Ajax O19 bereikt finale NextGen Series

NielsOpdam, 30-06-2019 om 13:25, 9092 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax O19 heeft de groepsfase van de NextGen Series afgesloten met een overwinning op de leeftijdsgenoten van het Japanse Sagan Tosu. Stagiair Filip Frei en Damjan Dostanic zorgden voor de doelpunten aan de kant van Ajax. De Amsterdammers staan daardoor in de finale van de NextGen Series. Zondagmiddag is Sparta Rotterdam O19 de tegenstander. 

Het eerste gevaar van Ajax kwam via een schot van Joshua Pynadath. De Ajacied schoot in de korte hoek, maar de keeper van Sagan Tosu kon redding brengen. De daaropvolgende corner leverde niets op. Enkele minuten later veroverde Donny Warmerdam de bal met een goede sliding. Hij schoot van een flinke afstand, maar de poging ging over het doel.

Ajax kreeg de eerste kansen, maar Sagan Tosu nam na dertien minuten de leiding in het Olympisch Stadion. Een hoekschop bleef rond de strafschopstip hangen en werd hard binnengeschoten door Rio Nitta. Even later schoot Jaymillio Pinas de bal van dichtbij over de Japanse goal. Aan de andere kant nam keeper Harm Dieker een lange bal niet goed aan. Een Japanse speler kon de bal binnen schuiven, maar miste voor leeg doel. 

Na de rust kwam de ploeg van John Heitinga op 1-1. Terrence Douglas kwam door vanaf de linkerkant. Hij legde de bal klaar voor stagiair Frei, die de bal binnen schoot. Bijna twintig minuten later was het opnieuw raak. Dostanic scoorde nadat Pynadath de bal klaar legde. Vlak voor tijd was er een grote kans voor Sagan Tosu. Ajax kon een voorzet niet wegwerken uit het strafschopgebied. Uiteindelijk schoot een Japanse aanvaller de opgelegde kans naast. 

Na afloop was Ajax ook beter in het nemen van shoot-outs. De Amsterdammers maakten drie shoot-outs en pakten zo ook nog een extra wedstrijdpunt. Om 15.15 uur speelt Ajax O19 de finale van de NextGen Series tegen Sparta Rotterdam.

Opstelling Ajax O19:

Dieker (31' Raatsie); Van der Sloot, Musampa, Rensch (31' Dostanic), Douglas (45' Dirksen); Van Gelderen, De Waal, Warmerdam; Pinas, Pynadath, Frei.

Wissels Ajax O19:

Raatsie, Kasanwirjo, Dirksen, Salah-Eddine, Llansana, Regeer, Ünüvar, Taylor, Tasci, Hansen, Dostanic. 

Doelpunten:

0-1 Rio Nitta (13')
1-1 Frei (35')
2-1 Dostanic (54')

Bijzonderheden:

- Trainer John Heitinga treedt tijdens de NextGen Series aan met de nieuwe O19-selectie. Onder hen vallen ook twee nieuwelingen - Steven van der Sloot en Tunuhan Tasci - en een stagespeler: Filip Frei. Zie hier de complete selectie.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Champy
Hebben de jongens doorgetraind om na het toernooi pas vakantie te krijgen, of zijn ze net weer begonnen.
Ik vermoed het eerste.
0 0
SpursAjax
Dostanic word de sensatie van dit seizoen in de O19!
0 0
trodat4030
Zou mooi zijn, heb hem zien groeien in door het seizoen heen. Had t in het begin wel lastig, maar kwam natuurlijk ook uit de eerste divisie o17 (met Excelsior) naar de eredivisie o19 (met Ajax) en had sterke concurrentie met Brobbey en ook Hansen voor zijn plek. Lijkt op dít moment wel de voorkeur te krijgen boven Pinas.
0 0
fc Barcelona_ke
hoe speelt die testspeler frei? en kersverve peperduuraankoop tasci?
1 0
trodat4030
Frei speelde, nu als rechtsbuiten, een prima wedstrijd. Tasci kwam niet in actie, misschien straks in de finale.
0 0
Keizer020
Angstgegner
0 0
NouriVandeBeek
Ik hoop dat Taylor, Llansana, Hansen en na de winterstop Unuvar de stap gaan maken naar Jong Ajax. Voor de middenvelders wordt het wel lastig. Is al vrij drukbezet, maar ze hebben niet minder kwaliteiten.
0 0
Ozymandias
Het zal in de loop van het seizoen inderdaad meer een kwestie worden van 'is er plaats' dan van 'zijn ze goed genoeg'.
0 -1
trodat4030
Het belangrijkste is dat ze het inhoudelijk aankunnen. Je moet jongens niet over de kling jagen. Brobbey had afgelopen seizoen bij o19 in heel veel wedstrijden nog moeite daarmee, die werd na een uur/70 min vaak minder aanwezig. Naci had het qua inhoud ook lastig na zijn stap naar de o19. Vooral Naci heeft ook niet vaak de volle 90 min gespeeld en men beschermde hem ook door hem op de flank te zetten en niet op t middenveld. Ondanks dat heeft Ünüvar nu al 61 wedstrijden gespeeld dit seizoen (incl dit toernooi). Das echt niet normaal voor een 15 jarige.
0 0
BrandjeXL
Dat zou zeer kwalijk zijn
0 0
Mazraoui
Wie is dat baasie met het rode haar
0 0
wolterx
Dat is Dirksen, is een van de jongste eruit is van '03, linksbenige verdediger.
4 -1
DS84
Bas van Toor , jeugdtalent
4 0