VS maakt einde aan WK-droom Oranje Vrouwen

SJvanveen, 07-07-2019 om 18:50, 19070 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De Oranje Leeuwinnen hebben het zondag verzuimd de wereldtitel te pakken. Net als meermaals bij de mannen, dolf het Nederlands elftal in de finale het onderspit: 2-0.

De ploeg van Sarina Wiegman begon als underdog aan de finale tegen de Verenigde Staten, hét topland wat betreft het vrouwenvoetbal. De Amerikanen stonden op het WK bekend als het team dat razendsnel uit de startblokken komt, maar Nederland hield in de eerste helft goed stand. Met Linette Beerensteyn in de spits, Vivianne Miedema daar kort achter en ex-Ajacied Merel van Dongen op de bank in plaats van Anouk Dekker, speelden de Oranje Leeuwinnen gedisciplineerd en meer dan prima in de eerste helft.

Veel creëerden de Oranje Vrouwen zelf niet, maar weinig hoefden de dames ook niet te incasseren. Sari van Veenendaal treedde een aantal keer reddend op, maar hield zichzelf – zoals wel vaker dit toernooi – goed staande. Aan het eind van het eerste bedrijf kroop Oranje uit haar schulp en ontstonden er hachelijke momenten voor het Amerikaanse doel, maar een doelpunt viel er niet.

In de tweede helft ging Oranje in eerste instantie op dezelfde voet verder, maar een beslissing van de videoscheidsrechter gooide roet in het eten. Stefanie van der Gragt ging met een overtreding in de fout bij Alex Morgan, waarna Megan Rapinoe de strafschop kalmpjes binnenschoot. Nederland was van de leg, al kon Miedema na een fraaie aanname en solo gevaarlijk worden. De aanvaller schoot echter niet, waardoor een échte kans niet ontstond.

Aan de overkant was het vervolgens raak. Rose Lavelle werd niet aangepakt, kon zo doorlopen en schoot de bal langs Van Veenendaal. De goalie moest dan wel twee keer vissen, ze behoedde de Oranje Leeuwinnen na de achterstand van een afstraffing. De Verenigde Staten kregen kans op kans, maar vonden de Arsenal-keeper continu op de weg. Wiegman bracht nog Jill Roord en Shanice van de Sanden, maar dat bood niet het gewenste soelaas. 

Zo verloren de Oranje Vrouwen hun eerste WK-finale, twee jaar na het winnen van de Europese titel in eigen land. Het volgende grote toernooi dat op het programma staat, zijn de Olympische Spelen, waar Nederland zich door de goede prestaties op het WK al voor plaatste. Met opgeheven hoofd verlaten ze nu het wereldkampioenschap voetbal.  

FT | Verenigde Staten - Nederland (2-0)

Opstelling Verenigde Staten:

Naeher, O'Hara  , Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn; Mewis, Ertz, Lavelle; Heath, Morgan, Rapinoe.

Wissels Verenigde Staten:

Pugh, Brian, Horan, Lloyd, Krieger, Davidson, Sonnett, Harris, Long, Franch, McDonald, Press.

Opstelling Nederland:

Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Van der Gragt, Bloodworth; Groenen, Van de Donk, Spitse; Beerensteyn, Miedema, Martens.

Wissels Nederland:

Van Dongen, Van Es, Van de Sanden, Pelova, R. Jansen, Kaagman, Kop, E. Jansen, Kerkdijk, Roord, Van der Most, Geurts.

Doelpunten:

1-0 Megan Rapinoe pen. (61')
2-0 Rose Lavelle (69')

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jeffreym
Het leek precies helemaal nergens op.
0 0
Ajaxtrouw
Tegen Spakenburg gaan ze de bietenbrug op
3 -2
jwbAFCA
boeie
4 -1
AlexIbarra
Ik vond het NL team tactisch echt heel goed, qua positiespel en werklust deden ze niet onder voor bijvoorbeeld de hockeydames die al jaren wereldtop zijn.

Omdat ze zo goed stonden was echter ook heel duidelijk dat bijna alle speelsters niet het overzicht, de techniek of de durf hebben om iets te creeren als ze een paar meter ruimte hebben. De houterige Miedema, de blinde draver vd Sande, Martens die niet fit was maar toch werd opgesteld, Van der Donk die zich -tig keer stom vastloopt op het middenveld. Enz, enz.

Ze hebben echt naar behoren gepresteerd en eruit gehaald wat erin zat.
Toch was het niet bepaald reclame voor het vrouwenvoetbal wat ze lieten zien, een beetje vergelijkbaar met Oranje in 2014.
Bloedende ogen maar met de titel in zicht hoop je dat ze dan toch maar winnen.
5 -2
MichelAngelo66
En wat was er nou zo tactisch echt heel goed? En wat was er nou qua positiespel zo goed als bij hockeydames mbt vd Sande, Miedema, vd Donk enz enz.?
Leg het nog eens uit....
0 0
geDaante
Het maximale eruit gehaald door een teamprestatie, individueel gewoon te matig om van de VS te winnen, tenzij ze meer geluk hadden gehad.

Teveel speelsters nog die niet weten wat ze moeten doen, tactisch nog veel winst te boeken dus, zowel qua team als individueel. Technisch mag het ook strakker en sneller.

Vooral bij Oranje zag je nog hele vreemde keuzes, vaak slappe balletjes, etc. Dus individueel niet zo sterk. Des te knapper de prestatie.
2 -2
Cruijffthebest
2E worden van de hele wereld en nog zijn er azijnzeikers die de prestatie afzeiken, bah.
Geweldige prestatie van de vrouwen, hulde, simpel!
4 -10
TontoKarnaggel
Snap een beetje wat je bedoeld, de finale halen is op zich een prima prestatie maar als je het voetbal ziet wat ze spelen en hoe ze vandaag volgens mij gewoon echt niks goeds gedaan hebben vind ik het gewoon serieus moeilijk om dit een knappe prestatie te vinden. Ik denk eigenlijk dat ze zover zijn gekomen omdat het damesvoetbal wereldwijd gewoon niet zoveel voorstelt en dankzij een flinke dosis geluk.
4 0
Ajax#1900
Klopt. Tegen Japan was het normaal gesproken al over geweest. US is het enige land waar vrouwenvoetbal een grote sport is. Doet mij denken aan het WK shorttrack schaatsen oid. Er is geen sprake van echte concurrentie.
2 -1
Babayaka
Maar het was niet over.
Normaal gesproken was nederland in afrika ook niet door de poule gekomen.
Maar stink mazzel en een blunder van de keeper van brazilie deden de rest.
1 0
mvdk
Daar zijn wij wereldkampioen in. Dingen afzeiken. Natuurlijk is het niveau veel minder, maar als je alles in perspectief bekijkt is het gewoon een hele goede prestatie en mogen de Oranje dames hier echt wel credits voor krijgen.

Er zaten hele slechte wedstrijden tussen dit WK, maar het niveau zal de komende jaren flink groeien. In de onderbouw is er een enorme ontwikkeling gaande. Wellicht dat ze fysiek nooit op ons niveau komen, maar ze kunnen wel degelijk een heel eind komen als we ze gewoon de tijd geven om de boel te ontwikkelen.
1 -6
BokkieBokstra
Dat denk ik ook, het EK en nu het WK zorgen er voor dat veel meer meiden zijn gaan voetballen, dat niveau gaat zeker omhoog. Vind het nog heel knap deze prestatie waar de buitenspelers niet in vorm waren.
0 0
Cupmetgroteoren
Het niveau zal flink groeien? De gehele lichaamsbouw van vrouwen is niet geschikt voor voetbal, dat is toch pijnlijk duidelijk geworden. Jij denkt ook dat je een olifant in een boom kan laten klimmen?
4 -2
Ajax4proud
Haha, die opmerking van een olifant :).
0 0
FrankBeton
Kozakken Boys 1 zou dit toernooitje hebben gewonnen
9 -4
Babayaka
Maar die hebbwn zich niet geplaatst.
Dus kon ook niet winnen
0 0
mvdk
Wat maakt dat nou uit? Moeten we echt de hele dag negatief doen? We kunnen toch ook gewoon trots op ze zijn? Op hun niveau hebben ze het gewoon goed gedaan. In de toekomst zal het zich echt nog wel gaan ontwikkelen.
1 -4
Bky
Hahaha trots.

Mijn hemel.

Je bent toch ook niet trots op kind als die diarree produceert, want dat is hetzelfde. Wat die dames daar op het veld deden leek nergens op, het was puur stront.
4 -4
talent020
een 4e klasser ook nog wel hoor, en dat is echt niet denigrerend naar de vrouwen bedoeld
6 -2
AFCA***
Kozakken Boys A3 ook.
10 -2
Ajaxxxisdebeste
Dachten ze nu echt het te kunnen winnen.
3 0
komopajax777
Terechte overwinning voor de USA,maar NL kan met opgeven hoofd trots zijn op de tweede plaats op een WK.Nu verder ontwikkelen om het vrouwenvoetbal op een nog hoger plan te krijgen.
3 -8
Cupmetgroteoren
Verder ontwikkelen = geld spenderen aan luxe hotels en miljoenensalarissen aan vrouwen die nog geen seconde een bal in de ploeg kunnen houden, waardoor de kosten hoger zijn dan de opbrengsten, zoals nu blijkt? Waarom heeft de KNVB zo ontiegelijk veel gemeenschapsgeld uitgegeven om de dames te pleasen? Bij Telstar slapen ze bij trainingskampen ook gewoon in barakken. Er is meer dan 20 miljoen euro door de KNVB uitgegeven, en niemand weet precies waarom en waaraan. Het enige wat we horen is een klagende knvb-bobo van der Zee die meer geld van de FIFA wil, terwijl hij gewoon z'n job moet doen, namelijk zorgen dat er minder wordt uitgegeven dan dat er binnenkomt.
15 -2
AFCA***
exact dit. Waarom vrouwen wel, maar teams als Cambuur, Telstar en VVV niet.
7 0
Spuit11
Nee, je snapt hun punt niet. Als het vrouwen uitkomt, moeten ze hetzelfde of zelfs meer.

Dat dit niet altijd opgaat, kwam ik al tegen op gymles met de coopertest. Wij mannen moesten 12 minuten rennen en de dames 9 minuten. Niemand die erom klaagde.
5 0
FrankBeton
Hahahahahaha
3 0
Cupmetgroteoren
Ik lees net dat Miedema's salaris deels door de belastingbetaler wordt opgehoest vanuit de gemeentelijke pot. Krankzinnig.
11 -2
Spuit11
Ik had een barbecue bij vrienden. Een mooie picanha daar neergelegd op hun nieuwe barbecue.

Low and slow gegaard tot kern 40. Kern was 47 graden na affikken. 20 minuten laten rusten. Super mooi rosé van binnen. Potje bier gedronken.

Kom thuis. Kom erachter dat ik WK vrouwen finale heb gemist. Echt de balen gehad.
Niet om het gemis van die flutwedstrijd, maar het commentaar van AS-forum erbij!

Dat was voor mij het enige leuke van dit flut-wk.
10 -4
OdjePils
Potver dat vlees klinkt echt goed, en precies zoals het hoort. Hulde!!!
3 0
Spuit11
Dank u dank u!

Ik had hem jammer genoeg moeten delen :(
0 0
geDaante
Happiness is only real when shared.
1 0
Spuit11
Mwa... niet met alles. Niet met je vrouw, niet met je geld en ook niet met goud van de barbecue :p
0 0
Redrum
Daar waar het afgelopen week zeer vermakelijk was hier, was het nu weer een ouderwets drama. De moraalridders, feministen en andere beroepszeikerds hebben alle lol weer uit dit topic gezogen.
4 -2
Spuit11
Jammer hoor. Dus de vorige was een stukkie beter. Jammer, maar blij te horen dat ik niet teveel heb gemist dan
0 0
Ajax_33
Als je wilt lachen, zoek dan Anne Fleur Dekker op twitter.
Dit WK heeft zoveel van dit soort mensen naar boven gebracht, niet normaal
5 -1
AFCA1996
Haha wat is dat voor 'n gekkie
3 -1
mgtow
Dat mokkel dat allemaal extreem linkse praatjes had maar toch ging met een of andere rechtse bal en ineens tot inkeer kwam en sorry zei tegen Baudet cum suis?

Oh kijk zegt dat vrouwen beter kunnen voetballen dan mannen en ze heeft een hekel aan Amerika op zo'n achterlijke toon dat allerlei fluim nu doodsbedreigingen hebben geuit. Wat een verrassing. Dat tot inkeer komen heeft niet lang geduurd dan. Wat een clown.
4 -4
rafael32
Je promoot hier zelf een extreem gedachtegoed.
1 -7
mgtow
Ik promoot helemaal niks knul.
4 -2
rafael32
Het goedpraten van doodsbedreigingen omdat iemand een mening uit op een manier die je niet bevalt. Dat valt onder extreem gedachtegoed.
1 -4
mgtow
Misschien moet je maar terug naar school. Ik heb het over fluim dat doodsbedreigingen hebben geuit en dat dat niet verassend is. Daarmee praat ik niks goed.
0 0
rafael32
Je legt een medeverantwoordelijkheid bij de bedreigde voor het uiten van een mening. Lees maar terug.
0 0
JohnnyD
Ooit in mijn jeugd tegen Nl dameselftal gevoetbald in Zeist. Werd 12-0 of zo.
9 -1
komopajax777
Dat was in een andere tijd toen het vrouwenvoetbal nog in de wieg lag.Nu winnen meidenteams bij de jeugd vaak van de jongens!
0 -5
talent020
Dames verliezen nog steeds van de jongens hoor, Australisch elftal en ook de VS in een vriendschappelijk potje, en onlangs ook de Ajax dames jeugdploeg tegen het team van mijn broertje, het zit zeker in de lift, maar mannen zullen ze nog niet gauw verslaan
0 0
AFCA***
Koekoek. Het Australische elftal verloor met 7-0 van een U15 amateur team. Ook het Nederlands elftal verliest standaard van jeugdteams.
7 0
GC
Voor de vrouwen neem ik aan?
2 -4
blava
het was niks, het is niks en het zal nooit wat worden.
3 -4
komopajax777
Je kunt je zelf beter blabla noemen.De dames zijn Europees kampioen en zijn tweede van de wereld geworden in een sport die in NL nog zwaar in de groeifase zit.Amerika en andere landen hebben een voorsprong van jaren.NL is op de goede weg.Investeren en ontwikkelen dus.
4 -3
AFCA***
Waarom investeren in iets wat nooit geld gaat opleveren ? Ik hoop toch niet dat jij een ondernemer bent..
4 -1
Minsc
Hoe was Carel Eiting? Ook niks zeker?
0 -7
DrD3k
huh....whaaaat???
0 -1
Cupmetgroteoren
"In navolging van spelersvakbond FIFPro beklaagde ook Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal bij de KNVB, zich onlangs al over het grote gat tussen de verdiensten bij de mannen en de vrouwen.

Van der Zee liet weten dat de KNVB sowieso verlies draait tijdens het WK, ongeacht het eindresultaat."

Man man man. Dus er is gewoon meer geld uitgegeven dan dat er binnenkomt door de KNVB, puur omdat Miedema en consorten evenveel willen verdienen als de mannen, maar er staan niet dezelfde inkomsten tegenover. De KNVB gooit clubs terug naar de eerste divisie als ze geen sluitende begroting hebben, maar nu geven ze bakken geld teveel uit, en niemand weet precies waarom en waar dat geld allemaal naartoe gaat.
14 -1
mgtow
Wordt alleen maar erger. Nu gaan natuurlijk alle financiële geldsluizen vol open. KNVB pompt er een lading geld in, minister van emancipatie ( ja die hebben we!) doet er een zittend plasje overheen en de welbekende bedrijven pompen er ettelijke miljoenen in.

Verlies zal er echter altijd worden gemaakt omdat mensen het beste van het beste willen zien en dat is gewoon ouderwets mannenvoetbal. Nu de dromers en zwetsers en zij met politieke belangen nog laten inzien wat voor een onzin dit is.
10 -1
Rick65
Moet maar eerst afwachten of er daadwerkelijk geld in wordt gepompt. Als de damescompetitie weer begint dan zitten er maar amper 200 man op de tribune. Dus voor sponsors is alleen het Nederlands damesteam interessant.
0 0
AFCA***
Er wordt wel gemeenschapsgeld vanuit de politiek ingepompt om maar politiek correct te blijven.
2 0
AFCA***
Welkom in Nederland waarbij iedereen gelijk getrokken moet worden at all cost. Als een ondernemer zijn bedrijf zou leiden zoals de politiek Nederland leidt dan was zijn bedrijf binnen een maand failliet en verklaarde iedereen hem voor gek. De volgende stap wordt het transgender voetbal en die willen ook weer even veel verdienen. Daarna de uitgeprocedeerde vluchtelingen..
9 -1
Ajax34
Zou de NL dames hebben verloren van amerikaanse ladyboys?
0 0
Cupmetgroteoren
Barbera Barend zit in de vrouwencommissie van de KNVB en we weten allemaal hoe ze discussieert. Veel gedreig en met hoge toon het woord voeren en altijd denken dat ze gelijk heeft, net als haar vader. Dit financiële verlies is volledig op haar conto toe te schrijven, samen met enkele zwakke zieltjes bij de KNVB die bang zijn dat ze als vrouwonvriendelijk worden bestempeld en zwichten onder de druk.
7 0
AFCA***
Zolang linkse politieke partijen en linkse media overvloed hebben in Nederland zal dit alleen maar erger worden en door beleid op deze manier te voeren is Nederland binnen 100 jaar een derde wereldland. Leg dat maar eens uit aan je (klein)kinderen.
6 0
Ajaxvooraltijd
Mamanman ik kijk nog liever naar een wedstrijd van die lampen. Ben blij dat deze hype weer voorbij is. Het vrouwenvoetbal is gewoon nog niet professioneel genoeg. Zie nog genoeg vrouwen met behoorlijk wat kilo's teveel voetballen op hun hoogste niveau. Deed gewoon pijn aan de ogen.
5 -5
Frank1978
Liever die lampen?! Niet overdrijven hè? ;-)
4 0
Ajaxvooraltijd
Haha oké fair enough.
2 0
Ron75
Ik heb genoten van dit WK. Het vrouwenvoetbal opzich is niet om aan te gluren (slechte techniek, heel veel korte passes die niet aankomen, lange passes komen vaak niet eens in de buurt, enz.)
Het niveau zal vergelijkbaar zijn met de wat betere amateurs in Nederland......... Maar het staat natuurlijk nog in kinderschoenen en de sfeer van zo'n toernooi vergoed een hoop.
3 -4
31xAjax
Een willekeurige 5e klasser wint van de Oranje dames....
5 -1
AjaxDaniel
De wat betere amateurs zijn de derde en tweede divisie en daar wordt echt wel beter voetbal gespeeld hoor.
2 0
megaonion
Niet om het vrouwen voetbal af te branden maar... de wat betere amateurs spelen echt 3x sneller en staan tactisch een behoorlijk stuk beter. Dit is wel echt slecht wat we hebben gezien.
5 -1
DeBaarsjes
nu lopen ze te zeiken over die penalty, maar tegen Japan dan?
3 0
Cupmetgroteoren
Ik lees net dat Foppe de haan deze keer niet mee was. Dat verklaart het totale tactiekloze spel.
3 0
Marcao
Wiegman lijkt me de hoofdschuldige van dit debacle. Het hele toernooi geen fatsoenlijke aanval gezien. Alles op de verdediging en een (slechte) lange peer naar voren. Miedema (beste aanvaller van Oranje) heeft geen bruikbare bal gekregen. Waar hebben ze dan wél op getraind?
9 -1
TontoKarnaggel
Wiegman is de vrouwelijke van marwijk
1 0
stefanwillem
Dit dus. Maar blijkbaar mag je dat niet hardop zeggen zonder gefileerd te worden.
5 -2
EWJM
Er wordt helemaal niet 'gefileerd' om dit soort kritiek, er wordt alleen nuances of tegenovergestelde meningen gegeven door sommige mensen die het er niet mee eens zijn.
Al dat gejank tegenwoordig van 'je mag dit en dat niet meer zeggen' zodra er ook maar een beetje tegengas of weerwoord komt...
0 0
mgtow
Schijt aan hebben.
1 0
mgtow
Nul dynamiek, nul aanspeelmogelijkheden, verschrikkelijk zwakke verdediging, zwakzinnig gehol naar voren met de bal aan de voet. Had enorm het idee dat ik naar het vrouwenteam van PSV zat te kijken.
4 0
Ajax#1900
Eens. Wordt in de media ook totaal niet benoemd. Leek helemaal nergens op en ook 0 progressie. Ook bijzonder dat Martens iedere wedstrijd onzichtbaar was. Je zou er toch alles aan doen om haar ik jaar kracht te laten spelen (door te voetballen ipv die blinde peren naar voren)
2 0
Cupmetgroteoren
Foppe de Haan was niet mee.
2 0
ARUCAMBA
Kansloos, de keeper van de US heeft een keer reddend op moeten treden
4 0
alvin01
Had iemand iets anders verwacht dan, 1 schot op doel van Beerestijn, tja...
2 0
DeBaarsjes
maar ze hadden goed tegenstand geboden.............
1 -2
AjaxCitizen
De strekking dat Martens tot de wereldtop behoort, kan ook weer de ijskast in. Speelde echt een matig toernooi en in de finale heeft ze helemaal niets laten zien.
5 -1
ARUCAMBA
Miedema hoort daar ook bij
0 0
megaonion
Voor vrouwen is dat de wereldtop hoe ongelofelijk dat ook is.
1 -2
mgtow
Wereldflop
3 -1
Onpartijdig
Ik dacht dat de misser van Robben tegen Spanje een piijlijk moment was, maar met terugwerkende kracht stelde ik me toendertijd aan. Dit is echte pijn, een tragedie
8 -3
Nummer16
Hahaha
2 0
ETM
VS een maatje te groot. Strijdplan was goed, hadden wel de uitblinkende keepster nodig, maar toch. Jammer van de strafschop, ik vond het er geen. Maar daarna verloren de dames wel hun composure, gingen overhaast op de aanval spelen en dankzij het sterke verdedigen van Vd Gragt bleef de nederlaag nog klein.
Eurpees kampioen, finale WK, hebben ze mooi geflikt.
11 0
stefanwillem
Strijdplan? Ballen blind wegrossen?
3 -2
ETM
In de praktijk vaak wel. Maar Oranje speelde op de counter, en in fases met collectieve pressie. Heath werd vrij gelaten want Oranje wilde VS op links ontvangen. Dat ging goed, al had onze improvisatie-back t wel zwaar.
VS heeft gewoon beduidend meer kwaliteit over het gehele elftal. Van Oranje komen er hooguit 3 in aanmerking die zich kunnen meten. Iig onze keepster!
0 0
Schwalbino
Dat je kracht is moet je dat doen. Dat is dus een strijdplan.
2 0
Nick
Mannetje paars haar zal wel volop aandacht gaan krijgen.
6 -2
MrPink
bah
0 -2
AFCA1996
Eindelijk van dat kut nummer van Jan Smit af. Net zo irritant als de reclame met René Froger destijds.
10 -4
Frank1978
Het ergste is nog dat die kwibus van een Smit nog hordes fans heeft ook.
3 0
AjaxCitizen
Waarom moet de camera telkens gericht worden op dat schijtwijf? Laat dan alleen Alex Morgan zien.
17 -3
Schwalbino
Hoezo schijtwijf? Omdat ze een middelvinger tegen trump opsteekt? Dan is ze een held.
4 -4
31xAjax
En omdat ze zo lelijk is als de nacht....
2 -1
Cupmetgroteoren
Jan Smit vind ik de grootste lul van alle BN'ers ter wereld. Wat een verschrikkelijk naar talentloos mannetje is dat.
9 -4
3*stars*3
USA dames waren sterker, sneller, slimmer, gewoon veel verder in alles
Absolute wereldtop onder de vrouwen en NL mag niet klagen over die pingel.
Tegen Japan kregen ze een cadeau, terwijl ze scheel werden getikt.
Miedema is een momentenvoetballer, Martens pijntjes? Maar die vd Sanden....
Alle drie ook erg gehyped door NL media.
7 -1
AjaxDaniel
Heel dit toernooi is gehyped
6 -1
mgtow
Gaan we nu ook eredivisie vrouwen uitzenden? Wat zeg je? Geen animo. Wat verassend.
4 -3
3*stars*3
Ahaha maar je weet toch hoe het gaat in NL?
Dit was een momentopname en veel successupporters die er achteraan lopen.
Als er Nederlandse top darters opstaan, proppen ze ons vol met darts.
Met die gluiperige Verstappen en F1 idem.
Als er een Nederlandse speler doorbreekt in de NFL, zullen ze dat American football ook door ons strot douwen.
5 0
Babayaka
Oepa ik ga naar hockenheim en was vorige week in de ziggodome maar voor mijn verdediging, ik kijk al sinds Aytton Senna reed en helaas stierf..


O nfl volg ik toevallig ook, sinds montana en steve young. Mooie taktische sport hoor.
Maar ja .

D
0 0
Ajax#1900
Deze hype is nog een stuk erger omdat er ook allerlei politieke onzin aan wordt gekoppeld.
5 -1
mgtow
Helemaal waar. Het ligt er zo dik op...
4 0
Babayaka
Wel er is vast nog wel ergens een gaatje voor.
2 0
edalm
Volgens mij volgend jaar te volgen bij Fox
3 0
Babayaka
En dan ook 10tje boven op het abonnemt

:)
2 0
AjaxDaniel
Gaan we de eredivisie vrouwen verassen?
1 0
mgtow
Nou dat doen ze zelf al. Allemaal strompelend brandhout wat daar iets doet wat op voetbal moet lijken. Ergens op een bijveldje. Valt geen politiek gewin uit te halen dus daar gaat nauwelijks poen heen.
1 0
AFCA***
Haha. 100% gelijk. Kermis klootjesvolk wat naar Frankrijk afreist.
3 -2
DeBaarsjes
is totaal anders wat er bij Ajax vrouwen komt kijken in de competitie of bij bekerfinales in het stadion
0 0
AFCA***
Ja minder inderdaad. Daarom komt er ook bijna niemand bij competitiewedstrijden van vrouwen kijken en zend Fox het niet eens meer live uit. Dit zijn het soort mensen welke op elke sensatie afkomen om maar te kunnen vertellen dat ze er bij waren.
3 0
DeBaarsjes
inderdaad al die boeren op klompen, provincievolk wat daar op af komt. Oranje klompen op hun hoofd, verdwaalde wortelkoppen
0 0
AFCA***
Ze komen overal weg. Het zijn de toppers types gemixt met linkse gekkies die vinden dat vrouwen altijd achtergesteld zijn en strijden voor gelijke rechten. Behalve als het gaat om de eigen broek ophouden. Dan gaan alle idealen overboord.
4 0
Babayaka
Zo zo willem heeft wel gescoord met 2 blondjes.
1 -1
AjaxCitizen
Kutmuziek van Jan Smit wordt ook nog even afgespeeld.
6 0
Babayaka
Wel beter dan de hazes broer en zus.
0 0
Mocrodammerr
finale verloren en dan jantje shit door de speakers HAHAHAHAHAHAHA
12 0
AjaxCitizen
Hahaha
Maakt het verlies voor de dames alleen maar erger.
:')
3 0
Mocrodammerr
ja jonge echt zo dom
3 0
Dexy
Geeft Van de Donk soms stiekem steekpenningen aan Wiegman? Anders kun je je toch niet voorstellen dat die steeds opgesteld wordt.

Man man man, wat was die hemeltergend slecht... Dani de Wit is er een technisch wonder bij vergeleken.
5 -4
AjaxCitizen
Oeh la la. Die latina scheidsrechters.
1 -1
DeBaarsjes
Jan Smit pakt zijn fame hoor
1 0
AFCA.
Ik heb zojuist de afstandsbediening door de tv gegooid toen dat paarse trutje de gouden bal EN de gouden schoen kreeg.
4 -1
AjaxDaniel
Is zonde man, lekker laten gaan man.
2 0
MrPink
2 prijzen voor die kut ook nog
5 -2
Petterson1964
Benieuwd of ze die prijzen gaat weggeven, ze is immers zo'n antifa communist.
4 -1
AjaxCitizen
Ulgh. Wint die paarse kut ook nog eens de prijs voor beste speelster.
4 -3
Nummer16
Genant momentje net
2 0
MrPink
paarse kut
9 -2
Nijmegenaar
Ach, VS terechte winnaar natuurlijk, maar was ook eens leuk geweest als we eens een finale hadden gewonnen toch?
5 0
Cupmetgroteoren
Van hooidonk, wat ben je toch een gluiperd. Omdat je door de KNVB wordt gesubsidieerd voor promotie van het vrouwenvoetbal durf je NIKS kritisch te zeggen. Het was totale bagger, zeg dat dan ook.
12 -3
Ozymandias
Man, jij maakt je wel erg veel zorgen om dat kleine beetje geld wat in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal wordt gestoken.
2 -5
stefanwillem
Sorry hoor maar als er miljoenen worden ingepompt en je krijgt dit er voor terug is elke euro teveel. Tactisch en technisch is het echt lachwekkend en vooral de media die altijd kritisch is (vooral op Ajax) doet mee met dat schijnheilige gelul hoe goed het wel niet is. Het is echt zielig.
4 -1
Knalpot
Ze hebben net even 2,3 M binnengeharkt voor de KNVB, kan me zomaar indenken dat die vrouwen een betere balans hebben dan decennialang mannenvoetbal. Kom dan ook niet met van die kulargumentjes als je er geen reet van snapt.
0 0
AFCA***
Jij bent duidelijk degene die er geen reet van snapt. De knvb heeft zelf al toegegeven dat ze ongeacht het eindresultaat verlies draaien op dit toernooi. Je kunt die 2,3 miljoen er dus mooi bij halen, maar benoem dan ook de kosten. Ezel.
0 0
Ozymandias
Waarom is elke euro teveel? Als dit de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal stimuleert is dat toch goed? Waarom zouden we niet proberen om het maximale uit het vrouwenvoetbal te halen?
2 -2
stefanwillem
Dat wordt al zo’n 10 jaar geprobeerd. En het niveau is er 0,0 op vooruit gegaan, maar dat schijnt niemand hard op te durven zeggen in Nederland. Maar het is altijd leuk om Jan Smit te horen als je net de finale hebt verloren. Hoe amateuristisch wil je het hebben.
2 -1
mgtow
De dames moeten zelf geld opbrengen. Hebben de mannen ook gedaan. Werken voor je poen en fame.
0 0
Cupmetgroteoren
Er is al buitenproportioneel subsidiegeld in gesmeten van belastingbetalers en contributies van de amateurs en jij wilt er nog meer geld in smijten? Ga je het zelf betalen dan?
3 -1
Knalpot
Buitenproportioneel doe niet zo zielig man meisjesvoetbal is de snelst groeiende sport van ons land logisch dan toch ook dat daar veel geld naartoe gaat. Heb je zelf een dochter? Waarschijnlijk niet dus.... beetje mekkeren over belastingcenten hoe triest kan je zijn. Al die belastingcenten die decennialang in de ontwikkeling van het mannenvoetbal zijn gepompt was nooit een probleem natuurlijk.
0 -1
Cupmetgroteoren
Ben jij Barbera Barend ofzo?
0 0
AFCA***
Er is nooit meer geld gepompt in mannenvoetbal dan het opleverde. Daarom werkten Cruijf, Swart etc. er ook gewoon naast. Keep your facts straight.
0 0
Ozymandias
Ik betaal er als belastingbetaler aan mee en ik vind het geen probleem dat een heel klein deel van mijn belastinggeld daar aan wordt besteed.
2 -4
mgtow
Je ziet de boom wel maar het woud niet.
1 -1
MrPink
zo doet iedereen op tv als het om vrouwenvoetbal gaat. je mag niks zeggen.
4 -3
Petterson1964
Vanavond zit Derksen bij het showtje van Genee en Helene Hendriks.

Die zal wel even tekeer gaan.
2 -1
stefanwillem
Alles voor de poen
3 -3
AjaxDaniel
Haha het uitfluiten van die bobo's is wel mooi.
2 0
AFCA***
Die Bob's zorgen ervoor dat dit bestaat. Het hele toernooi draait verlies.
5 -1
mgtow
Zit allemaal politieke inmenging achter. Klauwen vol belastinggeld gaat hierheen om de helft van Nederland te paaien.
2 -1
AFCA***
Te idioot voor woorden. Het volgende is dat het transgender voetbal achtergesteld wordt en dat we dat ook live op nationale televisie uitzenden. Alles om ervoor te zorgen dat er niemand wordt gekwetst.
3 -1
DeBaarsjes
Heb je die kale weer
1 0
Babayaka
Nu die gozert met de pipo schminck
1 -1
Schip
Geweldig gevochten. Heb de eerste wedstrijden lekker geskipt, maar daarna was het een mooie vibe bij de dames. Vol in geloofd, keihard gewerkt, pure topsport. Die vd Gragt was een beest achterin. VS gewoon terecht kampioen.

Ik lees nu dat gegal van hieronder: hilarisch. Topzondag geweest met de Tour en deze finale.
4 0
AFCA1211
Jackie krijgt van mij wel een troostberichtje via
Insta
4 -1
Nummer16
Terecht
3 0
Toon meer reacties