'Frenkie heeft Arsenal maar overgeslagen'

BVeenstra, 06-07-2019 om 08:10, 11626 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Als klein kind had Frenkie de Jong de droom om eerst voor Arsenal uit te komen en daarna voor FC Barcelona. Het is de route die onder meer Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft afgelegd, maar De Jong slaat met zijn transfer naar FC Barcelona de Engelse club over.

De Jong leek lange tijd op weg naar Paris Saint-Germain - had daar al een persoonlijk akkoord voor vijf jaar - maar vertrok uiteindelijk toch naar FC Barcelona. Zijn opa Jan is daar gelukkig mee, zo vertelt hij in De Telegraaf. 'Barça was vanaf zijn tiende de droom van Frenkie. Dat heeft hij als jonge jongen in een interview met de lokale krant bij ons ook uitgesproken. Hij zei: net als Marc Overmars, eerst Arsenal en dan Barcelona. Arsenal heeft hij maar overgeslagen', zegt hij met een knipoog.

Voor De Jong zelf was de keuze voor FC Barcelona uiteindelijk niet heel moeilijk. Hij sprak er ook over met Overmars. 'In de periode dat Barça zich meldde, heb ik veel met hem over de club gesproken. Hij heeft me geadviseerd om voor Barcelona te kiezen, omdat hij er heeft mogen spelen en wonen. Hij heeft er naar eigen zeggen een fantastische tijd gehad', aldus de middenvelder, die zelf onder de indruk raakte van drie spelers op zijn positie. 'Xavi, Iniesta en Busquets vormden in de gouden tijd het middenveld. En daar keek ik veel naar.'

Bij Barça hoopt De Jong - zoals hij eerder aangaf - met nummer 21 te spelen. In De Telegraaf geeft hij nog een reden waarom dat nummer zo bijzonder voor hem is. 'Mijn opa Hans de Jong, de vader van mijn vader, die is overleden, was op de 21e jarig. Het is jammer dat hij hier niet bij kan zijn, want hij was ook een grote voetbal- en Frenkie-fan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Of Arsenal heeft Frenkie maar overgeslagen.
Die club gaat voor echt voetbal en niet voor marketingproducten.
1 -5
Ajaxadept
Uit de reactie spreekt voldoende frustratie om te veronderstellen dat je en weinig of geen verstand van voetbal hebt, geen fan van Ajax bent en tracht met je domme praat onrust op dit forum te stoken. Grow up puber!
3 -1
Raoul14
Je nickname zegt voldoende denk ik, zoek aub een andere club om je flauwekul te spuien.
2 -1
AsensioWillemsen
Arsenal van nu is voor B-talenten of topspelers die voorbij hun prime zijn
1 -1
JesusZoonVanGod
Het Arsenal van Overmars en het Arsenal van nu zijn toch wel compleet andere situaties. Arsenal is natuurlijk een prachtige club, maar ze zijn wel weggezakt in het moeras van de middelmaat. Je ziet dat ze er niet in slagen on structureel een top elftal neer te zetten, terwijl de concurrentie dat wel kan. Vroeger wilde je als topper graag naar Arsenal. Nu wil je naar City of Liverpool.

Liverpool heeft laten zien dat je alleen en enkel en alleen met financiële injecties weer omhoog kan. Arsenal probeert het teveel met gokjes.
0 0