Brobbey: 'Mensen vergeten soms dat ik pas zeventien ben'

rickpasker, 28-06-2019 om 23:04, 7495 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Brian Brobbey is nog maar zeventien jaar, maar laat nu al een uitstekende indruk achter bij Erik ten Hag. De aanvaller scoort aan de lopende band bij Ajax O19 en is nu mee met de groep op trainingskamp in De Lutte, waar Brobbey tegen Quick'20 nog een doelpuntje wist mee te pikken.

Zijn bijnaam Brobbeast laat doorschemeren dat Brobbey fysiek alles aan kan, maar de Ajacied denkt daar tegenover Ajax.nl zelf anders over. 'Mensen vergeten soms dat ik pas zeventien ben. Na het EK was ik echt even kapot, maar nu moet ik weer vol gasgeven. Ik ga niet rustig aan doen op een trainingskamp van Ajax. De trainingen zijn echt zwaar, ook een ander niveau. Mijn benen verzuren, maar het is goed voor mijn lichaam. Op gegeven moment gaat het wennen.'

In Oldenzaal, tijdens de wedstrijd tegen Quick'20, hoorde Brobbey een aantal keer zijn naam voorbij komen. 'Ik vind het leuk om te zien dat ik tijdens wedstrijden ook herkend word en dat mensen mijn naam schreeuwen. Dat geeft mij wel een bepaalde spirit. Druk geeft het me nog niet. Dat gaat pas komen als ik in de Johan Cruijff ArenA speel en iedereen: 'Brobbey! Brobbey! Brobbey!' roept, haha!'

De spits droomt er dan ook van om in het eerste van Ajax te komen en heeft dan ook één doel. 'Dat ik met Ajax in de Champions League-finale sta en de winnende treffer maak', luidt het uit de mond van Brobbey. 'Maar alleen al scoren in de Johan Cruijff ArenA zou prachtig zijn. Als dat gebeurt, dan kan het zomaar dat ik een traan laat…'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Mist lengte zijn fysiek, snelheid, techniek is dikke prima.

Met een trainer als een Huntelaar zal hij wel eens een goede speler kunnen worden.
0 0
f*ck010
Huh, alle Ajax spelers dromen toch alleen van vertrekken naar Barcelona of de Premier league? Verfrissend!
3 0
3*stars*3
Mooie teksten.
Geen gelul over een mooie buitenlandse club maar CL finale halen met Ajax en de winnende maken.
Lekker man.
1 0
AFCAU
HOPPA! zo’n jongens moeten we hebben. Geen onzin praatjes over na Ajax, nee! Uitspreken dat je droom is om met Ajax de CL te winnen.
2 0
afcasven1995
Komt goed met Brobbey. Over 2 jaar als Dolberg voor 60 miljoen is verkocht staat onze Brian klaar om ons naar de 37ste titel te schieten.
5 0
FerdiZ
Traoré zit er ook nog tussen he
0 0
Dennis1964
Hahaha
0 0
AsensioWillemsen
Hij was al 17 toen ie geboren werd
8 0
Kibbahimovic
Hahaha wat een beest is het hé.. topatleetje.. kan zomaar de nieuwe lukaku worden
0 0
AltijdGelijk
Lukaku was zoveel beter op zijn 16e !!!
0 0
Schwalbino
Tuurlijk man. Jij hebt Lukaku op zijn 16de gezien.
0 0
mistermiyagi
En een stuk groter.
0 0
BrandjeXL
Geen idee hoe deze jongen in te schatten. Heeft natuurlijk heel veel voordeel van zijn fysiek maar dat verschil wordt steeds kleiner. Hoop niet dat het zo'n geval wordt niet als die jongen die Psv die destijds van Roma kwam. Die was 15 en 8 koppen groter dan zijn leeftijdsgenootjes maar daar hoor je ook niks meer van.
3 0
AFCAU
Haha, die zou de hele eredivisie aan gort schieten, volgens de lampjes.
0 0
FCMax
Scamacca heeft volgens mij wel redelijk gespeeld op het jeugd-WK laatst. Neemt niet weg dat hij inderdaad kon teren op z'n lengte/fysiek. Had eerst ook twijfels bij Brobbey, maar in tegenstelling tot Scamacca (en bv. Lukaku op die leeftijd) is hij natuurlijk een stuk minder groot. Daarbij laat hij voetballend ook vaak veel leuks zien, dus hoop dat we weer eens een zelfopgeleide spits hebben rondlopen in Ajax 1 over een paar jaar.
3 0
036AFCA97
Was ik ook bang voor, maar na dit stuk van Heitinga heb ik wel wel vertrouwen:

"Brian Brobbey is de snelste hier bij Ajax. Hij loopt dertig meter in 3.7 seconden. Hij is zestien jaar, is 91 kilo en heeft weinig lichaamsvet. Zijn sprongen met één been zijn hoger dan die van Cristiano Ronaldo.”
Bron: ESPN
4 0
Rik428
Ik heb ook wel vertrouwen in Brobbey, maar ik zou mijn mening niet laten afhangen van wat John Heitinga zegt.

Die jongen is een verdienstelijke verdediger geweest voor ons, maar heeft absoluut geen vestand van voetbal. Echt kwalijk dat hij op die positie zit
0 -3
Chesterson93
Met betrekking tot Brobbey slaat dat nergens op. Want daar hoef je geen voetbalkenner voor te zijn.
0 0
trodat4030
Het is geen mening, het zijn gewoon gemeten feiten. Een weegschaal, een vetmeter, een rolmaat en een stopwatch zijn voldoende om aan bovenstaande FEITEN te kunnen komen. Je hebt ook geen benen nodig om te weten dat Usain Bolt de snelste sprinter op aarde is en 100 meter in 9.58 af kan leggen. Dus bovenstaande feiten hebben NIETS met de trainerscapaciteiten van Heitinga te maken. Dat slaat nergens op.
1 0
036AFCA97
Hoop deze jongen zijn debuut aankomend seizoen te gaan zien.
0 0
LANS
Je bedoelt : “ hoe oud is hij ECHT “ ?
1 0
Rood Gevaar
hoe oud is hij eigenlijk?
1 -3
NaciKennethRyan
Net 17. Staat ook in de tekst.
0 -3
Rood Gevaar
heb je honger?
je hapt zo lekker :D
5 -2