl/
3 -2
afcasven1995
Meerdere keren onder de brug: Nooit iets aan de hand en een top sfeer.
Een keer op t plein tussen de opgefokte ME: Loopt meteen uit de hand.

Zie hier de hand van Halsema.
0 -2
Mikey Stormram
Vuurwerk past niet bij Halsema’s standpunten, dús wordt het maar afgeschaft. Wat een onzin. Dat zij vuurwerk niet kan waarderen hoeft toch niet te betekenen dat het meteen afgeschaft moet worden. Er is in al die jaren nog nooit wat fout gegaan bij die entrada’s tot dat zij zich ermee ging bemoeien.
5 -2
Nick
"Ik wil niet dat er nog gevoetbald wordt in Amsterrrrrdam, 2 partijen tegenover elkaar die er alles aan doen om zelf te winnen, dat zorgt voor verdeeldheid en puur egoïsme.
Dat vindt ik zo niet bij onze stad passen"

- ons aller Femke in 2022
4 -2
TheTruth
Jaaaaa ze zouden eigenlijk met 2 elftallen samen moeten spelen en dan met zijn alle doelpunten maken!!!!
0 0
JPM
Bij supporters die altijd maar liepen te klagen over de ME/handhaving dacht ik: als je je gewoon een keer gedraagt, dan gebeurt er waarschijnlijk ook niets.

Totdat ik het zelf mee maakte toen ik stond te wachten voor ons vak, voorafgaand aan de uiteindelijk pijnlijke wedstrijd Ajax-Spurs.

We stonden in de rij en uit het niets rijdt een ME wagentje vanaf de zijkant door de rij heen. Daar stonden ook gewoon kinderen en oude mensen. Een stel provocerende schoften zijn het. Als Halsema daadwerkelijk opdracht geeft voor dit soort ingrepen, dan mag ze van mij heel gauw oprotten.

Ik ben uberhaupt alles behalve een fan van Halsema, maar ik betwijfel in alle eerlijkheid wel of zij nu degene is die dit direct te verwijten valt. Er zitten zo ontzettend veel lagen tussen en ik heb me laten vertellen dat zij op dat moment niet eens in het land was. Uiteindelijk is zij eindverantwoordelijk, maar alles afschuiven op één persoon is veel te gemakkelijk in dit soort situaties. Het zou me niets verbazen wanneer zij - door een gebrek aan ervaring in dit soort situaties - ook een boel delegeert en andere mensen besluiten wanneer over te gaan op bepaalde acties/ingrepen.

Ik vond het wel goed dat ze alsnog naar de huldiging kwam, terwijl ze wist dat ze stront over zich heen zou krijgen. Dat getuigt iig van karakter. Maar goed, veel mensen zullen het hier wel weer mee oneens zijn aangezien hier niet vaak ruimte is voor enige vorm van nuance.
3 -3
stefanwillem
Ben het met je eens, maar Halsema mag wel iets meer betrokkenheid tonen en de dialoog aangaan met alle partijen. Nu is het typisch links, niet luisteren naar anderen want onze mening is de enige juiste.
1 0
TheTruth
Ajax supporters zouden zich volledig tegen haar moeten keren. Hoop op doeken, leuzen en sociale media acties enzovoorts.
6 -2
Labrador
Zullen we dan maar een landelijk vuurwerkverbod invoeren?
1 -9
Nummer16
Die kan jij helemaal niet geven!
1 -1
NelsonAFCA
Alles wat meneer Van der Laan heeft opgebouwd met de Ajax supporters heb jij in no time kapot gemaakt. En ja ik weet, sommige noemen zich Ajax supporters maar zijn alleen maar uit op er een tering zooi van maken. Maar 95 procent is gewoon goed willend en willen er een feestje van maken, een entrada. Wat heb jij dat verpest dom links ding.

Veel praten weinig neuken die Halsema.
10 -3
TheTruth
Weet je wat gevaarlijk is? Met waterkanonnen op onschuldige vaders en kinderen schieten.
9 -1
TheTruth
Binnenkort een mars tegen Halsema organiseren? Ik loop 100000% mee.
9 -2
damskowest
Dan maar de binnenstad.
2 -1
GvanderK
Voor haar ambtswoning :)
2 -2
Mathobo
Een keer bij een entrada voor feyenoord thuis onder de brug schoot iemand een vuurpijl af onder de brug langs, rakelings over mensen heen. Begrijp wel dat ze dat liever niet heeft. Fakkels daarentegen moeten gewoon kunnen imo. Onder de brug was toch altijd de beste sfeer
1 -1
Redrum
Een keer bij een entrada ging de politie opeens waterkanonnen inzetten voor een paar fakkels en werden er kinderen en ouderen omver gelopen en bijna vertrapt door de chaos die daar op volgde.
3 -1
Mathobo
Ja dat is totaal iets anders en keur ik uiteraard ook af
0 0
Redrum
Weetje wat ik nou zo gek vind? In al die jaren dat er entrada's zijn geweest bij Ajax kan ik me niet herinneren dat er ooit een incident is geweest. Het ging pas mis toen die gestoorde linkse trut vorig jaar waterkanonnen in ging zetten. Halsema is extreem schadelijk voor Amsterdam en moet zo snel mogelijk uit haar functie gezet worden.
15 -1
Ajax#1900
Klopt, al die gewonden komen volledig op haar conto. Totaal zinloze actie. Weer een voorbeeld van hoe extreem links mensen zonder reden in hun vrijheid beperkt.
0 -1
NelsonAFCA
Ik wel: Ajax - Juventus voor de wedstrijd met waterkanonen, dankzij Femke Halsema.
2 0
Lagasj
Halsema's dieet advies: Je mag alles eten..... als je het maar niet doorslikt !
6 -2
Nummer16
Dan gaat de lol er ook wel vanaf. Hoort gewoon onder de brug, voor het stadion.
6 -1
ajax0916
Jammer dat er inderdaad altijd van die idioten, die puur voor de sensatie, op zo’n entrada afkomen. Kunnen geen nummer meezingen en zakken vol vuurwerk die ze naast je afsteken. De entrada op het arenapark was indrukwekkend qua aantal mensen die erop af kwamen, maar de entrada’s onder de brug waar alleen de echte fans kwamen waren 100x beter. Op het arenapark zong iedereen maar wat door elkaar.
1 -4
GvanderK
Femke is vast ook erg gezellig op verjaardagen. Saai mens. Lijkt wel alsof ze alles wat leuk en gezellig is wil verbieden. Vuurwerk hoort nou eenmaal bij een Entrada. Amsterdam moet snel van haar af...
7 -1
Antafca
snap nog steeds niet dat hier überhaupt een discussie over is. Jarenlang al gaande en nooit wat gebeurd
1 -1