Pierie: 'Het maximale nastreven zit in mij'

FinnDekker, 09-07-2019 om 12:45, 7046 views, BN De Stem |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Kik Pierie wil er uiteraard alles aan doen om te slagen bij Ajax. De verdediger maakte deze zomer de overstap van sc Heerenveen naar Amsterdam. Bij de kampioen van het afgelopen seizoen hoopt de achttienjarige snel in de basis te staan.

'Het geloof dat je het maximale kunt nastreven, zit wel een beetje in me. Dat hoort ook, vind ik, bij topsport. In die zin past Ajax bij me. Ik ben naar deze club gekomen om te voetballen, niet om op de bank te zitten. Al besef ik dat het niet vanzelf gaat', vertelt de kersverse aankoop aan BN De Stem.

'Welke plannen Ajax en ik met elkaar hebben gemaakt? Dat is tussen de club en mij', aldus de mandekker over eventuele beloftes over speeltijd. 'Spelen in Ajax 1: daar gaat het om. Uiteindelijk werkt het overal hetzelfde. Of je nu achttien bent of 35: de beste speelt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Als ik Kik ziet spelen heeft hij toch wel iets van fdb van vroeger, maar als hij wilt slagen moet hij in 2jr wel laten zien dat je behoort bij ajax1
1 0
NouriVandeBeek
Voetballend heeft hij echt een meerwaarde, maar verdedigend moet hij nog grote sprongen maken. Niet onlogisch voor zijn leeftijd. Net zoals Schuurs een aankoop voor de lange termijn. Niet gelijk afkraken dus.
4 -1
DrD3k
en hier krijg je ongefundeerde en/of gefrustreerde minnetjes op. Haha wat een niveau
0 0
Ajax2018
Het kanon heeft gesproken...
1 -6
ajax4lifebaby
Prima instelling! Is ook pas 18 jaar en nu al gekocht door een topclub als Ajax voor paar miljoen. Kunnen niet veel spelers van 18 zeggen. Zal zeker niet zo zijn dat Overmars en zijn scout team er helemaal naast zitten. Gun hem gewoon de tijd, niet iedereen is er zo snel of zal zo goed worden als de Ligt.
2 0
smokum
'Kik Pierie', blijf het een prachtige naam vinden. Net een figuur uit Snelle Jelle. Hoop dat ie gaat slagen!
5 0
Rood Gevaar
Of: Kik Pierie, daar zou je een salade van moeten maken!
0 0
AFCA***
Snelle Jelle. Wat een heerlijke boeken waren dat toch. Je ging echt geloven dat je zelf het Nederlands elftal zou halen en daarnaast bij de politie als rechercheur aan de gang kon.
3 0
Schwalbino
Vraag me nog steeds af waar het mis ging bij mij.
3 0
Ar
Het blijft hopen dat De Ligt blijft. Samen een centrum met Schuurs, en Blind ervoor.
Dan is het middenveld ook beter in balans om Donny rechtshalf te zetten, waardoor Ziyech of Tadic een linie kan zakken. Dan kan je nationaal gewoon 30 van de eredivisie wedstrijden spelen met Dolberg of Huntelaar in de punt.
Met Veltman, Martinez, Eitingh, Schöne, Marin, Promes heb je dan een hele sterke bank, en vooral aanvallende wissels die verschil kunnen maken. Dat misten we afgelopen seizoen af en toe.

In het tweede wordt de achterhoede dan: Dest, Botman, Pierie, Kemper.
Ekkelenkamp, Gravenberch, Jensen het middenveld. Lang, Traoré, Danilo, de aanval. Oid.
Doorschuiven van Brobbey en Unuvar zo hier en dan tijdens het seizoen.
0 0
JopieCruijff
Promes bank...denk het niet
0 0
Ajax88
Mag toch hopen dat kemper niet een heel seizoen basis gaat spelen bij jong, misschien schuift Salah eddine door.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Kik moet maar eens asn Matthijs vragen wat hij moet doen, om het te redden bij Ajax. Kwn hij nog veel opsteken.
2 0
DrD3k
Perr Schuurs en Kik Pierie als centraal duo. Prachtige Nederlandse voetbal namen iig.
2 verstandige en (niet vergeten) héél jonge CV's met in 1 teen meer potentie dan Botman. Trainen met Tadic, Huntelaar, Neres, Ziyech en Blind daar ga je niet minder van worden. Minuten maken in KKD en reserve RCV is voorlopig nog voor Schuurs, want die is klaar voor de Eredivisie maar (mijns inziens) niet betrouwbaar om EU in te gaan. Martinèz is zo te zien veel verder dan Pierie dus die krijgt de voorkeur op reserve LCV en LB.
Kortom, dit zijn jongens voor de toekomst. Beiden komen ze er linksom of rechtsom wel. Het zijn gasten die weten wat ze willen bereiken en wat ze daar voor moeten doen.
3 -1
SilverHaze
Pfoe, ik wil deze jongen helemaal niet afschrijven, maar het type verdedigers is een beetje uit balans. Met Matthijs en Daley hadden we de ideale combinatie tussen pure kracht en medogenloosheid en een pure stylist met veel inzicht.

Nu hebben we 3 sierlijke verdedigers (Blind, Pierie, Schuurs) die eigenlijk allemaal basis moeten spelen om hun waarde te kunnen bewijzen. Als invallers zijn Schuurs en Pierie niet geschikt, dus ik verwacht dat er nog een killer bij gaat komen.
2 -2
ram
Een speler als Alvarez is wel noodzakelijk inderdaad. Daarbij kan Schuurs best een wat harde speler zijn/worden, denk ik.
1 -1
AFCA***
Alvarez veel gevolgd ? of haal je je kennis uit enkele wedstrijden en YouTube filmpjes ?
0 0
pizzapunt
Trainen in het honk met Tadic, spelinzicht kweken met Blind en tackelen met Nico dan komt alles goed!
23 -1
3*stars*3
Netjes beschreven.
0 0
ElBlanquito
nieuwe de Ligt dus?
0 -2
altijdwelwat
Man man man nog geen duel gewonnen, nog geen bal veroverd , schuldig aan minimaal 4 tegen goals in slechts 3 wedstrijden dan moet je misschien even je mond houden. Praat zoals hij verdedigd , zeer vrouwelijk.
8 -15
DrD3k
jij reageert ook altijd heel vrouwelijk ;) (in de overgang)
5 0
Ar
Gaat het lastig krijgen met de concurrentie van Martinez, die op dezelfde posities spelen kan.
Zal vooral veel moeten gaan leren van Blind.
0 0
Schip
Opbouwend zit het snor, verdedigend is het best schrikken. Hij mist de timing en felheid, om zijn gebrek aan kracht te compenseren.

Als dat kwartje gaat vallen, gaat hij zijn kans krijgen.
2 0
DrD3k
hij is nog maar 18 en zal volgend seizoen aanzienlijk sterker zijn. Kijk eens naar Perr.
0 0
Schip
Ik vind timing en felheid ook belangrijker. Kracht kun je erbij trainen, al heeft dat natuurlijk grenzen. Met meer body gaat deze Pierie niets nuttigs doen hoor. Dan moet je eerst goed in de duels komen. Maar ik zie dat niet bij hem. Viergever had ook een relatief tenger postuur, maar dat was wel een echte verdediger qua instappen, tackles, verdedigende acties etc.

Nogmaals, die knop moet om bij hem. Hij moet bijna net als Bogarde en Reiziger van voetballer naar verdediger transformeren. En dan moet je echt anders gaan denken over wat belangrijk is. Ik vind hem een dromer in het veld, heeft werkelijk niets van een killer. Daley had verdedigend echt betere momenten in de jeugd en Jong hoor.
1 0
fc Barcelona_ke
A la schuurs.. schuurs was vorige seizoen duidelijk niet klaar voor,maat heeft afgeloen seizoen bij jong ajax erg goed gedaan. In de voorbereiding voor nieuw seizoen maakt hij erg indruk.. wie weet dezelfde verhaal voor pierie volgend jaar?
12 0
Rood Gevaar
Een jaar bij Jong Ajax trainen onder Bogarde doet iedere centrale verdediger goed.
Juist het defensieve stuk moet hij nog enorm ontwikkelen.
Jaar in zichzelf investeren en dan krijg ik hopelijk nog een beetje vertrouwen.
0 0
Ajax4life16
Allemaal leuk en aardig dit soort uitspraken maar ik hoop dat hij beseft dat hij realistisch gezien over 1 a 2 jaar pas de kans gaat krijgen, áls hij het goed doet.
6 0
OpNaarNummer4
Ik vind het wel mooi wat ie zegt. Er vol voor gaan en voor het maximale gaan, maar hij weet ook wel dat er een goeie kans is dat ie niet basis staat. Hoort bij Ajax, met branie en de borst naar voren.
7 -3
Ajax4life16
Jaa precies zeg ook niet dat ik het niet mooi vind, hoop alleen dat hij realistisch blijft en niet gaat lopen miepen als hij over 2 jaar nog steeds een roulatiespeler is.
0 0
AsensioWillemsen
Het is alleen branie als het realistisch is. Hij komt nu gewoon te kort voor het eerste, dit lijkt meer op iemand zonder goed zelfbeeld
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ben benieuwd hoe hoe hij het gaat doen. Open blik eerlijke kans. Ben altijd erg gefocused op Ajax dat ik niet echt goed weet of het wat is.
1 -1
Ajax#1900
Is wel een talent maar nog zeker niet klaar voor een basisplaats. Opbouwend goed maar verdedigend te wisselvallig.
4 -1