Koster verbindt toekomst aan Ajax Vrouwen

BVeenstra, 10-07-2019 om 12:20, 4120 views, Ajax.nl |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Daphne Koster blijft voorlopig actief als manager vrouwenvoetbal bij Ajax. De Amsterdamse club meldt via Ajax.nl dat Koster een contract voor onbepaalde tijd heeft getekend. Sinds 2017 is de oud-voetbalster actief als manager vrouwenvoetbal in Amsterdam.

In die rol zet Koster, die ook als speelster voor Ajax uitkwam, zich in voor het sportieve beleid van de gehele vrouwentak, waar ook het Ajax Vrouwen Talententeam onder valt. Koster werkte deze zomer ook mee aan het opstellen van een op maat gemaakte cao voor de Ajax Vrouwen. 'Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Ajax. Er is is nog heel veel werk te verzetten en ik ben nog lang niet klaar. Komend seizoen gaan we voor de beker en natuurlijk ook voor de landstitel, want uiteindelijk willen we ons weer laten zien in de Champions League', zegt Koster.

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar is blij dat Koster voor de club behouden blijft. 'In de afgelopen twee jaar heeft Daphne een grote rol gespeeld in de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal binnen Ajax. Met haar ervaring en harde werk heeft ze veel voor elkaar gekregen, op sportief gebied maar zeker ook buiten het veld; de nieuwe cao is daar een prachtig voorbeeld van. Ik kijk uit naar het werk dat Daphne nog gaat verzetten binnen de vrouwentak en waar haar ambitie haar binnen de organisatie kan brengen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrD3k
Daphne Koster is een dijk van een wijf.
Blij dat je bij Ajax zit!
En JA dat meen ik.
Laat de pessimisten maar een poepie ruiken.
1 -1
fc Barcelona_ke
Maandag tadic grote nieuws
Dinsdag kemper pff
Woensdag die wijffie
Donderdag ... ben benieuwd
2 -1
Patje2011AJAX
Weg met dat vrouwenteam. Richt zelf maar een club op en bedruip je zelf. Vrouwen hebben toch geen mannen nodig? Mannen moesten ook gewoon op het nulpunt beginnen met voetballen.
1 -15
Ferd
weg met die Patje2011Ajax. Richt zelf maar een website op en bedruip jezelf. Patje heeft toch geen AS nodig? AS moet ook gewoon op het nulpunt beginnen met hun website.
9 -2
Patje2011AJAX
Ik kost AS geen geld, dus die vergelijking gaat niet op. De Oranjevrouwen vinden nu ook dat de speelsters meer geld moeten verdienen terwijl het vrouwenvoetbal in Nederland niks oplevert. En waarom richten die altijd geëmancipeerde vrouwen eigenlijk zelf geen clubs op?
1 -3
JanTa
Word eens volwassen.
7 -2
Patje2011AJAX
Omdat ik een mening heb dat Ajax geen geld moet besteden aan vrouwenvoetbal? Je mag het oneens met mij zijn, dat zijn de meeste op dit punt, en dat is niet erg, maar dat maakt mij niet onvolwassen.
1 -2
DrD3k
"Vrouwen hebben mannen toch niet nodig?"
Is een behoorlijk kinderachtig statement. Misschien had je dat er niet in moeten zetten, dan had je denk ik meer serieuze reacties gekregen.
Maar zoals altijd vallen we liever mensen aan op een typefout, of een gefrustreerde opmerking, ipv inhoudelijk te reageren, en lijkt dit soms meer op een praatgroep dan op een voetbalforum.

Vrouwenvoetbal moet je als Ajax zijnde promoten omdat anders de rest van EU uit het zicht verdwijnt.
Zorg samen met de KNVB voor goede faciliteiten voor de dames en laat de sport zo groot mogelijk worden. Dit is het moment van doorpakken want de sport groeit enorm. De investering die de KNVB heeft gedaan in de afgelopen 10 jaar heeft geresulteerd in kwalificatie WK 2015 organisatie EK 2017, winst EK 2017 kwalificatie WK 2019 en 2e WK 2019.
Dat zijn hele goede en weldoordachte beslissingen geweest die het vrouwenvoetbal naar een hoger plan tillen. In elk EU voetballand zie je de groei heel hard gaan, en wij zijn ze op dit moment een stapje voor. Deze ontwikkeling zal alleen maar doorgaan zodat het vrouwenvoetbal ook winstgevend gaat zijn. Nu een vrouwen tak oprichten kost een vermogen vergeleken met 10 jaar terug, en de voorzichtige investeringen die we nu doen (en makkelijk kunnen doen omdat we stinkend rijk zijn) zullen zich in de toekomst rijkelijk uitbetalen. Dit omdat je voorloopt op de rest qua faciliteiten, omgeving, scouting, ervaring en nu zelfs een voorzichtige start met een jeugdopleiding.
Als ik de techniek bekijk van de vrouwen is die jeugdopleiding bij Ajax van harte welkom. Vanaf een jaar of 10/12 opleiden en de allerbeste met de jongens mee laten trainen/spelen. Dan pas word het vrouwenvoetbal echt serieus.
1 0
iceman
Haha jij denkt toch niet dat de meisjes met de jongens mogen trainen? Die jongens zijn de creme de la creme wat betreft jeugdvoetbal. Sukkeltjes als jij zijn een bedreiging voor het voetbal.
Blijf vooral uit de beurt van de mannensectie van Ajax en doe je schade bij de vrouwen.
1 -2
DrD3k
Uhm dat gebeurt nu al hoor.
Vraag het aan Martens die tot haar 16e bij de jongens speelde omdat de weerstand groter is. Als je als jongen extreem talent heb dan word je jaren doorgeschoven. Waarom dan niet een vrouwelijk toptalent met jongens mee laten trainen zodat de weerstand hoger is en ze daardoor beter word?
Door sukkeltjes zoals jij rijden de autos nog steeds op benzine
1 0
iceman
Niet bij betaald voetbal organisaties sukkeltje. De link tussen benzine auto's en voetbal is een geretardeerde non sequiter.
0 -1
DrD3k
Nóg niet nee, maar als je vernieuwend wil zijn zoals Ajax dat is moet je investeren in de toekomst. Vrouwenvoetbal zal nooit zo groot worden als mannenvoetbal maar er gaat 100% geld aan verdient worden als het niveau omhoog gaat. En dat begint bij de jeugdopleiding. En ik ben niet achterlijk, want ik maak enkel die vergelijking omdat jij met je testosteron hoofdje niet normaal kan denken over wat de wereld beter maakt.
Maar goed ik had beter kunnen zeggen. Zonder Johans revolutie was Ajax nu niet waar het is.
0 0
iceman
Dat verkondigen vrouwenvoetbal sukkeltjes al jaren. ''investeer en oogst'' Jij bent nog dommer dan ik dacht. We hebben het over voetbal, een keiharde business. BV's willen een ROI zien en het liefst zo snel mogelijk, iets wat vrouwenvoetbal nooit zal kunnen. Dus blijf vooral geloven in een idyllisch wereld waar vrouwenvoetbal geld in het laatje brengt, want daar zal het bij blijven. Een geloof, meer niet.
0 -2
komopajax777
Wat een onzinnige vergelijking.Zonder vrouwen waren er ook geen mannen overigens.
7 -2
Patje2011AJAX
Wat een onzin opmerking. Ik bedoel te zeggen dat in deze tijden vrouwen altijd doen of ze geëmancipeerd zijn en geen mannen nodig hebben.
1 -1
iceman
LOL! Dat kun je ook omdraaien.
1 -1
BrandjeXL
Die 2011 in je nickname staat die voor je leeftijd?
5 -1
Patje2011AJAX
Ja ik heb Jezus nog gekend.
1 0
appeltje
2011 jaar oud?
2 -1
iceman
ROLFKOPTER~~ GRR GRR garp!!!
1 -1
SuperJ00d
Waarom staat er een foto van Hans Klok bij dit artikel?
3 -6
Justin4195
Hahahahaha
2 -1
Antafca
hebben de vrouwen al een persoonlijke sponsor of profiteren ze alleen maar?
3 -9
iceman
Ik heb niet het idee dat vrouwenvoetbal ooit rendabel zal zijn. Sterker nog, ik vraag me af of er 'überhaupt vraag is voor het ''product'' Twee jaar geleden, na de winst op het EK voor vrouwen, gooide de media je dood met teksten als ''gigantische ledengroei na EK winst. Blijkt het een minimale groei van 2,5 tot 3% te zijn. Sommige verenigingen zagen zefs een daling in het aantal aanmeldingen voor vrouwenvoetbal. Dan klopt er iets niet in de berichtgeving.
1 -5
Ozymandias
Waarom zou het vrouwenvoetbal niet rendabel kunnen zijn maar zijn bepaalde Nederlandse wielerploegen voor vrouwen commercieel wel rendabel (met sponsoren die er miljoenen in investeren)?
0 0
iceman
Nou noem ze op, de vrouwen BVs die zichzelf kunnen bedruipen.
1 0
Ferd
Een groei, terwijl het ledenaantal bij de mannen alleen maar daalt. Dat zegt wel iets.
3 0
iceman
Ho ho, de KNVB heeft nooit na een EK/WK voor mannen van de toren geblazen dat het ledenaantal een explosieve groei zag.
De media na het EK voor vrouwen daarentegen...

btw als we ruw gaan hoofdrekenen kom ik uit op een groei van 4800 meiden/vrouwen. Dat is twee jaar na het feit.
1 0
Knalpot
Wel wat meer 4300 alleen in 17/18 al
0 0
iceman
Hey, wat is drie procent van 160.000?
0 0
EuforischeRealist
5 en 5,5 miljoen unieke kijkers alleen al in Nederland bij de halve finale en finale, daar zijn ze bij heel veel andere sporten enorm trots op als ze dat halen.

Los van het niveau denk ik zeker dat er een markt voor is.
9 -3
iceman
Wat doet dat er toe? Als het Oranje badminton team speelt schakelen ook veel mensen in om het te zien. Het uiteindelijke doel is om producten te verkopen, niet voetbal maar producten. Daar schort het aan bij het vrouwenvoetbal, dat en nog veel meer.
0 -4
mgtow
Veelal hype. Het is nog maar de vraag in hoeverre dat doorzet. Daarbij zie je dat de Amerikaanse vrouwen een heel sterk team hebben maar ook hun competitie totaal niet leeft en daar de kijkcijfers nog harder door het dak gaan.
2 -2
iceman
Ze hebben niet eens in TV deal in Amerika, het Mecca van het vrouwenvoetbal..

edit: de NWSL heeft recentelijk (4 juli) een deal met ESPN beklonken om in iedergeval het resterende programma van 2019 uit te zenden op ESPN2 en ESPNNEWS.... Dit nadat sponsor A E Networks zich voortijdig terugtrok uit een eerder gemaakt deal.
1 -2
Huntelaar020
ABN AMRO als hoofd zoals de jeugd maar daar om heen kleine bedrijven als eigen sponsor volgens mij.
1 -2