Trotse Dolberg: 'Cruyff Court betekent veel voor me'

ThijsZwagerman, 26-06-2019 om 16:30, 4646 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kasper Dolberg is erg blij met zijn onlangs geopende Cruyff Court. De Ajax-spits mocht een Cruyff Court aanleggen omdat hij in het seizoen 2016/2017 werd verkozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie en spreekt met Ajax TV over de opening van het veld.

Het Cruyff Court werd afgelopen zaterdag geopend in Dolbergs geboorteplaats Voel, in Denemarken. De spits is blij met die locatie en wist al snel dat hij het Cruyff Court in Voel wilde hebben. 'Ik heb altijd zelf gevoetbald op deze plek, dus dat was geen moeilijke beslissing. Dit is voor mij de enige juiste plek om het Cruyff Court aan te laten leggen.'

Bij de opening van het voetbalveldje waren veel familieleden, vrienden en bekenden van Dolberg aanwezig. Dat deed hem goed. 'Het is een fantastische dag, heel erg mooi. Er zijn heel veel mensen gekomen om hun support te tonen. Mede daardoor ben ik erg blij dat het veld hier heeft kunnen komen.' Dolberg is erg trots op zijn eigen Cruyff Court. 'Het betekent veel voor me. Het is iets groots. Veel kinderen uit de stad kunnen nu hiernaartoe komen om te voetballen. Ik kijk ernaar uit om hier veel kinderen te zien voetballen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bennyben
Als tadic of Huntelaar dit seizoen dolberg niet in de weg stonden, had hij er zeker 25 gemaakt en voor misschien wel 40 miljoen verkocht konden worden.
0 0
ajax4ever01
Dolberg heeft veel goed te maken, volgend seizoen 2 goals per wedstrijd zo al een goed begin zijn.
0 0
zivkabrimovic
Promes Dolberg Neres
Marin Tadic vdBeek

Kan ook toch?
0 0
ram
Zou inderdaad best kunnen ja... hmm.. not bad! Maar dan moeten Donny én Marin allebei wel een stuk meer verdedigend gaan denken.
0 0
CocaCooper
Kom op Dolberg, laat zien wat je in huis hebt komend seizoen!
2 0
masterrr
Zijn velen hier ook zo nieuwsgierig hoe deze jongen uit de zomerstop komt straks? Heeft toch in principe alles wat een topspits moet hebben.
3 0
ram
Nee, ik niet.

Ik wil hem namelijk komend jaar niet bij Ajax zien. Volgens mij is het gedoemd te mislukken! Tadic zal de voorkeur krijgen (uiteindelijk). En anders Klaas wel.

Begrijp me niet verkeerd: ik vind Dolberg inderdaad geweldig. En hij zou best de absolute wereldtop kunnen halen. Maar ik vind écht dat we hem nu moeten verhuren. Hij kan op dit moment de concurrentie niet aan. Ook mentaal niet. Hij zou volgens mij echt ontzettend gebaat zijn aan een andere club. Ergens waar hij gegarandeerd 30 wedstrijden kan spelen. Hij heeft het nodig om onbetwist te zijn en veel te scoren. Als Klaas dan stopt, hebben we de ideale spits terug.

Maar nu... ik denk dat hij totaal mislukt komend seizoen, bij ons. En dan is de kans op een mooie carrière ook verkeken.
0 -8
Tecmessa
Ik denk juist dat je hem met verhuren kapot zou maken, die jongen is gebaat bij een warm bad en dat heeft ie nu bij Ajax. Geef hem het vertrouwen en dan heb ik het vertrouwen dat hij het komend seizoen zal uitbetalen. Iedereen kan een kwakkelseizoen hebben.
2 -1
ram
Hoe zou jij het doen dan?

Zou je Dolberg eerste spits maken terwijl Tadic het daar ge-wel-dig heeft gedaan? Topscorer én de perfecte 'valse 9' waarop ons hele systeem (opkomende Donny, enzovoorts) op gestoeld is...?

Ik krijg heel veel minnetjes maar ik vind dat nogal kortzichtig. Ik zou het gestoord vinden om Tadic nu weg te halen uit de spits!
Daarbij is Huntelaar de perfecte supersub plus vervanger. Dus ook daar zou ik vanaf blijven.

Ik vind de Dolberg liefde (en dus de minnetjes die ik krijg) prachtig hoor! Ik hou ook van Kasper. Maar volgens mij kijken jullie niet naar het team maar naar het individu...

In dit Ajax is geen plek voor Dolberg. Maar hij moet wel veel gaan spelen en vertrouwen tanken. Dus... 1 plus 1 = verhuren.
0 0
Schwalbino
Frenkie, Matthijs en wellicht ook Hakim vallen weg. Ten Hag kijkt wat hij beschikbaar heeft en bouwt daarmee. De veldbezetting van vorig jaar komt niet meer terug. Dus of Tadic dan nog de perfecte spits is? Lijkt me sterk.
0 0
Mentir
ben het met je eens, hij is min of meer 3de keuze in de spits.
andere positie past ie niet echt dus blijft niet veel over

plus punt is gewoon dat ie zo jong is maar andere kant heb je gelijk dat ie speel minuten moeten krijgen

dus verhuren of 3de wissel als Ajax 2-3 goals voor staat om hem minuten te geven
0 0
Tjpknge
Een aanval met Dolberg in de punt, en Tadic en Promes die eromheen zwerven is toch ook mogelijk?
0 0
Mentir
waar zet je hakim of neres dan neer of verwacht je dat ie dan weg zodat er weer ruimte is voor dolberg?

ZOLANG ER NIEMAND VERTREKT!
Beste speelde we met Neres - Tadic - Ziyech, toen moest Dolberg al knokken voor zijn minuten maar vond Huntelaar persoonlijk beter functioneren en passen bij het spel dus was hij al 5de keuze voor in.

Nu hebben we promes er bij gehaald. en die stel ik op positie 3 of 4 dus huntelaar keuze 5 voor in dus dolberg naar 6. Dan beginnen ze nog over bergwijn van PSV. en ze zeggen dat die traore een beest van speler is. Dus welk echt uitzicht heeft die jongen ?

dan nog jong talent voor op de vleugels die speeltijd wil gunnen anders vertrekken

want ik ga van uit als het team niet veranderd door transfars dat dolberg niet aan speeltijd komt
0 0
Tjpknge
Stel dat alleen Ziyech 'en De Ligt vertrekken. Zou je ook nog Tadic op het middenveld kunnen zetten. Het ontbreekt nu zonder Frenkie ook wat aan creativiteit. Zeker als Ten Hag in Schone géén basis speler meer ziet.
0 0
Mentir
al zet je tadic een linie naar achteren
blijf er bij dat Dolberg teveel keuzes voor hem heeft, dus vind niet reeél te zeggen dat hij kans heeft om te spelen
0 0
Tjpknge
Dan niet toch? Promes Links Neres Rechts en Tadic erachter met Dolberg in de punt. Huntelaar op de bank met Traore daar weer achter. Maar dit is dus alleen als Ziyech vertekt..
0 0
Mentir
zou ik niet doen, want je raak je balance kwijt op middenveld. Hoe goed ook van de beek is, moment van bal overname door ajax . Rent hij naar de 16 van tegenstander. Daar speelt nu dan tadic En dolberg want dolberg staat liever op de rand dan in de 16

Dan marin of blind die verdedigende rol op zich neemt neem ik aan ?

persoonlijk zou ik hunterlaar over dolberg opstellen. Gewoon vanwege zijn ervaring, zijn duwen en trek werk en de drang om te voetballen wat ik mis in dolberg.

Wil dolberg mij overtuigen moet ie van het stille jongen imago af, en ook wat gemeener en vocaal worden.

want met alleen talent red je het niet
0 0
Tjpknge
Haha, dat gaat echt niet gebeuren hoor. Wat betreft zijn karakter.

VDB kan(ook goed) verder ook wel wat verdedigender spelen. Blind op het middenveld, of voor de opbouw? Opbouw lijkt mij, anders heb je wel een heel creatiefloos middenveld.. En alleen hij, lijkt mij zelf niet genoeg. Er wordt nu vooral gerept over aanvallers, maar als Ziyech vertrekt, lijkt mij Alena(?) (Als iemand een betere oplossing weet?) ook wel een goede keus.. Fantastische techniek en zou zo de rol van Frenkie kunnen overnemen. Min/plus punt is dat je hem wss zou moeten huren. Maar dit zie ik dus niet als iets negatiefs, omdat er ook al veel aankomt uit de jeugd.
0 0
Tjpknge
Ja, die zie ik wel vertrekken, ja. We wordende niet voor niets zo hevig in verband gebracht met aanvallers. En als ze niet vertrekken, ook mooi..
0 0
ram
Kan ook, zeker.
0 0
ram
Lijkt mij wel ja.

Maar derde spits vind ik echt geen optie. Dan speelt ie nooit en/of je zit met een ontevreden Huntelaar die nooit speelt maar wél geweldig bijdraagt aan deze ploeg...
0 0
Tjpknge
Hij heeft er nu eigenlijk al 2 (Onder Keizer was het ook niks) maar dat terzijde. Ik verwacht namelijk dat hij volgend jaar weer 'ouderwets' gaat knallen.
0 0