Goedhart over fitheid: 'Bij succes komen goede stoffen vrij'

ThijsZwagerman, 19-06-2019 om 23:30, 4295 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Volkskrant heeft gekeken naar het ongelooflijke aantal wedstrijden dat veel Ajacieden dit seizoen afwerkten. Daley Blind blijkt de meeste duels te hebben gespeeld, terwijl ook Matthijs de Ligt, Dusan Tadic, Frenkie de Jong en Donny van de Beek in de top 10 van spelers met de meeste wedstrijden in de vijf grootste Europese competities uitkomen.

'Ajax is mirakels te noemen, vijf spelers staan er in de top 10 van meeste wedstrijden. Vijf Ajacieden kwamen nog uit op het WK vorige zomer, ze konden zich op hun vakantiestrandbed bij wijze van spreken net een keer omdraaien voordat ze moesten aantreden in een eerste CL-voorronde van drie in totaal', zo beschrijft De Volkskant het bijna onmenselijke seizoen van een aantal Ajacieden op treffende wijze.

De krant concludeert dat succes waarschijnlijk het beste geneesmiddel is in het loodzware programma. 'Blind beleefde zijn mooiste seizoen met het winnen van de dubbel en het bereiken van de halve finale van de Champions League en de finale van de Nations League. De beste remedie voor zware benen is misschien wel succes, een product dat bij geen drogist, apotheek of reformwinkel te verkrijgen is.' Ook KNVB-bondsarts Edwin Goedhart onderstreept dat. 'Er komen goede stoffen vrij, de sfeer in een groep verbetert. Als je je goed voelt, marcheert alles beter.'

De Volkskrant neemt tot slot in oogschouw dat Blind, de speler met de meeste gespeelde duels, na een teleurstellend seizoen bij Manchester United uitgerust aan het afgelopen seizoen kon beginnen. 'De 29-jarige verdediger is geen trainingsbeest, althans niet zoals de andere Ajacieden in de top 10 Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Dusan Tadic dat zijn. De Jong had in de zomer al aan inhoud en explosiviteit gewerkt. De Ligt controleert elke kruimel die hij tot zich neemt. Het lijf van Dusan Tadic kan wedijveren met dat van Cristiano Ronaldo, de fitnesskeizer van het voetbal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Jarenlang dat gelul dat Europees voetbal ervoor zorgt dat je in de competitie minder scherp bent, eindelijk krijgt men het door..
0 0
Adios
Het was dan ook wel het eerste seizoen dat de spelers dat ook door hadden ;)
0 0