'Ajax liet een clausule zetten in contract Cerny'

FinnDekker, 09-07-2019 om 07:55, 12081 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax kan Vaclav Cerny in de toekomst voor een relatief lage prijs weer terug naar Amsterdam halen. Dat is wat De Telegraaf meldt over de overeenkomst van de Amsterdammers met FC Utrecht, die maandag officieel naar buiten werd gebracht.

Er is namelijk een terugkoopclausule in de deal verwerkt. Voor vijf miljoen euro zou Ajax de buitenspeler naar verluidt weer eigen kunnen maken. Dit zou kunnen gebeuren bij een eventuele stormachtige ontwikkeling van de Tsjech, die bij Ajax niet echt wist door te breken, mede door blessureleed.

Waar eerder werd gesproken over een bedrag van rond de zeven ton, blijkt de transfersom, die Ajax ontvangt van de club uit de Domstad, nu negenhonderdduizend euro te zijn. Het contract heeft een looptijd van drie jaar plus een optie voor een vierde jaar.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Als je m bijna gratis weggeeft kun je ook bedingen dat je m voor heel weinig terug mag kopen. Zeker zo'n club als Utrecht waarvan de supporters Ajax tot op het bot haten zou ik niks gunnen.
0 0
Ajax4life16
Ik had het ook prima gevonden als hij gratis weg ging, zolamg er maar een (goede) terugkoopclausule in zit. Van 1 of 2 miljoen word Ajax inmiddels niet meer warm, maar aan een Cerny die opeens wél zijn potentie laat zien heb je wel wat. Prima deal.
0 0
ram
Klasse Marc.
1 0
Rdk1983
Wel goed! Wordt het ineens de revelatie vd Eredivisie en maakt hij zijn talent waar, is voor 5 M een goede flankspeler een koopje.
1 0
AlexIbarra
Ik hoopte al dat er een aanvulling zou komen op het eerdere bericht.
7 ton en geen clausule vond ik teleurstellend, 9 ton + clausule vind ik een prima deal.

Hopelijk krijgt die jongen zichzelf eindelijk aan de praat daar.
5 0
AFCZlatan
Ik denk dat 5 miljoen wel een mooi bedrag is. Stel dat hij zich vreselijk goed ontwikkelt (tot het niveau van Ajax), dan heb je een goede speler voor 5 miljoen. En het geld zal uiteindelijk toch ook naar de rest van de Eredivisie moeten gaan om structureel naar een hoger niveau te groeien.
4 0
Joodhannus73
Utrecht sportief succes en financieel succes. Werelddeal voor ze. Waarom spekken we die klote club? Onbegrijpelijk! Voor hoeveel verkoop Utrecht zijn spelers maximaal? Labyad ging voor een recordbedrag weg van 7 miljoen naar, jawel: Ajax. En Haller voor hetzelfde naar Frankfurt. Die krijgen echt niet veel meer voor Cerny als er een Duitse subtopper aanklopt. Staat niet in verhouding. Waarom verhuur je Cerny niet gewoon? Ik vind dit absoluut geen goede deal voor Ajax..! Lachwekkend gewoon. En hoe mensen hier dan weer recht praten wat krom is...
4 -13
BRAMHOUTEN
misschien is het jouw beperking wel dat je het niet ziet
0 0
donpedroh
Zo kan Utrecht in ieder geval op echt gras blijven spelen. Zie het als een manier van investeren in de toekomst. Utrecht streeft ajax toch niet voorbij.
0 0
WeerDinges
Die mensen praten niks recht maar hebben gewoon een goede kijk op deze deal. Bovenstaande is een kromme redenatie. Je ziet het niet in een speler zitten dus waarom zou je hem dan verhuren? En mocht je je compleet verkijken heb je hem terug voor 5 mil. Behoorlijk risicoloze deal waarbij je ten eerste salariskosten bespaard en ten tweede er 9 ton voor krijgt op dit moment.
1 0
de_pitbull
Ja joh, waarom zou Utrecht dit doen? Beetje spelers van Ajax beter maken zodat Ajax ze weer voor 50 miljoen kan verkopen... Ajax heeft de OPTIE om hem terug te kopen.
5 0
Rentokill
En dan doen wat City met Angelino gedaan heeft. Terugkopen voor laag en meteen doorverkopen voor hoog. Dat PSV dáár in is getrapt. terwijl ze m ook rechtstreeks hadden kunnen verkopen. Kwestie van goed vastleggen.
1 0
Ozymandias
Ik vind vijf miljoen een prima bedrag want als hij over een paar seizoenen niet zo'n tien miljoen euro waard is zal hij ook niet goed genoeg zijn voor Ajax en zullen ze hem dus toch niet terugkopen.
12 0
Cesc8
Helemaal mee eens. Ik snap echt die reacties niet dat dit een slechte deal zou zijn voor Ajax, deze jongen staat al 2 jaar stil in zijn ontwikkeling, hij leek veelbelovend na de wedstrijd tegen Celtic uit waarin hij scoorde maar heeft dit nooit weten in te lossen. Ook mede door blessures uiteraard maar deze jongen heeft het gewoon niet waargemaakt, bloeit hij nu ineens helemaal op bij Utrecht heb je voor 5 miljoen een topper in huis waar je normaal gesproken het dubbele voor betaald, mocht hij niks presteren heb je niks gemist..
4 0
Adios
Helemaal mee eens! Op deze manier wordt de eredivisie ook weer wat sterker!
3 0
Jornnn
Ik vind het een prima bedrag. 4 miljoen voor een eredivisie topper is vrij goedkoop. Maar het is de vraag of Cerny dat ooit zal worden. Hij zal in ieder geval nog wel wat jaren nodig hebben. Aangezien hij al 3 jaar stil staat.
1 -1
MaximilianRosse
Wat een belachelijk hoog bedrag. Utrecht wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en ajax moet overal de volle mep betalen. 7 miljoen voor Labyad? En nu een terugkoopclausule van 5 miljoen(!). Ik ben sowieso geen voorstander van het verkopen van spelers aan Utrecht.
4 -10
MisterAFCA
Zeker met een voorzitter/geldschieter die ons niet eens bij naam kan noemen maar het altijd over “die club uit Amsterdam” heeft. Daar hoeven ze van mij ook niks aan te verkopen voor een habbekrats...
3 -2
Tecmessa
Haha, maar je vond waarschijnlijk wel dat Real Ødegaard aan ons moest verkopen voor 15m met een terugkoopclausule van mininmaal 50m. Ik vind een marge van 4,1 miljoen op een eventuele terugkoop prima uit onderhandeld. En niet aan FCU verkopen is onzin, dat soort sentimenten is 'leuk' voor de supporters, maar objectief is er niets mis met Utrecht.
7 -2
Web
Belachelijk hoog bedrag, hoe kom je er op?
Het mes snijd nu aan twee kanten
Wil jij die jongen nu nog in Jong Ajax laten spelen? daar word hij niet beter van, en loopt hij andere talenten in de weg
Nu krijgt hij de kans om bij een subtopper in Nederland zich door te ontwikkelen, maakt hij wel stappen, dan kan Ajax hem weer ophalen
Verschil 900.000 en 5 Miljoen is niet zo groot, bovendien is hij bij Ajax van de loonlijst af.

Waarom niet verkopen aan Utrecht? Emotie of onderbouwd
4 -2
Harrie Nak
Ik vind ook de verhouding tussen 7 ton en 5 miljoen ver te zoeken.
1 -1
Westerpark1982
Goed lezen harrie.
1 -1
Harrie Nak
Ok, 9 ton dan. Nog steeds een te groot verschil.
1 -2
WeerDinges
Hoeveel bedraagt zijn salaris per jaar nu? 3 ton ofzo? Dat maal 3 is weer 9 ton. Kom je uit op 1,8 miljoen. Mocht hij 1 van de betere spelers van de ED worden koop je hem dus netto terug voor 3,2 miljoen. Lijkt mij een meer dan uitstekend bedrag voor een potentiële goede speler van de ED.
0 0
mgtow
Is logisch bedrag maar ik ben er sowieso niet zo'n enorme voorstander van om clubs die een hekel aan ons hebben te helpen met zulke dealtjes. Nou heeft Utrecht gelukkig geen kunstgras dat scheelt dan wel.
2 -1
Ozymandias
FC Utrecht heeft helemaal geen hekel aan Ajax. De fans van FC Utrecht hebben een hekel aan Ajax en dat is heel iets anders.
10 -1
trodat4030
Heej, jij hebt mijn reactie van gisteren gelezen :p

Plus 1 ;-)
0 0
mgtow
Uiteraard is dat wat ik bedoel. Maar bedankt voor de aanvulling Ozy.
0 0
Ozymandias
Dus je vind dat Ajax geen spelers moet verkopen aan clubs waar de fans een hekel aan Ajax hebben? Dat is toch een beetje kinderachtig? Daar moet Ajax toch bovenstaan?
6 -1
AFCAMM
Het is een relatief hoog bedrag, maar 5 miljoen os natuuurlijk niet veel als hij zich daar fantastisch ontwikkelt.
1 -1
Westerpark1982
Vind 5 miljoen vrij veel, maar goed. 900k is ook weer mooi meegenomen.
1 0
Web
5 miljoen - 900.000
Daar een kans om door te ontwikkelen en geen loonlasten
Prima deal
1 0
DrD3k
jij snapt het
0 0