'Concurrentie van vier mensen voor twee plekken'

BVeenstra, 01-07-2019 om 08:50, 8990 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Kik Pierie beseft dat hij niet zomaar een basisplaats bij Ajax heeft. De verdediger weet dat de concurrentie bij Ajax enorm is en om die reden wordt het afwachten wie er uiteindelijk gaan spelen.

Toch schrikt de zware concurrentiestrijd Pierie niet af, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. 'Dit team heeft de halve finale van de Champions League gehaald en dat is niet niks. Daar kom je niet van de ene op de andere dag tussen als speler van Heerenveen', zegt de verdediger. 'Het is aan mij zaak om te laten zien wat ik kan. Dan is het aan de trainer om te bepalen wie hij wil opstellen. Blind, Tagliafico, Martinez of ik. Het is een concurrentie van vier mensen voor twee plekken en de besten spelen. Dat hoort bij Ajax en daar moet ik me in aanpassen.'

Voor nu probeert Pierie in de eerste weken van de voorbereiding zoveel mogelijk te leren bij Ajax. 'Het is drie stappen hoger dan bij Heerenveen. Waar je bij Heerenveen misschien één seconde had, heb je hier misschien een halve seconde of nog minder. Bij bespreking één waren er ook al drie nieuwe dingen die ik nog nooit gehoord had.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Matzet
Ik wordt vreselijk moe van die supporters die Pierie beoordelen alsof hij een ervaren vedette is die Ajax gelijk beter maakt. We hebben het over een 18-jarige knul die al 50 duels in de eredivisie erop heeft zitten. Die jongen kan echt wel wat en heeft enorme potentie. Die kont er heus wel over 1 a 2 jaar. Net zoals Schuurs.

Ook dat gezanik over Magallan begrijp ik niks van. Hij is een uitstekende mandekker. Kennelijk heeft de scouting ingeschat dat hij het (ontzettend moeilijke) tactische verdedigingsspel van Ajax wel leert te beheersen, omdat het wel een intelligente jongen is. Dat is blijkbaar verkeerd ingeschat. Hij past meer in een ‘verdedigende ploeg’ a la Feyenoord of in Italië. Kan helaas een keer gebeuren. Maar dat overdreven gezeik slaat nergens op.

Een exceptioneel talent als De Ligt die EN fysiek sterk EN voetballend vermogen EN tactisch vermogen EN een enorme persoonlijkheid heeft op zo’n jonge leeftijd komt 1x in de 40 jaar voor. Daar kan je niemand mee vergelijken. Wees blij dat wij hem mogen hebben zien spelen in een Ajax-shirt.
4 -1
ETM
Juistem
0 0
Ajax27
Yes, toch nog 1 persoon hier op AS die het snapt.
0 0
MK77
Het probleem is dat de Ligt nu als norm wordt gezien voor 18-19 jarige verdedigers terwijl hij een exceptioneel talent is. Vertongen en Aldeweireld waren op die leeftijd ook niet zo ver. De enige die daar in de buurt kwam was misschien Chivu. Laat Kik en Per (leuke namen toch wel voor een CV duo) nog een paar jaar uitharden.
9 0
ghouleseddik
Helemaal waar. Iedereen die Schuurs al heeft afgeschreven en nu klaagt over Pierie wijs ik graag even op de carrière van Jaap Stam. Die verkaste op zijn twintigste pas van DOS Kampen naar RKC in de Eerste Divisie. Hij is uiteindelijk als speler toch nog goed terecht gekomen. Helaas zit z'n loopbaan als trainer nu wel totaal in het slop.
0 0
Hollister
Pierie en Schuurs moeten beiden nog minimaal 2 jaar het krachthonk in.. een Moderne verdediger moet fysiek heel sterk zijn in de duels.. Bij Nico zie je die verbetenheid en fysieke kracht al wel.. heeft dus niets met lengte te maken.. het zijn beiden nu nog teveel jongens... mar beiden zijn ook gehaald voor de toekomst en hebben dus nog de tijd.. verhuur van Schuurs aan een Willem 2 bv zou prima tussenstap kunnen zijn
2 0
Joseph
Pieirie is geen concurrent voor een plek in de basis, tenminste, dat zou hij niet moeten zijn.

Pierie is geen de Ligt, hij heeft nog minimaal een jaar nodig voordat hij in aanmerking kan komen voor de bank. Ik verwacht nog 2 jaar voordat hij een serieuze gooi kan doen naar de basis. Hij zal zich dan wel goed moeten ontwikkelen!

Pierie en Schuurs kunnen misschien belangrijke spelers worden in de lichting van Unuvar, Brobbey en Gravenberch.
1 -2
SjaakWolfs
Pieirie? Zijn Italiaanse neef ofzo?
0 0
Joseph
Haha, ik was al blij dat ik de autocorrect naar Pietje onderschept had :p
0 0
JariJari
Haha, goede bijnaam voor hem!
0 0
ram
Pierie os toch helemaal geen concurrent joh.. Gewoon een jaar Jong Ajax (of zelfs verhuur) en dan zien we wel weer verder.
2 -4
GrandMasterFlex
Wat loopt iedereen nou te gillen hier? Natuurlijk ga je Pieri niet verhuren, maar bij de groep houden tenminste dit seizoen. Het is altijd een gok met nieuwe spelers, ook met Alvarez. Die koop je toch ook niet om te verhuren? Nee je wil ze zien spelen, trainen, begeleiden en dat kan het best bij Ajax. Met wederom drie fronten krijgen ze genoeg speeltijd.
7 0
Stone020island
Vind dit echt beetje een wijf eigenlijk
3 -15
AlexIbarra
Vind ik ook (op basis van een halve wedstrijd en 1 interview) maar het staat een beetje negatief om dat meteen met de wereld te delen.

Geef de staf de kans om een kerel van hem te maken en wie weet is hij in 2021 de nieuwe Daley Blind. In ieder geval niet de nieuwe Davinson Sanchez. ;)
0 -1
ram
Zucht...
4 0
MrAFCA
Ene kant toch zonde dat Ajax Pierie heeft gehaald. Je had die jongen veel beter nog een jaar aan Heerenveen kunnen laten verhuren.
Denk niet dat hij er echt blij van gaat worden als die bij Jong Ajax moet spelen. Daarbij leert ook meer in de Eredivisie lijkt me.
3 -6
Ajax27
Ik snap de minnetjes niet zo, je hebt gewoon gelijk. Na zo'n geweldig jaar gaan ze de Ligt echt niet vervangen door iemand die net komt kijken. Ze gaaan vol gas voor Alvarez en dan heb je ook nog Martinez die 3 stappen verder is.

Kik Pierie zal nu in Jong Ajax terecht komen waar ie veel minder zal leren dan een nieuw seizoen op eredivisieniveau.
3 -2
31xAjax
Ze gaan de Ligt ook niet vervangen door Pietje want die speelt op een andere positie, net als Martinez. Kwestie van de je huiswerk doen. Ajax laat Pierie hetzelfde traject doen als Schuurs en die kunnen ze nu zo inzetten als vervanger van de Ligt....
2 0
31xAjax
Pierie legt net uit dat het bij Ajax 3 stappen hoger is dan bij Heerenveen en jij wil hem aan Heerenveen terug verhuren! Waar denk je nou zelf waar hij het meeste zal leren en het snelste stappen maakt?
9 0
Ajax27
Heerenveen, want daar speelt ie 34 wedstrijden in de eredivisie... trainingen zijn leuk, maar dadelijk een niveau lager spelen wordt ie niet beter van.
1 -5
AlexIbarra
Die jongen heeft er al 2 volledige seizoenen in de basis bij H'veen op zitten. Een derde jaar op hetzelfde niveau voegt niet zo veel meer toe.

Bij Ajax wordt hij fitter, tactisch beter, aan de bal meer uitgedaagd en in de dekking ook. Of hij het nou redt of niet, dat lijkt me voor een verdediger belangrijk in je ontwikkeling.

Als er volgend seizoen net geen basisplaats in zit kan hij evt. nog verhuurd worden aan een ploeg die Europees speelt, zodat hij tenminste 2x in de week belast wordt.

Dan kan hij het jaar erop de voorbereiding nog steeds als twintigjarige beginnen en Daley voorbijstreven.
0 0
MrAFCA
Hoezo voegt een 3e jaar niets toe? Juist in het 3e jaar kan hij uitgroeien tot een leider van het elftal. Hij komt nu gewoon als een ''nobody'' binnen die niets te zoeken heeft in Ajax 1.
We verschillen van mening, maar mij lijkt wedstrijden spelen beter dan trainingen.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Pierie meer leert van dagelijkse trainingen op het niveau van het eerste van Ajax gekoppelt aan invalbeurten met het eerste en wedstrijden met Jong Ajax dan van trainen en spelen met het eerste van Heerenveen. Zeker in het geval van Pierie voor wie Blind het perfecte voorbeeld is aangezien dat ook een verdediger is die heeft moeten leren hoe hij zijn gebrekkige atletisch vermogen kan compenseren met zijn anticipatievermogen, positionering en timing. Als ik Pierie was zou ik vanaf het moment dat ik 's ochtends op de Toekomst arriveer tot het moment dat ik 's avonds de Toekomst verlaat één oog op Blind houden om te zien wat hij doet.
9 -4
Ajax27
Natuurlijk niet. Je hoort al sinds jaar en dag dat voetballers beter worden door wedstrijden in de benen te krijgen. Je kunt 10 jaar bij Barcelona trainen met de beste, maar als je niet speelt bereik je nix.
3 -5
Ozymandias
Dat hoor je misschien maar het feit dat bijna geen enkele Ajacied goed terug is gekomen van een verhuurperiode toont iets anders. De laatste Ajacied die na een verhuurperiode direct goed genoeg was voor een basisplaats was Vertonghen. Natuurlijk is het spelen van wedstrijden belangrijk en moet het een combinatie van de twee zijn maar ik denk dat Pierie meer zal leren van het dagelijks trainen op een hoog niveau en af en toe met het eerste meespelen (en verder met Jong Ajax in de Eerste Divisie een behoorlijk aantal wedstrijden spelen) dan van een extra seizoen bij Heerenveen.
4 -1
GvanAchteren
Blind heeft zoals je ongetwijfeld weet wel 'stage' gelopen bij Groningen en Man. United.
1 0
Ozymandias
Na zijn periode bij FC Groningen werd hij veelvuldig uitgefloten door het Ajax publiek. Pas nadat hij weer een periode bij Ajax terug was ging hij grote stappen in zijn ontwikkeling zetten.
3 -1
Mazraoui
Begrijp echt niet dat mensen zo denken zoals jij. Helemaal als Ajax fan. Ajax is de beste opleider van Nederland en mogelijk zelfs van de wereld. Laat die jongen maar wennen aan de druk bij Ajax. De media aandacht. Het topsportklimaat die Tadic enz uitstralen. Het moeten ipv het mogen etc. Dat is zo ontzettend anders bij een club als Heerenveen
3 -2
MrAFCA
Ik denk zo, omdat hij totaal overbodig is. Hij komt in alle opzichten te kort, waarom haal je dan zo een jongen? Dan lees ik hierboven: Niveau op de trainingen is hoger.. Zelden een speler meegemaakt die graag op hoog niveau traint en nooit echt speelt.
Je gaat niet iemand van paar miljoen voor Jong AJax halen, want daar komt hij te spelen.
0 0
Ajax#1900
Je haalt hem voor z'n potentie. Zo veel linkspoten op CV die goed aan de bal zijn zul je niet vinden. In z'n eerste interview gaf hij direct aan al veel geleerd te hebben in z'n eerste week. Ik denk dat hier meetrainen en een paar wedstrijden in het eerste spelen wel degelijk leerzaam is. Hij kan prima in de beker spelen en misschien eens een makkelijke thuiswedstrijd. Met 18 jaar is het ook echt geen schande om in JA te spelen verder. JA heeft ook een heel aardig team dat bovenin mee gaat doen denk ik.
0 0
Naoro
Tsja als blind fit is en niet als middevelder wordt opgesteld zal die altijd spelen op de lcv plek, denk dat er weinig minuten inzit voor Schuurs en helemaal geen voor Pierie
1 0
kaashaas
Telegraaf nieuws laat maar
0 0
altijdwelwat
Praat zoals hij voetbalt , vriendelijk en bijna vrouwelijk. Onbegrijpelijk dat ze hem gehaald hebben , geen duelkracht , geen explosiviteit, geen snelheid , geen wendbaarheid, geen over mijn lijk mentaliteit en tactisch ook nog eens matig. Allemaal onderdelen op duelkracht na ( gaat vaak ten koste van snelheid en wendbaarheid) waar lastig winst in te boeken valt. Al deze tekortkomingen heeft hij 34 wedstrijden laten zien bij SC Heerenveen en toch word hij gekocht .
3 -5
Hwb
Explosiviteit, snelheid, mentaliteit en tactiek zijn volgens jou onderdelen waar lastig winst in te boeken valt? Hoeveel 18-jarige topsprinters ken je? Hoe was de mentaliteit van Ziyech (bv qua meeverdedigen) voor hij Bosz tegenkwam? Tactisch kun je ook enorm veel leren van de juiste trainers. Voor dat soort dingen is specifieke training nodig, maar daar kun je dan echt wel stappen in zetten. Zeker voor een 18-jarige zit op al die onderdelen gewoon nog veel groeipotentie.
0 0
Ozymandias
Tactisch vind ik Pierie goed voor een 18 jarige speler. Verder ben ik het met je eens maar al die dingen konden we ook over een 18 jarige De Boer of een 18 jarige Blind zeggen. Dat zijn dus geen onoverkombare problemen mits Pierie dezelfde ontwikkeling doormaakt als De Boer en Blind deden toen ze bij het eerste van Ajax kwamen. Of hij daadwerkelijk die ontwikkeling zal doormaken durf ik niet te voorspellen. Dat ligt aan zijn mentale kracht en wil om beter te worden.
2 -2
31xAjax
Wow, zit hij wel op de goede sport?
2 0
Patrick78
Prima speler voor Jong Ajax. Niks meer, niks minder.
1 -1
Lazell
Die jongen is 18... Weet jij nog hoe Blind het toen deed hier?
4 0