'Band met Nederland, vooral Ajax, heel groot'

BVeenstra, 10-07-2019 om 14:20, 14028 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu is zeer te spreken over de band tussen FC Barcelona en het Nederlandse voetbal en dan met name Ajax. De twee topclubs hebben een rijk verleden met elkaar en met de transfer van Frenkie de Jong naar de Catalaanse club lijkt de band nog beter te zijn geworden.

'Wij als FC Barcelona zijn erfgenamen van het totaalvoetbal van Ajax en Johan Cruijff’, citeert Voetbal International de president van FC Barcelona. 'Dan is het mooi dat er eindelijk weer een speler van Ajax naar hier komt en wij van hem kunnen genieten, zoals ik denk dat de mensen bij Ajax het mooi vinden dat Frenkie nu bij ons speelt.'

De Jong is niet de eerste speler die de clubkleuren van Ajax en FC Barcelona verdedigt. Zo speelde onder meer ook huidig directeur voetbalzaken Marc Overmars voor Barça. 'De band met Nederland, en vooral Ajax, is heel groot. Door de jaren heen hebben Nederlandse spelers en trainers hun stempel gedrukt op Barcelona en wij zijn ervan overtuigd dat Frenkie de volgende zal zijn.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax-4-ever
'Zoals ik denk dat de mensen bij Ajax het mooi vinden dat de Jong nu hier speelt'. Persoonlijk had ik het best leuk gevonden als hij bij Ajax speelde en boeit Barca mij geen reet. Of zouden ze in Barcelona het soms ook leuk vinden als Messi naar ons toekomt?
0 0
Spuit11
Barcelona was in de tijd met Xavi, Iniesta, Puyol, Messi, Eto'o een mooie club met identiteit.

Het stoort mij nu meer de laatste jaren dat Barcelona denkt dat zij de uitvinders zijn van ons voetbal. Dat wij blij met hun moeten zijn. Dat wij in onze handjes mogen knijpen als er zo een zure Spanjaard onze kant op wordt gestuurd.

Daarom ben ik zo blij met afgelopen seizoen. Ons voetbal ging de wereld over. Ons voetbal zetten jonge voetballers aan om te dromen in hun eigen kunne.
Als ik nu op de schoolplein zie hoeveel jonge kids roepen 'Nee ik ben Ziyech! Nee ik ben Tadic, dan ben ik De Ligt'. Dat heb ik toch een tijd gemist.
0 0
TheRiviera
Natuurlijk zou het mooier zijn als Frenkie nog hier speelde maar ik denk meer dat hij doelt op de connectie tussen de clubs. Als club zijnde wilt Ajax natuurlijk nationaal en internationaal zijn stempel drukken. Als een speler die je deels hebt opgeleid maar hebt laten doorbreken en groeien speelt bij een club waarvan haar speelstijl gebaseerd is op die van Ajax is dat altijd mooi.

Met alle respect naar fans van andere clubs maar als een speler van Ajax vertrekt. Vooral zo'n grote speler als Frenkie dan zie ik hem liever gaan naar een club waar ik zelf ook van geniet.
0 0
DemyV
Ik snap de verzoening met die club niet, het interesseert me geen moer. Ajax verliest alleen maar spelers aan die club.

Om nog te zwijgen over sterretjes als Neymar en Griezman die weigeren te werken bij hun club om een transfer erheen af te dwingen. Ik vind het walgelijk gedrag, denk eens na als je een contract tekent voor 5 jaar ergens wat dat nou betekent. De voetbalwereld is ziek.
1 0
TheRiviera
Dat Neymar en Griezeman weigeren te verschijnen bij hun clubs om een transfer te forceren staat los van Barcelona. Genoeg spelers doen dat ongeacht welke club dat is.
0 0
Dazoo
De band is.... GROOT? Of sterk? Hecht?
0 0
mvdk
Kan allemaal. Rustig maar.
0 0
Dazoo
Heel rustig maar ook heel feitelijk: 'de band is groot' betekent helemaal niets. Taaldingetje. Maar aardig om in de gaten te houden.
0 0
DiAngelo
Ik snap het denk ik wel, onze band met Willem II is ook geweldig, zo moet je dat n beetje zien. Een jaartje langer was super geweest.
0 0
amthree
Haha rot toch op,die band is alleen maar goed als ze een speler van ons willen of kopen.. Wij merken er helemaal niks van en krijgen alleen maar afdankertjes. En hun hebben langer plezier van een speler als frenkie dan wij ooit hebben gehad, tering club!
3 -2
GrandMasterFlex
Onzin natuurlijk want Ajax en Barca staan voor dezelfde filosofie en stijl. Mochten wij in een competitie als de Primera Division hebben gespeeld, dan waren wij net zo groot geworden. Het magische trekt supporters aan en betovert liefhebbers met mooi voetbal. Mijn hoop is nog steeds gevestigd op de BeneLiga, zodat je ik ieder geval groter en sterker kan groeien.
0 0
geDaante
Denk eens na, Ajax gaat zo toch ook om met kleinere clubs dan Ajax? Is allemaal logisch. En iedere europese topclub zou zo te werk gaan. Maar van al die europese topclubs dan toch het liefst Barca, door de zeer sterke link met Ajax van vroeger uit, en enigszins dezelfde voetbalfilosofie, al spelen beiden niet meer des Cruijffs. Ik denk ook dat Barcelona best betere talenten bij Ajax wil stallen, maar dat die talenten veelal niet willen, niet naar het koude Nederland en de eredivisie.

Het huidige beleid wordt bepaalde door mensen die er nu toevallig zitten, uiteindelijk passanten, het gaat om het grotere plaatje. Anders zou ik Ajax ook allang de rug toegekeerd moeten hebben, iedere Ajacied trouwens, als je ziet hoe de huidige mensen (en die alweer vertrokken zijn) met Cruijff zijn omgegaan, hoe extreem achterbaks.
5 0
Juichtoon
Enemies of the heir, beware.
Ajax is natuurlijk de enige erfgenaam.
1 0
GvanderK
Alleen als het ze goed uitkomt.
5 0
Bocarra
Wtf, wat een zelf ingenomen achterlijke gladiool. Ajax wil langer dan 1 seizoen van zijn topspelers genieten. Bal gehakt!
7 -3
Ajaxxxisdebeste
Die band is vooral goed als het in hun voordeel werkt... schijtclub... Maar één ding geef ik hem wel gelijk, Barca zou niks zijn zonder Ajax en Cruijff. Baas boven baas...
6 -1
Tagliafigoat
Ik vind het ook heel mooi hoor, maar ik heb wel het gevoel dat die zogenoemde band vooral vanuit Ajax moet komen. In de zin van dat ik Barca geen spelers aan ons zie uitlenen die echt iets toevoegen (Alena bv) maar meer de Bojan,Cuenca talenten. Waar wij niks aan hebben.
3 0
geDaante
Is toch ook logisch? Ajax zou toch ook geen toptalenten die op het punt staan door te breken aan Top Oss verhuren?

Aan de andere kant krijgen toptalenten bij Barca sinds vertrek Johan niet echt een kans meer, dus kunnen ze hen net zo goed uitlenen. Maar volgens mij zien de meeste van die talenten de eredivisie en Nederland niet zitten.

Bojan was een uitstekende speler voor Ajax toentertijd, eigenlijk de beste van de selectie, maar totaal verkeerd gebruikt door De Boer, en ook spelend in de verschrikkelijke speelwijze van De Boer, waarin geen combinatiespel te bekennen was. Bojan moet combinatiespel spelen.
0 0
DemyV
Het gaat al mis dat Jij je schikt in een Top Oss rol. De bedoeling is dat wij weer de club zijn waar iedereen wil spelen en als eindstation ziet. Talent moeten we langer behouden, dan winnen we eens een CL of EL.
0 -1
Lazell
Dan moet er toch iets drastisch veranderen. Zo lang clubs als Real een begroting van 700 miljoen hebben, zullen wij nooit een eindstation zijn.
0 0