Ajax O19 wint de NextGen Series 2019

NielsOpdam, 30-06-2019 om 16:50, 8272 views, AS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax O19 heeft de NextGen Series 2019 gewonnen. De Amsterdammers versloegen Sparta O19 met 1-0 in het Olympisch Stadion Amsterdam. Terrence Douglas was de enige doelpuntenmaker aan de kant van Ajax.  

Na negen minuten kreeg de ploeg van John Heitinga een grote mogelijkheid op de voorsprong. Naci Ünüvar gaf een strakke voorzet, maar de twee Ajacieden bij de tweede paal werden door een Sparta-verdediger dusdanig in de weg gelopen, dat ze niet aan de bal kwamen. 

Ook de bezoekers kregen kansen. Zo werd er een voorzet vanaf de rechterkant met de schouder rakelings naast de goal van Raatsie verlengd. Enkele minuten later schoot Kenneth Taylor de bal, op aangeven van Joshua Pynadath, van dichtbij naast. Vlak voor de rust moest Sparta met tien man verder, Darnell Hall kreeg een rode kaart. Enric Llansana was nét iets eerder bij de bal dan de Spartaan, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en gaf rood.

Direct daarna denkt Ajax O19 op een 1-0 voorsprong te komen. Echter wordt de goal van Ünüvar afgekeurd wegens gevaarlijk spel. Negen minuten na de rust komen de Amsterdammers wel op voorsprong. Ditmaal geeft Ünüvar de voorzet uit een corner, Douglas kopt hem bij de eerste paal binnen.

Hierna mistte Damjan Dostanic nog een tweetal kansen, maar dat maakte niet uit voor de eindstand. Ajax O19 wint met 1-0 van Sparta en wint de NextGen Series!

Opstelling Ajax O19:

Raatsie (31' Dieker); Van der Sloot (48' Dostanic), Kasanwirjo, Rensch, Salah-Edinne (31' Douglas); Llansana, Taylor, Ünüvar; Tasci, Hansen, Pynadath.

Wissels Ajax O19:

Dieker, Frei, Van Gelderen, Douglas, Dirksen, Musampa, Warmerdam, Pinas, Regeer, De Waal, Dostanic.

Doelpunten:

1-0 Douglas (39')

Bijzonderheden:

- Trainer John Heitinga treedt tijdens de NextGen Series aan met de nieuwe O19-selectie. Onder hen vallen ook twee nieuwelingen - Steven van der Sloot en Tunuhan Tasci - en een stagespeler: Filip Frei. Zie hier de complete selectie.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaarHoordenZijEngelenZingen
Of topic: wober zit natuurlijk bij sevilla. Ben bang dat hij ziyech overtuigt om te komen. Sowieso vertrekt ziyech wel lijkt me want ik lees overal dat de vraagprijs €30 miljoen is en dat is in de huidige markt niks.
0 -11
Ajax#1900
Alsof Ziyech zich iets zou aantrekken van Wober
9 0
koenos1
Dit team is op papier echt niet normaal
4 0
wolterx
Eigenlijk is het qua type spelers echt een geweldig team. Je hebt aanvallende backs, eentje enorm technisch en ander met veel loopvermogen. Je CV's zijn fel en redelijk goed met de bal aan de voet, je middenveld heeft spelverdeler voor de verdediging die zuiver aan de bal is, daarvoor staat een extreem creatieve speler en een speler die complementair is aan de kwaliteiten van de creatieve speler. Bewegelijk spits met goede techniek en 2 buitenspelers met goede 1 op 1 acties. Denk dat dit op papier echt een heel sterk team is.
4 -1
Cruijff72
Het jong Ajax team wordt weer leuk om te kijken komende paar jaar denk ik.
0 0