Dolberg: 'Kan kritiek nu wel aardig filteren'

BVeenstra, 28-06-2019 om 11:45, 5430 views, Midtjyllands Avis |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Kasper Dolberg kan naar eigen zeggen steeds beter omgaan met kritiek vanuit de buitenwereld. Na een stormachtig debuutseizoen kende de Deense spits twee moeilijke jaren. Dolberg kende meerdere blessures en om die reden haalde hij niet het niveau van zijn eerste seizoen in Ajax 1.

'Ik denk dat ik veranderd ben', zegt Dolberg tegenover Midtjyllands Avis. 'Het is erg natuurlijk dat je in het begin wat meer open bent voor kritiek. Natuurlijk was ik wat onzeker in het begin en ik wist niet hoe ik met kritiek moest omgaan. Ik ben nu volwassener en ik besef nu dat het is zoals het is. Ik moet gewoon mezelf blijven.'

Vanwege zijn mindere prestaties in de afgelopen twee seizoenen nam de kritiek op Dolberg toe. Zowel via de kranten als via de televisie kreeg hij geregeld mee dat het beter moest. 'Je moet er niet naar luisteren. Het is nooit leuk om te lezen dat je het niet goed gedaan hebt. Het is dan normaal om daar een pijnlijk gevoel aan over te houden, maar ik denk dat ik de kritiek nu wel aardig kan filteren. Ik kan onderscheid maken tussen wat ik echt kan gebruiken en wat just talking is. Nu lees ik het eigenlijk niet meer en als je iets niet hoort, dan hoef je daar ook niet over in te zitten.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JBxxx
Knallen Dolberg, laatste kans voor een half jaar!!
Hopelijk komt na een goede voorbereiding de vorm terug! Als het matig is tot de winterstop is verkooen helaas noodzakelijk!
1 0
eenamsterdammer
Zo slecht was die niet tegen Tottenham, zoals aldewereld opmerkte konden hij en vertongen niet mee naar voren omdat Dolberg door zijn looplijnen dit bijna onmogelijk maakte.
De wissels van Th waren gewoon niet best, beetje Koeman stijl.
0 -1
louis60
Meer zelfvertrouwen en meer minuten maken, werkt ook bij medespelers. Meer ballen richting Dolberg kan de Deen over dode punt helpen. Want als een speler er geen energie en wilskracht in gooit, wordt hij door zijn medespelers genegeerd. Kom op! Vlammen!
0 0
GvanderK
Ik hoop dat hij dit seizoen weer gaat vlammen. Geloof nogsteeds dat Dolberg een topspits kan worden.
2 -1
Hollister
Het enige wat ik hoop is dat hij er gewoon voor gaat en schijt heeft aan wat de rest ervan vindt.. wat mij nog op het netvlies staat is zijn hele matige basisplek thuis in de Cl.. terwijl Huntelaar en Tadic en Ziyech liepen te jagen was hij maar heel timide in zijn pressing... dat MOET veranderen... scoren en voet ballen kan hij wel, dat weten we allemaal, maar er mag wel wat meer karakter en pit in zijn spel.. dan maar 45 minuten je helemaal leegknokken, maar zag geen power en pressing bij hem
2 0
Ozymandias
Ik vind het altijd zo grappig als mensen denken dat hun kritiek ook maar enige positieve invloed op Ajax heeft. De enige invloed die het heeft is negatief doordat het een grotere druk op de spelers van Ajax legt. Daarmee wil ik niet zeggen dat we geen kritiek mogen hebben (ik vind zelf dat bepaalde kritiek op Dolberg terecht is) maar we moeten wel begrijpen dat die kritiek op geen enkele manier Ajax ondersteund.
4 -2
JPM
Jep, idd triest. Tijdens Ajax-Spurs zat ik in het sfeervak en heb ik ongeveer om de minuut wat droeftoeters "k*nker Dolberg" horen roepen. Hij speelde natuurlijk als een natte krant, maar de houding van sommige supporters is bedroevend en alles behalve constructief richting onze spelers.

Geef die jongen een periode echt het vertrouwen en hij zal het terugbetalen. Die is het echt niet opeens verleerd.
1 0
pizzapunt
Nee, je moet kritiek niet onder stoelen en banken steken, zeker als het terechte opbouwende kritiek is. Dan moet je er iets aan proberen te doen en je best doen. Ongewtijfeld dat je dit allemaal probeert, maar zo komt het niet over als ik je zie sjokken over het veld als een opa met een hernia.
1 -5
Petterson1964
Zo liep hij er in het seizoen onder Bosz ook bij.
Toen was het zijn grote kracht volgens iedereen.
Koelbloedig, rustig, beheerst etc.

Wanneer het dan slecht gaat wordt zijn houding tegen hem gebruikt.
0 0
pizzapunt
Ik spreek voor mezelf. Ik erger me al langer aan zijn slome houding en domme overtredingen, vind dat grillige van Huntelaar leuker om te zien én het team lijkt er beter door te voetballen.
0 0
Ajax412
Als je op die leeftijd gezegd word dat je iets niet goed doet, is dat altijd best wel kut. Moet je nagaan als dat op nationale tv gebeurt waar miljoenen mensen naar kijken, dat scheelt wel degelijk een beetje haha. Komt goed, hij moet die klik even maken en écht energie in wedstrijden te gaan stoppen.
1 -1
Santiago
Ach joh hoe lang zeggen jullie dat al. Ik hoor niks anders dan het komt wel goed en bla bla bla, maar Dolberg blijft gewoon zijn slechte zelf. Hij is nog jong en heeft nog een lange weg te gaan, maar als Ajax zijnde kan je ook niet je hand boven zijn hoofd blijven houden onder het motto 'het zal op een dag wel eens goed komen'. Dat is een schande naar je talenten toe die wel hard willen werken.
0 -4
Ajax68
Beetje zélf kritiek kan geen kwaad, en je hebt ons ook " weinig geholpen "de laatste 2 jaar, jouw Beleving was ook beneden peil, geen Passie en Energieloos, de Wil om te winnen ontbrak je steeds.
Je speelt bij AJAX en dat moet een éér voor je zijn, het is geen zomeravond voetbal zoals het vaak bij jou overkomt.
Kijk nou eens naar die ouwe KJH, dan moet je toch zélf ook concluderen dat je "sloom " bezig bent, dus sta nu onderhand eens op en ga aan de gang zoals we je hebben leren kennen zoals dat éérste mooie jaar.
4 -5
mgtow
We hebben gezien wat Dolberg kan en dat is heel veel. Laat ie het zien kan ie zo door naar een topclub laat ie het niet zien moet er misschien even een pas op de plaats worden gemaakt en bij een leuke Deense club in de luwte worden gewerkt aan zijn toekomst.
0 0
Ruff Rhythim
Misschien een optie om iets te doen met kritiek wat realistisch is, in plaats van het slechts te filteren?

Komend seizoen moet ie gewoon gaan presteren en als ie dat niet doet is het toch gewoon klaar hoor. Hoe lang wil je daarna dan nog gaan lopen verkondigen dat je als supporter vertrouwen in hem blijft houden?
4 -2
RaynoFischer
Dat is toch juist filteren, luisteren naar de juiste mensen die kritiek hebben..
Dus de mensen bij Ajax of zijn familie/vrienden, niet de pipo's van de media of zogenaamde kenners op social media..

Maar het is idd erop of eronder voor hem dit seizoen
3 0
Ruff Rhythim
Luisteren naar de juiste mensen en er vervolgens dus iets mee doen ja.

We gaan het zien komend seizoen, ik hoop niet dat het in korte tijd de zoveelste Deen bij Ajax is die na een lange blessure nooit meer op zijn oude niveau terug wist te komen.
0 0
KleinMiljoen
Met Huntelaar tegen Spurs hadden we de finale gehaald. Heb Dolberg altijd verdedigd en zie nog steeds zijn potentie, maar zijn inzet in die wedstrijd was ver onder de maat.
3 -4
Schwalbino
Had helemaal niets met inzet te maken. Natuurlijk was hij volop gemotiveerd en dat zag je ook want hij ging veel duels geforceerd in.
0 0
Markopantelic007
Zelfs met Urzaiz of Sigtorsson in plaats van Dolberg hadden we de finale gehaald. Man wat was die slecht zeg. Volgens mij had je nog beter met 10 man kunnen spelen.
0 -2
Tjpknge
Onzin, het ging pas fout na de verkeerde wissels. En het laffe spel, waardoor Tottenham meer energie en kracht kreeg.
0 0
Santiago
Het is niet alleen die wedstrijd. Hij speelt al sinds zijn blessure zeer ondermaats. Zou hem gewoon verhuren
0 -1
Tjpknge
Voor zijn blessure was het ook niet best hoor..
0 -1
Santiago
Dolberg was goed in 2016/2017
1 -1
Tjpknge
Ik heb het over 2017-18, onder Keizer. Of wil je zeggen dat het toen wel goed ging? En je kunt moeilijk zeggen dat Keizer 'er niet alles aan gedaan heeft. Hij heeft hem bijna altijd laten spelen, hoe slecht hij ook was.. Desondanks, verwacht ik dat hij dit jaar wel weer gaat escaleren.
0 0
Santiago
Nee onder Keizer was het ook niet best. Met voor zijn blessure doelde ik eerder op 2016-2017
0 -1
Tjpknge
Daar had ik het dan ook niet over. Mensen lijken vaak vergeten te zijn, dat het niet alleen 'na zijn blessure slecht was.
0 0