Pierie: 'Niet gekomen om jaren in Jong Ajax te spelen'

BVeenstra, 29-06-2019 om 10:20, 4171 views, NOS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Kik Pierie is enorm ambitieus en hij hoopt dan ook zo snel mogelijk een basisplaats te veroveren bij Ajax. De nieuweling werd geboren in de Verenigde Staten en ondanks dat hij verder volledig Nederlander is, beschikt hij naar eigen zeggen wel over de Amerikaanse mentaliteit.

'Zo snel mogelijk', geeft Pierie in gesprek met de NOS aan wanneer hij een basisplaats wil veroveren. 'Feit is dat Ajax vorig seizoen een prachtige prestatie heeft geleverd. Het wordt niet makkelijk, maar ik ben niet gekomen om heel wat jaren in Jong Ajax te spelen. Dan heb ik iets niet goed gedaan', aldus Pierie, die denkt dat hij met zijn manier van spelen goed bij Ajax past. 'Van nature wil ik altijd de voetballende oplossing zoeken, ik zal niet zomaar een bal weg roeien.'

Pierie, geboren in Boston, geeft aan dat hij de Amerikaanse winnaarsmentaliteit meeneemt naar Ajax. 'Ik ben heel erg van The sky is the limit. In Nederland is het al gauw "doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg". Maar je moet leven en werken tot het maximum. Dat heb je zeker in Amerika en zo denk ik er ook over.'

Bij Ajax is het voorlopig genieten voor Pierie, zo legt hij uit. 'Alles ademt topsport, professionaliteit en een bepaalde mentaliteit. Ik wil niet zeggen dat dat bij Heerenveen niet zo was, maar bij Ajax vele malen meer. Het draait maar om één ding: winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Toeschouwer
Als Pierie net zo voetbalt als dat hij praat,
dan wordt het nog wel wat.
Ben bang dat het alleen bij praatjes vullen geen gaatjes blijft. KKD niveau meer niet.
Bij Ajax is het meestal wat een topper , over een tijdje gaan ze via de achter deur zo weer weg.
voorbeelden genoeg.
0 0
SjaakWolfs
Mag eerst een jaartje flink buffelen in het krachthonk. Veel te ieilig voor een moderne centrumverdediger. Heeft meer duel- en spronkracht nodig.
1 0
BillSplate
Hij moet Tadic nog ontmoeten. Die zal hem wel wegwijs maken.
1 0
Gecko
Niet de speler afvallen. Ajax onwaardig.
Behalve magallan dan
Geintje!
0 0
mgtow
Typisch Amerikaans. Veel geblaat maar meestal weinig wol. Laat je voeten spreken knul, blaten kan iedereen wel.
4 -2
Gronkjaer
Ik ken deze jongen niet persoonlijk, maar hij komt nogal gemaakt Amsterdamsch over. Zo van, ik ga wat flinke uitspraken doen om te laten zien dat ik een grote meneer ben. Inderdaad Kik, doe maar normaal, dan ben je gek genoeg.
3 -1
AFCAsphere
Altijd wel grappig dit soort uitspraken. ''Ik ken deze persoon niet, maar [trekt conclusies uit klein stukje geschreven tekst].''

En als hij zegt dat hij wel ziet waar het schip gaat stranden, dan loopt men hier ook te piepen dat dat niet ambitieus genoeg zou zijn.
0 0
Denees
Hij heeft al de eerste verbetering al te pakken, i.p.v. zijn vorige uitpraak "Ajax past bij mij" is het nu: mijn manier van spelen past goed bij Ajax. Niemand is groter dan de club, ook Kik Pierie niet.
1 0
martijndepro
Kik heeft nog niet goed opgelet als hij zegt dat het enkel en alleen om winnen draait. Dat is misschien in Eindhoven zo. Bij Ajax komen er nog extra voorwaarden bij de manier waarop.

Aankomend seizoen zal hij wel een paar keer in het bekertoernooi zijn opwachting maken en wellicht een paar invalbeurten als Ajax een ruime voorsprong heeft, maar verder verwacht ik er bar weinig van. Schuurs en Pierie staan in zo'n schril contrast met De Ligt, dit zijn gewoon gokjes in de hoop dat er iets uitkomt.
1 0
31xAjax
Ik denk dat Schuurs het prima gaat op de plaats van de Ligt en op termijn neemt Pirie de plaats in van Blind. Dat wordt het nieuwe centrum.
1 -1
Wereld
Op dit moment mag Pierie nog niet eens in een adem met Schuurs genoemd worden.
2 -1
Toeschouwer
Als Pierie net zo voetbalt als dat hij praat,
dan wordt het nog wel wat.
1 0
JSF
Prima instelling
1 0
lm
Vond zijn eerste optrede wel heel slecht erger nog als mallagan
1 -1
KleinMiljoen
Gaat natuurlijk nooit Blind uit de basis spelen
0 0