Sánchez: 'Elk team kan voorbeeld nemen aan Ajax'

BVeenstra, 20-06-2019 om 15:40, 13391 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Davinson Sánchez vindt dat iedere club een voorbeeld kan nemen aan Ajax. De Amsterdamse club wist in het afgelopen seizoen de halve finale van de Champions League te behalen en deed dat vrijwel geheel volgens de eigen filosofie. 

De Colombiaanse verdediger vergelijkt het goede seizoen van Ajax in de Champions League met het bereiken van de finale van de Europa League toen hij in Amsterdam voetbalde. 'Natuurlijk is de Champions League een niveau hoger, maar in een bepaald opzicht is het succes met elkaar te vergelijken', zegt de Spurs-verdediger tegenover het Algemeen Dagblad. 'In het begin had niemand hoge verwachtingen van Ajax, maar daar hadden de spelers geen boodschap aan. Ze voetbalden gewoon. Ajax denkt niet te veel aan de tegenstanders en probeert volgens hun eigen filosofie te spelen. Daar kan elk team een voorbeeld aan nemen. Ze hebben de resultaten die ze behaald hebben helemaal zelf verdiend.'

Voor Sánchez was het onlangs dan ook bijzonder om in de Champions League tegen Ajax te spelen. 'Ik heb met bijna alle jongens samengespeeld, alleen met Tadic en Tagliafico niet. Maar Neres, Ziyech, Schöne zijn nog steeds mijn vrienden, goede jongens. En Matthijs de Ligt natuurlijk, mijn vriend in het centrum. Het is belangrijk om ook naast het veld plezier te maken, en dat deden we. Bij de uitwedstrijd was ik helaas geblesseerd, maar het was fijn om terug te zijn in de Johan Cruijff ArenA. Ik heb maar tien maanden bij Ajax gespeeld, maar ik heb er enorm veel geleerd', is hij uiterst lovend over Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxforever1985
Sanchez, viergever, dolberg en klaassen hebben ons de europe league finale bezorgt, zij blijven op en top ajaqied!
1 -1
SammyR
Omdat hij een aantal top presteerde is hij niet meteen op en top Ajacied. Een speler die na 10 maanden al niet wil meetrainen om een transfer af te dwingen is never nooit een op en top Ajacied. Sanchez is gewoon een ordinaire geldwolf. Als je (tijdens het Nouri affraire) je zo opstelt tegenover Ajax dan ben je gewoon een eng persoon.
0 -1
ajax4ever01
Open sollicitatie Sanchez?
1 0
gi0vanni
Hoop het niet, deze nep Ajacied heeft zijn transfer verdient door te weigeren om te spelen of zelfs trainen voor Ajax. Een speler met geen enkele dank voor de kansen die Ajax hem heeft geboden.
3 -2
Mocrodammerr
poco trabajar, mucho dinero
0 0
***1900***
Geen idee wat het betekent maar groot gelijk kerel!
1 -1
Ajacied33
Iets van " weinig werken en veel geld". Dat geldt idd wel voor de voetballers
1 0
JanTa
Allemaal mooi en aardig, na 1 seizoen wilde hij alweer weg. Sanchez is geen Ajacied maar een passant die Ajax geen windeieren heeft opgeleverd.
3 -1
ratje
Helaas... liever windeieren dan eierwinden
2 0
AFCA0492
finale EL gehaald en 40/45 mil gekregen voor hem.je hebt gelijk we hebben er helemaal niks aan gehad.
5 -2
Lazell
Ben je na de eerste zin opgehouden met lezen?
5 -1
ditisdebeslissing
wat een droomduo de ligt en sanchez samen.
3 0
AltijdAJAXAmsterdam
Vind je? Ik vind een duo De Ligt en Blind beter, omdat je dan een echte verdediger naast een intelligente goede opbouwer hebt staan. De Ligt kan voor een beul heel aardig voetballen, maar heeft toch niet de inspeelpass van Blind.
1 0
3*stars*3
Ik was blij met Sanchez hoor, echt een killer.
Maar duo dat er afgelopen seizoen stond, was intelligenter.
Niet vergeten dat Sanchez veel fout deed maar het compenseerde door zijn fysiek en snelheid.
Voetballend was hij ook niet top.
Maar hij is nog jong erg jong.
1 0