Ødegaard: 'Je wilt je op hoger niveau laten zien'

BartVeenstra, 08-07-2019 om 15:15, 8581 views, VG |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Martin Ødegaard heeft in gesprek met het Noorse VG bevestigd dat hij deze zomer de clubs voor het uitkiezen had. Zonder op namen in te gaan, lijkt het geen geheim dat ook Ajax interesse had in de Noorse middenvelder. De speler van Real Madrid, die vorig seizoen nog op huurbasis voor Vitesse uitkwam, wordt het komende seizoen verhuurd aan Real Sociedad.

De club uit San Sebastian speelt komend seizoen geen Europees voetbal, terwijl Ødegaard wel naar een club had kunnen gaan waar dit wel het geval was. 'Het is waar dat enkele grote clubs mij graag wilden aantrekken. Clubs die zelfs Champions League of Europa League spelen. Dus ja, er waren erg goede alternatieven, waardoor het altijd moeilijk is om een keuze te maken.'

'Met respect naar andere clubs toe wil ik nu niet ingaan op specifieke namen, maar ik kan bevestigen dat er veel interesse was', aldus Ødegaard, die zich op de vlakte houdt. Het gevoel voor Real Sociedad gaf uiteindelijk de doorslag. 'Je kunt bij een topclub zijn zonder te spelen of bijvoorbeeld voetballen in Nederland. Minuten maken is altijd het belangrijkste. Maar op een gegeven moment wil je je ook op een hoger niveau laten zien en vertrouwen krijgen dat je dat hoger niveau ook aankunt', doelt hij waarschijnlijk op het verschil tussen de Eredivisie en La Liga.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simpelishetmoeilijkst
Het/lijkt er niet op dat deze jongen intelligent gekozen heeft, of hij is bang te moeten vechten voor een plaats bij een echte topclub, zoals Ajax, waar jecwel in Europa kan spelen.
0 0
NoPants
Zeg dan gewoon dat je er zelf niet veel over te zeggen hebt en real je in spanje wilde hebben. Dat hij niet nog een jaar eredivisie wil snap ik best, maar de keuze tussen leverkusen dat CL speelt en sociedad kan je niet op niveau gooien. De duitse en spaanse league zijn niet zo verschillend in niveau..
2 0
Sluk
Het enige wat ik me voor kan stellen is dat Real hem perse in Spanje wilde hebben. Anders is het moeilijk te verklaren.
2 0
FrankBeton
Whoww.. deze jongen kiest niet voor AJAX en hij wordt hier meteen afgemaakt.

Wat een klasse hebben de meeste mensen toch.
0 0
Schip
Normaal gesproken heb ik daar ook niets mee, maar voor Odegaard maak ik graag een uitzondering. Zeker gezien zijn teksten over de eredivisie. Met alle respect, hij heeft daar zijn vorm weer teruggekregen. En Ajax heeft laten zien dat je prima naar de top kunt vanuit de eredivisie. Moet je wel gemotiveerde spelers hebben zoals Tadic. Ik vind Odegaard echt een vleesgeworden twijfelaar.

Jammer. Voetballen kan hij wel.
0 0
Santiago
Typisch AS toch?
0 0
3*stars*3
2x nee?
Als hij daar mislukt, moet Ajax ook niet meer gaan aankloppen bij hem.
Gemiste kans...Voor hem.
1 0
MichelAngelo66
Primajongen. Succes. Bij wie ook alweer?
Mag aannemen laaatste bericht van deze jongen. Heeft 0,0 met Ajax te maken. Niet interessant.
2 0
Ajaxxxisdebeste
We zullen zien... volgende...
0 0
AlexIbarra
Zegt niet zoveel verkeerd volgens mij.
Als Real hem niet wil verkopen, willen wij hem denk ik toch niet huren.

Ajax is een stap omhoog omdat je elke wedstrijd moet winnen en bij wijze van spreken elke balaanname goed moet zijn. Net als bij Real.
Sociedad is een stap omhoog omdat je er in een veel sterkere competitie speelt, voor de basis wordt gehaald en beter in beeld bent voor Real tegen dezelfde tegenstanders.

Wij hebben Tadic, Promes, Neres, Ziyech, Bandé en Lang als opties voor de zijkanten.
Dan kan hij ongeveer nog beter voor zijn kansen gaan bij Real.
0 0
ambtenaar
Prima, mag van mij wel het laatste artikel over Odegaard zijn.
6 0
DiAngelo
Kans gemist (wederom) ..echt jammer voor hem, eerste keuze was al fout....hoop voor hem dat ie t toch gaat redden, mooie voetballer... maar ja Sociedad, kan me niet voorstellen dat je daar beter wordt...
1 0
Ronaldinho020
Deze kerel draait een leuk 2e seizoenshelft en denkt gelijk weer dat die er is en het mannetje is. Gaat het niet halen, schrijf maar af. Leuk voor de subtop.
1 0
Jelephi
Haha sociedad hoog niveau.

Proest
4 0
MankeNelis
Stuk of 5 clubs in La Liga voor de rest drijft er wrakhout.
1 0
Schip
Kwijlebal met een bijna ziekelijke afhankelijkheid naar Real toe. Voetballend had ik hem er graag bij gehad. Maar dat constante oren laten hangen naar Real, dat gedweep door in de media bijna te bedelen om een terugkoopclausule, dat werd me wel teveel. Deze gozer moet lekker blijven dromen en komt volgend seizoen tot de realisatie dat spelers van Ajax die in de CL vlammen, sneller bij een topclub komen dan spelers bij Sociedad.

Maar ja. die die heten natuurlijk ook Real.
4 0
Radikaal
Blij dat deze soap voorbij is, die had drie jaar geleden al afgeschreven moeten zijn nadat ie met privé-jet naar Madrid gevlogen werd en bij de CL winnaar tekende om daar een "opleidingstraject" te gaan volgen.

Dus nu afgelopen met Odegaard, op naar nieuwe ideeen.
1 0
SilverHaze
Inderdaad. En wat een traject... Uiteindelijk hebben Heerenveen en Vitesse dat traject vormgegeven. Waarom zeggen ze niet gewoon dat het allemaal voor de poen is? Dat weten we toch allemaal...
0 0
MisterAFCA
Geen Ajacied, gaat ie nooit worden en is ie nooit geweest. Zie dan ook niet waarom er artikelen over hem geplaatst dienen te worden op een Ajax site...
0 0
kaashaas
Real madrid wil die knul gewoon in spanje laten spelen en kijken of hij het trekt.. gewoon een logische keuze.
Zij betalen zijn salaris ..
1 0
Rhythim
Deze gast heeft helemaal geen vrije keuze.
Hij gaat waar Real wil dat hij gaat...
1 0
henwildie
De druk om altijd te MOETEN winnen en daarnaast hoogste niveau CL....als je naar de absolute top wilt, was ajax het beste
0 0
petwes
Misschien geen populaire mening hier, maar dit is ook wat ik hem zou adviseren. In de Nederlandse competitie leert hij toch minder snel dan in de Primera Division. Primera Division is technisch goed, maar fysiek niet zo zwaar als de Bundesliga of Premier League, dus het past ook bij zijn sterke en zwakke punten. Natuurlijk kan je bij Ajax ook aan een hoger niveau proeven, maar de selectie is ten eerste behoorlijk goed, dus minuten maken is lang niet zeker, en daarnaast kan je alleen in Europese wedstrijden echt jezelf op een hoger niveau testen, en je weet nooit hoe veel dat er zijn, en dus of je dan ook speelt. Voor zijn ontwikkeling is dit het beste. Leverkussen had ook gekund, maar is hoger niveau dan Sociedad, en dus minder kans op speeltijd, daarnaast kan fysieke belasting Bundesliga nog wel eens te veel zijn voor hem op dit moment.
4 -2
Mentir
grootste ding was dat Real madrid hand heeft in zijn keuze, Ajax schakkelde ze uit in de CL na hun gedachten dat doen we wel even. En bij Sociedad blijft ie ''braaf'' en als ie naar Ajax was uitgeleend en daar CL had gespeeld gaat ie eisen dat ie in het eerste van Real mag spelen of anders vertrekken.

Denk als ie makkelijker weg kon bij Real dat ie makkelijk naar Ajax was gegaan
0 0
theflyingdutchm
Heeft nog niks maar dan ook helemaal niks van het caliber van bijv. Ziyech laten zien in de Nederlandse competitie, maar meneer wil gelijk naar een hogere competitie, om vervolgens uit te komen bij Real Sociedad. Loopt naast zijn schoenen, snapt er niks van, meer dan genoeg kansen gehad, ik hoef hem nooit meer te zien bij Ajax.
3 -3
Barra
Haha hij staat bij Real onder contract hoor, niet bij ons. Die jongen komt niet uit Nederland maar heeft hier nu 3 jaar gespeeld dacht ik en wil het in een grotere competitie laten zien Ik denk dat Real het toejuicht, want zo kunnen ze hem beter in de gaten houden. Is erg respectvol naar de rest toe, dus wat doet ie verkeerd dan?
1 0
petwes
Loopt niet naast zijn schoenen, probeert gewoon de beste keuze voor zijn carriere te maken.
1 0
Ferd
Dan had hij 3 jaar geleden al naar Ajax moeten komen. Deze zomer kreeg hij de kans dje fout goed te maken en hun kiest weer verkeerd
0 0
petwes
Real bood gewoon meer geld, en je kan morgen al je kniebanden afscheuren. Daarnaast was hij 3 jaar geleden niet goed genoeg voor Ajax 1 dus zou hij toch niet spelen, dan kan je beter naar Heerenveen gaan. En nu denk ik nog steeds niet goed genoeg voor de basis bij Ajax, zeker niet als Ziyech blijft.
1 0
Ferd
Dat 'kniebanden afscheuren' is echt zo'n achterhaald argument. Ja, in de jaren 70 was dat einde carriere. Ruud van Nistelrooy scheurde ook zijn kniebanden af bij PSV. Die is daarna bij Manchester en Real natuurlijk nooit meer op niveau gekomen. Pfff.
0 0
petwes
Kniebanden afscheuren, er kan zoveel gebeuren, een dik contract is gewoon financiele zekerheid. Kniebanden afscheuren is meer een metafoor, maar nog steeds zijn er spelers die niet meer op hetzelfde niveau terug keren.
0 0
Bocarra
Kan mij niet voorstellen dat Ajax echt geïnteresseerd was.
1 0
fanforeffer
??? REALSOCIEDAD EEN TOPCLUB ? EN AJAX GEEN TOPCLUB ?
1 -2
Barra
Lees het nog eens zou ik zeggen.
1 0
DUDE92
Als je goed leest zegt hij niet dat Sociedad een topclub is, juist dat hij veel aan spelen wil toekomen om hierna naar een topclub te gaan.
1 0
AjaxBaggio
Tja, heeft opzicht wel een punt. Zeker na 2 jaar Eredivisie voetbal. Draai je daar een goed seizoen. Is de kans aanwezig dat je gewoon een kans krijgt bij Real. En anders zijn er wel genoeg andere topclubs die hem wellicht willen overnemen.

Als Ajax in de La Liga had gespeeld. Had je zo een jongen zonder al te veel probleem binnengehaald.

Toch had ik zelf eerder gekozen voor Leverkussen. CL voetbal en ook een topcompetitie.

Maar blijkbaar wil hij het echt in Spanje laten zien. Leuk voor hem.
3 -1
trainerdv
Het lijk alsof hij consequent de verkeerde keuzes maakt. Toen hij nog te jong was direct naar Real Madrid (waar je nooit speelt) en nu hij een beetje goed begint te worden naar B-clubs als Vitesse en Sociedad. Dat is niet het pad dat een toptalent doorgaans bewandelt. Die moet omringd zijn met topspelers op de training én wekelijks spelen. Hij doet of/of
3 -1
petwes
Goede keuze, financieel onafhankelijk, en daarnaast gestaag je carriere opbouwen door steeds ervaring op te doen op het maximale niveau dat je aan kan.
2 0
trainerdv
Financieel onafhankelijk is Ouasim Bouy vast ook wel. Van de nummer 1 a 2 van Spanje naar de nummer 5 van Nederland en dan naar nummer 9 van Spanje kan je nauwelijks opbouwen noemen..
0 0
petwes
Ik denk niet dat je Quasim Bouy goed kan vergelijken met Odegaard:
- Quasim Bouy ging weg bij Ajax, een club die op redelijk niveau speelt nationaal en soms ook internationaal, Odegaard vertrok vanuit Noorwegen, een competitie op bevroren vlaktes die amper bij de beste 20 van Europa hoort. Odegaard zou er sowieso sportief op vooruit gaan, Bouy waarschijnlijk niet.
- De hele Europese top zat achter Odegaard aan, en heeft daar uiteindelijk ook fors voor betaald, bij Quasim Bouy gingen niet alle topclubs ver om hem te halen. Daarom kan je er ook van uit gaan dat de financiele deal voor Odegaard beter was.

Daarnaast klopt het ook niet wat je zegt dat Odegaard steeds op een lager niveau gaat spelen. Hij heeft nooit voor Real Madrid gespeeld, is alleen eigendom van die club. Hij gaat van een middenmotor in Nederland, wat een vooruitgang was tov Noorwegen, naar een middenmotor in Spanje, nog een keer vooruitgang. Heerenveen en Vitesse zie ik verder niet echt als een verschil in niveau. Het is wat mij betreft niet zeker dat hij het bij Sociedad gaat redden in de basis, maar is wel weer een niveautje hoger. Ik zie wel dat hij kwaliteit heeft, maar vind hem nou niet echt een moderne speler al la van de Beek. Een type Ziyech heb je amper nodig in de top, zie het uitblijven van zijn toptransfer. En dan schat ik Odegaard voorlopig nog lager dan Ziyech in ook. Mooie voetballer wel, maar die heb je op ieder niveau.
0 0
EuforischeRealist
Geen Europees voetbal dus voor hem komend seizoen, dat scheelt al minimaal 10 wedstrijden op topniveau voor hem. In de Spaanse competitie speelt hij toppers tegen Barca, Real, Atlectico, Sevilla en Valencia, de rest is stukken minder (maal 2 is ook 10).

Kortom grofweg kun je de Europese campagne van Ajax (of Leverkussen) tegen de Spaanse competitie wegstrepen. Neem daarbij de topwedstrijden die wij in eigen land nog gaan spelen (op een niveau waarop Odegaard ook nog nooit heeft gespeeld) en de keuze is er duidelijk 1 die hij door z'n strot geduwd heeft gekregen maar zeker niet 1 voor een hoger niveau.
0 0
petwes
Het is niet zo dat buiten de top in Spanje de rest er niks van kan, dat zijn allemaal teams van het niveau Feyenoord, AZ of hoger, en dat is op dit moment een prima weerstand voor hem.
0 0
EuforischeRealist
Volgens mij begrijp je dan niet wat ik bedoel. Hij maakt de afweging tussen 3 clubs en kiest er dan voor om op een hoger niveau te gaan spelen. Als de teams buiten de top 5/6 in Spanje van het niveau Feyenoord, AZ zijn is het niveau dus vergelijkbaar aan de eredivisie zoals ik aangeef of in ieder geval niet veel hoger.

Dat en mede het feit dat hij niet Europees gaat spelen bewijzen voor mij dat er een andere keuze is gemaakt dan voor "een hoger niveau".
0 0
petwes
Volgens mij snap jij het niet. AZ en Feyenoord zijn goede eredivisieploegen, horen bij de beste 4 teams hier. Dan heb je nog 14 teams in Nederland die echt niks voorstellen, en die heb je in Spanje niet. Het verschil in niveau is enorm tussen de laatste 14 in Spanje en de laatste 14 in de eredivise.
0 0