Groenen knalt Oranje Vrouwen naar WK-finale

ThijsZwagerman, 03-07-2019 om 23:40, 59602 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Oranje Vrouwen hebben door een minimale zege op Zweden de WK-finale bereikt. Nederland en Zweden hadden in een echte vechtwedstrijd een verlenging nodig om tot een winnaar te komen. Jackie Groenen groeide daarin uit tot matchwinnaar. 

In de reguliere speeltijd kwamen beide landen dus nog niet tot scoren. Zweden was dichtbij, toen een schot net buiten het bereik van doelman Sari van Veenendaal op de paal van het Nederlandse eindigde. Namens Nederland kopte Vivianne Miedema uit een hoekschop op de lat.

In de bloedstollende verlenging schoot Groenen Oranje vervolgens naar de WK-finale, door vanuit de tweede lijn laag en zuiver uit te halen. In de finale is Amerika, dat dinsdagavond Engeland versloeg, de tegenstander van de Oranje Vrouwen.

Opstelling Nederland:

Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Spitse, Van de Donk, Groenen; Beerensteyn (72' Van de Sanden), Miedema, Martens (46' Roord).

Wissels Nederland:

Van Es, Dekker, Van de Sanden, Pelova, Jansen, Kaagman, Kop, Jansen, Kerkdijk, Roord, Van der Most, Geurts.

Opstelling Zweden:

Lindahl; Glas, Fischer, Sembrant, Eriksson; Bjorn, Asllani, Seger; Jakobsson, Blackstenius, Hurtig.

Wissels Zweden:

Andersson, Janogy, Falk, Ilestedt, Roddar, Zigiotti, Anvagard, Larsson, Musovic, Schough, Rubensson.

Doelpunten:

1-0 Jackie Groenen (99')

Bijzonderheden:

- De winnaar van dit duel plaatst zich voor de finale van het WK Vrouwen. Deze wordt zondag om 17.00 uur gespeeld tegen de Verenigde Staten. De verliezer van dit duel speelt zaterdag om 17.00 uur om de derde plaats tegen Engeland.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Fantastische meiden zijn het. Wie zou Jackie doen?
0 -1
Schip
Het kon me niet echt boeien in het begin, omdat het net als elk WK weer omgeven was met overspannen verwachtingen en de typische oranje hysterie.

Maar ik vind het een mooie, aparte ploeg, veel minder drama dan bij de mannen. Schitterende gevechten tegen Japan en Zweden. Frisse, nuchtere ploeg, ongecompliceerd. De coach is ook allesbehalve een ego. Altijd rustig, bijna zichzelf een beetje wegcijferend.

Sympathieke ploeg. Ik hoop dat ze stunten tegen die de huizenhoog favoriet. De American dream in your face. Gelijk in de eerste finale wereldkampioen worden :) Gelijk over met dat betweters gedoe over het spel.
3 0
ETM
Bakken negatief commentaar op dit vrouwen WK. Ik begrijp werkelijk niet waarom het zooo gevoelig ligt. Want dat ligt het; mannen rollen over elkaar heen om maar te duiden hoe slecht t wel niet is.

Dit is het WK voor vrouwen. Dit zijn ongeveer de beste vrouwelijke voetballers van de wereld. Zo ziet dat eruit. Deal with it! Nederland behoort bij de beste landen van de wereld. Kun je leuk vinden of het kan je geen bal schelen. Ernaar kijken kan je vermakelijk vinden, bijv omdat omdat je de veel grotere ruimtes op het veld tof vindt, of omdat je het mooi vindt de dames te zien strijden.. of heel saai, bijv omdat het niveau je tegen staat, maar waarom al dat gezeur?
3 -1
Pierre Heno
Ach...ik denk dat het merendeel van de voetballiefhebbers de prestaties van de Oranje Leeuwinnen best wel op juiste waarde weten te schatten. Gisteren waren er meer dan 5 miljoen kijkers voor Oranje-Zweden , een aantal dat Ajax in hun CL wedstrijden ook bijna nooit wist te halen. Vrouwen voetbal wordt anders gespeeld omdat harde voorzetten over grotere afstanden simpelweg niet mogelijk zijn. Dat Oranje dit toernooi zich nu niet bepaald een van de uitblinkers mag noemen is jammer maar bij Ajax hadden we toch ook liever gehad dat we via twee slechte potjes tegen Tottenham toch in de finale CL waren gekomen?! Nou die vrouwen hebben nu 12 potjes achter elkaar gewonnen gedurende twee grote eindtoernooien. Van NL clubs roepen de analytici altijd dat we mooi kunnen voetballen maar nooit de prijzen weten te pakken. Nu maar hopen dat de Oranje Leeuwinnen het eens andersom gaan doen: slecht spelen maar wèl de wereldtitel pakken. Is weer 'ns wat anders dan achteraf steeds te moeten stellen dat we weliswaar beter waren dan de tegenstander maar vooral door pech al die grote finales hebben verloren. Laat de Orangina's dus die US BAbes maar op een zeer lullige manier in de laatste minuut verslaan. Meer schijnt er niet in te zitten maar wat zal het een lekker gevoel geven om zo te winnen van die zichzelf nu al wereldkampioen 2019 noemende speelsters.
0 0
DrD3k
omdat dat blijkbaar humor is volgens sommigen hier, en je jezelf zo populair op feestjes maakt ofzo. Hele vreemde gedachten gang.
0 0
AFCAjax
Ik snap niet dat iedereen hier zo negatief is. Het was misschien niet de beste wedstrijd van het toernooi, maar nog steeds van wereldniveau. Als lieke martens niet zwanger is geraakt tijdens het overwinningsfeestje komt die cup naar nederland toe. zonder twijfel.
3 -1
DrD3k
Uhm....moet ik de stukjes gaan schrijven? Die bal op de paal was een redding van Sari en die bal op de lat een redding van hun keeper.
2 -3
ETM
Juist en dat te benoemen levert duimpies omlaag op
Haha
2 0
DrD3k
ach ja die duimpjes zijn populistisch en ik geef daar niets om. Maar bedankt
0 0
DrD3k
Bah man wat een stelletje slappe micro lullen hier. Alleen maar zeiken over hoe slecht het is en wie de lekkerste is. Gadverdamme man. Praten jullie ook zo over je moeder?? Of moet je van je vrouw kijken omdat ze de baas is over jou. Ga toch aan je pikkie trekken met je kansloze acties. Die vrouwen kunnen beter voetballen dan 95% van die kansloze droeftoeters. En waarom lullen we hier over de Ligt? Die heb zijn eigen topics. En nee ik ben geen zuur mens, maar hier word ik heel erg nijdig van want ik lul niet zo stom, ik ben trots op mijn vrouw en ik ben trots op die dames. EK gewonnen en nu finale WK En ze gaan het de VS heel lastig maken. Ik geloof in een stunt!
3 -5
mgtow
Ga huilen white knight.
2 -3
Pierre Heno
'mgteiltje' past toch ècht beter bij jouw teksten mgtowel.
1 0
DrD3k
liever een white knight dan een rugridder
2 0
SnifferClarke
Het was, jammer genoeg, heel slecht. Heel erg slecht. Ik was, tot deze wedstrijd, best positief gestemd over dit WK, maar deze wedstrijd deed alle positiviteit heel snel verdwijnen. Als dit 2 van de beste teams ter wereld zijn, wat moet je van de rest denken?
2 -1
Pierre Heno
Finale EL Manchester-Ajax.....was ook niet om aan te gluren. Behoren beiden toch echt tot de Europese (sub)topploegen. Een wedstrijd zegt dus lang niet alles. Zeker niet wanneer het om het bereiken van de finale gaat als enige opdracht. Oranje is daar in geslaagd dus missie geslaagd. De rest is niet van belang in dit stadium. Maar dat weet jij natuurlijk ergens ook wel Snifter.
0 0
DrD3k
sorry moest een minnetje zijn. Maar je praat onzin want dit was niet de beste maar zeker niet de slechtste wedstrijd
1 -3
Ajax#1900
Klopt, het kan idd nog veel slechter, dat hebben we al gezien dit WK haha. Maak je niet zo druk joh.
0 0
Pierre Heno
Afrika 'Houthakkers' Cup bv. Over slecht voetbal gesproken! volgens mij hebben ze dat verschrikkelijke niveau daar zelfs uitgevonden.
0 0
Ajax#1900
De VS haalt soms een enigszins redelijk niveau. De rest is echt helemaal niks. Met vd zanden als beste rechtsbuiten haal je de finale. Dat zegt alles.
1 -2
komopajax777
Dan heb je niet veel wedstrijden gekeken.Engeland en Frankrijk waren ook best goed en niet te vergeten Zweden en Noorwegen en uiteraard Duitsland.De andere landen hadden goede speelsters zoals die Doelvrouw van Chili,maar moeten nog groeien als team en als sport in hun landen van herkomst.
0 -1
DrD3k
waarom kijk je dan man?? Oh wacht de vrouw wilde kijken zeker. En tja....die bepaalt
2 -3
Ajax#1900
Was gewoon grappig om op de achtste op te hebben staan. Zoals bijna iedereen hier. Niks mis mee lijkt mij. M'n vriendin vindt het overigens ook gewoon lachwekkend slecht. Heb een leuke avond gehad.
1 0
DrD3k
Je hebt gelijk...wij moeten er ook vaak om lachen. Maar amusement is het zeker, en als je de beste bent word je wereldkampioen, hoe slecht je ook bent.
1 0
Ajax#1900
*achtergrond
0 0
Nieuwelichting
Weer een goede prestatie van de oranje leeuwinnen. Zweden had gedurende het toernooi al bewezen een taaie ploeg te zijn en stonden niet voor niets in de halve finale. Het bleef lang in evenwicht, gelukkig hadden de Nederlandse vrouwen uiteindelijk de langste adem in deze hitte. Het positiespel was niet geweldig, maar een halve finale vraagt meer dan dat. Verdedigend stond het redelijk goed en ik heb veel goede tackles op de bal gezien. Er gaat nog wel regelmatig wat fout in de passing en communicatie. Ondanks dat bewijst Nederland gewoon dat ze zich kunnen meten met de top. Er is nog veel winst te behalen en er zit duidelijk progressie in het vrouwenvoetbal. De amusementswaarde is uitstekend en er wordt veel minder theater gemaakt dan bij de mannen.
Aanstaande zondag kunnen we gaan zien waar we staan. De Amerikanen zijn tot op de dag van vandaag niet te evenaren, maar het verschil begint nu wel duidelijk kleiner te worden. Het is een fysiek sterke ploeg met veel kwaliteit, maar ook de Verenigde Staten legt geen 'tiki taka' voetbal op de mat en zijn zeker niet foutloos. Ze hadden het verre van makkelijk tegen Engeland, werden regelmatig terug gedrongen en hadden er ook zomaar uit kunnen liggen. De Britten, die twee jaar geleden nog werden weggevaagd door Nederland op het Europees kampioenschap, hadden de gehele tweede helft het betere van het spel, maar wisten uiteindelijk het hoofd niet koel te houden.
Nederland mag misschien een aantal zwakke schakels hebben in het team, maar heeft ook zeer goede speelsters die wel degelijk het verschil kunnen maken. Ik acht Nederland zeker niet kansloos, dit is de mogelijkheid om de soccer ladies van hun troon te stoten en het vrouwenvoetbal terug naar Europa te halen.
2 -1
Cruijffthebest
Geweldig om de finale te halen, maar tegen USA zijn we echt kansloos, die zijn vele malen beter!
1 0
Mocrodammerr
5 miljoen kijkers..damn!! niet normaal
2 0
Pierre Heno
halen wij inderdaad maar zelden....zo zie je maar weer. Maar ja al die 'Boer zoekt Touw', 'Koe zoekt Boer' en 'Heel Holland bakt er weer niks van' kijkertjes maken de meer dan 5 miljoen kijkers in een handomdraai. Moet Ajax jàren over doen om dat voor elkaar te krijgen. Het is oneerlijk verdeeld in deze wereld ( maar ook dàt wisten we al).
0 0
Weloveajaxxx
Toverdozen... leuke avond gehad! Oja, en er was dus schijnbaar ook nog voetbal
0 -4
ST
Jackie Groenen heeft ook fantastische orale kwaliteiten.
1 -2
ajaxfan83
Ik ben bang dat ze tegen de vs geen schijn van kans maken.
want hoe die een partij kunnen voetballen dat is niet normaal meer .
voor vrouwen begrip dan
2 0
ETM
Ehm, zowel de bal op de paal als de bal op de lat waren het gevolg van spectaculaire reddingen van de keepsters...
3 -1
Restored
Felix is net voor 126m verkocht, voor 55m krijg je een foto handtekening van de ligt, voor alles onder de 75 a 80m worden we opgelicht
7 -1
MrPink
Hahaha. Zag hem net pas.
https://media.dumpert.nl/foto/32f32593_FullSizeRender.jpg.jpg
3 0
036AFCA97
Ik neem aan dat Ajax 65 miljoen inclusief bonussen alleen accepteert als Moise Kean meekomt? Wat niet gebeurt want die wou naar Inter?
2 -1
Chippy
Nou en De ligt wilde ook naar Barcelona??
0 0
AFCA-B93
OFFICIAL: Juventus and De Ligt have finally agreed that today is Wednesday and tomorrow will be Thursday
5 -1
036AFCA97
Ik moest dit 3x lezen.
1 -1
AFCA-B93
Maar de vraag is: vond je ‘m leuk :p
1 -1
036AFCA97
Ik trapte erin, dus leuk!
1 -1
Ajax#1900
Haha vd Zande wordt door de NPO neergezet als heldin met veel energie terwijl ze letterlijk alles fout heeft gedaan. Echt een bizar slechte invalbeurt. Hoe duidelijk wil je deze kanloze propaganda door willen drukken als NPO zijnde. Ongelofelijk.
12 -7
Murtagh
Npo is al tijden overgenomen door sjw onzin
0 -1
AJAIXIXIXI
55 +10 miljoen aan bonussen, HAHAHAHAHAHA.
3 0
Radie125
1 april kikker in je bil die er nooit meer uit wil
0 0
AFCAjax
Als dat zo is dan snap ik het niet als er hier nog mensen zijn die dat goed proberen te praten.. dan zou marc er heeeeel weinig van begrijpen.
1 0
036AFCA97
Bron?
1 0
AJAIXIXIXI
Di Marzio van Skysport Italië.
2 -1
Labrador
Geweldig voor die meiden.
3 0
Hans Kraay Jr.
Is Shanice de mannelijke dispensatie speler aan de kant van oranje?
2 -3
Mocrodammerr
juve wilt 55 millie bieden op de ligt HAHAHAHAHAHA
4 -1
036AFCA97
Bron?
0 -1
Bramzel
Mocht dit waar zijn dan gelijk afkappen en niet meer onderhandelen met Juventus (of ze moeten met een heel goed bod komen dat veel meer is dan de rest). Wat een schandelijk bod zou dit zijn.
1 -1
Stibba020
Misschien is het 55 miljoen plus 10 miljoen bonus en Miose Kean. Geloof er anders echt niks van.. Als het wel waar is zou ik gelijk kappen met de onderhandelingen, dan blijft hij nog maar een jaar bij Ajax.
3 -1
Chippy
Alles onder de 80mil ook kappen
0 -1
talent020
ik zie hem nog liever zijn contract uitdienen en transfervrij vertrekken, dan dat we zo,n beledigend bod van Juventus accepteren
1 -1
amthree
Het zou bizar zijn als ajax hier mee akkoord gaat...
2 -1
amthree
Laat ze dan lekker optiefen! 55 miljoen facking lachwekkend.
2 -1
JordanAFCA
Omg joh.. hoe triester wil je het hebben
1 -2
Ajacied0591
Als ik hier nog een keer wat over dat dramatische kut vrouwenvoetbal lees haal ik AjaxShowtime persoonlijk uit de lucht, amateuristische bende.
2 -3
Ronaldinho020
Gewoon lachen joh.
2 -2
Ajax#1900
Idd, zonde om er een ddos tegenaan te gooien.
2 -1
Ronaldinho020
Gefeliciteerd hoor dames, succes he
2 0
DeBaarsjes
een paardenclipje
0 -1
Ajax#1900
Deze twee naast elkaar. Heb gewoon echt medelijden met die keeper.
0 -3
Redrum
Salimero van Veenendaal
3 -2
Redrum
Salinero bedoel ik
2 -2
Ajax#1900
Hahaha gvd man
1 -2
Mocrodammerr
"ik kan het niet geloven" pff.. tv gaat uit.. oesss
2 -3
NelsonAFCA
Beter niveau dan de hele Afrika Cup.
9 0
afcas
Heb je de wedstrijd gezien?
3 -6
Puurvoetbal
Hij bedoelt misschien amusementswaarde. Want die lag in deze wedstrijd net zo hoog als alle Africacup wedstrijden tot nu toe bij elkaar.
3 0
NelsonAFCA
Ja en?
5 0
afcas
Dan weet je denk ik dondersgoed dat je keihard zit te liegen...
3 -4
NelsonAFCA
Pathologische leugenaar dat je zelf bent.
2 0
afcas
Hahahahahahhahahahahahahahhaha
0 0
Bonno1978
Korfbal, basketbal, curling of vrouwenvoetbal. Whatever, ze vertegenwoordigen Nederland op een internationaal podium. Fantastisch voor de uitstraling van ons land. Slecht niveau? Vast wel. Lekker boeien. Gefeliciteerd!
3 -4
Pierre Heno
De NL klompetitie is ook zo lekker spannend maar heeft bar weinig met niveau te maken ten slotte. Met een vuil vies gluiperig laat goaltje de topfavoriet USA verslaan: dàt is pas amusement.
1 0
AFCA1211
Ik vraag me toch echt af, waarom voetbalsters bijna altijd lelijk zijn
1 -5
Nieuwelichting
Alsof alle mannelijke voetballers moeders mooiste zijn..
1 0
ETM
Waar heb je het over? Zitten knappe dames tussen en ook minder knappe, en zelfs lelijke. Beetje zoals ook buiten het voetbal ;)
3 0
Mocrodammerr
dus eigenlijk zeg je dus niks boeiends.
0 -1
AjaxDaniel
Tja helemaal bezweet zie je er natuurlijk ook minder aantrekkelijk uit dan normaal met make-up en dergelijke
1 0
gusanito
Moet je voorstellen hoe lelijk Shanice wel niet is zonder makeup. Dan blijkt het gewoon Lorenzo Ebecilio te zijn XD
6 -2
..::Rootje::..
Geen make-up.
1 0
DanverAFCA
jackie is lekker
6 0
AjaxDaniel
Is wel voor Feyenoord.
0 0
AFCA1211
Zeker, maar daar tegen over heb je die keeper en die Spitse
0 0
JordanAFCA
Hoeveel wordt het tegen de VS? 10-0?
3 -2
Chippy
3-1 voor Nederland 2x miedema
0 0
036AFCA97
Er is er geen een die écht dikke tieten heeft he?
3 -2
DeBaarsjes
nee dan word aanname op de borsten iets moeilijker
1 0
gusanito
Zou klemmen tussen de borsten als overtreding gezien worden?
2 0
DeBaarsjes
dan zou de scheids zeggen: teveel ballen op het veld....
0 0
AFCA-B93
Sport bh’s verbloemen een hoop hoor
1 0
AjaxDaniel
Een paar hebben nog wel een leuk koppie maar daarna houdt het wel op.
2 0
Huntelaar020
Knap hoor 2 finales in 2 jaar dat is reuze knap.
4 0
mgtow
Nu iedereen richting bed gaan komen de zure sloten uit hun holen met hun gezeik.
1 0
Mocrodammerr
tering wat domme vragen man "kan je het al beseffen????" en dan reageert dat kutje met NEE!... waar was je dan de aflopen 2 uur !! pff vrouwen
2 -2
Ziyech22
want mannen reageren dan altijd met ja....?
3 -1
Gonzo
Van de Sande zit vaker bij de kapper dan op het trainingsveld, man man man
1 -1
Ajax4life94
Net als Pogba
1 0
Ronaldinho020
Hahaha die coach, wat een junk
2 -2
Wzawzdb1997
legend
0 0
Huntelaar020
Wel een coach die ek wint en wk finale haalt.
0 0
Ronaldinho020
Ja, en dan?
Dan besef je het pas over 6 maanden? Je hebt nog niet gewonnen toch?
0 0
Huntelaar020
Nee tuurlijk niet ,
Maar dat doet toch niets af aan het feit dat een wk finale halen heel knap is toch.
0 0
Ronaldinho020
Uiteraard is het heel knap, en het doet zeker niks aan de prestatie af.
Misschien ligt het wel aan mij, maar even een blij moment is natuurlijk geheel vanzelfsprekend.. maar dan moet de blik gelijk naar zondag toch?

Moet je je voorstellen als Ten Hag zo reageerde in de kwartfinale CL. Of Bosz zo reageerde halve finale EL. Dan wordt die afgemaakt.
0 0
Spuit11
Ik kruip er hier ook in mensen. Bedankt voor het lachen!

Tot zondag!
0 -2
JordanAFCA
Wat een niveau zeg.. durf te wedden dat wij als Ajax fans beter kunnen voetballen dan hun
2 0
FrenkieDeLigt
Ik denk dat dit genoeg zegt

https://www.ajax.nl/streams/actueel/ajax-vrouwen-meten-krachten-met-jongens-buitenveldert-.htm
0 0
AjaxDaniel
Vgm had het Australisch vrouwenelftal met een monsterscore verloren van een O15 jongens team. Laag niveau ja, maar tegen elkaar lijkt het nog wat.

Artikeltje: https://www.standard.co.uk/sport/football/australian-womens-national-team-lose-70-to-team-of-15yearold-boys-a3257266.html
4 0
JordanAFCA
Ja precies
1 0
DeBaarsjes
mogen de speelstersmannen nu ook mee naar het hotel om het samen te vieren?
3 0
Ajax4life94
De vrouwen als partner zijn in de meerderheid... wie weet gewoon 1 orgie! xD
0 0
036AFCA97
Als we zo doorgaan gooit AS straks de app ook offline tijdens de wedstrijden van de dames, omdat de servers het dan niet aankunnen.
2 0
mgtow
De overheid subsidieert deze propaganda onzin dus geld zat te halen bij het rijk.
2 0
Caparzo
Zilver dus 2e van de wereld (!) is toch prachtig voor die meiden, wereldkampioen tegen USA lijkt me zeer onwaarschijnlijk, maar finale is echt knap en hoewel het steeds piept en kraakt weet je het nooit.. gefeliciteerd dames!
5 0
Neressie
Nederland heeft geen 1 keer voor gestaan voor rust zei die pipo net. VS scoort elke wedstrijd binnen het kwartier dit wk. Reken maar uit.
1 0
Mocrodammerr
gaan die meiden nu ook mannelijke prostituees bestellen vanuit hun hotel?
2 -1
Spuit11
Van der Sanden doet d'r tarzan om en gaat ze allemaal af.

Beginnen bij Wiegman, via de artiesten ingang.
1 0
Redrum
Ik zie het helaas helemaal voor me ja
0 0
Ronaldinho020
Uiteraard, hoort bij het voetballeven he
1 0
NotForSale
Het zijn allemaal lesbo’s dus die bestellen gewoon hoeren
2 0
IboAFCA
Ze gaan elkaar gewoon scharen
1 0
Redrum
Double headed dildo party
1 0
mgtow
Gigolo's heten die.
1 0
Hans Kraay Jr.
Ik dacht Shanice.
0 0
Mocrodammerr
kon er nie op kome :p jeweetzellufff
2 0
mgtow
Ach joh de leve is kort
0 0
MichelAngelo66
Ik heb niet meer gekeken, lekker topic gevolgd en me kapot gelachen. Moeten ze vaker doen dat vrouwen voetbal krijg je leuke commentaren van hier. Bedankt voor het lachen mannen.
2 0
Murtagh
Het reageren is leuker als de wedstrijd tot zondag!
1 0
AjaxDaniel
Ja dat gaat lachen worden
1 0
TontoKarnaggel
Heb genoten vanavond.
Alleen jammer dat het voetbal zo afleide.....
3 0
mgtow
Dafne heeft een uitje gesnipperd. Echte vrouw!
1 0
Ajax4life94
Of ze rook Pierre... xD
1 0
gusanito
Het is toch wel bijzonder dat na zo'n slechte wedstrijd de nabespreking nog veel slechter kan zijn
2 0
Ronaldinho020
Die analyse is echt 1 kut verhaal, slaat werkelijk nergens op.
1 0
Toon meer reacties