Van Bronckhorst reëel: 'Gat is groot, zeker met Ajax'

ThijsZwagerman, 19-06-2019 om 16:30, 8542 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst denkt dat Feyenoord komend seizoen zomaar weer de concurrentiestrijd met Ajax en PSV aan zou kunnen gaan. Hoewel de ex-international erkent dat het verschil groot is, weet hij ook dat er in het voetbal van alles mogelijk is.

'Het gat met die clubs is gewoon groot, zeker als je ziet hoeveel inkomsten Ajax bijvoorbeeld nu heeft uit de Champions League en uit de verkoop van spelers. Gigantisch', aldus Van Bronckhorst in gesprek met Voetbal International, waarna hij uitlegt dat Feyenoord komend seizoen echter niet kansloos hoeft te zijn. 'En toch kan het in het voetbal dat Feyenoord er komend seizoen weer tussen staat. Ajax wint van Real Madrid en Juventus, die ook met begrotingen werken die weer vele malen hoger liggen dan die van Ajax. Natuurlijk is Ajax heel sterk, maar welke spelers gaan daar weg? Welke komen ervoor terug? En hoelang duurt het voordat er weer een ingespeeld elftal staat?', zo stelt Van Bronckhorst een aantal belangrijke vragen.

'Verschil zit 'm in weerstand'

Ook ging de voormalig trainer van Feyenoord in op het verschil in kwaliteit tussen de talenten van de Rotterdammers en bijvoorbeeld Ajax. Van Bronckhorst vindt niet dat de jonge Ajacieden per se van een hoger niveau zijn dan de Feyenoord-talenten. 'Het verschil zit 'm gewoon in de weerstand. Ajax is daarin extreem. Jonge spelers schuiven ze daar in feite allemaal een lichting door. De besten van Onder-19 spelen bij de beloften, die van Onder-18 in Onder-19 en zo verder. Dan creëer je inderdaad weerstand voor je grootste talenten, maar het nadeel is dat de competitie van - bijvoorbeeld - Onder-19, niet op z'n sterkst is, doordat de besten van Ajax niet meedoen. En misschien ook die van PSV, FC Utrecht en AZ niet. Want hun beloften voetballen in de Keuken Kampioen Divisie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gi0vanni
Wat een onzin weer. Feyenoord had gewoon het zelfde kunnen doen. En nadat Feyenoord weer wat geld tot hun beschikking hadden lieten ze de jeugd gewoon weer links liggen dus geen gezeur.
0 0
Subzzee
Volgens mij interesseert dit hier echt niemand. XD
1 -1
Hollister
Mij wel.. deze man geeft precies aan waar het verschil in zit... ipv alles te zien door een Ajax bril of Feyenoord bril...
3 0
MPAjax
twee jaar geleden speelde ze nog direct CL en hadden ze de beste jeugdopleiding
3 0
Juichtoon
Fnoord wint alleen jury prijzen.
3 0
ram
Het gat met Feyenoord was afgelopen jaar wel erg groot. Vreselijk slechte ploeg hadden ze ook en ik zie dat niet snel veel beter worden.

Dat verhaal over die weerstand begrijp ik niet zo goed hoor.. Feyenoord kan toch ook gewoon talenten doorschuiven. Daarbij moeten ze gewoon weer wat geluk hebben met een goede lichting.

Qua transfers is een moeilijker verhaal. Ik las dat ze Jorgensen verlengen dus daar kunnen ze ook geen groot bedrag voor vangen. Op zich logisch want nu krijg je daar niet meer de 14 miljoen (dat was het toch?) voor die eerder werd geboden. Ze bidden vast dat hij volgend jaar weer goed is en dat bedrag weer waard is. Maar nu levert dat niks op.

Berghuis kan wat opleveren, Vilhena een beetje. Maar dan heb je het wel gehad... En dan moet die Troost met dat geld de ploeg gaan versterken. Tsja... Ik denk dat Feyenoord volgend jaar hooguit 5e zal worden.
4 0
JariJari
Feyenoord kan geen talenten doorschuiven want ze hebben geen Jong Feyenoord in de 1ste divisie. Of bedoeld je naar Feyenoord 1 doorschuiven? Voor de lange termijn misschien wel een enorm goed idee.
0 0
ram
Je kunt ook spelers van de B1 opstellen in de A1, C1 naar B1, etc.

Maar klopt: de laatste stap is iets moeilijker maar Jong Feyenoord speelt wel in de Beloftecompetitie. Dat niveau is niet heel hoog maar als je daar jongere spelers laat meespelen, zullen zij wél meer weerstand ervaren. Dus je kunt goede spelers uit de B1 of A1 ook daarin laten meespelen.

En de echt goede A1 spelers misschien toch eerder bij het eerste laten meetrainen enzo. Maar je moet een beetje geluk hebben dat je die hebt in je lichting. Deels is dat ook gewoon goed scouten natuurlijk. Wij halen topjeugd overal vandaan. Dat zal Feyenoord vast ook doen hoor maar volgens mij een stuk minder succesvol.
0 0
AjaciedForLive
Als Nederlandse teams weer mee willen gaan doen in de subtop van europa moet er een beneliga komen
De weerstand word hoger.
Onze spelers worden duurder.
Spelers willen langer blijven.
Er komt meer geld binnen.
De amusemnents waarden gaat omhoog
Doordat er meer inkomen is zullen salarissen ook omhoog gaan.
Het is goed voor onze spelers onze clubs en onze supporters alleen niet voor de KNVB.
3 -1
Hollister
Je vergeet 1 heel belangrijk ander gevolg van zo n Benelux liga.. de kosten zullen ook heel erg stijgen.. verplaatsing, hotels enz, dat gaat zeker voor sommige clubs een extra belasting worden
1 -3
Ruff Rhythim
Er komt ook meer binnen
2 0
Hollister
Dat zeg ik niet.. ben ook voorstander, maar als je alles benoemd moet je ook de negatieve effecten even benoemen.. dan pas kan je een prima afweging maken
0 0
Jan1976
Hij mag het woord AJAX niet eens uitspreken!
1 -9
ram
Tokkie alert!!

Hoe kun je zo reageren? Wat is er mis met Van Bronckhorst? Dat is toch gewoon een charmante vriendelijke kerel; doet geen vlieg kwaad, is altijd beschaafd en correct en is gewoon een enorme Oranje-held!
7 -1
Juichtoon
Nou nou dat is nu weer net iets te knuffelig. Van Bronckhorst heeft zich ook naar Ajax misdragen. Weet je waarschijnlijk niet meer maar ik nog wel.
Ga maarr googlen naar de Ajax Fnoord waarin Richard Witschge de bal 10 x hoog hield.
1 -4
Ferd
juichtoon? Of een janktoon? In dit geval denk ik eerder het laatste.
0 -1
Juichtoon
Is gewoon gebrek aan kennis Ferd. Ook bij jou. Tokkie.
0 0
DonQ
Naar Ajax misdragen, haha wordt eens volwassen man. Een beetje strijd en gemeen spel in wedstrijden moet kunnen, anders krijgen we allemaal slapjanussen in de Nederlandse competitie.
2 -1
Juichtoon
Dus is er ook niks mis met Jan1976 zou ik zeggen.
0 0
ram
Ik heb inderdaad geen idee waar je het over hebt. Dat zegt voldoende over de ernst van deze "misdraging" van Gio.
4 -1
Juichtoon
Ik denk meer over jou. Geen geheugen, te jong of beide. Of je bent gewoon niet zo geïnteresseerd. Anders had je het al lang gegoogeld.
0 -2
BrandjeXL
Wow en wat was er zo erg aan dan? Sterker nog als mijn beste kameraad zoiets bij mij flikte zou hij over de boarding gaan. V
1 -1
Juichtoon
En Jan1976 is een tokkie?
0 0
DonQ
Zijn reactie heeft wel een hoog tokkie gehalte ja.
0 -1
Juichtoon
Omdat hij zegt dat Gio het woord Ajax niet mag uitspreken? Als je dit tokkie vindt heb je gewoon hele lange tenen.
0 0
BrandjeXL
Verder gaat het wel met je?
6 0
mgtow
Pure wanbeleid door eerst volle focus op de jeugd te hebben en daarna het verdiende geld te verbrassen aan een keur van manke Nelissen en andere net-nietters. In tegenstelling tot die periode heeft Feyenoord niet meer de beschikking over een redelijke jeugdopleiding maar moet het nu doen met harde werkers zonder talent opgeleid door prehistorische trainers.

Als ze doorgaan op deze weg zitten ze straks met een hypermodern stadion waar niemand meer komt omdat ze het er niet voor over hebben om elk jaar een maandje uitkering over te maken aan een club in het rechterrijtje.
1 0
JanTa
Ik heb Gio altijd een gentleman gevonden omdat hij altijd zo correct blijft.
7 0
mgtow
Van Bommel kan daar nog een flinke punt aan zuigen.
5 0
Tagliafigoat
Van Bronckhorst is altijd wel redelijk realistisch geweest mbt Ajax, tuurlijk af en toe een domme opmerking maarja die moest ook zijn achterban tevreden houden.

Dat punt over de weerstand is deels correct, maar heeft feyenoord echt over zichzelf afgeroepen. Letterlijk elke speler met een beetje talent loopt nu gillend weg uit de jeugdopleiding daar, voordat er weer vertrouwen in die jeugdopleiding is zijn we 5 jaar verder en speelt feyenoord wss structureel voor plek 3 haha.
5 0
mgtow
AZ komt steeds dichterbij en dat met een stadion 1/3 van de kuip.
3 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, wordt weer vechten om plek 3 voor ze!
1 0
voorkennis
wat een lul verhaal, 010 is compleet kansloos en gaat weer op minimaal 20 pnt eindigen.
Het is daar 1 grote chaos momenteel, en dat mag wat mij betreft nog jaren duren
3 0
Ajaxamsterdam0485
Tot het faillissement
2 0
Ajaxamsterdam0485
Tot het faillissement
1 0
Murtagh
hahahahahhaha
3 0
WZAWZDB14
En dat gat wordt alleen maar groter en groter...
4 0