De Jong: 'Opeens werd Barça heel serieus'

BartVeenstra, 06-07-2019 om 08:30, 7494 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het had niet veel gescheeld of Frenkie de Jong had nu niet in het rood-blauw van FC Barcelona, maar in het rood-blauw van Paris Saint-Germain gespeeld. De middenvelder was al persoonlijk akkoord met de Parijse club en De Jong kreeg op een bepaald moment het gevoel dat het nog niet het juiste moment was voor een transfer naar Barça. En toen kwamen de Catalanen pas écht in actie.

'FC Barcelona was altijd geïnteresseerd en die club had eigenlijk altijd wel mijn prioriteit. Maar ik wilde er alleen heen als ze mij lieten zien dat ze me echt wilden en dat ik een belangrijke speler voor ze ben. Op een gegeven moment dacht ik dat het nog niet het moment was', zegt De Jong tegenover De Telegraaf, waarna hij aangeeft dat hij er bijna uit was met andere clubs. 'Paris en City hadden een hartstikke goed plan. Maar opeens werd FC Barcelona wel heel serieus.'

Zijn zaakwaarnemer Ali Dursun legt uit hoe de transfer naar FC Barcelona alsnog tot stand kwam. 'Die bewuste maandag hadden we nog gezegd dat Frenkie niet naar FC Barcelona zou komen. Maar woensdag wilde de president komen. Ik zei dat we maximaal 45 minuten hadden. Na die drie kwartier zijn we ook weggegaan. Maar het vertrouwen dat uit dat gesprek bleek, was super', zegt de spelersmakelaar, waarna De Jong besluit: 'Daarna ben ik vol voor Barça gegaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gronkjaer
Ik word er ongemakkelijk van hoeveel aandacht Frenkie de Jong van Ajax heeft gekregen, geen een andere speler heeft zoveel aandacht gekregen na zijn vertrek. Kan je nagaan als echte Ajacieden als De Ligt of Van de Beek straks vertrekken..
1 0
CocaCooper
Het heeft ook te maken met de PR van Ajax. Frenkie is goed voor het Ajax merk
0 0
Ajax68
Alle GELUK Frenkie, we houden van je, en zit voor altijd in ons hart.
0 0
Dennish
Ajax heeft gewoon een hele mooie som geld gekregen waar Ajax hopelijk ook in de toekomst nog wat aan heeft. Ajax kan geen spelers behouden als ze in het buitenland 5x zoveel per jaar verdienen als in Nederland. Weet nog hoe de meeste na Feyenoord uit zeiden dat we veels te veel geld hebben gekregen. Nu is het te weinig en is Frenkie veels te snel vertrokken uit Amsterdam. Ik gun het Frenkie en Ajax. Tuurlijk had ik hem liever willen zien blijven, maar hij is voor het hoogste bedrag ooit weg gegaan. Ik gun hem een mooie carriere en hoop dat hij ooit nog eens naar Ajax komt.
1 0
Schip
Vindt het wel goed zo met al die Frenkie items. Topseizoen gehad, waanzinnig talent, maar slechts een jaartje alles gegeven in de basis en vertrokken. Dat is wel een verschil met andere grote Ajax spelers. Zou een echte held zijn geweest als hij nog een jaar was gebleven. Een jaar is gewoon te weinig.
3 -3
Babayaka
Persoonlijk rond zijn met een club en dan toch voor een ander kiezen. Zegt veel over de persoon.
0 -1
Ferd
Je kan met meerdere clubs persoonlijk rond zijn. Dan is het aan de verkopende en potentieel kopende clubs maar om er uit te komen.
0 0
AFCA-B93
Tja, moet je dat zo’n jongen kwalijk nemen, die als kind al droomt van spelen bij Barca en met Messi? Als hij bij PSG was gaan spelen was hij veel te duur geworden om nog de stap naar Barca te kunnen maken denk ik
0 0
Babayaka
Hij droomde van arsenal niet van barca.
Althanss dat staat in het stuk waar hij arsenal maar overslaat.
0 0
Ardoe
Wow dan heb je erg selectief gelezen.
0 0
Ferd
Hij droomde van Arsenal en Barca.
0 0