'Blij dat we talent als Ünüvar hebben behouden'

BartVeenstra, 03-07-2019 om 14:00, 8418 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali is erg gelukkig met het feit dat jeugdspeler Naci Ünüvar onlangs zijn eerste contract heeft getekend bij Ajax. De middenvelder had ook de mogelijkheid om een transfer te maken, maar koos er bewust voor om bij Ajax te blijven.

'We zijn ontzettend blij dat we een talent als Naci binnenboord hebben gehouden', zegt Ouaali in gesprek met Ajax.nl. 'Hij was het afgelopen seizoen belangrijk voor Ajax O19, werd Europees kampioen met Oranje O17. Natuurlijk was er veel belangstelling voor hem van clubs uit het buitenland', aldus Ouaali, die zegt dat Ünüvar met Ajax heeft gekozen voor zijn ontwikkeling. 'Naci is een evenwichtige jongen met een prima gezinssituatie. Bij Ajax zijn wij bezig om hem steeds verder te ontwikkelen binnen de club, en zijn familie doet dat buiten Ajax. De wisselwerking is goed, en dat willen we in de toekomst graag zo houden.'

Bij Ajax ontwikkelt de net zestienjarige Ünüvar zich uitstekend. Waar hij eigenlijk nog een B-junior is, doet hij veelal met met de O19 (de vroegere A1). 'Als een speler talentvol genoeg is, dan doen we dat. Zo is Ajax. Dat is altijd geweest en dat blijven we doen. We hebben enorm veel doorgeschoven de afgelopen jaren. Spelers van O17 hebben er mede voor gezorgd dat de eindsprint van O19 zo goed is verlopen. Dat ging soms misschien ten koste van de teamprestatie van O17 (het team van Dave Vos greep op het nippertje naast het landskampioenschap, red.) maar voor de spelers is die extra ervaring heel leerzaam geweest.'

Denk jij dat Vivianne Miedema scoort en de Oranje Leeuwinnen winnen van Zweden? Zet in en krijg 3,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jhart
Komende 2 jaar werken aan zijn inhoud en dan zie ik hem heel ver komen. Ik verwacht dat hij in 2019 zijn debuut gaat maken in betaaldvoetbal.

Gravenberch, Lang, Unuvar, Taylor, llansana en Rensch zal de basis vormen van Ajax1 in 2-4 jaar
3 -1
Tjpknge
Haha, Lang... Die is is/wordt echt niet niet goed genoeg.
0 0
DUDE92
Denk niet dat Llansana het gaat halen ben ik bang, al hoop ik van wel. Gravenberch is ook 50/50 voor mij, talent genoeg maar je hoort wel net iets te vaak dat hij geen topsportmentaliteit heeft. Met de rest ben ik het eens, al lijkt me Lang wel een type jongen die niet 4 jaar lang in het eerste van Ajax zal spelen. Ik verwacht overigens ook erg veel van Fitz-Jim, al is het natuurlijk afwachten hoe hij het bij ons zal doen. Maar moge duidelijk zijn dat er genoeg talent rondloopt.
1 0
jeugdvolger
Heeft een goede keuze gemaakt om voor zijn ontwikkeling bij Ajax te kiezen. Ziet ernaar uit dat hij het traject van Ryan gaat volgen.
0 0
Voetbalpraat
Ik vind juist sontje Hansen een heel groot talent! Jullie ?
3 0
Pheadrus
Mee eens. Krijgt minder aandacht door Brobbey maar ik vind hem beter.
1 0
Web
Heel fijn om te lezen, hij volgt dezelfde weg als Donny en De Ligt
Eerst investeren in je zelf en dan cashen
Maar daar heb je een verstandige omgeving voor nodig, zo te zien zit dat wel goed
Dat heb het ook gelezen van jongens hier op AS die veel op de toekomst zijn
0 0
AlexIbarra
Een aanvallend, technisch hoogstaand toptalent uit eigen opleiding zou wel leuk zijn.
De laatste 10 jaar hebben alleen Kishna, Nouri en Kluivert me echt kunnen bekoren, en die brachten uiteindelijk ook alledrie niet wat we ervan hadden gehoopt.

Het lijkt wel of in onze opleiding alleen middenvelders en verdedigers grote stappen maken.
Ik ben een Bergkamp-fan maar een Dennis 2.0 heeft hij in 5 jaar niet kunnen creeren..
1 -4
Ajaxmax
Geef deze reactie geen aandacht, simpele ziel
0 0
FerdiZ
Nouri had een grote toekomst gehad. Heel eng dat je die in dit rijtje noemt...
1 -2
Web
Kishna, Kluivert en Nouri
Brachten alle 3 niet wat wij hadden gehoopt.
Nouri. Weet jij wel waar over je het hebt, krankzinnige opmerking
2 -1
megaonion
Hou ajb Nouri z'n naam hier buiten.
2 -1
Ajaxbrl
Heel goed nieuws!!
1 0
Gecko
Topperr
1 0
Pheadrus
Zo professioneel van Ajax dat ze samen werken en een team vormen met de familie van een jeugdspeler.
1 -1
mgtow
Dit wordt onze eerste knaap boven de 100 miljoen euro.
4 -1
WZAWZDB14
deze jongen blijft gewoon zn hele leven bij ajax
3 -1
ram
Die kans is 0,0000001%
0 -1
mgtow
Dat mag natuurlijk ook!
3 0
Pheadrus
Ik ben gestopt met hele wedstrijden kijken. Duurt te lang. Er zijn slechts een paar momenten in een wedstrijd waar iets heel bijzonders gebeurd. Nou, dan kijk ik gewoon de samenvatting en dan pik ik er een paar momenten uit die ik 10 keer terugkijk en beeld voor beeld analyseer. Daar geniet ik van. Unuvar is een van mijn favorieten.

Bijvoorbeeld vanaf minute 5, seconde 10 ongeveer van onderstaande wedstrijd.

https://www.youtube.com/watch?v=ftH14W5BK0w

Unuvar kopt, keeper slaat de bal tegen de lat en nog voordat de bal de grond raakt volleerd Unuvar hem in de goal. Kijk gerust enkele keren terug en realiseer je hoe bijzonder zijn reactiesnelheid is. Ook het "in positie komen" is bijna perfect bij Unuvar.
4 -1
trodat4030
Ieder zn ding hoor, maar als je alleen samenvattingen kijkt zie je nagenoeg alleen zijn goede momenten, de mindere dingen zie je niet of nauwelijks. Maar het is maar net wat je wilt, wil je alleen vermaakt worden, of wil je de spelers ook leren kennen als voetballer..
2 0
Pheadrus
Ieder zijn ding inderdaad. Het is een aparte manier van Ajax beleven maar ik dacht; laat het eens delen. Misschien zijn er meer mensen met deze afwijking!
2 0
FCMax
Hele wedstrijden kijken geeft toch een stuk meer context en geeft een completer beeld. Lijkt me lastig om op basis van samenvattingen daadwerkelijk een beeld te kunnen schetsen van bepaalde ploegen/spelers.
2 0
Pheadrus
Dat is zeker waar. Een deel van het beeld valt weg. Om een beeld van een ploeg (met name) te krijgen heb je de hele wedstrijd nodig. Het is persoonlijk. Ik ben heel gericht op individuele techniek. Dat boeit mij.

Nog zo'n voorbeeld; AEK Athene O19 - Ajax O19. Een wedstrijd die de meesten al lang zijn vergeten. Ik zou de uitslag ook niet meer weten. Maar er zitten 2 momenten van Sontje Hansen in die ik bijzonder vind. Met name; in positie komen, met een "contact" controleren, openen en perfect doorspelen.
1) Rond minute 3 seconde 9
2) Rond minute 3 seconde 42

https://www.youtube.com/watch?v=4XwQtfR-Yuc

Geen spectaculaire acties maar door de "eenvoud" en moeiteloze uitvoering verraad het de klasse van Sontje.
1 0
afcas
Klopt. Ik heb meerdere keren wedstrijden van ajax gezien om vervolgens een samenvatting te kijken waarbij het een compleet andere wedstrijd lijkt te zijn door de beelden die gebruikt werden. Je kunt natuurlijk wel bepaalde dingen opmerken, maar je mist vrijwel altijd toch een stukje context...
0 0
A'dam Oud-West
Daar mag fysiek wel flink aan gewerkt worden. Anders duurt het bij Unuvar net zo lang als destijds met Nouri.
2 -1
FCMax
Hij is fysiek verder dan Appie op die leeftijd.
1 0
Pheadrus
Die indruk heb ik ook. Speelde moeiteloos tegen Feyenoord O19 de kampioenswedstrijd terwijl het team van Feyenoord bijna allemaal al 18 waren. Unuvar was 15.
1 0
JesseMKB33
Waar baseer je dat op? Unuvar is fysiek gezien totaal niet te vergelijken met Nouri.
2 0
BrandjeXL
Met zijn techniek is hij nu ook 17/18 jarige de baas dus over dat fysiek maak ik mijn geen zorgen. Daarbij is fysiek al verder als dat Appie was op die.leeftijd.
3 0
Sterretje73
Mischien wel het grootste talent sinds Nouri die nu hopelijk gaat doorstromen. Naast natuurlijk een paar zoals Gravenberg die al meer minuten hebben gemaakt. Ik zie de jeugd veel te weinig maar wat ik van hem heb gezien beloofd een hoop goeds...
3 -2