Pantelic: 'Niet netjes dat Ajax zich niet aan afspraak hield'

NielsOpdam, 23-06-2019 om 10:50, 21439 views, ELF Voetbal |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Marko Pantelic vertrok in 2010, na één jaar bij Ajax, doordat de Amsterdammers 'zich niet aan de afspraken hielden'. Dat vertelt de Servische spits, die in zijn jaar bij Ajax 21 keer het net vond, in gesprek met ELF Voetbal. 

'Ik heb in alle wedstrijden die ik speelde voor Ajax alles gegeven en ook meer dan twintig doelpunten gemaakt', opent Pantelic over zijn tijd bij Ajax. 'Mijn afspraak met Ajax was dat ik een contract voor vier jaar kon tekenen als iedereen na het seizoen tevreden zou zijn over de samenwerking. Ik zou een van de leiders worden en de jonge gasten met mijn ervaring helpen bij hun ontwikkeling.'

Echter liep het anders dan gepland. 'Ze wilden de voorwaarden voor een nieuw contract veranderen. Ik vond het niet netjes dat Ajax zich niet aan de afspraak hield. Ik ben iemand die zich aan zijn woord houdt en dat verwacht ik ook van anderen als je een deal maakt. Zo ben ik opgevoed.'

Ajax en Pantelic kwamen niet tot een akkoord en de Servische spits vertrok naar het Griekse Olympiakos. 'Het is niet zo dat ik nog boos ben op het management dat toen bij Ajax zat, maar het is jammer dat het zo is gelopen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sulejmanibesteaankoopooit
Pantelic wilde destijds graag meer salaris (verdiende al 1 miljoen netto) want: "ik moet kleren voor mijn dochters kunnen kopen".

Leuk om na ongeveer 10 jaar de schuld bij Ajax neer te leggen.
1 0
grannig mokum1
Precies D
1 0
Gonzalez75
Pantelic was a legend.
1 0
EricAjax1
Voor altijd een held voor mij.Blij dat ik hem en Suarez samen in de arena heb zien spelen.
3 0
Jornnn
Pantelic liet andere spelers juist beter spelen. Individueel was het niet hee bijzonder. Hij was niet heel snel, maar redelijkheid in de kaats. Maar ondanks dat, geloof ik zijn verhaal gewoon niet. Ik geloof nooit dat Ajax hem een belofte heeft gedaan voor zoveel jaar op die leeftijd.
Daarnaast was Pantelic dacht ik ook een typische voetbal nomade, om die voor 4 jaar vast te leggen is ook onverstandig.
0 0
BrandjeXL
Redelijk in kaats? Pfff
0 0
ram
Inderdaad... "redelijk"... pfff!
Gewoon goed in de kaats!
0 0
FlyingDutchMan
Sierlijke spits, tegenhanger van Sigi!
1 0
Ajaxbrl
Idd dom dat ze die toen lieten gaan..
3 0
Jelephi
Pantelic deed het goed maar moet zichzelf niet gaan overschatten. Mede doordat hij in een twee spitsen systeem met Suarez speelde en Siem er als 10 achter, speelde en rendeerde hij goed. Verder vergeet ik die klap gebaartjes nooit meer, haha.
2 -3
gras
Hij speelde altijd als aanspeelbare 9 centraal. Niet in welke andere zone of rol dan ook. Emanuelson speelde hangend op links, Suarez op rechts. Siem kon er inderdaad vaak over heen. Maar je draait het om. Het was dankzij Pantelic dat Siem zo kon renderen, niet andersom.
2 -2
ram
Volgens mij speelde Rommedahl meestal op rechts, Luis op links en Siem vlak achter Pantelic. Niet echt 4-4-2, dacht ik.

Ik vind juist dat hij vooral Siem en Luis beter liet renderen door balletjes klaar te leggen, slim te lopen en een beetje te strijden enzo.
0 0
JohnnyD
Ik weet niet. Ik ben niet bij die gesprekken geweest natuurlijk, maar een 31 jarige (bijna 32) speler een contract van 4 jaar aanbieden? Nou heb ik dat bestuur van toen niet zo hoog zitten, maar dit lijkt mij wat onwaarschijnlijk.

En "meer dan 20 doelpunten" is waar natuurlijk, maar 21 doelpunten klinkt dan toch weer iets anders op de 1 of andere manier.
0 0
Truth
Pantelic, wat een Held!! Dat juichen tegen Feyenoord, heerlijk! Jammer dat we maar één jaar mochten genieten van deze cultfiguur..!
1 0
ram
Jammer. Dit is zo'n onderschatte Ajax - spits. Ik vond hem geweldig dat jaar, óók voor de spelers om hem heen.
3 -1
Ruff Rhythim
Dat was toen. Met die gare leiding die we toen hadden.
Dat zou nu nooit meer zo gebeuren neem ik aan.
0 -1
Jornnn
Dit is niet waar. Iedereen wist dat Ajax geen lange contracterende uitdeelde aan spelers op leeftijd.
0 0
talent020
er zit een verschil tussen een toezegging doen, en iets naar buiten communiceren, ik wil best wel geloven dat Ajax deze toezegging aan Pantelic heeft gedaan, maar er later op terugkwam,
0 -1
zuidzuid
Als iedereen tevreden was je. Scoorde wel maar liep als een veteraan over t veld. Dat kan gewoon niet 3 jaar langer. 1 jaar hooguit.
0 -2
NelsonAFCA
Het blijft heerlijk: https://www.youtube.com/watch?v=KenLmGmOzi0

Bijna 10 jaar geleden alweer.
0 0
mcatarinob
Pantalic, een geweldige voetballer. Ben het met hem eens, man een man, woord een woord!
3 -1
Ardoe
Door pantelic was Suarez 10 miljoen meer waard, wat toen heel veel was. Met El Ham was het 15 minder. Daarbij, afspraak is afspraak. Als je t geld niet hebt, moet je die afspraken niet maken.
4 0
trodat4030
Die laatste zin dus..
0 0
ajax4ever01
Kun je nagaan wat een zooitje er toen bij Ajax de leiding hadden.
5 0
Schip
Had een uitkomst geweest. Ajax heeft de jaren erna wanhopig gezocht naar een balvaste spits als aanspeelpunt. Hadden zeker nog 2/3 prima seizoenen ingezeten. Pantelic was het enige dat het voetbal van Jol nog wat systeem en structuur gaf, omdat de rest eromheen kon spelen en hij super dienstbaar was.

Bizarre beslissing. Was Slick Rik vd Boog natuurlijk weer.
1 -1
strafschop
Pantelić heeft in de 3 seizoenen na Ajax bij Olympiakos Piräus welgeteld 36 competitiewedstrijden gespeeld, waarvan het merendeel in het 1e seizoen.

Financieel was het niet te verantwoorden, van de 30 die Ajax kreeg voor Suárez en Urby is er eerder alleen 5 miljoen uitgegeven aan El Hamdaoui.

edit: die 2e alinea klopt kwa tijdlijn niet..
0 0
Schip
Dus 5mj transfersom investeren in Sigthorsson, die ook vaak geblesseerd was, en een flink salaris erbij, was wel financieel verantwoord?

En Ajax kreeg geen 30mj voor Suarez, maar 26,5 omdat Slick Rik een waardeloze onderhandelaar was. Halverwege het seizoen een topspeler verkopen, verhoogt de marktwaarde.

Dan nog lekker chinezen, waardoor Dost niet kwam. En voor Dost was dus wel financiële ruimte. Dan was die er ook voor Pantelic.

Het is geen overtuigend verhaal. Pantelic heeft constant gespeeld nadat hij eenmaal wedstrijdfit was geraakt.
2 0
JanTa
Vergeet niet dat Ajax in die periode financieel gezien in zwaar weer zat. Elke steekhoudende speler werd onder Frank verkocht maar kreeg er mindere voor terug omdat het geld er nog niet voor was. Toen Bosz het roer overnam kwam hij wel in een gespreid bedje terecht met de aankopen van Sanchez, Younes, Ziyech, Neres, het huren van Traoré en de doorbraak van de Ligt.
0 0
Schip
Juist een reden een scorende en goed spelende spits te houden. En anders moet je het niet beloven.

Maar kijk even rustig naar de situatie: het enige dat je hoeft te betalen is salaris. Gespreid over 4 komende seizoenen. Waarin je zat kapitaal op het veld hebt staan. Het gaat om een transfervrije speler! Iedere andere spits die je aantrekt, kost naast salaris ook nog eens een transfersom...

Sorry, dat was echt geen verantwoorde financiële keuze.
1 0
strafschop
Sigthórsson is een seizoen later gekocht, Sigthórsson die in zijn laatste seizoen bij AZ 43 wedstrijden speelde. Bovendien had Ajax net CL gespeeld en was het dankzij het kampioenschap verzekerd van opnieuw groepsfase CL.

Dat klopt, ik schreeft ook voor Suárez en Urby samen.

De rechtzaak rond Bas Dost zat in de winterstop toen Suárez verkocht werd. Ten tijde van de contract situatie met Pantelic had Ajax zich gekwalificeerd voor de 3e voorronde CL.

Pantelic kon blijven voor 1 seizoen plus een optie voor nog een seizoen.
0 0
Schip
Het gaat er niet om dat Siggie een seizoen later is gekocht. Het gaat erom dat je een spits koopt met een kenbare blessure historie. Verbeek verbaasde zich er nog over dat ze hem kochten. Kennelijk op basis van een wedstrijd waarin hij 5 keer scoorde.

Had dan Pantelic gehouden, want hij bleek goed belastbaar. Dat is goedkoper, of je nu CL hebt gehaald of niet.

En juist als je CL wilt halen, moet je je presterende, wedstrijdfitte spits niet verkopen. Ik herinner me dat nog goed. Pantelic verkopen zonder goed alternatief. VdBoog ten voeten uit. Zelfde verhaal met Suarez.

En een rechtszaak met Dost? Weet niet waar je naar verwijst...Ik herinner me een avondje chinezen, waardoor Slick Rik de fax van H'veen miste en daarmee de deadline.

Daarnaast: een man een man, een woord een woord. Als je hem binnenhaalt met de belofte dat je bij goed presteren 4 jaar geeft, hou je je daaraan. Op het moment van de belofte was de financiele situatie niet anders en wisten ze ook al dat hij daarvoor niet veel gespeeld had.

Sterker nog, juist in die vijver moest dat Ajax wissen. Daarom was hij nog haalbaar.
0 0
AjaxCitizen
Pantelic. Wat een geweldige spits was dat toentertijd. Zijn eerste interview met die zonnebril, pak en haren strak naar achter. Leek net een maffia type. Heerlijk. :')

Kwam een beetje binnen als onbekende speler voor ons, maar deed het echt goed. Beschikte ook over een mentaliteit waar de jongere generatie wel wat van kan leren. Werd bijvoorbeeld helemaal afgekraakt door die zeiksnor, maar het boeide hem totaal niet en hij liet lekker z'n voeten spreken. Vond hem een uitstekend aanspeelpunt die er ook voor zorgde dat andere konden excelleren, zoals Siem de Jong.

Jammer dat de club zo om is gegaan met een man die het echt zag zitten om langer bij de club te blijven en het ook verdiende. Gelukkig heeft hij geen wrok richting Ajax.
3 0
strafschop
Jaja, uit een interview met VI

"Dat de club vanwege financiële problemen hem geen langer contract wil aanbieden, vindt Pantelic geen legitieme reden. "De Champions League lonkt! Elke club in Europa heeft problemen met geld. "
0 0
Juichtoon
Die zeiksnor kraakt elke Ajacied af. Dat scoort lekker makkelijk en eens in de zoveel tijd heeft hij gelijk. En dat kan hij zeggen zei ik het niet
0 0
f*ck010
Held, hebben we naast Vertonghen, Gabri en Zlatan deze eeuw een speler gehad die net zo cult is als deze man!?
2 0
JohnnyD
Ling, Bogarde, Stam....
0 0
BrandjeXL
Bij de term cultheld denk ik meer aan een Suk. Dus iemand het voetballend niet redde maar toch de sympathie van de fans had. Pantelic was een fantastische spits en zijn middelvinger in de Kuip blijft fantastisch.
1 0
AFCAsphere
Toch wel knap van Suk dat hij vervolgens een flink aantal doelpunten scoorde bij Vitoria Setubal en daarmee een transfer verdiende naar Porto. Daar wist hij alleen helaas nooit een basisplek te veroveren, werd daarna weer verhuurd.
0 0
talent020
was dat niet de middelvinger van Suarez?
1 0
Indojood
Ja, verscholen achter Pantelic.
0 0
AFCAsphere
Klopt, Suarez verstopte zich een beetje bij het juichen en ‘flipped them off’.
0 0
ETM
Hangt er vanaf hoe je 'cult' bedoeld. Mike Vd Hoorn heeft misschien wat te kort bij Ajax (zeker in de basis) gespeeld, maar dat vond ik wel een cultfiguur. Fans baalde vaak van hem maar bij velen had hij toch een grote gunfactor. En door hem naar de spits te halen, en te scoren, en later tegen de Graafschap juist niet te scoren; is het toch een iconische speler op een bepaalde manier.
Maar geen Ajax-held nee. Bepaald niet. Maar Zlatan bijvoorbeeld was een uniek geval, memorabeler kan niet, echter ook geen Ajax-held, kreeg pas status in zn laatste periode. Gaat het over echt in harten van supporters gesloten spelers, dus haast onbetwist dan denk ik idd dat Vertonghen op 1 staat in deze eeuw..
Het Ajax van afgelopen seizoen had meerdere kandidaten, maar die zullen niet lang genoeg bij Ajax blijven vrees ik.
Schone is een soort mister Ajax maar wel nooit onomstreden. Een Tagliafico zou absoluut kunnen uitgroeien tot een dergelijk soort crowdsfavotite maar dan moet hij wel echt een paar seizoenen blijven eigenlijk..
Mijn hoop is op Tadic gevestigd!
Ik lees hieronder ook Ziyech, maar op de een af andere manier denk ik bij hem ook niet aan 'cult'. We moeten het begrip wat specifieker maken ;)
1 0
GvanderK
En opnieuw een gelekaart voor Eyong Tarkang Enoh!!!! :p
0 0
Schwalbino
Zyech maar dat beseffen de meesten pas als we een paar seizoenen verder zijn.
0 -1
Schip
Nope.
0 0
Hans Kraay Jr.
Mido?
0 0
Jelle2500
SUK!
4 0
insectenverdelg
Lukoki.:)
0 -1
moonwalkforever
Ekkelenkamp?
1 0
AjaxCitizen
Eyong Tarka Enoh?
2 0
Jan Doedel
HELD!
0 0
GvanderK
Destijds zat de club sportief en financieel in zwaar weer en werd het bestuurd door een stel pannenkoeken. In alles is Ajax positief veranderd de afgelopen jaren. De club straalt weer, zoals het hoort. Ik was een groot fan van Pantelic.
4 -1
Bky
Echt een belachelijke beslissing om Pantelic niet te verlengen, wat een enorme held was dat.
6 -5
insectenverdelg
Een speler die op dat moment 32 is en idd waardevol maar niet topclass geef je niet zomaar een 4 jarig dik contract. dat is veel risico. Zeker in die tijd dat de financien niet op orde waren. Wel vreemd als ze dat echt van tevoren zouden hebben afgesproken.
6 -2
trodat4030
Jammer, was op dat moment gewoon een topspits voor ons. Maar dat Ajax afspraken maakt en ze achteraf wil wijzigen is niet nieuw, onze club is niet heilig, al willen velen dat niet geloven. Dit gebeurt vaker.

De deal van Vertonghen bijvoorbeeld. Tekende bij en zou een deel van de transfersom krijgen, puntje bij paaltje wilde Ajax dat Jan daar vanaf zou zien omdat Spurs niet zoveel bood als Ajax wilde hebben..
7 -2