Koster verbindt toekomst aan Ajax Vrouwen

BVeenstra, 10-07-2019 om 12:20, 4816 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daphne Koster blijft voorlopig actief als manager vrouwenvoetbal bij Ajax. De Amsterdamse club meldt via Ajax.nl dat Koster een contract voor onbepaalde tijd heeft getekend. Sinds 2017 is de oud-voetbalster actief als manager vrouwenvoetbal in Amsterdam.

In die rol zet Koster, die ook als speelster voor Ajax uitkwam, zich in voor het sportieve beleid van de gehele vrouwentak, waar ook het Ajax Vrouwen Talententeam onder valt. Koster werkte deze zomer ook mee aan het opstellen van een op maat gemaakte cao voor de Ajax Vrouwen. 'Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Ajax. Er is is nog heel veel werk te verzetten en ik ben nog lang niet klaar. Komend seizoen gaan we voor de beker en natuurlijk ook voor de landstitel, want uiteindelijk willen we ons weer laten zien in de Champions League', zegt Koster.

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar is blij dat Koster voor de club behouden blijft. 'In de afgelopen twee jaar heeft Daphne een grote rol gespeeld in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal binnen Ajax. Met haar ervaring en harde werk heeft ze veel voor elkaar gekregen, op sportief gebied maar zeker ook buiten het veld; de nieuwe cao is daar een prachtig voorbeeld van. Ik kijk uit naar het werk dat Daphne nog gaat verzetten binnen de vrouwentak en waar haar ambitie haar binnen de organisatie kan brengen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrD3k
Daphne Koster is een dijk van een wijf.
Blij dat je bij Ajax zit!
En JA dat meen ik.
Laat de pessimisten maar een poepie ruiken.
1 -1
fc Barcelona_ke
Maandag tadic grote nieuws
Dinsdag kemper pff
Woensdag die wijffie
Donderdag ... ben benieuwd
2 -1
Patje2011AJAX
Weg met dat vrouwenteam. Richt zelf maar een club op en bedruip je zelf. Vrouwen hebben toch geen mannen nodig? Mannen moesten ook gewoon op het nulpunt beginnen met voetballen.
1 -15
Ferd
weg met die Patje2011Ajax. Richt zelf maar een website op en bedruip jezelf. Patje heeft toch geen AS nodig? AS moet ook gewoon op het nulpunt beginnen met hun website.
9 -2
Patje2011AJAX
Ik kost AS geen geld, dus die vergelijking gaat niet op. De Oranjevrouwen vinden nu ook dat de speelsters meer geld moeten verdienen terwijl het vrouwenvoetbal in Nederland niks oplevert. En waarom richten die altijd geëmancipeerde vrouwen eigenlijk zelf geen clubs op?
1 -3
JanTa
Word eens volwassen.
7 -2
Patje2011AJAX
Omdat ik een mening heb dat Ajax geen geld moet besteden aan vrouwenvoetbal? Je mag het oneens met mij zijn, dat zijn de meeste op dit punt, en dat is niet erg, maar dat maakt mij niet onvolwassen.
1 -2
DrD3k
"Vrouwen hebben mannen toch niet nodig?"
Is een behoorlijk kinderachtig statement. Misschien had je dat er niet in moeten zetten, dan had je denk ik meer serieuze reacties gekregen.
Maar zoals altijd vallen we liever mensen aan op een typefout, of een gefrustreerde opmerking, ipv inhoudelijk te reageren, en lijkt dit soms meer op een praatgroep dan op een voetbalforum.

Vrouwenvoetbal moet je als Ajax zijnde promoten omdat anders de rest van EU uit het zicht verdwijnt.
Zorg samen met de KNVB voor goede faciliteiten voor de dames en laat de sport zo groot mogelijk worden. Dit is het moment van doorpakken want de sport groeit enorm. De investering die de KNVB heeft gedaan in de afgelopen 10 jaar heeft geresulteerd in kwalificatie WK 2015 organisatie EK 2017, winst EK 2017 kwalificatie WK 2019 en 2e WK 2019.
Dat zijn hele goede en weldoordachte beslissingen geweest die het vrouwenvoetbal naar een hoger plan tillen. In elk EU voetballand zie je de groei heel hard gaan, en wij zijn ze op dit moment een stapje voor. Deze ontwikkeling zal alleen maar doorgaan zodat het vrouwenvoetbal ook winstgevend gaat zijn. Nu een vrouwen tak oprichten kost een vermogen vergeleken met 10 jaar terug, en de voorzichtige investeringen die we nu doen (en makkelijk kunnen doen omdat we stinkend rijk zijn) zullen zich in de toekomst rijkelijk uitbetalen. Dit omdat je voorloopt op de rest qua faciliteiten, omgeving, scouting, ervaring en nu zelfs een voorzichtige start met een jeugdopleiding.
Als ik de techniek bekijk van de vrouwen is die jeugdopleiding bij Ajax van harte welkom. Vanaf een jaar of 10/12 opleiden en de allerbeste met de jongens mee laten trainen/spelen. Dan pas word het vrouwenvoetbal echt serieus.
1 0
komopajax777
Wat een onzinnige vergelijking.Zonder vrouwen waren er ook geen mannen overigens.
7 -2
Patje2011AJAX
Wat een onzin opmerking. Ik bedoel te zeggen dat in deze tijden vrouwen altijd doen of ze geëmancipeerd zijn en geen mannen nodig hebben.
1 -1
BrandjeXL
Die 2011 in je nickname staat die voor je leeftijd?
5 -1
Patje2011AJAX
Ja ik heb Jezus nog gekend.
1 0
appeltje
2011 jaar oud?
2 -1
SuperJ00d
Waarom staat er een foto van Hans Klok bij dit artikel?
3 -6
Justin4195
Hahahahaha
2 -1
Antafca
hebben de vrouwen al een persoonlijke sponsor of profiteren ze alleen maar?
3 -9
Huntelaar020
ABN AMRO als hoofd zoals de jeugd maar daar om heen kleine bedrijven als eigen sponsor volgens mij.
1 -2