Transfer De Jong deze zomer op twee na duurste van LaLiga

ThijsZwagerman, 02-07-2019 om 15:25, 7194 views, Goal.com |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De overgang van Frenkie de Jong naar FC Barcelona staat op de derde plaats wat betreft grootste inkomende en uitgaande transfer naar de Spaanse LaLiga (deze zomer, red.). De Jong hoeft slechts Eden Hazard en Lucas Hernández voor zich te dulden.

Goal.com maakte een Top 10 van duurste inkomende en uitgaande transfers in LaLiga. De transfer van De Jong naar FC Barcelona, dat minimaal 75 miljoen euro aan Ajax overmaakt, behoort tot dusver tot de absolute knallers van deze Spaanse transferzomer. Slechts met de transfers van Hazard (voor honderd miljoen naar Real Madrid) en Hernández (voor tachtig miljoen naar Bayern München) was meer geld gemoeid.

Real Madrid is hofleverancier van de Top 10. Buiten Hazard om smeet de club die afgelopen seizoen door Ajax werd uitgeschakeld in de Champions League met geld voor Rodrygo (€45 miljoen), Ferland Mendy (€48 miljoen), Éder Militão (€50 miljoen) en Luka Jovic (€60 miljoen). 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Meest opvallende hier is het aantal reacties. Alle schreeuwerds die roepen dat het bedrag absurd laag is leven in een of andere sprookjeswereld en zien dat hier bevestigd worden... en zijn nu dus muisstil. Dat er een paar clubs zijn die absurde bedragen betalen wil niet zeggen dat iedere Europese club bedragen van 100-150 miljoen per speler neer gooit alsof het niets is.
1 0
T.reckveugel
Jao Felix is volgens Portugese kranten al zeker, Atletico Madrid biedt 126 miljoen, vergeleken met de in het artikel genoemde dus de duurste.
We hebben Frenkie te goedkoop verkocht
1 0
WouterBerg83
Wel knap dat je dit op basis van één vergelijking kunt concluderen...
0 0
FCMax
Joao Felix is nog eens 2 jaar jonger en is meer betrokken bij doelpunten/assists. De prijs voor aanvallers ligt altijd hoger. Het is niet dat Frenkie te goedkoop is gegaan, het is Joao Felix waar veel te veel voor wordt betaald.
0 0
Joodhannus73
Gek dat mensen altijd weer dingen recht proberen te praten die krom zijn. Natuurlijk is Frenkie voor te weinig verkocht. Barca betaalde voor Coutinho 142 miljoen (met bonus oploopt naar 160 miljoen). Hij is ook middenvelder en was 25 toen hij naar Barca ging. Dus drie jaar ouder dan Frenkie nu is. Leg dat dan eens uit? En kom niet aan met Liverpool. Ajax heeft bewezen zich met deze spelers te kunnen meten met de absolute top. Wij zijn bovendien ook een internationale topclub. Punt! We verkopen structureel ver onder de marktwaarde en blijven daarmee Calimero... Dat hou je op deze manier in stand.
0 0
AFCA***
1. Toen we Frenkie verkochten waren we de groepsfase van de CL net door.

2. Frenkie speelde niet in het jaar van de EL.

3. De Nederlandse competitie staat veel lager aangeschreven dan de Portugese.

Frenkie is echt voor een topprijs verkocht.Jij bent zo'n type die vindt dat Overmars had moeten wachten om misschien 10 miljoen euro meer te krijgen, maar als we er vervolgens tegen Real waren uitgevlogen je Overmars het had verweten dat hij Frenkie toen niet had verkocht omdat we nu minder zouden krijgen.
1 0
Cisco2
Kom niet aan met Liverpool??? Je mag het grootste argument niet gebruiken?

Oke, dan deze argumenten: Al jaren Braziliaans International. Meer laten zien dan 1,5 jaar Eredivisie. Vertegenwoordigd een veel grotere commerciële waarde.

Misschien moet je trouwens even een aflevering Calimero terug kijken. Want Ajax is absoluut geen Calimero, eerder het tegenovergestelde. Hardstikke arrogant en overschat zichzelf meestal. Zie jouw uitspraak over Internationale Topclub.... Alsjeblief zeg. Internale Subtop misschien.
1 0
Ajax#1900
We zijn geen internationale topclub. Je leeft echt in je eigen sprookjeswereld wanneer je dat gelooft.
1 0
de-Ajacied
NIET???
2017 EuropaLeague finale
2019 randje CL finale. Om maar niet te spreken van de rest van de historie
Je bent zo klein als je jezelf maakt
0 0
WouterBerg83
Ik mis 2018 in je fantastische overzicht oh, wacht.
0 0
markk
Griezman, Joao Felix en Pogba? gaan daar nog wel overheen.
1 0
Santiago
En eventueel Neymar
0 0