Oranje Vrouwen als groepswinnaar door op WK

SJvanveen, 20-06-2019 om 19:50, 9077 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Oranje Leeuwinnen hebben zich donderdag verzekerd van de groepswinst. In een rechtstreeks duel met Canada werd met 2-1 gewonnen. Hierdoor gaat de ploeg van Sarina Wiegman als groepswinnaar door naar de volgende ronde van het WK. 

Na overwinningen op Nieuw-Zeeland en Kameroen maakten Oranje en Canada onderling uit wie als groepswinnaar naar de achtste finales van het WK in Frankrijk gaat. In de eerste helft werd er niet gescoord, al schoot Vivianne Miedema wel op de paal. Ook ging een penalty voor Canada niet door nadat de VAR had ingegrepen.

Direct na de thee was het raak voor de Oranje Vrouwen. Anouk Dekker kopte raak uit een vrije trap. Lang kon Nederland niet genieten van de voorsprong, want Sinclair maakte na een uur de gelijkmaker. In de slotfase trokken de Oranje Leeuwinnen toch aan het langste eind. Lineth Beerensteyn, ingevallen voor Lieke Martens, schoot de bevrijdende 2-1 tegen de touwen. Ondanks vier minuten blessuretijd kon Canada het net niet meer vinden. Door de zege is Nederland eerste in de poule en treft het in de volgende ronde Japan. 

Kika van Es, die onder contract staat bij Ajax, begon op de bank. Net als Jansen, Kop, Van der Most en kersvers Ajacied Pelova. 

Opstelling Nederland:

Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Bloodworth, Van Dongen; Spitse (Roord), Groenen, Van de Donk (Jansen); Van de Sanden, Miedema, Martens (Beerensteyn). 

Wissels Nederland:

Beerensteyn, Van Es, Van der Gragt, Jansen, Jansen, Kop, Van der Most, Pelova, Roord.

Opstelling Canada:

Labbe; Lawrence, Buchaman, Zadorsky, Chapman; Fleming, Scott, Schmidt; Huitema, Sinclair, Beckie. 

Wissels Canada:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

1-0 Anouk Dekker (55')
1-1 Sinclair (60')
2-1 Lineth Beerensteyn (75')

Bijzonderheden:

-

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
Heeft de knvb, uefa of fifa eigenlijk ergens een regel staan dat in het "mannen"voetbal geen vrouwen mee mogen doen?
0 0
MennoJerry
Het is misschien niet helemaal het niveau wat we 'gewend' zijn. Maar het is een Nederlands elftal en een WK. Dan vind het sowieso tof om te zien. Het is nog niet zo groot, maar het wordt steeds groter. Dus fuck alle negatieve reacties en laten we gewoon lekker supporten!
3 -1
PJK54
Als je het niets interesseert dan kijk je toch niet er zijn genoeg herhalingen van herhalingen op de RTL zenders anders een filmpje of naar de kroeg.

Oké het is geen hoogstaand voetbal en er gaat heel veel mis maar dat hoort er waarschijnlijk een beetje bij, je kan het damesvoetbal ook niet vergelijken met het herenvoetbal alhoewel ik denk dat ze zich in de KK-Divisie best wel staande kunnen houden.
0 -1
Salamis
Het vrouwenteam zou helemaal afgeslacht worden in de KK-divisie. Het Amerikaanse vrouwenteam is het beste in de wereld en verloor een paar jaar geleden met 5-2 van een B-junioren team van een universiteit. Het Zweedse team ging met 3-0 ten onder een team met jongens van dezelfde leeftijd, maar ze hadden nog wel tijdens de wedstrijd gevraagd of de jongens aub met een mannetje minder konden gaan spelen.

Het niveau gaat echt helemaal nergens over. Het is daarom ook niet erg leuk om naar te kijken als voetballiefhebber. Deze hype is er ook vooral om politiek correcte redenen, zo van kijk eens vrouwen kunnen alles wat mannen kunnen. En dan is er nog een groep die meent dat ze ook wel net zoveel betaald moeten krijgen, want anders discriminatie. Onzin natuurlijk, de amateurs en jeugdteams die allemaal veel beter zijn dan de vrouwen krijgen dat ook niet. Maar goed als je maar niet met mannenvoetbal vergelijkt en die politiek correcte onzin vergeet is het verder best leuk om de vrouwen te zien ballen. Er kijken in ieder geval genoeg mensen naar.
0 -1
Cello
Grappig al die negatieve reaktie's hieronder. En niet helemaal terecht vind ik.
Ik heb het idee, dat het negatieve vooral komt doordat mensen het gaan vergelijken met wat we gewend zijn te zien bij de heren.
Ik vond het iig wel leuk om te zien. Dames waren de laatste 10-20 minuten leeggespeeld, maar vóór die tiojd zag je toch echt wel dat ze probeerden -en vaak slaagden in- het vroeg druk zetten. Gelijk bij balverlies. Deed me wel ergens aan denken.........
En tuurlijk...ook veel ging mis, maar net zo goed ging er ook best veel goed. Ook een flink aantal leuke en mooie combinatie's gezien. En de Canadese Dames waren ook niet verkeerd.

En ik zag die Viviane Miedema een heuse 'Van Basten' doen, zo rond minuut 30. Het jammere was dat de bal uiteindelijk op de paal belandde, anders was het echt een wonderschone goal geweest, zoals Van Basten ze wel vaker maakte.

Knappe prestatie van de Dames om nu te winnen van de nummer 5 Mondiaal gezien.

Oh ja....sommigen moeten een beetje hun verwachtingspatroon bijstellen dat scheelt een hoop en kan je van een flink aantal momenten toch nog genieten.
3 0
afcas
Nouja, een keepster die een bal met de vaart van een gemiddelde terugspeelbal door der benen laat gaan kan gewoon niet hoor... De manier waarop Canada bijna een penalty kreeg binnen een minuut was ook schandalig slecht. En ik heb heel vaak passes over 5 a 10 meter verkeerd gegeven zien worden of gewoon compleet verkeerde keuzes gezien. Op fysiek gebied zal ik ze nooit aanvallen maar gewoon puur technisch en tactisch mag natuurlijk wel. En als ze geen kritiek willen moeten ze geen topsport beoefenen...
2 0
Ajax4proud
Overhyped, heb het weer is geprobeerd maar een echte afrader. Voorzetten die niet aankomen, twijfels achterin als ze de bal krijgen. Passes die te hard gegeven worden. Wat moet je ermee. Viel half inslaap..
Nee kijk liever naar vrouwen Hockey de rokjes of vrouwen tennis waar je alleen al naar het geluid hoef te luisteren en je kan genieten :).
1 -1
Ajacied0591
Kan dit niet ff bij het overige nieuws ? Boeit echt letterlijk helemaal niemand wat dat vrouwenvoetbal. Sterker nog, ik stoor me er gewoon aan dat het zo gehyped word.
2 -4
Ajax#1900
Deze comments zijn goud. Ben uiteindelijk toch zeer geïnteresseerd in damesvoetbal. Levert grappige beelden op en leuke discussies ;)
2 0
Mocrodammerr
volgende wedstrijd ben je weer welkom. messcherpe analyses en comments op AS.
1 0
mgtow
Net als met saaie werk(dagen) : je moet het samen leuk maken. :)
1 0
JanTa
Mooie overwinning voor de NL dames maar een barslechte wedstrijd.
0 0
rafael32
Kan niets meer misgaan. Van Lunteren bokaal al geven voor allerslechtste speelster ooit op een WK. En dan huldigen in Volendam op noten van Jan Smit.
3 0
Mocrodammerr
waar is die sranang accent man.
1 0
DeBaarsjes
haha .. kdenk bounty man
0 0
mgtow
Jaaaaaaaaa we worden gheaaaakkkkk! Alles gewonnen!
0 0
stefanwillem
Groepswinnaar! Ik ga ff los op het Leidse vanavond, dit mag gevierd worden.
1 0
Superjan
Wat me opvalt is dat die vrouwen zo weinig kracht in hun lijf hebben. Ik vraag me af of er überhaupt één speelster is bij Nederland met een sixpack. Ze hebben zoveel moeite om balans te houden bij het schieten bijvoorbeeld. En die Labbé, de keepster van Canada, bij die 2-1 zonet: die doet drie stapjes voor ze zich laat vallen om de voorzet eruit te halen en mist de bal. Dit duidt gewoon op weinig kracht bij het afzetten. Ik kan ermee leven dat het technisch allemaal erg matig is maar als je serieus genomen wil worden in een fysieke sport als voetbal (fysieker dan hockey, bedoel ik met name), zorg er dan in ieder geval voor dat je een topsportlijf hebt. Zet Kromowidjojo of Wüst er eens naast... Gewoon meer uren erin stoppen.
1 -1
Mocrodammerr
leven is tekort voor deze heavy shit. hou et kort. je hebt er te lang over nagedacht.
2 -2
mgtow
Haha lifestyleprofeet
1 0
ditisdebeslissing
real Madrid gaat zich mengen in de strijd om de ligt...Dat word lache..
0 0
Dexy
Beerensteyn basis volgende wedstrijd voor Martens, die geen verkeersbord voorbij komt
2 0
Mocrodammerr
man man man man. bal gaat langs 5 man en alsnog een goal. sereneussss?
0 0
AjaxBaggio
Kijk liever vrouwen volleybal. Meer lekkere wijven en strakkere broekjes!
4 0
Jelephi
Het enige leuke is kijken of er lekkere wijven tussen zitten.

Voetbal is dodelijk saai.
1 -3
Mocrodammerr
vrouwen voetbal. prima materiaal voor een korte tukkie
1 -1
stefanwillem
Kijk uit nou! Voor je het weer ben je seksistisch, een vrouwenhater, gestoord of moet je je verantwoorden voor de linkse normen en waarden politie!
1 -4
Mocrodammerr
nee je vergist je. ik krijg cultuur en religie shizzle te lezen.
2 0
AFCAMM
Bestaan er religieuze tukkies?
0 0
Mocrodammerr
de siësta. cultureel.
0 0
PJK54
Wat een zwakke organisatie achterin mooie goal Canada
0 0
Mocrodammerr
prima goaltje hoor
0 0
Mocrodammerr
gezellig hier ey
0 0
PJK54
Mooie goal 1-0 Oranje
1 0
witchmaster11
10 10 10 mooi
1 0
lf87
Jong Denemarken vs Jong Oostenrijk op uefa.tv , niet dat dat per se een aanrader is, maar voor degene die echt niet naar voetballende vrouwen kunnen kijken ;)
0 0
Rondo64
Enige lichtpuntje die ik heb gezien was dat het volkslied zowaar werd meegezongen, verder is er niet echt veel aan
1 0
jaripettersson
Martens valt tegen.
0 0
mgtow
Nog best een vermakelijk potje waarbij beide teams echt aan elkaar gewaagd zijn tot nu toe. Tijdje Canada dominant, nu weer Oranje. Vind wel dat de scheids die in negatieve zin opvalt dat mag wel beter.
3 -1
Rondo64
Er zijn echt twee aanvallen geweest ofzo, heel vermakelijk kan je dit niet noemen
1 -2
mgtow
Ik vond het buiten die twee aanvallen ook vermakelijk anders.
1 0
stefanwillem
Na het ek had iedereen wel door dat als je Martens en Miedema uit de wedstrijd haalt en de steekbal op vd sande eruit haalt Nederland echt niet veel is.
1 0
jaripettersson
Miedema gaf haast een corner weg met dat afstandsschot
1 0
Mocrodammerr
de bal ligt altijd goed na een aanname op de borst. soft landing.
0 -5
jaripettersson
Op jouw fontanelletje ook.
1 -1
Mocrodammerr
ik lees en hoor al weken dat baltempo omhoog moet. voorlopig rennen ze enkel achter bal aan
1 0
PJK54
Oranje niet best zijn behoorlijk uit vorm waardoor ze alleen maar fouten maakt. Ze kunnen elkaar ook slecht vinden
0 0
stefanwillem
Wanneer zijn ze in vorm geweest dan? Op het ek wonnen ze omdat de rest (hoe is het mogelijk) nog slechter was. Dit is het niveau, niet meer en niet minder.
0 -2
AFCAsphere
Je hebt er blijkbaar weinig verstand van. En ook al heb je er dus blijkbaar geen interesse in, maar kom je toch hier om je gal te spuwen. Ga lekker wat anders doen.
0 0
PJK54
Je kan het toch niet vergelijken met de mannen dus neem je ook de mindere kwaliteit maar daarom kunnen ze het wel op hun niveau
1 -1
PJK54
Met de EK toen speelde ze veel beter
1 0
Dolberg25
Die ene van Canada heeft wel mooi haar zeg.
0 0
***1900***
Babel is er niks bij.
0 0
Dolberg25
Lekker gekeept hoor. Geluk dat het buitenspel was.
0 0
stefanwillem
En de avondvierdaagse is ook weer begonnen
1 0
stefanwillem
Wordt die van Es er uit gelaten omdat ze niet zo best was maar die van Lunteren is ook geen uitblinker. 6 balcontacten 6 keer bal kwijt.
1 0
Rdk1983
Gebeurde echt he le maal niets bij die zgn penalty. Gewoon onhandig allebei. Had gewoon door gespeeld moeten worden.
1 0
witchmaster11
de speelster heeft niet de intentie iemand te raken en daarbij komt de tegenstandster zelf tegen het been een goedkope uit vlucht voor de scheids maar was nimmer een pingel
0 0
Mocrodammerr
Moehahehoehageoahaha die vrijetrap van Canada..
1 0
stefanwillem
Pas op ouwe, das heel vrouw onvriendelijk wat je nu zegt.
1 -1
Mocrodammerr
het woordje cultuur of religie is nog niet gevallen. ben dus vrij goed bezig
1 0
stefanwillem
De avond is nog jong.
1 0
PJK54
Welke druiloor zit daar als verslaggever
0 0
jeroenaadt
Ik denk het, jij zegt het, haha. Heel verbaasd reageren na 3 minuten, misschien is ie er wel buiten, joh, dat zagen wij in de eerste herhaling al.
0 0
talent020
gelukkig erbuiten gegeven maar knullig was het wel,
0 0
036AFCA97
Elke keer roep ik weer dat dat vrouwenvoetbal niks is, maar wanneer ons aller Ajax niet speelt denk ik “achja, voetbal is voetbal”
0 0
Pierre Heno
Begint in elk geval lekker: penalty tegen na 1 minuut! of toch 'n VAR escape? Buiten 16m dus géén pingel maar slechts een vrije trap Canada. Komt Van Lunteren goed mee weg...
0 0
DeBaarsjes
Al dagen een 'uitverkocht huis...' roepen.....
1 0
MrPink
Die vrouwen zijn wel goed in eigen doelpunten maken.
1 0
NelsonAFCA
Anouk Hoogendijk en Hélène Hendriks mis je nu als verslaggeefsters.
4 0
Bobbaasje
Dit is nou seksistisch.
5 0
Spuit11
Doet er ook een Emma mee?
0 0
vasofiets
nee truus
1 0
Benijax
Het is allemaal prachtig voor die meiden. Zo veel aandacht. Prachtig. Ze leren hoe om te gaan met al die media, en dat gaat met horten en stoten. Wat me opvalt is dat het team sinds zij Europees kampioen zijn geworden niet veranderd is. En dat team is vooral samengesteld door Foppe de Haan, die als assistent op dat toernooi functioneerde. Nu loopt het team niet echt en de trainer heeft geen idee om dat te doorbreken. Die meiden hebben een toptrainer nodig die hun tactisch, technisch, mentaal en mediaal kan voorbereiden. Maar trainers vinden voor vrouwenvoetbal is nog moeilijk vanwege allerlei vooroordelen. Maar de huidige trainer durft niet door te pakken. Ik wens de vrouwen alle geluk en wijsheid.
0 -2
Wereld
Deze trainer komt inderdaad niet echt over als een tacticus oid.
Ook haar wissels zijn vaak niet erg logisch.

Het schijnt bijvoorbeeld dat die Jill Roord nogal populair is onder de fans (en dus vermoedelijk een groot talent is), maar dat ze bijna niet speelt. Al heeft ze laatst wel 2x (kort) mee mogen doen. Heb verder te weinig gezien om daar verder over te oordelen.
0 0