Dijks: 'Club als AC Milan wil gewoon 20 miljoen betalen'

BVeenstra, 04-07-2019 om 07:15, 8459 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor oud-Ajacied Mitchell Dijks komt er binnenkort een misschien wel heel mooie droom uit. De linksback geniet al volop in Italië - waar hij speelt bij Bologna - maar mogelijk komt hij straks uit voor AC Milan. De Italiaanse topclub zou al een bod van twintig miljoen euro op de verdediger hebben gedaan.

'Anderhalf jaar geleden zat ik nog elke week op de tribune in Amsterdam, nu wil een grote club als AC Milan gewoon twintig miljoen voor me betalen', zegt Dijks vol ongeloof tegenover het Algemeen Dagblad. 'Ik weet echt niet wat er momenteel allemaal gebeurt. Met een dikke glimlach ga ik door het leven.'

Na een moeizaam begin onder trainer Filippo Inzaghi begon Dijks zijn draai bij Bologna echt te vinden onder Sinisa Mihajlovic. 'We stonden op dat moment voorlaatste, maar vervolgens gingen we bijna alles winnen. Ook van grote ploegen als Internazionale en Napoli. We eindigden op de tiende plek. Ik kwam zelf ook in een flow terecht, alles lukte en dat voelde geweldig.'

Dijks werd een dragende kracht van het elftal en bovendien werd hij de publiekslieveling van Bologna. Hij werd en wordt 'Il Trattore', de tractor, genoemd. 'Bij elke bal die ik kreeg, gingen de supporters staan en juichen. Dat enthousiasme was zo mooi, ik kon blijven gaan', glundert Dijks, die ook buiten het veld niet meer normaal over straat kan in Bologna. 'Ik kan niet normaal meer boodschappen doen in Bologna, de mensen zijn zo voetbalmaf en behandelen me als een god. Als ik in de stad ben, komen mensen uit de winkels naar me toegerend en taxichauffeurs stoppen om een praatje te maken. Heel apart om mee te maken, ik leef echt mijn droom.'

De oud-Ajacied geeft aan op zijn plek te zijn in Italië. Hij geniet van het land, het eten, de mensen. En bovendien is hij naar eigen zeggen als 'een monnik' gaan leven. 'Ik ga vroeg naar bed, doe alles om mijn lichaam in optimale conditie te houden. Dat moet ook in zo'n sterke competitie. Het spel in de Serie A ligt me, ik kan op de linkerflank heerlijk mijn energie kwijt, zowel aanvallend als verdedigend. En wie weet kan dat komend seizoen wel bij een topclub als AC Milan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
De tractor? Wat moet je daarbij bedenken?
0 0
JanBiesbos
Slaap is als doping dijks....i.p.v. fortnite en FIFA
0 -2
Pierre Heno
20 miljoen voor Dijks.....ik ben bang voor Mitchell dat het hier toch echt om een bedrag in lires gaat.
1 -3
BrandjeXL
Beetie getrouwde vrouwen batsen. Nee onze Mitchell doet het zo gek nog niet.
0 -2
Tscheu
Mooi verhaal dit, het is hem gegund!
2 -1
Ajaxbrl
20M voor Dijks... Dan is 100M voor De Ligt dus echt zo gek nog niet...
2 -1
Amsteraaij
lekkere bijnaam haha
0 -1
SjaakWolfs
Fantastisch. Dijks gun je dit natuurlijk als geen ander.
2 -1
Schip
Eens. Super sympathieke en nuchtere gast, wel met een gezonde portie branie. Het wordt vaak vergeten of belachelijk gemaakt, maar onder De Boer was Dijks vaak de factor die maakte dat er nog dynamiek in dat spel kwam. Had een prima periode, waarin hij maar bleef opstomen en ruimte voor anderen maakte, doordat hij de back naar zich toetrok en een aanvaller dwong mee te lopen. Was toen ook verdedigend solide. Maar bij DIjks is vertrouwen extreem belangrijk. Ruwe bolster, extreem blanke pit. Als een trainer dat niet heeft, verliest hij kleur. Heeft een trainer dat wel, wordt het een soort Jerommeke. Een onwapenende eigenschap.

Maar zou hij niet gewoon gelukkiger zijn bij Bologna? Straks zit je bij het zakelijke en altijd onrustige Milan.
2 -1
Peterv13
helemaal mee eens Schip, lijkt mij ook een geode kerel. Hij is nu een grote man bij Bologna, ik zou het erg sneu vinden als hij bij Milan toch weer op de bank terecht komt. Hij is als voetballer natuurlijk ambitieus, maar hier heeft hij het zo goed naar zijn zin, mss moet je dat niet opgeven voor het altijd onrustige Milan.
0 -1
Afc22
Hahaha wie is "Schip"?
0 -1
Mikey Stormram
Haha mooi man, totaal geen Ajax voetballer en hij was bij ons ook vaak de zwakste schakel maar als je dan bij een andere club die wel bij je past helemaal opbloeit vind ik dat toch mooi om te lezen.
0 -3
Venta
“Ik ga vroeg naar bed, doe alles om mijn lichaam in optimale conditie te houden. Dat moet ook in zo'n sterke competitie.”
Bij Ajax moest je dat ook, maar deed je het niet! Dáárom was je niet goed genoeg voor het eerste.
0 -5
Murtagh
20mil voor dijks dan moet juve minimaal 120m bieden op de ligt
6 0
Caparzo
Prachtig dit man.. :)
0 -1
Aeter
Haha traktor schitterend! Doet me denken aan dat nummer psycho traktor van russkaja.
0 -1
Bjorn
Mooi verhaal, het is 'm gegund. Lekker transfer maken en jezelf financieel onafhankelijk spelen bij AC Milan.
1 -1
MaximilianRosse
Lekker nog een jaartje bij Bologna blijven. Zij hebben jou ook veel gegeven. Milan is echt een gevallen topclub. Het beleid dat ze daar voeren is dramatisch. Als je in een goeie omgeving bent en je speelt veel en bent gelukkig, blijf dan minstens nog een jaartje daar.
0 -1
BillSplate
Waarom zou Milan met zo'n Hoog openingsbod aankomen? Stel dat hij tegenwoordig echt zoveel waard is. Dan begin je toch veel lager? Of mogelijk dat Milan twee spelers gaat halen van Bologna en ze daarom 20 miljoen bieden.
0 -1
Jari_held
Als je nou zo geweldig gewaardeerd wordt daar... je hebt je beste periode uit je carriere en je leeft je droom en wordt als een god behandeld... waarom zou je dan niet gewoon blijven??!! Dat kutvoetbal is helemaal verpest man...
0 -1
Ajacied33
Omdat Milan samen met Juve toch de grootste club van het land is. Elke voetballer wilt toch het hoogst haalbare
1 -1
Ferd
Omdat zijn salaris bij Milan wellicht 3 keer zo hoog wordt?
3 -1
Bky
Milan Is knettergek.
7 -1
Gregoboy
Is je gegund goeie jongen. Hopen dat je de basis daar red
1 -1
Mocrodammerr
Leuke kerel, werkt hard, kan er wel weinig van maar fijn om te lezen dat hij wordt gewaardeerd in Italië. Hopelijk kan hij zn droom blijven verwezenlijken.
0 -2
Ajacied33
Leuke gast, ik gun hem deze transfer van harte
1 0