Onderscheiding voor Hansen na unieke prestatie

BVeenstra, 29-06-2019 om 11:00, 6357 views, NH Nieuws |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-jeugdspeler Sontje Hansen, die een belangrijke rol had in de EK-winst van het Nederlands elftal onder 17 jaar, heeft vrijdag een sportonderscheiding gekregen van de gemeente Hoorn. Die oorkonde is er voor sporters die een unieke prestatie geleverd hebben, zo meldt NH Nieuws.

'Dat is leuk', zegt Hansen er zelf over. 'Leuk dat de burgemeester mij kent.' Hansen wist in de finale van het EK-17 de 1-0 te maken. Oranje O17 won uiteindelijk met 3-1 van Italië. 'Eigenlijk besef ik het niet. Ik besef niet dat ik de beste ben van Europa en dat we het hebben gewonnen. Maar soms kijk ik bij mijn galerij naar foto's en bedenk ik mij van: Wow, het is eigenlijk wel echt iets moois. En iets goeds', aldus Hansen.

Het succes van Hansen is niet vanzelfsprekend, zo valt te lezen. Zijn alleenstaande moeder Sonaida heeft veel voor hem gestreden. 'Het was moeilijk en zwaar voor mij. Ik moest werken, maar na mijn werk wilde ik altijd iets er bij doen. Om nog meer geld te verdienen, om de contributie te betalen en om de spullen te kopen', zegt de moeder van Hansen. Een aantal jaar geleden werd zij afgekeurd. Het gezin kreeg hulp van Stichting Leergeld. Deze stichting helpt kinderen uit een gezin met weinig inkomen. Sontje is nu ambassadeur van deze stichting. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Zelden zo'n leuker spelertje gezien als Sontje toen hij 9 tot 13 jaar was. Hij speelde toen steevast als centrumspits en deed me aan Romario denken. Echt een genot. Hij is inmiddels een wat andere speler geworden al vraag ik me nog steeds af of hij niet toch gewoon op 9 moet. Hoe dan ook lijkt hij kort voor een doorbraak te staan. Leuk hoor.
1 0
BillSplate
Tekent z'n karakter dat hij nu al ambassadeur is van zo'n stichting.
2 0
VoorAltijdNummer14
Heerlijke speler met een goed karakter!
3 0
jaribombari
Ik dacht eerst altijd dat 'Sontje Hansen' een blanke boeren Hollandsche jongen was.
1 -1
Biss
‘Sontje’ (‘zoontje’) is nogal een Antilliaanse naam.
0 0
Chesterson93
Mooi, man.
2 0
Vierendertigste
De vechters zijn altijd de overwinnaars.
Knap, hoor.
1 0