Dest: 'Doelstelling is sowieso debuut maken'

NielsOpdam, 06-07-2019 om 20:10, 3610 views, Ajax TV |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Sergiño Dest wil komend seizoen zijn debuut maken in het eerste elftal van Ajax. Dat vertelt de rechtsback in gesprek met Ajax TV. Ook gaat Dest in op de huidige voorbereiding van de Amsterdammers en zijn eigen prestaties tot nu toe. 

'Mijn doelstelling is sowieso mijn debuut maken', opent Dest. 'En als het kan en ik het goed doe, probeer ik wat meer wedstrijden mee te pakken in het eerste.' De Ajacied vindt de huidige voorbereiding 'tot nu toe wel goed gaan'. 'Ik probeer dit seizoen echt mijn seizoen te maken. Ik probeer geen grappen meer te maken, echt heel serieus te zijn en de laatste stap te zetten. Dat is heel belangrijk voor mij, want dit is echt de leeftijd waarop je het moet doen. Als je het nu niet doet, komt die kans misschien nooit meer.'

Dest weet nog niet hoe de rest van zijn voorbereiding eruit ziet. 'Het eerste gaat naar Oostenrijk. Ik heb geen verwachting, ik kan niet zeggen dat ik mee ga. Ik doe gewoon mijn best. Het maakt niet uit waar ik speel. Of ik mee train met het eerste of Jong Ajax. Ik wil gewoon het uiterste uit mezelf halen, daarmee kan dit mijn seizoen gaan worden, als ik dat vasthoud.'

Wel vindt de jeugdinternational van de Verenigde Staten deze voorbereiding 'een hele mooie ervaring'. 'Want je speelt met ervaren spelers, mensen die in de Champions League hebben gespeeld, daar kijk je wel een beetje tegenop. Uiteindelijk denk je ook bij jezelf: "Jij hebt ook kwaliteiten, die moet je ook naar voren brengen. Je hoeft niet bang te zijn voor anderen." Ik vind het een mooie ervaring en ik hoop dat ik meer van dit soort dingen kan meemaken.'

Denk jij dat Vivianne Miedema scoort en de Leeuwinnen winnen van de VS? Zet in en krijg 10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suarez16_
Zou niet eens verrast zijn als hij basisspeler wordt en Mazraoui door gaat naar het middenveld. Mazraoui-Van de Beek-Marin is misschien wel ons beste middenveld.
1 0
Jelephi
Eens. Mazraoui rechtsback is aanvallend een verademing maar defensief is hij niet beter dan Van Rhijn/Van der Wiel. Op het middenveld kan hij veel meer zijn creativiteit kwijt. Dan moet hij wel op 8 staan. Juist de positie waar van de Beek weer het beste rendeert..
0 0
Meerkoet
Heeft zich samen met nog enkele spelers positief laten zien in de voorbereiding.
Dest gaat dit jaar zeker zijn debuut maken.
1 0
ETM
Dest is heel explosief en heeft de bal onder controle, ook als hij vol aanzet. Ook toont hij intelligentie in zn aanvalspel, het is bepaald geen kip zonder kop. In de laatste fase heeft hij overzicht.
Verdedigend zie ik hem positioneel fouten maken, en hij wil te veel compenseren met snelheid. Dat gaat over doseren; hij is ook vaak uit positie omdat hij aanvallend denkt. Vind t een zeer boeiend talent.

Een tijd terug stond er een uitgebreid stuk over Dest op AS. Dat hij eerder ook geremd werd door zn 'wispelturige' gedrag? Dat hij t nu mentaal beter op de rit heeft?
En nu komt hij dus letterlijk en figuurlijk als een komeet op Ajax1 afgestormd ;)
2 0
trodat4030
Hij is inderdaad van een opgeschoten puber een serieuze adolescent geworden. Rustiger in zn hoofd en zuiniger met zn mond. Heel normaal in deze fase van zn leven. Beetje vergelijkbaar met Lang, die lijkt die mentale stap nu ook te zetten, volwassener aan het worden. En je ziet het ook terug in hun spel, want ze zijn minder eigenwijs, zodoende beter coachbaar en zo kunnen ze weer groeien in hun spel. Prima ontwikkeling bij deze jongens en zo op het oog op het juiste moment in hun carriere.
2 0
Timotjo
Heerlijke rechtsback. Dit seizoen meer minuten laten maken en Kristensen bij een goed bod verkopen.
2 0
Rood Gevaar
Dit is gewoon onze toekomstige rechtsback voor de aankomende 3 a 4 jaar
0 0
1738
Hoop dat ie het gaat redden
0 0
BK020
Ben wel onder de indruk van deze jongen. Ik zie veel passie als ik hem zie spelen
2 0
AjaxBaggio
Dacht eerst dat deze jongen volledig Amerikaans was. Maar hij is dus gewoon geboren in Almere. Weet iemand waarom hij nog nooit in Oranje heeft gespeeld ?
1 0
trodat4030
Werd simpelweg niet uitgenodigd door de knvb. Wel door de Amerikaanse bond en sindsdien is hij jeugd-international voor USA. Heeft daar nu inmiddels al een aantal elftallen doorlopen en men is daar heel enthousiast over hem. Voor hij een contract kreeg bij Ajax kon hij ook naar meerdere Amerikaanse clubs die hem graag hadden binnengehaald. Staat er echt goed op in de USA en ik verwacht ook niet dat hij nog terug zal switchen naar Oranje, gewoon omdat hij zich daar heel prettig voelt en 1 van de betere spelers is van een sterke jeugd-lichting. Beetje zoals Mazraoui, kwam ook niet echt in beeld bij de KNVB, Marokko nodigde hem wel uit voor, ik dacht, o17 en de rest van het verhaal is bekend. Ik denk dat het Dest ook zo zal vergaan. Zie het als een soort terugbetalen voor het vertrouwen dat men in hen had op jongere leeftijd.
1 0
GC
Volgens mij is hij half Amerikaans, zn vader. hij is geboren in Nederland. Kon dus ook uit komen voor Nederland.
1 0
Ansjo
Nog steeds toch? Volgens mij heeft hij nog geen interland gespeeld voor het nationale team en alleen de jeugd.
1 0