De Jong zou De Ligt 'heel graag' bij Barça zien

BVeenstra, 06-07-2019 om 09:10, 11771 views, Evening Standard |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Als het aan Frenkie de Jong ligt, speelt Matthijs de Ligt komend seizoen eveneens voor FC Barcelona. De middenvelder werd vrijdag officieel gepresenteerd in Camp Nou en tijdens de daaropvolgende persconferentie kreeg hij vragen over de aanvoerder van Ajax.

'Ik had al verwacht dat je me zou vragen over De Ligt', lacht De Jong, geciteerd door Evening Standard. 'Ik zou erg blij zijn om hem hier te zien, maar het is niet mijn keuze. Hij (De Ligt, red.) moet zelf beslissen, samen met zijn familie, wat het beste voor hem is.'

De Ligt wordt al maanden gelinkt aan clubs als FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United en Juventus. Laatstgenoemde club lijkt nu de favoriet, al liggen Ajax en Juventus qua transfersom nog ver uit elkaar. Om die reden wordt in de Spaanse pers volop geschreven dat Barça terug zou zijn in de race om De Ligt. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Die Raiola is intussen ook druk bezig om zijn "grootverdiener" Pogba vanuit Man. United te transfereren naar een andere club. Geruchten gingen destijds dat Raiola aan de transfer van Pogba naar Man. United zelf al €25 miljoen verdiende...! Blijf het onbegrijpelijk vinden dat dit akelige ventje de zaakwaarnemer is van de Ligt!
0 0
Rdk1983
25 m? Voor wat? Wat doet zo’n zaakwaarnemer nou eigenlijk? Iedereen met Google kan op zich een contract opstellen of in de weg liggen bij onderhandelingen. Een notaris weet ongetwijfeld net zo veel. Heb grote vraagtekens bij deze vergoedingen.
0 0
Jari83
Dan heeft hij zijn zaken goed voor elkaar.
0 0
TheRiviera
Het zijn geen geruchten vriend. De totale hoeveelheid die Raiola kreeg bij de transfer van Pogba naar Juve lag op 49 miljoen. Hiervan belande 27 miljoen direct in zijn zak en nog eens 19,5 miljoen verspreid over 5 termijnen gedurende looptijd van Pogba's contract.
0 0
Bonno1978
Zag Matthijs vanmorgen nog in z’n eentje door Abcoude joggen. Aan alles voel je dat hij een speelbal van Raiola is geworden, wat heel triest is. Als je ziet hoe soepel het ging met de transfer van Frenkie. Die zaakwaarnemer is ondergeschikt aan de speler in plaats van andersom. Maar goed, dit kon hij weten...:
1 0
Middenweg401
Wat weet je nou werkelijk van de onderhandelingen?
0 0
Bonno1978
Dat het erg lang duurt..
0 0
Middenweg401
Dat is niet echt een schokkende stelling.
0 0
geronimo
De Ligt moet van Raiola naar Juventus want daar kan Mino het meest cashen , het is doodzonde
1 0
SnifferClarke
Frenkie, zou je het leuk vinden als de Ligt Naar Barca komt?
1. Nee (een leugen)
2. Geen commentaar (tja)
3. Dat lijkt me leuk, maar dat is aan hem (nietszeggend, maar wel de waarheid)

Welk antwoord is het beste?
1 0
Middenweg401
Inderdaad. Rare reacties hier.
0 0
AgeM
Ongekend ! Die frenkie is weg en het gehype hier gaat gewoon door hier , jullie weten er gewoon niks van ook niet over de Ligt , dat is waarschijnlijk al lang beklonken .
Kom eens met wat nieuws , of wachten jullie eerst op publicatie van VI ?
Ondertussen is er ondanks het gekraai over miljoenen nog bijna niemand weg .
Tjonge jonge wat een gelul op AS , jammer het was altijd best informatief.
1 -3
Remark
Hé Age, da's lang geleden! Ergens rond Ajax-Real ben je afgehaakt want tja, het ontkennen van Frenkie's kwaliteiten was natuurlijk niet langer vol te houden. En nou ís ie eindelijk weg, gaat die hype gewoon door.... en ondertussen zakt de carrière van je grote held Hakim steeds verder in de stront, met als dieptepunt die zaadpot tegen Benin. Wat is het leven toch zwaar... Maar fijn dat je terug bent, AS kan wel wat humor gebruiken.
2 -1
AgeM
Beeldvorming , dat is het enige wat U drijft , geen voetbalinhoudelijke kennis dus over u hoeft niemand zich zorgen te maken . er is al een enorme groep van voetbalkenners onstaan die twijfels hebben over het slagen "toptalent " de Jong waaronder hijzelf (zie interview dagblad Trouw ) daarentegen zijn eigenlijk alle voetbalkenners overtuigd van de allesbepalende invloed van Ziyech in het succes van Ajax . behalve u , maar dat heeft met uw beeldvorming te maken .
Ajax had Odegaard moeten inlijven , misschien veel geld , maar op zijn leeftijd al vele malen beter en bepalende als de Jong . Enorm gemiste kans .
Het is Ziyech geweest die het succes van Ajax heeft bepaald , en niet de Jong , dat was slechts een passant , die nog steeds ten onrechte veel aandacht krijgt , maar wel begrijpelijk , het is een marketingproduct , wat veel geld gekost heeft , dat vraagt om nazorg.
0 0
Remark
Waarom pleit je voor een vervanger van Frenkie als hij echt zo'n overschatte voetballer is? En Ajax heeft de succesbepalende Ziyech toch al in huis? Wel een beetje nadenken Age, je ondergraaft je eigen stelling. Maar toegegeven, je hebt wel lef om het na die ontstellende afgang tegen Benin nog voor je held op te nemen.
0 0
mallerd
Beetje normaal doen wat betreft Ziyech aub. Ziyech is nu al een kalenderjaar aan het voetballen, dan is het niet heel gek dat het nu wat minder gaat. Ik heb Ziyech passes zien versturen waar Frenkie alleen maar van kan dromen en ik heb Frenkie dingen zien doen die Ziyech nooit gaan lukken. Twee totaal verschillende spelers elk geniaal op hun eigen manier.
0 -1
Remark
Dat kalenderjaar gaat voor vrijwel alle voetballers op en bovendien is het niet de eerste keer dat Ziyech het laat afweten op het moment supreme. Ik zal de laatste zijn die Hakims kwaliteiten in twijfel trekt, maar je zult toch moeilijk kunnen ontkennen dat, mede door zijn dwarse gedrag, zijn carrière een aaneenschakeling is van verkeerde keuzes en het niet thuis geven als het erop aankwam. Niet alleen als voetballer verschillen hij en Frenkie als dag en nacht, ook als persoon. Ziyech nors en verongelijkt (niet de pers te woord willen staan na Marokko - Benin bijvoorbeeld), Frenkie vrolijk, zelfkritisch en open (altijd bereid tot een praatje met de pers, ook na een pijnlijke nederlaag, waarbij hij de eerste is om het boetekleed aan te trekken). En wat die passes van Hakim betreft: ze kunnen inderdaad van een ongekende schoonheid zijn, maar even vaak belanden ze bij de Burger King aan de Arena Boulevard.
0 0
AgeM
Voetbalminnend Nederland en kenners zullen erg blij zijn met uw beeldvorming t.o.v.Ziyech.
0 0
Nicoonzeredder
Oke
0 0
ditisdebeslissing
Koop dan! 120 miljoen.
0 0
GrandMasterFlex
De Ligt gaat gewoon naar Barcelona
0 0
GvanderK
Ik zou De Ligt 'heel graag' nog een jaar bij Ajax zien
1 0
Schip
Volgend jaar zou ik zeggen. Kan De Ligt nog een jaar furore maken bij Ajax. En dat gaat bij een 'underdog' team makkelijker dan bij Barca. Of Ajax moet instemmen met een lagere vergoeding, maar De Ligt op huurbasis nog een jaar houden.
1 0
Babayaka
Als je zo graag met de ligt wil spelen had jr niet al na 1 seizoen je biezen moeten pakken.
3 -4
Nick
Hmm, Januari 2016-juni 2019
Nee, niet echt 1 seizoen.

Ga maar bij Keizer en Ten Hag huilen die Frenkie nog net niet naast Onana wisten te zetten. Het scheelde niet veel.
2 -1
ajax4perez
K weet niet welk spel er gespeeld wordt over de rug van de ligt.
Zal het Raiola zijn of allemaal geruchten uit de media die deze situatie veroorzaken?

Heb altijd al gezegd dat hij ook naar Catalonië gaat. Zal mij benieuwen...
0 0
Joseph
Prima, olie op het vuur. Barca onder druk om meer te betalen aan Ajax.
2 0
TheRiviera
En het grappige is dat het erop lijkt dat Barcelona nooit een issue had met het betalen van het verlangde transfer bedrag. Ze hadden problemen met de enorme commissie die Raiola vraagt en de enorm hoge salaris dat zo te zien geëist word door De Ligt.
0 0
f*ck010
Je zit nu bij Barca, niet andere spelers weglullen hier.
2 -6
Bocarra
Voetballers zijn de grootste egoïsten die er bestaan. Denken alleen maar aan hun eigen succes. Geen enkel respect meer voor Ajax en zijn supporters.
4 -8
Nick
Aah hebben we deze psychopaat weer.

Wat had Frenkie dan moeten zeggen?
"Nee ik wil de Ligt hier niet zien" ?
1 -1
ram
Okay...
1 -1
Middenweg401
Volgens mij gaat iedereen er van uit dat De Ligt weggaat. Het is meer de vraag waar heen. Frenkie beantwoord dat vraagje van een journalist hier. Wat doet hij fout?
3 0